|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  378 379 [380] 381 382   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
2.7.2012 22:50:14   
pahuljica_25
A teletinu ja dajem već skoro pa mjesec dana,naravno ne u veeelikim količinamauser posted image

03.11.2011.maleni princ obogatio naš život.....

(odgovor članu pahuljica_25)
Neposredna veza do poruke: 9476
2.7.2012 23:05:35   
mamma mumi
Drage moje, kada ste vi pocele sa dohranom. ja sam svog starijeg tek od 6 mj, a bebac mi ima 3 mj, i kada mi jedemo on se ubi gledajuci, mljackajuci, ali mi je nekako rano.

Neposredna veza do poruke: 9477
3.7.2012 13:30:39   
Sandrich
Drage mame..nemam vremena sve citati a imam jedno pitanjce user posted image  za 5 dana punimo 5 mjeseci. Danas mu zelim dati hapicu od mrkve,pa me zanima koliko kasicica za pocetak i dali je trebam podgrijavati? Prvi put mu dajem dosad je iskljucivo dojio i ponekad vodu pio.Koliko dana da mu samo nju dajem prije nego sto krenem sa necim novim? hvalaaa user posted image

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

(odgovor članu mamma mumi)
Neposredna veza do poruke: 9478
3.7.2012 16:25:46   
Selminja
Sandrich ja nisam ništa podgrijavala, daj mu 3-4 kašikice, ja ne bih više. Istu namirnicu sam davala uzastopno 2-3 dana, zatim novu. Tako u početku, sad svaki dan nešto novo proba, neki dan jela s nama lubenicu, ja skontala kad smo se najeli da je prvi puta lubenicu probala. Ne očekuj previše, možda neće biti oduševljen i vraćat će jezikom, ali tako je na početku. Doduše, tvoj će vjerovatno lakše prihvatiti dohranu.
Mene moja cura izmori s jelom, danas voli jednu hranu, na istu sutra slaže face i obratno. Baš ne znam šta da joj pravim više. Ono što je sigurno je da najviše voli jesti kad i mi, i ono što i mi jedemo user posted image Neki dan kod mame, napravila joj voćnu kašicu, a mi udarili po pogači user posted image , jok mala samo vraća kašiku... na kraju se našopala pogače ko i mi user posted image

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 9479
3.7.2012 19:32:53   
mala14
moram i ja probati ovih dana, do sada sam mu samo dodavala heljdinu tjesteninu u one mesne ručkove ali pomalo ali voljela bih da to bude baš obrok; probaću tu neku kombinaciju s jogurtom....jedino ja nisam davala abc sir jer u njemu ima soli ja mislim? user posted image

Neposredna veza do poruke: 9480
4.7.2012 22:14:58   
Sandrich
IZVORNA PORUKA: Selminja

Sandrich ja nisam ništa podgrijavala, daj mu 3-4 kašikice, ja ne bih više. Istu namirnicu sam davala uzastopno 2-3 dana, zatim novu. Tako u početku, sad svaki dan nešto novo proba, neki dan jela s nama lubenicu, ja skontala kad smo se najeli da je prvi puta lubenicu probala. Ne očekuj previše, možda neće biti oduševljen i vraćat će jezikom, ali tako je na početku. Doduše, tvoj će vjerovatno lakše prihvatiti dohranu.
Mene moja cura izmori s jelom, danas voli jednu hranu, na istu sutra slaže face i obratno. Baš ne znam šta da joj pravim više. Ono što je sigurno je da najviše voli jesti kad i mi, i ono što i mi jedemo user posted image Neki dan kod mame, napravila joj voćnu kašicu, a mi udarili po pogači user posted image , jok mala samo vraća kašiku... na kraju se našopala pogače ko i mi user posted image

heheh ma pogaca je zakon..i ovaj ce moj  haman sve makljati, bar se nadam user posted image  aj pisat cu ti na fb da te nesto pitamuser posted image

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

(odgovor članu Selminja)
Neposredna veza do poruke: 9481
4.7.2012 22:39:57   
animagical
Ajnur danas za rucak jeo opet pretisuser posted image kad ne znam sta cu, strpam u pretis sta stignem...danas je bilo teletina s kostima, glavica luka, jedna mrkva, pola paprike, sacica mladog graska... i uopste mu nisam ni izgnjecila viljuskom, sve zvace...pa i komadice mesa velicine oko 1cmuser posted image bas me iznenadjuje svojim zvakacim sposobnostimauser posted image ni mrkvu nisam sitnila, nego na krugice, pa mu u jedan zalogaj popolovim onaj krug i tako... skontala sam da na more ne smijem otici bez pretisa

