|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  379 380 [381] 382 383   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
4.7.2012 23:22:58   
Skvo RR

IZVORNA PORUKA: animagical

skvo, ti si gora od meneuser posted image

Kod mene i sa drugim djetetom ista stvar..ko rece da je mama opustenija sa drugim...user posted image ..mene su vec lucidnu proglasili....

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 9501
4.7.2012 23:28:05   
Malenaoduvijek
Skvo mlijeko kad se pocinje davati ide najmasnije najbolje ono prokuhano iz kese kaze nasa ped....
¸a industrijski preradjeni med ne znaci da je dijete probalo med,
moj j stariji je jeo kašice hipp sa jagodom i nikakve reakcije nije imao na prave jagode dobije osip user posted image

< Poruku je uredio MALA1994 -- 4.7.2012 23:40:58 >

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

Neposredna veza do poruke: 9502
5.7.2012 8:16:05   
djoisa
kod mene domace mlijeko ide u sve griz, palentu, pahuljice, sutliju i sl. pa cak i u jaja..

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 9503
7.7.2012 12:31:20   
Daja_sa

I ja kupila onu Baby Love kasicu od griza i Vanilije ma da mi je samo bilo da joj slikam face...nece i tacka!!!
E moram probati te Nestle...mada cisti sumnjam...

jesi ti probala ovu baby love? ima ukus nicegauser posted image nestele ja dovrsim za njim,ako mi ostavi imalouser posted image nestle 8 zitarica i kakao je posebno ukusna....pa to je bolje od cokolina! preukusna, stvarno

Ja kupila Nestle kasicu sa medom i 8 zitarica sa kakaom...ma ni da primiriseuser posted image ...probala joj dati solo kasicu nece...pa probala sa bananom nece...pa dodala jos mlijeka da bude malo rjedja nece...e pa ovo mi bas sad problem jer nemam ideju sta da joj dajem za veceru viseuser posted image ...
Cini mi se da cu ja uskoro na temu mali odbijaci hrane...ali ozbiljnouser posted image

Cunce nase majo...29.09.2008
Jos jedno sunce nas je obasjalo 23.08.2011...

Neposredna veza do poruke: 9504
8.7.2012 12:18:17   
animagical
kod nas od opet dani nejeliceuser posted image danas jos nije nista jeo, dva puta je dojio... mislim da su zubi, ne da da virnemuser posted image

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 9505
   [Obrisana poruka]
8.7.2012 12:31:26   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Skvo RR)
  Neposredna veza do poruke: 9506
8.7.2012 13:31:34   
bucko
Pošto vidim da ima "blesavih" koja, da pitam. Malom je 8 mjeseci i koji dan. Mi još nismo probali žumance-suta ćemo. Nismo ni jogurt...Jel vrijeme? Kad ste probale pšenicu-gluten? Ja se sve fol oslanjam na instinkt a treperim od novog...Med ni ne pomišljam. Dr nam rekla pšenicu ne do rođendana, a meni to baš puno. Nije do sad reagovao ni na šta od hrane, nemamo alergija u porodici...Maline?

04.11.12. u sami sumrak meni je svanulo

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 9507
8.7.2012 13:56:09   
pahuljica_25
Bucko,naše bebe su u dan razlikeuser posted image Mi smo sa 6 mjeseci probali gluten,a sa sedam žumance i jogurt....Sve super prošlo i sada sve fino ručkimouser posted image
Maline nismo probali jer nismo naletili na domaće ali zato dedo ima domaće kupine i obavezno ćemo ih jesti aBd krajem augustauser posted image

03.11.2011.maleni princ obogatio naš život.....

(odgovor članu bucko)
Neposredna veza do poruke: 9508
8.7.2012 14:30:12   
bucko
Ih pahuljice kad sam ja tebi htjela pp napisati, al nikako da ugrabim:-)Mi imamo maline iz dedine i nanine bašče, ali me sve strah...Daću mu jaje i jogurt ove sedmice, pa onda aBd sve kad primi, probam hljeb-pšenicu i maline...Inače jede sve, ugl sve...Sad čekamo još domaću buraniju, grašak obožava, ko kad je ovaj domaći sčladak ko šećer...Pa ako smije kupine, smje i maline...Jedva čekam sutra jaje:-)Inače, šta kuhate?Meni sve isto, sve u krug...

