|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  68 69 [70] 71 72   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Vaše porođajne priče
22.3.2012 23:52:06   
maja hodzic
hehhe BEBIBI bas me nasmija ! vjredilo je procitati!
Evo i mog komicnog iskustva malo cu oduzit jer neznam ukratko hehehhe
11.06.2010.god. bio mi je termin ! mene nista nije bolilo niti sam sta osjecala osim kad me pukne nogom u rebro pa bi onda umrla od tog slatkog bola ! :-D Moj Doktor kome sam isla i privatno posalje me u bolnicu i kaze ostani jer ti je prosao termin reko NO PROB. heheh necu valjda dugo!U sobi ludilo! Puno zena sa raznim iskustvima i raznim zivotnim pricama ,zivotima....Sljedi prvi dan i pregled ginekoloski nemam pojma kontam: Sta nece me bolit a kad tamo samo sto mi mozak nije pukao i jos kad su mi rekli da je to svako jutro aaaaaaaaaaa vec je bio PROB. sto sam ostala u bolnici hehehhe
Donjeo meni mm fen, cetku ,feniraj se brij se zafrkaji user posted image i cekaj da dodje mali medo na svjet ! Sve zene koje sam zatekla u sobi otisle ,porodile se sretno samo ja ostala ! 17.06 navece odem na ultra zvuk kaze Dok. beba teska od prilike 3,600 neznam da li ces moci prirodno ali sutra se poradjas to je sigurno hehehhe hajd ok kontam uzme maja tel i sve obavjesti da ce sutra roditi svoga andjela ! uh..ujutro naravno prvo pregled eh dobro se isplaci i idi kontam jos danas samo ! Kaze nema nemozse se ti prirodno porodit (zivjela sam i borila se da idem na prirodni porodjaj dok su druge zene molile da idu na sekciju a ja ih ubjedjivala da je prirodno zdravije ,odma vide bebu ,idu kuci za dan...) ! Nazovem mm i tak mu placuci kazem da necu moc prirodno ojj nastaal frka trazili drugog Dok. da me pregleda da imamo i drugo misljene........frka ziva ! Drugi doktor kaze 4 prsta otvorena moze ovo prirodno ojjj jos veca frka ja u pred radjaoni zove me mm i govori nemoj pristat na sekciju ja cu bit stobom ako vec mozes prirodno ! Oko mene zene vriste, trgaju kosu...a men nista ne boli osim sto koji god Dok. prodje pregleda i samo govore a 5 prstiju , onaj 6 pa onaj 7 hehhe kako necu bit otvorena svi me diraju ko god prodje heheheh i dodje moj Dok.Bojan i kaze ja te prirodno necu porodit ti ako hoces neka to odradi djemo (dr.dok. sto je rekao da mogu prirodno)reko necu se sad ni porodit heheheh placem ja ko godina reko ja cu uradit onako kako vi kazet samo da se ne napatim previse bez razloga ! Ja telefoniram uvelko iz predradjaone a nesmije se fora tel unjeti ma boli mene briga a i njima svima smjesno! Sta ce mi isto djete od 12 god.ahhah Otisli u salu i kaze meni moj Bojan evo ispunit cu ti zelju probat cemo puknuti vodenjak ako budes imala bolove probacemo ako ne sala te ceka hahahha ja istravljena !on ulazi svaka 2 min i samo mi govori tu sam ja ne sikiraj se jojjj koliko mi je to zancilo ! A babica debilna samo suti i hoda oko mene ni rjeci da kaze a meni treba samo rjec jednu u tom strahu da mi kaze ! a daa i pukao on meni vodenjak sa nekom igletinom kad pljusnu ona voda iz mene sve po njemu i babici aaaa Fack! stid mene!Samo govorim joj izvinite jest me stid a oni popadali od smjeha !user posted image Nista poLA sata proslo nema bolova nista! Dosao Bojan zavukao ruku kad sam ja vrisnula ko da mi je djete izvadio hahahhaha kaze nema sanse prirodno odma u salu!Ja jadna jedva sisla sa stola kad ona debilna babica govori: Jao doktore pa kateter smo zaboravili!!!aaaaaaaaaauser posted image ja poludila jedva me vrate na sto i odrade to sto treba i hajmo u salu ! u 12:15 ja se budim i stoji moj Bojan pred mene i govori: jojjj da sam znao da si ovako slabasna i strasljiva...nebi ti dao ni da zatrudnis hahahhahahahhaha user posted image ! rodi ja svog Tea 4,070 kg. tezak 51 cm dug ! i Hvala Bogu pa nisam prirodno jer mu je vrpca bila umotana oko vrata 3 puta i vrlo je bilo moguce da je se moglo desit svasta ruzno!!!! Poslje 2 dana sam vidjela svog fudbalera jojj bio je naj ljepsi ali sam mu prvo rekla neda tetka hahahhahah boze sacuvaj naredni 5 dana ne zelim da vam pisem bili su mi teski jako ! ali svega je se ljepo sjetiti ! uglavnom odlezala sam ukupno 17 dana u bolnici jer smo nakon 5 dana kod kuce morali na pedijatriu ! i to mi je naj teze u zivotu bilo! Sad mrzim bolnicu i kad bi mi sad rekli da moram lezat nebi ako me nece odma na sto!!!user posted image

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1726
   RE: vaše porođajna priča
17.5.2012 11:10:44   
plave.okice2009
ev jos jedne nove  u raji....da i ja ispricam svoju pricu s prvom trudnocom....zadesila sam se u zenici,ajnica je poranila 8 dana ranije .......cijeli dan u setnji ,naver krenula pajati kad puce vodenjak ,posto mi je bilo sve to strano ,ja sam se samo presvukla i nazad u krevet.JOS ME SUPRUG ZEZA TO TE STRAH PA SI PIPI HHIIHIHHI.nakon 20tak min ostatak i tad nastupa strah i scene .nazovem mamu  u 12h naver i tak joj ispricam ona kaze ,,,,,zeno draga pa hoces li se tamo poradati zasto vec nisi krenula u bolnicu ..medutim ja odlucim da cu putovati u sarajevo jer mi kontrakcije nisu bile ni jake ni ceste ... zbog brze voznje zaustavi nas policija u kaknju,kad su vidjeli sta je u pitanju,rotaciju i ispred nas ...tak da sam stigla brzo u vojnu bolnicu....u pola dva me smjestili u pola sedam bila gotova.trebao me dr.masic poroditi medutim nije bio u dezuri,tak da se zadesila dr.aida........imala sam porod za pozeliti svakoj zeni,tri šava i to vanjska brz oporavak ...........iako mi je carski bio zakazan ,ipak se sve prirodno zavrsilo.....moja ajnica 2.900 ----57 duga ------- sad joj je vec tri godine i ocekujemo jos jednu bebicuuser posted image user posted image user posted image nadam se i pribliznom porodu ko s njom user posted image user posted image pozdrav svim mamama

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 1727
12.6.2012 20:28:47   
mamina princeza
Vise me stid i reci koliko sam puta obecala porodjajnu pricu i koliko puta sam pocela da je pisem a nikad zavrsila.
evo me konacno.
Termin mi je bio 5./6. mart 2012. Nekako od pocetka trudnoce posto je beba bila krupna bilo je rjeci o februaru al kako je dosao kraj nije se nistaspominjalo. Cijelo vrijeme sam Boga molila da samo bude ranije da ne bude indukcije i namjernog izazivanja poroda jer imam iskustvo sa indukcijom i teskim prvim porodom.
23. februara sam bil a na pregledu. dr uzeo bris i pregledao me - kaze nece jos.
Al eto dokaza da to dragi Bog odredi. 25.02 sam cijeli dan bila u pokretu isla s muzem u veliki soping pa kod mame. i posijepodne me uhvatila neka nrervoza da sam bas bila van sebe. curicu posaljemo kod nane tu noc a ja i muz odlucimo nakons to godina gledati film. Prije toga odem u wc i ugledam sluzni cep na gacicama. Okupam se za svaki slucaj al nemam jos bolova. Samo potrebu da idem u wc.
Poceli mi gledati film a ja svako malo u wc... i mm se nervira sto stalno pauziramo i hajd drugi put cemo.
Pocne se on ptati jel to kremnulo al ja ne priznajem sama sebi da ne panicarim.
bolilo me jeste al ni blizu kao sto sam ocekivala. Razmaci sve kraci bolovi ostriji ...
Oko 12 sati ja kazem muzu da sad i ja mislim da je to to al da necu ostajati u bolnici ako sam otvorena 1-2 prsta.
Spremimo se mi na brzinu torba , set_ zamaticne i u bolnicu. u autu sam dobila jace bolove pa se vise definitivno nisam pitala jel to to ....
Ulazim na pregled i govorim ako sam otvorena 1-2 prsta ja idem kuci izdrzacu maksimum kuci... kaze doktoroica neces nigdje ravno u salu. Pomislih da se sali ... 7-8 prstiju otvorena, vodenjak odrzan.
Stavise me u sobu prije sale samo zato sto je jedna bla blize porodu.
Tu sam dobila jake bolove , vodenjak su ipak pukli za jedno pola sata i odveli me u salu ...
moj princ se rodio u 2:35. Pukla sam i recnuli su me , sivanje je bolilo al opet netoliko strasno da nisam mogla izdrzati bez vriske....
Ja sam nekako cijelo vrijeme bila sretna sto dozivljavam prirodni porod bez idukcije i slicnih stvari - zato sam prosli put bila uskracena jer nisam ni imala prave napone prvi porod je zavrsio vakumom. Tek sadzapravo znam sta su naponi....
Moj prin rodjen sa 38 sedmica dug 56 tezak 3900 danas ima 3,5 mjeseca.
Masalah slusamo se i dojimo uspijesno :)
Moj drugi porod je za pozelit svakome:)

< Poruku je uredio mamina princeza -- 12.6.2012 20:30:51 >

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu plave.okice2009)
Neposredna veza do poruke: 1728
12.6.2012 21:11:55   
veeseelaa
super priča user posted image

možel li mi reći kako izgledala sluzni čep?

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 1729
   [Obrisana poruka]
12.6.2012 21:17:25   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu veeseelaa)
  Neposredna veza do poruke: 1730
   [Obrisana poruka]
12.6.2012 21:18:55   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu veeseelaa)
  Neposredna veza do poruke: 1731
12.6.2012 21:21:28   
InLove

IZVORNA PORUKA: Iman83

Mamina princezo, divna pričauser posted image

Priželjkujem sebi jedan ovakav ekspresan poroduser posted image

Drug porod je dooosta laksi user posted image user posted image

Zbog pogresnih ljudi, vise ni prave ne prepoznajem!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 1732
12.6.2012 21:25:44   
Skvo RR

IZVORNA PORUKA: Iman83

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

super priča user posted image

možel li mi reći kako izgledala sluzni čep?

Ukucaj na google...kako na njemu svašta ima, ima i slika sluznog čepa user posted image ...

Hvala na intervenciji. Uglavnom imamo mi temu na RR

http://www.ringeraja.ba/forum/Ispadanje_sluznog_cepa/m_84625/tm.htm

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

Neposredna veza do poruke: 1733
12.6.2012 21:27:47   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: mamina princeza

Vise me stid i reci koliko sam puta obecala porodjajnu pricu i koliko puta sam pocela da je pisem a nikad zavrsila.
evo me konacno.
Termin mi je bio 5./6. mart 2012. Nekako od pocetka trudnoce posto je beba bila krupna bilo je rjeci o februaru al kako je dosao kraj nije se nistaspominjalo. Cijelo vrijeme sam Boga molila da samo bude ranije da ne bude indukcije i namjernog izazivanja poroda jer imam iskustvo sa indukcijom i teskim prvim porodom.
23. februara sam bil a na pregledu. dr uzeo bris i pregledao me - kaze nece jos.
Al eto dokaza da to dragi Bog odredi. 25.02 sam cijeli dan bila u pokretu isla s muzem u veliki soping pa kod mame. i posijepodne me uhvatila neka nrervoza da sam bas bila van sebe. curicu posaljemo kod nane tu noc a ja i muz odlucimo nakons to godina gledati film. Prije toga odem u wc i ugledam sluzni cep na gacicama. Okupam se za svaki slucaj al nemam jos bolova. Samo potrebu da idem u wc.
Poceli mi gledati film a ja svako malo u wc... i mm se nervira sto stalno pauziramo i hajd drugi put cemo.
Pocne se on ptati jel to kremnulo al ja ne priznajem sama sebi da ne panicarim.
bolilo me jeste al ni blizu kao sto sam ocekivala. Razmaci sve kraci bolovi ostriji ...
Oko 12 sati ja kazem muzu da sad i ja mislim da je to to al da necu ostajati u bolnici ako sam otvorena 1-2 prsta.
Spremimo se mi na brzinu torba , set_ zamaticne i u bolnicu. u autu sam dobila jace bolove pa se vise definitivno nisam pitala jel to to ....
Ulazim na pregled i govorim ako sam otvorena 1-2 prsta ja idem kuci izdrzacu maksimum kuci... kaze doktoroica neces nigdje ravno u salu. Pomislih da se sali ... 7-8 prstiju otvorena, vodenjak odrzan.
Stavise me u sobu prije sale samo zato sto je jedna bla blize porodu.
Tu sam dobila jake bolove , vodenjak su ipak pukli za jedno pola sata i odveli me u salu ...
moj princ se rodio u 2:35. Pukla sam i recnuli su me , sivanje je bolilo al opet netoliko strasno da nisam mogla izdrzati bez vriske....
Ja sam nekako cijelo vrijeme bila sretna sto dozivljavam prirodni porod bez idukcije i slicnih stvari - zato sam prosli put bila uskracena jer nisam ni imala prave napone prvi porod je zavrsio vakumom. Tek sadzapravo znam sta su naponi....
Moj prin rodjen sa 38 sedmica dug 56 tezak 3900 danas ima 3,5 mjeseca.
Masalah slusamo se i dojimo uspijesno :)
Moj drugi porod je za pozelit svakome:)

Super pricauser posted image Sto bi se reklo, skolski primjer prirodnog poroda. Hvala sto si podjelila sa nama.user posted image

(odgovor članu mamina princeza)
  Neposredna veza do poruke: 1734
12.6.2012 21:58:56   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

Doslo je vrijeme da i ja podijelim s vama svoju porodjanu pricu......

Citavu trudnocu me prati kila(hernija, bruh), koju sam dobila u prvoj trudnoci(i koja se odmah nakon trudnoce i povukla) i zbog te kile stalno mi je na nalazima stajalo da me ceka CR, jer se ni pod razno nisam smjela naprezati.. Zbog te kile zadnja dva mjeseca sam najvise lezala i mirovala, gotovo da sam bila nepokretna. U januaru mi je otkrivena jaka anemija....Helem nejse, na "komisiji"  su odlucili da me prime u bolnicu 15.02., a da je CR 18. 02.

I dosao je i taj 15-i...
Kad su me primili (a primili su me na ginekoloski odjel u Vojnoj bolnici)opet su mi uradili sve pretrage. Krvna slika je jos uvijek bila losa, ali ne kao u januaru. Tada sam i prvi put ginekoloski pregledana...Dr. Drljevic me je pregledao(bio u dezuri) i kaze da sam 3 cm otvorena. Taj dan sam stalno "visila" na CTG-u.
Da vam ne pisem o svojoj tugi zbog odvajana od svoje Farah..Stalno mi je bilo u mislima kako ce proci 10-ak dana dok  ponovo budem doma,pitala sam se je li gladna, tuzna, da negdje ne padne...da je neko ne ruzi....Joj, ludilo  glavi.
Zaspala sam oko 22h. Budi me jka bol oko 23.30h. Traje nekoliko sec i opet padam u san. Opet bol, pa opet san...Ta bol mi je bila identicna predmenstrualnoj boli pa sam se nekako znala nositi s njom. Oko 4h imala sam stolicu i dok sam pustala vodu u WC-u probudim cimerku. Pita me zasto sam budna. Kazem joj za svoje bolove. Ona zove sestru i kaze da se poradjam...ali ja ne vjerujem, ne zelim vjerovati...Pa ja cu na CR, ja ne smijem da se 'vako porodim... Oko 5h me opet dr. Drljevic pregledao. Kaze da sam otvorena 5cm i da idem dolje na "porodjajno" da ce to brzo biti gotovo...
Sva sam zbunjena, preplasena...Kakav sad prirodan porod kad mi 9 mjeseci "trube" o carskom...?Smijem li, je li on dovoljno upucen? Zovem muza i govorim da nekako obavijesti dr. Masica i hirurga koji mi je dao nalaz za CR. Idem na "porodjajno", ali i dalje ne vjerujem da cu roditi prirdno... Kad sam stigla dolje, dajem masu nekih podataka dvejma sestrama, rade mi ponovo CTG i poslije idem u sobu(br. 1). Sada su bolovi na nekoliko min. Ne mogu ih pratiti jer povracam...Zena koja je lezala sa mnom(Bog joj dao svako dobro) kvasi peskir i stavlja mi ga na vrat. Kao lakse mi je...Skupljam snagu za naredni bol. Oko 7h je bas postalo neizdrzljivo. Pocela sam dozivati sestre...vristati. Oko 7.30 dolazi dr.Masic. user posted image user posted image user posted image user posted image Ne znam da sam se ikom u zivotu tako obradovala. I on i dr. Drljevic me pregledaju...Kazu da sam 10 cm otvorena i da je ovo steta da ide CR, da sam super elasticna...Ma kao idealno. Dr. Masic mi probija vodenjak, ne boli me to nista. Ukljucuje mi indukciju oko 8h. Ja sva u bolu kazem da se ne znam poroditi, da ne znam ni kako cu cak disati. Smirivao me je, kao otac..."Sine, disi tako i tako, i samo kaki(user posted image user posted image user posted image ).
Joj fora je bila kad mi je sestra Binasa rekla da sada idemo do sale, da ustanem. Kada sam pokusala da se dignem s kreveta osjetila sam nesto izmedju noga. Pitam ih  sta su mi ovo stavili izmedju nogu. Nista-kazu. To je bebina glavica.user posted image user posted image I pipnem ja tjeme svoje bebe...
Nisam se mogla dici s kreveta pa su me tako na krevetu odvezli(brzinom svjetlosti) do sale. Imala sam samo 2 napona i bol je prestala, a ja sam ugledala soju Imancicuuser posted image user posted image user posted image user posted image U 8:25h !!!!
Beba teska 4kg i duga 53 cm.
Dusa je samo malkice zaplakala. Onda je uslijedilo izbacivanje posteljice, pa sivenje. Nisu me rezali, samo sam malkice pukla. Nije me boljelo. Sve sam nadziralauser posted image user posted image user posted image da ne zabusavaju. Shala. Onda sam se opet prebacila na svoj krevet i tako su me vratili u sobu.

Sta na kraju reci?
Sve je u Bozjim rukama. Kad pomislis da ti ne moze teze biti, da ti prijeti CR, transfuzija,duzi boravak u bolnici... Onaj gore  sve to drugacije uredi...Iznenadi me, uvijek i iznova Svojom Miloscu. Hvala Mu!
Sretna sam, presretna....
Rodila prirodno, lahko, brzo, bez transfuzije...
Cijeli kolektiv koji me je poradjao je bio strucan, human i prije svega njezan prema meni. Izdvojila bih dr. Masica, sestre Mirelu i Binasu i dr. Drljevica i dr. Merjem.

Ujutro, 17.02. smo dosli kuci oko 12h.

Jos samo da dodam jednu super informaciju. zena koja je lezala sa mnom na porodjajnom je prva zena u BIH koja se porodila na stolici. Ima pozitivno iskustvo.

Lulu, evo ti moje druge porodj. price. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 1735
12.6.2012 22:20:33   
Skvo RR
Molim da ne idete u OT. Brisem nepotrebne postove.
LP

< Poruku je uredio Skvo RR -- 12.6.2012 22:22:43 >

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

Neposredna veza do poruke: 1736
12.6.2012 22:25:06   
Lulu_08

Doslo je vrijeme da i ja podijelim s vama svoju porodjanu pricu......

Citavu trudnocu me prati kila(hernija, bruh), koju sam dobila u prvoj trudnoci(i koja se odmah nakon trudnoce i povukla) i zbog te kile stalno mi je na nalazima stajalo da me ceka CR, jer se ni pod razno nisam smjela naprezati.. Zbog te kile zadnja dva mjeseca sam najvise lezala i mirovala, gotovo da sam bila nepokretna. U januaru mi je otkrivena jaka anemija....Helem nejse, na "komisiji"  su odlucili da me prime u bolnicu 15.02., a da je CR 18. 02.

I dosao je i taj 15-i...
Kad su me primili (a primili su me na ginekoloski odjel u Vojnoj bolnici)opet su mi uradili sve pretrage. Krvna slika je jos uvijek bila losa, ali ne kao u januaru. Tada sam i prvi put ginekoloski pregledana...Dr. Drljevic me je pregledao(bio u dezuri) i kaze da sam 3 cm otvorena. Taj dan sam stalno "visila" na CTG-u.
Da vam ne pisem o svojoj tugi zbog odvajana od svoje Farah..Stalno mi je bilo u mislima kako ce proci 10-ak dana dok  ponovo budem doma,pitala sam se je li gladna, tuzna, da negdje ne padne...da je neko ne ruzi....Joj, ludilo  glavi.
Zaspala sam oko 22h. Budi me jka bol oko 23.30h. Traje nekoliko sec i opet padam u san. Opet bol, pa opet san...Ta bol mi je bila identicna predmenstrualnoj boli pa sam se nekako znala nositi s njom. Oko 4h imala sam stolicu i dok sam pustala vodu u WC-u probudim cimerku. Pita me zasto sam budna. Kazem joj za svoje bolove. Ona zove sestru i kaze da se poradjam...ali ja ne vjerujem, ne zelim vjerovati...Pa ja cu na CR, ja ne smijem da se 'vako porodim... Oko 5h me opet dr. Drljevic pregledao. Kaze da sam otvorena 5cm i da idem dolje na "porodjajno" da ce to brzo biti gotovo...
Sva sam zbunjena, preplasena...Kakav sad prirodan porod kad mi 9 mjeseci "trube" o carskom...?Smijem li, je li on dovoljno upucen? Zovem muza i govorim da nekako obavijesti dr. Masica i hirurga koji mi je dao nalaz za CR. Idem na "porodjajno", ali i dalje ne vjerujem da cu roditi prirdno... Kad sam stigla dolje, dajem masu nekih podataka dvejma sestrama, rade mi ponovo CTG i poslije idem u sobu(br. 1). Sada su bolovi na nekoliko min. Ne mogu ih pratiti jer povracam...Zena koja je lezala sa mnom(Bog joj dao svako dobro) kvasi peskir i stavlja mi ga na vrat. Kao lakse mi je...Skupljam snagu za naredni bol. Oko 7h je bas postalo neizdrzljivo. Pocela sam dozivati sestre...vristati. Oko 7.30 dolazi dr.Masic. user posted image user posted image user posted image user posted image Ne znam da sam se ikom u zivotu tako obradovala. I on i dr. Drljevic me pregledaju...Kazu da sam 10 cm otvorena i da je ovo steta da ide CR, da sam super elasticna...Ma kao idealno. Dr. Masic mi probija vodenjak, ne boli me to nista. Ukljucuje mi indukciju oko 8h. Ja sva u bolu kazem da se ne znam poroditi, da ne znam ni kako cu cak disati. Smirivao me je, kao otac..."Sine, disi tako i tako, i samo kaki(user posted image user posted image user posted image ).
Joj fora je bila kad mi je sestra Binasa rekla da sada idemo do sale, da ustanem. Kada sam pokusala da se dignem s kreveta osjetila sam nesto izmedju noga. Pitam ih  sta su mi ovo stavili izmedju nogu. Nista-kazu. To je bebina glavica.user posted image user posted image I pipnem ja tjeme svoje bebe...
Nisam se mogla dici s kreveta pa su me tako na krevetu odvezli(brzinom svjetlosti) do sale. Imala sam samo 2 napona i bol je prestala, a ja sam ugledala soju Imancicuuser posted image user posted image user posted image user posted image U 8:25h !!!!
Beba teska 4kg i duga 53 cm.
Dusa je samo malkice zaplakala. Onda je uslijedilo izbacivanje posteljice, pa sivenje. Nisu me rezali, samo sam malkice pukla. Nije me boljelo. Sve sam nadziralauser posted image user posted image user posted image da ne zabusavaju. Shala. Onda sam se opet prebacila na svoj krevet i tako su me vratili u sobu.

Sta na kraju reci?
Sve je u Bozjim rukama. Kad pomislis da ti ne moze teze biti, da ti prijeti CR, transfuzija,duzi boravak u bolnici... Onaj gore  sve to drugacije uredi...Iznenadi me, uvijek i iznova Svojom Miloscu. Hvala Mu!
Sretna sam, presretna....
Rodila prirodno, lahko, brzo, bez transfuzije...
Cijeli kolektiv koji me je poradjao je bio strucan, human i prije svega njezan prema meni. Izdvojila bih dr. Masica, sestre Mirelu i Binasu i dr. Drljevica i dr. Merjem.

Ujutro, 17.02. smo dosli kuci oko 12h.

Jos samo da dodam jednu super informaciju. zena koja je lezala sa mnom na porodjajnom je prva zena u BIH koja se porodila na stolici. Ima pozitivno iskustvo.

Lulu, evo ti moje druge porodj. price. user posted image

WOOOOW ovo super zvuci user posted image user posted image user posted image , naravno ne onaj dio kile i anemije, ali ovaj zavrsni dio je extra, to bih svakome pozeljela hehehehehe. Meni za sada jos nista ne govore, nemam pojma, nekada se brinem kako ce ova bebana uopste izdrzati u meni, iako je po ginekoloskom pregledu sve zatvoreno i "visoko" ja imam dojam da se ona maksimalno trudi da pogura sve hahahaha...

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1737
16.6.2012 20:33:23   
M kao Mama
U pauzi dok moja Smješkica spava, odlučih da napišem moju prođajnu priču No II.

Upravo gledam u svoj ticker na Ringeraji.ba koji mi kaže das am u 39. Nedjelji trudnoće I da do poroda ima još 7 dana. Smješkam se, onako baš iz dna duše I pogledom tražim moju smješkicu koja nevino I bezbrižno spava na krevetu.
Moja druga bebara došla je 13 dana ranije, po zvaničnoj medicine, mada mi smo je očekivali I mnogo ranije. Vraćajući se u prethodne mjesece, dobrih živaca je trebalo I mojim ukućanima, ali Bome I mom dragom dr. Salki Mašiću, valjalo je istrpiti mene I sve moje strahove.
A strahovi, hmmm, bilo je ih koliko hoćete.
Moja borba za bebu trajala je nekih dvoje I po do tri godine, mislim pokušavali smo, ništa se nije dešavalo, a budući da imam kćerkicu od pet I po godina, nisam se puno nervirala. Grubo I glupo rečeno, ali u svim pauzama između raznoraznih specijalista koje sam obilazila zbog zdravstvenih zegoba, desila se trudnoća. Mislila da još jedan u nizu napada bubrega, kad ono plusić. Budući da sam u međuvremenu dobila I dijagnozu hipoglikemije, odnosno intolerantnosti na inzuli i terapiju (ovo vode pod dijabetes mellitus tip II), odmah sam se javila mom dr.
On je odmah video kontrakcije, dobila sam dabraston, depo prigesteron I apaurin, I naravno mirovanje. Mirovala nisam, radia sam, sve do 11 nedjelje kada sam legla u bolnicu zbog kontrakcija I povraćanja. Nakon toga otišla sam na “čuvanje trudnoće”, koje nisam ni bila svjesna od silnog povraćanja. Oko 25 nedjelje opet bolovi I opet bolnica, ovaj put 10 dana, od toha 6 dana tokolize. To Vam je drage moje infuzija koja kapa I do 24 sata, I taman jedna završi drugu Vam stavljaju. Tek tada sam postal svjesna trudnoće I da pod mojim scrcem kuca malo srce. Tada me dr. prevode I ginipral. Opewt strogo mirovanje I molbe ka Svevišnjem da izdržim do 7 mjeseca. I onda je došao 7 mjesec, koji je proletio ko dlan o dlan, pa 8. koji je bio beskrajno dug. Ove zadnje mjesece samo sam razmišljala kako ću se poroditi budući das am čitala da ginipral “zabetonira” I slično. Naravno sve svoje muke dijelila sam sa mojim dr. koji me je svaki put tješio I molio da se ne zamaram glupostima. Besane noći postajale su još teže, jer sam ja tako razmišljala I sklapala raznorazne scenarije. I onda je došao 9 mjesec. I tada je mogla svaki dan da dođe moja smješkica. Budući da j ebila jako nisko, skoro do dana poroda sam pila ginipral.
U nedjelju, 10.6.2012. imala sam kontrolu, cijelu noć nisam oka sklopila, razmišljala sam, kako će I šta se desiti.
Dr. me pregledao I kaže, vidimo se popodne. Do tada nisam imala nikakve bolove,ali nakon pregleda krenule su kontrakcije na 10 do 7 minuta. Bila sam presretna, ali Bogami I preplašena. Oko 14 sati sam prokrvarila I shvatila sam da ću uskoro put Porodilišta. Oko 16 sati smo bili u Porodilištu, dr. kaže krenulo je, mada ne bi bilo zgoreg da mi stavi gel. U 17.30 mi je stavljen gel, I dalje sam imala kontrakcije u nepravilnim vremenskim intervalima, ali sve zaista podnošljivo, tačno kao mensutralni bolovi. Oko 20 sati dr. mi kaže idemo na porodilište, gdje mi nakon pola sta probijauju vodenjak, iopet ti mali boličci. Moj dr. me stalno obilazi, provjeravana stanje, a ja ne smijem dag a pitam koliko, misleči na centimeter, odnosno kako ide otvaranje, oko 23,30 dr. kaže predivnoj sestri Senadi da donese infuziju, ja počinjem plakati, molim da mi ne uključuje infuziju, jer sam kukavica, eto ja bih sad ko da to ide prirodno. U 23,35 mi je uključena infuzija I onda ide period od 35 minuta kada sam mislila, da odoh na bolji svijet. Period kojeg se I danas stidim, muž kaže da će me Marin dvor zadugo pamtiti. Vrlo brzo idem u salu, I zaista u tri napona rađam svoju žujicu malu.
Kazaljka na satu pokazuje 00:20, pitam babicu da li je beba uredu,odmah je proplakala, kaže ma odlična je, kaže 3350 I 52 duga, a ja onda pitam da li ste me sjekli , da li sam pukla, ako jesam uspavaj te me, ja više ne mogu.
Međutum, zahvaljujući sestri Senadi i njenoj stručnosti prošla sam bez rezova, pucanja, šivanja.
E, sada konačno mogu odahnuti, dok bebu spremaju za grijanje, mi čekamo posteljicu, a do tada dr. Mašić, dr. Spahović I babica Senada zbijaju šale na moj račun. Ja još uvijek nisam svjesna da sam se prodila, ne mogu da vjerujem, samo mi onaj ginipral na pameti.
Stavljaju mi bebaru na grudi, o moj Bože kako je lijepa, ista svoja sestra. Gledam je I suze mi klize niz lice, zahvaljujem dragom Allahu na ovom blagu, zahvaljujem mu za moju L. Tada konačno shvatam koliko sam sretna osoba, tek osječam neki unutrašnji mir.
Sestra mi govori da je gotovo da idemo, a ja tamo negdje u svom svijetu.
Vračam se u sobu, I opet ne shvatam das am jai mala porod, das am prošla tako lijepo. Samo molim Boga da nisam sanjala.
Nkon dva sata, ustajem idem po svoju bebu. Pokušavamo da uspostavimo prvi ozbiljan kontakt, zaljubljujem se u nju.
Toliko me emocije nose, da mislim da je krajnje vrijem da polako privodim kraju ovu priču, inače odoh predaleko, hahahah.
Zaista, morala sam ovu priču podjeliti sa Vama, ne mogu, ali zaista ne mogu da ne iskažem veliku zahvalnost dr. Salki Mašiću, dr. Asimu Spahoviću, babici Senadi. Da nije bilo njih ko zna da li bi ova priča imala ovakav kraj. A, posebnu zahvalnost dugujem jednom dragom biću, mojoj dragoj M. koju sam upoznala na ringeraji. koja mi je bila podrka kroz cijelu trudnoću i koja je bila uz mene i za vrijeme poroda. I naravno mom dragom muu, porodici koji su trudovali sa mnom svoh 9 mjeseci.

I da, ako me pitate kakav sam imala porod, samo ću Vam kazati za poželjeti.