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 9482
4.7.2012 22:55:13   
Daja_sa

IZVORNA PORUKA: animagical

Ajnur danas za rucak jeo opet pretisuser posted image kad ne znam sta cu, strpam u pretis sta stignem...danas je bilo teletina s kostima, glavica luka, jedna mrkva, pola paprike, sacica mladog graska... i uopste mu nisam ni izgnjecila viljuskom, sve zvace...pa i komadice mesa velicine oko 1cmuser posted image bas me iznenadjuje svojim zvakacim sposobnostimauser posted image ni mrkvu nisam sitnila, nego na krugice, pa mu u jedan zalogaj popolovim onaj krug i tako... skontala sam da na more ne smijem otici bez pretisa

Moja Sara je isto sa nekih 9-10 mjeseci jela komadice svega...a ovo malo ce izgleda do skole jesti miksanu hranu...e pa vala bas me nekad umori sa spremanjem hrane.
Danas je ruckala...
Flasica nakon budjenja
Dorucak: Banana,kajsije jogurt i kasika plazme
Uzinu prespavala user posted image
Rucak: Pileca supa sa graskom, tikvicom, mrkvicom i krompiricem
Vecera: Frape od jabuke, borovnica i nektarina...
Flasica pred spavanje...

Cunce nase majo...29.09.2008
Jos jedno sunce nas je obasjalo 23.08.2011...

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 9483
4.7.2012 23:00:15   
animagical
vidis, mi nismo probali borovnice,a bas su zdrave! hvala na idejiuser posted image

i nijedno nije jelo blendano do skole, pa nece ni tvoja curauser posted image

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 9484
4.7.2012 23:00:27   
Skvo RR
Dorucak : Nestle med kasa
Uzina: par smokica, malo nektarine (grebanje od sestre)
Rucak: piletina, tikvica, paradajz hljeb
Uzina: jogurt od visnje sa dvije supene kasike plazma keksa
Vecera: hipp goodnight cokolada

Mlijeko zvanicno ne pijemo vise.

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 9485
4.7.2012 23:04:20   
animagical
skvo,a jesi ti njemu probala dati obicno mlijeko, npr domace ili tetrapak? mozda je ljepseg ukusa? uostalom, ako ne voli, ima kalcija i u drugim stvarima....ne znam dijete koje nece vocni jogurt

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 9486
4.7.2012 23:06:30   
Skvo RR
Pije jogurt, ali nece mlijeko...user posted image .. a nesto mi rano za obicno mlijeko..tj..kako i da mu ga dam..mozda kasikicom...flasicu, casu..nece ni pod razno..vodu mu dajem da pije direkt iz fildzana ili kasikicom.

Neposredna veza do poruke: 9487
4.7.2012 23:08:16   
Daja_sa

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

Dorucak : Nestle med kasa
Uzina: par smokica, malo nektarine (grebanje od sestre)
Rucak: piletina, tikvica, paradajz hljeb
Uzina: jogurt od visnje sa dvije supene kasike plazma keksa
Vecera: hipp goodnight cokolada

Mlijeko zvanicno ne pijemo vise.

Enci obozava jogurt od visnje...ovaj obicni onako...ali joj od visnje bas nesto godi user posted image
I ja kupila onu Baby Love kasicu od griza i Vanilije ma da mi je samo bilo da joj slikam face...nece i tacka!!!
E moram probati te Nestle...mada cisti sumnjam...
Za sada joj je favorit ona Baby Love proso...to moze i sa slatkim i slanim...jednostavno jo taj ukus prija...
Joj ova moja djeca totalno dva razlicita svijeta...Sara je jela i jede sve a evo Enci izbirljiva nesto pravo...user posted image .

vidis, mi nismo probali borovnice,a bas su zdrave! hvala na idejiuser posted image

i nijedno nije jelo blendano do skole, pa nece ni tvoja curauser posted image

Pa kao bobicasto voce poslije godinu...ali kako god oduzmem i saberem proci ce vocke dok mi napunimo godinu a nesto mi bas zao da ne proba jer su bas zdrave...Par dana je onako po koju maznula vidim nema reakcije i evo sad jede kao velika...E jedino ce jagode da saceka sljedecu godinu a ovo ostalo jedemo uveliko user posted image

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 9488
4.7.2012 23:08:22   
animagical
pa das mu npr iz fildzana? sto ej rano...mislim ono ide od godinu...ali ja kasice koje idu s mlijekom,pravim s mlijekom...npr tu nestle s medom...das mu kasicicu jedan dan, pa ako nema reakcije, opleti... i s bananom,kao sejk je jako ukusno