04.11.12. u sami sumrak meni je svanulo

(odgovor članu pahuljica_25)
Neposredna veza do poruke: 9509
8.7.2012 16:34:14   
pahuljica_25
Pa i mi vrtimo sve isto,bar mi se tako čini:-) Jedemo žitarice,voće,povrće,meso,tjesteninu,palentu itd..user posted image user posted image Nismo još ribu probali,a trebali bi uskoro aBd...user posted image

03.11.2011.maleni princ obogatio naš život.....

(odgovor članu bucko)
Neposredna veza do poruke: 9510
9.7.2012 22:26:59   
Skvo RR
Juce:
Dorucak: plazma, banana, mlijeko
Rucak: Piletina, blitva, krompir
Uzina I: grebanje jos mrkva, krompir, hljeb (bas puno)
Uzina II: Jogurt sa umucenom plazmom i pola kase borovnice u jabuci
Vecera: Hipp goodnight kasa cokolada.

Danas
Dorucak: Cokolino
RUcak: Piletina, karfiol, brokula, hljeb
Uzina I: Nektarina
Uzina II: komad lubenice
Uzina IIIuser posted image : Hipp vocno-zitna kasica
Vecera: Hipp goodnight kasa baby keks

< Poruku je uredio Skvo RR -- 9.7.2012 22:27:20 >

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 9511
9.7.2012 22:34:15   
Daja_sa

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

Juce:
Dorucak: plazma, banana, mlijeko
Rucak: Piletina, blitva, krompir
Uzina I: grebanje jos mrkva, krompir, hljeb (bas puno)
Uzina II: Jogurt sa umucenom plazmom i pola kase borovnice u jabuci
Vecera: Hipp goodnight kasa cokolada.
Danas
Dorucak: Cokolino
RUcak: Piletina, karfiol, brokula, hljeb
Uzina I: Nektarina
Uzina II: komad lubenice
Uzina IIIuser posted image : Hipp vocno-zitna kasica
Vecera: Hipp goodnight kasa baby keks

Skvo jesu ovo kasice u teglici?
Ja vise nemam ideju sta da dajem Enciju za veceru...ona jednostavno ne gotivi ove pahuljice sto se mute sa mlijekom ili vodomuser posted image

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 9512
9.7.2012 22:36:33   
Skvo RR
Jesu..pravo ih voli..a kako on ne pije mlijeko imaju unutra mlijeko..zato mu ih ja i forsiram za veceru...da ga drze.user posted image

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 9513
9.7.2012 22:43:17   
Daja_sa

Jesu..pravo ih voli..a kako on ne pije mlijeko imaju unutra mlijeko..zato mu ih ja i forsiram za veceru...da ga drze.user posted image

Pa jednom sam joj davala onu sa grizom i cokoladom (pojela pola teglice samo)...ali mi je pravo "bljucala" poslije nje...nesto joj ne godi...mozda cokoladauser posted image .
Probacemo tu sa keksom...pa vidim kako ce joj "sjesti" user posted image

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 9514
9.7.2012 22:45:42   
Skvo RR
Ne znam..on ih pravo voli...sve se "dere" na mene...dok mu dajem....valjda brze da to radim.user posted image

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 9515
9.7.2012 22:47:45   
Daja_sa

Ne znam..on ih pravo voli...sve se "dere" na mene...dok mu dajem....valjda brze da to radim.user posted image

Kralj mali...ova moja jedino uslast pojede Frutek kasicu od jabuke i piskote...zna po dvije smazati dok sve ovo ostalo jedva...njeno hranjenje mi je postalo nocna mora...

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 9516
9.7.2012 22:48:32   
Skvo RR
A i smjesno mi je...kako se sada "krijemo" kada jedemo...cim vidi da neko jede..eto ti ga.."dere se", "kenjka"..bas mi smjesno..kao mali psic oko stola...prosto nabije nervozu..da sto prije pojedes...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 9517
9.7.2012 22:49:21   
Skvo RR

IZVORNA PORUKA: Daja_sa

Kralj mali...ova moja jedino uslast pojede Frutek kasicu od jabuke i piskote...zna po dvije smazati dok sve ovo ostalo jedva...njeno hranjenje mi je postalo nocna mora...

user posted image

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 9518
9.7.2012 22:52:11   
Daja_sa

A i smjesno mi je...kako se sada "krijemo" kada jedemo...cim vidi da neko jede..eto ti ga.."dere se", "kenjka"..bas mi smjesno..kao mali psic oko stola...prosto nabije nervozu..da sto prije pojedes...user posted image user posted image user posted image

Isto sam primjetila to kod Ene...i ja joj umacem hljeb u nasu hranu,,,i mali lopov hoce i zvace i skamuce da joj dam jos...a kad je stavim u hranilicu i dam njen obrok nema sanse...Kaze mm pa hrani je tako ti za stolom ona ispod user posted image user posted image user posted image ...pa reko nije cuko bolan...ma sve se tjesim neka faza koja ce proci pa ce se opet projestiuser posted image

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 9519
9.7.2012 22:53:18   
Skvo RR
Pa daji joj tako..kada vi jedete..mozda ima averziju od hranilice..jedna od fiksacija mog malog "cudaka" su plasticne kasikice..nece nista iz njih...user posted image

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 9520
10.7.2012 17:29:35   
Arina
jedno pitanjce....user posted image
za koji dan punimo 6 mjeseci user posted image  i probali smo vec stosta...ide dobro....dojimo 5 puta u 24 sata

E sad me interesuje za bebu od 6 mjeseci koliko je ok da pojede tog obroka.....ja napravim oko 130-150ml kasice ili povrtne ili vocne nebitno i to on smaze bolje voce od povrcauser posted image  ali ide sve....jel to puno ili je dostauser posted image  znaci kolicinski
   hvala mamiceuser posted image

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 9521
10.7.2012 18:29:25   
sporty mamaa
Arina ako je beba zadovoljna poslije tog obroka onda je to sasvim ok. Nek jede dijete kad mozeuser posted image  

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 9522
10.7.2012 18:32:47   
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: Iman83

Vi znaci vec dale obicno mlijeko..koji je meni klinac...user posted image ..jel ono najmasnije kupujete, ne razblazujete?

meggle 2,8... nemam pojma, trose ti se pareuser posted image

Ma sve me nesto strah...a cega veze nemam..fakat nisam normalna..to je onaj moj trio strah od ume ostao jaja-mlijeko-med....cak mi je MM predlozio da to probamo sve pred hitnom...da mi umanji stres.

Samo prjedlog, što masnije to bolje za male user posted image ...3,2 ili 3,9.

A zar nije "zabranjeno" bebama mladim od godinu davati kravlje mlijeko?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 9523
10.7.2012 18:34:22   
sporty mamaa

IZVORNA PORUKA: Daja_sa

user posted image

Ja bi joj za laku noc recimo napravila neke zitarice ili rizolino i onda kombinirala s tom kasicom. Recimo uzmes prvo rizolina u kasiku a onda gore zakamufliras sa frutekom. Kod mene je to palilouser posted image

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 9524
10.7.2012 18:38:09   
sporty mamaa

Ajnur danas za rucak jeo opet pretisuser posted image kad ne znam sta cu, strpam u pretis sta stignem...danas je bilo teletina s kostima, glavica luka, jedna mrkva, pola paprike, sacica mladog graska... i uopste mu nisam ni izgnjecila viljuskom, sve zvace...pa i komadice mesa velicine oko 1cmuser posted image bas me iznenadjuje svojim zvakacim sposobnostimauser posted image ni mrkvu nisam sitnila, nego na krugice, pa mu u jedan zalogaj popolovim onaj krug i tako... skontala sam da na more ne smijem otici bez pretisa

Bravo za malog zvakacauser posted image Mi jos sve miksamo, ma ja sam malo polijena, nekako mi tako lakse, sve smaze za max 3 minuteuser posted image user posted image Al hoce ona i zvakat, recimo ja joj kupim kiflu i zacas je smaze iako ima samo dva zubica. KOliko Ajnur ima zubica?

Neposredna veza do poruke: 9525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  379 380 [381] 382 383   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  379 380 [381] 382 383   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

imena
amaniamanic

Ova mi se naj dopadaju.vec sam postavljala ovu anketu.Al bih ponovo cula vase odgovore i nadam se da ce ih biti vise:)

amani (20%)

hened (3%)

esma (13%)

hena (9%)

aisa (5%)

ajsa (49%)

Broj svih glasova: 188

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *