Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 2.7.2012 23:05:35
mamma mumi
Drage moje, kada ste vi pocele sa dohranom. ja sam svog starijeg tek od 6 mj, a bebac mi ima 3 mj, i kada mi jedemo on se ubi gledajuci, mljackajuci, ali mi je nekako rano.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 3.7.2012 13:30:39
Sandrich
Drage mame..nemam vremena sve citati a imam jedno pitanjce za 5 dana punimo 5 mjeseci. Danas mu zelim dati hapicu od mrkve,pa me zanima koliko kasicica za pocetak i dali je trebam podgrijavati? Prvi put mu dajem dosad je iskljucivo dojio i ponekad vodu pio.Koliko dana da mu samo nju dajem prije nego sto krenem sa necim novim? hvalaaa
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 3.7.2012 16:25:46
Selminja
Sandrich ja nisam ništa podgrijavala, daj mu 3-4 kašikice, ja ne bih više. Istu namirnicu sam davala uzastopno 2-3 dana, zatim novu. Tako u početku, sad svaki dan nešto novo proba, neki dan jela s nama lubenicu, ja skontala kad smo se najeli da je prvi puta lubenicu probala. Ne očekuj previše, možda neće biti oduševljen i vraćat će jezikom, ali tako je na početku. Doduše, tvoj će vjerovatno lakše prihvatiti dohranu. Mene moja cura izmori s jelom, danas voli jednu hranu, na istu sutra slaže face i obratno. Baš ne znam šta da joj pravim više. Ono što je sigurno je da najviše voli jesti kad i mi, i ono što i mi jedemo Neki dan kod mame, napravila joj voćnu kašicu, a mi udarili po pogači , jok mala samo vraća kašiku... na kraju se našopala pogače ko i mi
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 3.7.2012 19:32:53
mala14
moram i ja probati ovih dana, do sada sam mu samo dodavala heljdinu tjesteninu u one mesne ručkove ali pomalo ali voljela bih da to bude baš obrok; probaću tu neku kombinaciju s jogurtom....jedino ja nisam davala abc sir jer u njemu ima soli ja mislim?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 4.7.2012 22:14:58
Sandrich
IZVORNA PORUKA: Selminja
Sandrich ja nisam ništa podgrijavala, daj mu 3-4 kašikice, ja ne bih više. Istu namirnicu sam davala uzastopno 2-3 dana, zatim novu. Tako u početku, sad svaki dan nešto novo proba, neki dan jela s nama lubenicu, ja skontala kad smo se najeli da je prvi puta lubenicu probala. Ne očekuj previše, možda neće biti oduševljen i vraćat će jezikom, ali tako je na početku. Doduše, tvoj će vjerovatno lakše prihvatiti dohranu. Mene moja cura izmori s jelom, danas voli jednu hranu, na istu sutra slaže face i obratno. Baš ne znam šta da joj pravim više. Ono što je sigurno je da najviše voli jesti kad i mi, i ono što i mi jedemo Neki dan kod mame, napravila joj voćnu kašicu, a mi udarili po pogači , jok mala samo vraća kašiku... na kraju se našopala pogače ko i mi
heheh ma pogaca je zakon..i ovaj ce moj haman sve makljati, bar se nadam aj pisat cu ti na fb da te nesto pitam
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 4.7.2012 22:39:57
animagical
Ajnur danas za rucak jeo opet pretis kad ne znam sta cu, strpam u pretis sta stignem...danas je bilo teletina s kostima, glavica luka, jedna mrkva, pola paprike, sacica mladog graska... i uopste mu nisam ni izgnjecila viljuskom, sve zvace...pa i komadice mesa velicine oko 1cm bas me iznenadjuje svojim zvakacim sposobnostima ni mrkvu nisam sitnila, nego na krugice, pa mu u jedan zalogaj popolovim onaj krug i tako... skontala sam da na more ne smijem otici bez pretisa
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 4.7.2012 22:55:13
Daja_sa
IZVORNA PORUKA: animagical