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 9489
4.7.2012 23:09:59   
animagical
I ja kupila onu Baby Love kasicu od griza i Vanilije ma da mi je samo bilo da joj slikam face...nece i tacka!!!

jesi ti probala ovu baby love? ima ukus nicegauser posted image nestele ja dovrsim za njim,ako mi ostavi imalouser posted image nestle 8 zitarica i kakao je posebno ukusna....pa to je bolje od cokolina! preukusna, stvarno

Neposredna veza do poruke: 9490
4.7.2012 23:13:29   
Skvo RR

pa das mu npr iz fildzana? sto ej rano...mislim ono ide od godinu...ali ja kasice koje idu s mlijekom,pravim s mlijekom...npr tu nestle s medom...das mu kasicicu jedan dan, pa ako nema reakcije, opleti... i s bananom,kao sejk je jako ukusno

Pa ja ove kasice mutim sa AD-om...a sejkam bananu sa jogurtom..to voli...a probat cu i sa obicnim mlijekom..iako cisto sumnjam...sve ali sve hoce...a od mlijeka doslovno bjezi...user posted image

Neposredna veza do poruke: 9491
4.7.2012 23:15:16   
Daja_sa

jesi ti probala ovu baby love? ima ukus nicegauser posted image nestele ja dovrsim za njim,ako mi ostavi imalouser posted image nestle 8 zitarica i kakao je posebno ukusna....pa to je bolje od cokolina! preukusna, stvarno

Nisam ja probala...ali jeste Sara...ona je spuca svaki put kad Ena odbijeuser posted image
Moracu onda kupiti te Nestle...
A kad smo kod mlijeka i mi evo ima 15-20 dana u hrani koristimo obicno mlijeko...Griz, pura, kasice pravim na obicnom mlijeku...i nema reakcije...
Eto jos mi samo ostalo da probamo cijelo jaje...mada je jela kiflice i pogacu kod moje bake u kojoj je bilo jaja...e sad jel to dovoljno ili ne...kako god nije bilo reakcijeuser posted image

Neposredna veza do poruke: 9492
4.7.2012 23:16:13   
Skvo RR
Vi znaci vec dale obicno mlijeko..koji je meni klinac...user posted image ..jel ono najmasnije kupujete, ne razblazujete?

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 9493
4.7.2012 23:17:10   
animagical
imam i ja pitanje-ako ej momak probao nestle kasicu s medom,jel to znaci da je probao med ili je to nekakv drugaciji, preradjeni med,jer sam i to negdje cula?

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 9494
4.7.2012 23:17:42   
animagical

Vi znaci vec dale obicno mlijeko..koji je meni klinac...user posted image ..jel ono najmasnije kupujete, ne razblazujete?

meggle 2,8... nemam pojma, trose ti se pareuser posted image

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 9495
4.7.2012 23:17:53   
Skvo RR
ne znaci...zato sto je ovo rafinirani med u kasama.user posted image

Neposredna veza do poruke: 9496
4.7.2012 23:19:11   
animagical
e hebi ga...ja taman mislila,evo ga nema reakcije,dva dana zavirivala dijeteuser posted image iza rodjendana, sve ponovo...

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 9497
4.7.2012 23:19:16   
Skvo RR

meggle 2,8... nemam pojma, trose ti se pareuser posted image

Ma sve me nesto strah...a cega veze nemam..fakat nisam normalna..to je onaj moj trio strah od ume ostao jaja-mlijeko-med....cak mi je MM predlozio da to probamo sve pred hitnom...da mi umanji stres.

Neposredna veza do poruke: 9498
4.7.2012 23:20:46   
Daja_sa

Ja ne razblazujem nista...posto Sara pije ono Dukat 7 vitamina a ono je cini mi se 2,8 ja to i Eni koristim. Nema reakcije i sto kaze animagical ja oplelauser posted image user posted image .

imam i ja pitanje-ako ej momak probao nestle kasicu s medom,jel to znaci da je probao med ili je to nekakv drugaciji, preradjeni med,jer sam i to negdje cula?

Nisam sigurna u ovo...ali npr. i u plazmi ima meda ali sam citala da je to preradjeni med. Predpostavljam da je i u toj kasici isto preradjeni med...Ona ide nakon 8 mjeseca jel tako?

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 9499
4.7.2012 23:21:18   
animagical
skvo, ti si gora od meneuser posted image

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 9500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  378 379 [380] 381 382   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  378 379 [380] 381 382   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Riblje ulje

da li dajete deci

da dajem (38%)

ne (62%)

Broj svih glasova: 89

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *