Adana
|
Evo i nas friško sa morETa Bili smo u Zaotrogu prošlu sedmicu. Bilo je super! Baš nas je pozitivno iznenadilo mjestašce. Smještaj nam je bio uz samu magistralu na skoro samom izlazu iz Zaostroga. Ali nam je trebalo samo nekih 5-7 minuta lagane šetnje sa djetetom do plaže. Super smještaj, čisto, lijepo, domaćini super, lijepo opremljeno... Plačali smo 30€ apartman sa dvije sobe, u jednoj bračni krevet, a u drugoj krevet na sprat i kauč na razvlačenje. Fina velika terasa sa super pogledom. Roštilj u dvorištu, parking obezbijeđen. Kuhinja super opremljena. Klima koja se dodatno ne naplačuje. U mjestu imaju dvije prodavnice jedna je Konzum, trafika, nekoliko kafića, restorana, pekare, mjenjačnica, pošta, slastičarna, onih malih kioskia sa suvenirima i sl., koliko sam vidjela ima i ljekarna/ambulanta, na dva mjesta ima i ''''''''zabavni park'''''''' sa onim trampolinama, stolovima za bilijar i jos nekih aparatima, ima i trampolina u vodi, kao i neka napuhana stijena za pentranje i skakanje, pedaline, gliser koji vuče onaj ''''''''padobran'''''''', ma super. Ima lijepo šetalište uz more, osvjetljeno sa klupama i to se fino može prošetati. Što je meni bilo važno. Cijene onako, nije neka ogromna razlika u odnosu na naše. Ne da je nema, ali može se podnijeti par dana... Ali da bi moglo biti jeftinije moglo bi, pogotovo roming koji ''''''''zakla''''''''... Nismo ništa nosili iz Sarajeva, nešto nismo htjeli rizikovati, a mogli smo komotno jer nas nisu ni pogledali... Gužve je bilo tu i tamo... Ništa sada strašno, mada nama gužva ne smeta. More je za moj ukus još uvijek hladno. Poslijepodne i nije toliko loše, valjda se voda malo ugrije, ali da je moglo biti mrvu toplije moglo je vala. Plaža super, hladovine dovoljno, lijep ulaz u more, Asja je uživala u svakom pogledu. Bilo je dosta djece njenog uzrasta pa se imala i sa kim igrati. Sve u svemu dobro je bilo, vrijeme nas poslužilo, smještaj i mjesto odlični, ponovili bi rado sve.
< Poruku je uredio Adana -- 1.7.2012 10:19:33 >