Ajnur danas za rucak jeo opet pretis kad ne znam sta cu, strpam u pretis sta stignem...danas je bilo teletina s kostima, glavica luka, jedna mrkva, pola paprike, sacica mladog graska... i uopste mu nisam ni izgnjecila viljuskom, sve zvace...pa i komadice mesa velicine oko 1cm bas me iznenadjuje svojim zvakacim sposobnostima ni mrkvu nisam sitnila, nego na krugice, pa mu u jedan zalogaj popolovim onaj krug i tako... skontala sam da na more ne smijem otici bez pretisa
Moja Sara je isto sa nekih 9-10 mjeseci jela komadice svega...a ovo malo ce izgleda do skole jesti miksanu hranu...e pa vala bas me nekad umori sa spremanjem hrane. Danas je ruckala... Flasica nakon budjenja Dorucak: Banana,kajsije jogurt i kasika plazme Uzinu prespavala Rucak: Pileca supa sa graskom, tikvicom, mrkvicom i krompiricem Vecera: Frape od jabuke, borovnica i nektarina... Flasica pred spavanje...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 4.7.2012 23:00:27
Skvo RR
Dorucak : Nestle med kasa Uzina: par smokica, malo nektarine (grebanje od sestre) Rucak: piletina, tikvica, paradajz hljeb Uzina: jogurt od visnje sa dvije supene kasike plazma keksa Vecera: hipp goodnight cokolada
Mlijeko zvanicno ne pijemo vise.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 4.7.2012 23:04:20
animagical
skvo,a jesi ti njemu probala dati obicno mlijeko, npr domace ili tetrapak? mozda je ljepseg ukusa? uostalom, ako ne voli, ima kalcija i u drugim stvarima....ne znam dijete koje nece vocni jogurt
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 4.7.2012 23:06:30
Skvo RR
Pije jogurt, ali nece mlijeko... .. a nesto mi rano za obicno mlijeko..tj..kako i da mu ga dam..mozda kasikicom...flasicu, casu..nece ni pod razno..vodu mu dajem da pije direkt iz fildzana ili kasikicom.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 4.7.2012 23:08:16
Daja_sa
IZVORNA PORUKA: Skvo RR
Dorucak : Nestle med kasa Uzina: par smokica, malo nektarine (grebanje od sestre) Rucak: piletina, tikvica, paradajz hljeb Uzina: jogurt od visnje sa dvije supene kasike plazma keksa Vecera: hipp goodnight cokolada
Mlijeko zvanicno ne pijemo vise.
Enci obozava jogurt od visnje...ovaj obicni onako...ali joj od visnje bas nesto godi I ja kupila onu Baby Love kasicu od griza i Vanilije ma da mi je samo bilo da joj slikam face...nece i tacka!!! E moram probati te Nestle...mada cisti sumnjam... Za sada joj je favorit ona Baby Love proso...to moze i sa slatkim i slanim...jednostavno jo taj ukus prija... Joj ova moja djeca totalno dva razlicita svijeta...Sara je jela i jede sve a evo Enci izbirljiva nesto pravo... .
vidis, mi nismo probali borovnice,a bas su zdrave! hvala na ideji
i nijedno nije jelo blendano do skole, pa nece ni tvoja cura
Pa kao bobicasto voce poslije godinu...ali kako god oduzmem i saberem proci ce vocke dok mi napunimo godinu a nesto mi bas zao da ne proba jer su bas zdrave...Par dana je onako po koju maznula vidim nema reakcije i evo sad jede kao velika...E jedino ce jagode da saceka sljedecu godinu a ovo ostalo jedemo uveliko
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 4.7.2012 23:08:22
animagical
pa das mu npr iz fildzana? sto ej rano...mislim ono ide od godinu...ali ja kasice koje idu s mlijekom,pravim s mlijekom...npr tu nestle s medom...das mu kasicicu jedan dan, pa ako nema reakcije, opleti... i s bananom,kao sejk je jako ukusno
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 4.7.2012 23:09:59
animagical
I ja kupila onu Baby Love kasicu od griza i Vanilije ma da mi je samo bilo da joj slikam face...nece i tacka!!! E moram probati te Nestle...mada cisti sumnjam...
jesi ti probala ovu baby love? ima ukus nicega nestele ja dovrsim za njim,ako mi ostavi imalo nestle 8 zitarica i kakao je posebno ukusna....pa to je bolje od cokolina! preukusna, stvarno
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 4.7.2012 23:13:29
Skvo RR
pa das mu npr iz fildzana? sto ej rano...mislim ono ide od godinu...ali ja kasice koje idu s mlijekom,pravim s mlijekom...npr tu nestle s medom...das mu kasicicu jedan dan, pa ako nema reakcije, opleti... i s bananom,kao sejk je jako ukusno
Pa ja ove kasice mutim sa AD-om...a sejkam bananu sa jogurtom..to voli...a probat cu i sa obicnim mlijekom..iako cisto sumnjam...sve ali sve hoce...a od mlijeka doslovno bjezi...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 4.7.2012 23:15:16
Daja_sa
I ja kupila onu Baby Love kasicu od griza i Vanilije ma da mi je samo bilo da joj slikam face...nece i tacka!!! E moram probati te Nestle...mada cisti sumnjam...
jesi ti probala ovu baby love? ima ukus nicega nestele ja dovrsim za njim,ako mi ostavi imalo nestle 8 zitarica i kakao je posebno ukusna....pa to je bolje od cokolina! preukusna, stvarno
Nisam ja probala...ali jeste Sara...ona je spuca svaki put kad Ena odbije Moracu onda kupiti te Nestle... A kad smo kod mlijeka i mi evo ima 15-20 dana u hrani koristimo obicno mlijeko...Griz, pura, kasice pravim na obicnom mlijeku...i nema reakcije... Eto jos mi samo ostalo da probamo cijelo jaje...mada je jela kiflice i pogacu kod moje bake u kojoj je bilo jaja...e sad jel to dovoljno ili ne...kako god nije bilo reakcije
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 4.7.2012 23:17:10
animagical
imam i ja pitanje-ako ej momak probao nestle kasicu s medom,jel to znaci da je probao med ili je to nekakv drugaciji, preradjeni med,jer sam i to negdje cula?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 4.7.2012 23:19:16
Skvo RR
Vi znaci vec dale obicno mlijeko..koji je meni klinac... ..jel ono najmasnije kupujete, ne razblazujete?
meggle 2,8... nemam pojma, trose ti se pare
Ma sve me nesto strah...a cega veze nemam..fakat nisam normalna..to je onaj moj trio strah od ume ostao jaja-mlijeko-med....cak mi je MM predlozio da to probamo sve pred hitnom...da mi umanji stres.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 4.7.2012 23:20:46
Daja_sa
Vi znaci vec dale obicno mlijeko..koji je meni klinac... ..jel ono najmasnije kupujete, ne razblazujete?
Ja ne razblazujem nista...posto Sara pije ono Dukat 7 vitamina a ono je cini mi se 2,8 ja to i Eni koristim. Nema reakcije i sto kaze animagical ja oplela .
imam i ja pitanje-ako ej momak probao nestle kasicu s medom,jel to znaci da je probao med ili je to nekakv drugaciji, preradjeni med,jer sam i to negdje cula?
Nisam sigurna u ovo...ali npr. i u plazmi ima meda ali sam citala da je to preradjeni med. Predpostavljam da je i u toj kasici isto preradjeni med...Ona ide nakon 8 mjeseca jel tako?
Temperatura veeseelaa
Dijete mi već par dana ima turu, svakih 4-5 sati poraste na 38,5 .... Dr kažu da je grlo u pitanju a i nosić curi (pluća su čista) al mene brine da nije šta ozbiljnije, obzirom da se tura tako brzo vraća. Šta vi mislite?
Uradila bi dodatne pretrage (navesti koje) (51%)
Dr sigurno zna, proći će nakon ispijene flašice antibiotika (16%)
I mom djetetu se tura vraća tako često al nije bilo u pitanju ništa ozbiljno (20%)
Obavezno posjetiti dr ponovo (13%)
Broj svih glasova: 45
Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!