< Poruku je uredio mama alma RR -- 16.6.2012 20:39:25 >

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 1738
16.6.2012 20:53:30   
pocahontas
divno Alma..neka su obje žive i zdrave skupa s vama user posted image

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 1739
16.6.2012 21:15:10   
škorpija
alma super, sve mi se sviđa osim onog polusatnog dijela s odlaskom na bolji svijetuser posted image , čestitam, je li žujica maja dobila ime

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 1740
16.6.2012 21:17:47   
M kao Mama

IZVORNA PORUKA: škorpija

alma super, sve mi se sviđa osim onog polusatnog dijela s odlaskom na bolji svijetuser posted image , čestitam, je li žujica maja dobila ime

e, pa meni se to tako tada činilo, pravo da ti kažem nisam tamo bila pa da znam kako je, ali meni je bilo nema dalje,

a smješkica je dobila ime Lamija

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1741
16.6.2012 21:21:25   
pocahontas

IZVORNA PORUKA: škorpija

a svi smo imali taj dio kada smo tako mislili..i meni se tako cinilo u jednom trenutku..reko odoh user posted image

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1742
16.6.2012 21:26:05   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: mama alma RR

U pauzi dok moja Smješkica spava, odlučih da napišem moju prođajnu priču No II.

Upravo gledam u svoj ticker na Ringeraji.ba koji mi kaže das am u 39. Nedjelji trudnoće I da do poroda ima još 7 dana. Smješkam se, onako baš iz dna duše I pogledom tražim moju smješkicu koja nevino I bezbrižno spava na krevetu.
Moja druga bebara došla je 13 dana ranije, po zvaničnoj medicine, mada mi smo je očekivali I mnogo ranije. Vraćajući se u prethodne mjesece, dobrih živaca je trebalo I mojim ukućanima, ali Bome I mom dragom dr. Salki Mašiću, valjalo je istrpiti mene I sve moje strahove.
A strahovi, hmmm, bilo je ih koliko hoćete.
Moja borba za bebu trajala je nekih dvoje I po do tri godine, mislim pokušavali smo, ništa se nije dešavalo, a budući da imam kćerkicu od pet I po godina, nisam se puno nervirala. Grubo I glupo rečeno, ali u svim pauzama između raznoraznih specijalista koje sam obilazila zbog zdravstvenih zegoba, desila se trudnoća. Mislila da još jedan u nizu napada bubrega, kad ono plusić. Budući da sam u međuvremenu dobila I dijagnozu hipoglikemije, odnosno intolerantnosti na inzuli i terapiju (ovo vode pod dijabetes mellitus tip II), odmah sam se javila mom dr.
On je odmah video kontrakcije, dobila sam dabraston, depo prigesteron I apaurin, I naravno mirovanje. Mirovala nisam, radia sam, sve do 11 nedjelje kada sam legla u bolnicu zbog kontrakcija I povraćanja. Nakon toga otišla sam na “čuvanje trudnoće”, koje nisam ni bila svjesna od silnog povraćanja. Oko 25 nedjelje opet bolovi I opet bolnica, ovaj put 10 dana, od toha 6 dana tokolize. To Vam je drage moje infuzija koja kapa I do 24 sata, I taman jedna završi drugu Vam stavljaju. Tek tada sam postal svjesna trudnoće I da pod mojim scrcem kuca malo srce. Tada me dr. prevode I ginipral. Opewt strogo mirovanje I molbe ka Svevišnjem da izdržim do 7 mjeseca. I onda je došao 7 mjesec, koji je proletio ko dlan o dlan, pa 8. koji je bio beskrajno dug. Ove zadnje mjesece samo sam razmišljala kako ću se poroditi budući das am čitala da ginipral “zabetonira” I slično. Naravno sve svoje muke dijelila sam sa mojim dr. koji me je svaki put tješio I molio da se ne zamaram glupostima. Besane noći postajale su još teže, jer sam ja tako razmišljala I sklapala raznorazne scenarije. I onda je došao 9 mjesec. I tada je mogla svaki dan da dođe moja smješkica. Budući da j ebila jako nisko, skoro do dana poroda sam pila ginipral.
U nedjelju, 10.6.2012. imala sam kontrolu, cijelu noć nisam oka sklopila, razmišljala sam, kako će I šta se desiti.
Dr. me pregledao I kaže, vidimo se popodne. Do tada nisam imala nikakve bolove,ali nakon pregleda krenule su kontrakcije na 10 do 7 minuta. Bila sam presretna, ali Bogami I preplašena. Oko 14 sati sam prokrvarila I shvatila sam da ću uskoro put Porodilišta. Oko 16 sati smo bili u Porodilištu, dr. kaže krenulo je, mada ne bi bilo zgoreg da mi stavi gel. U 17.30 mi je stavljen gel, I dalje sam imala kontrakcije u nepravilnim vremenskim intervalima, ali sve zaista podnošljivo, tačno kao mensutralni bolovi. Oko 20 sati dr. mi kaže idemo na porodilište, gdje mi nakon pola sta probijauju vodenjak, iopet ti mali boličci. Moj dr. me stalno obilazi, provjeravana stanje, a ja ne smijem dag a pitam koliko, misleči na centimeter, odnosno kako ide otvaranje, oko 23,30 dr. kaže predivnoj sestri Senadi da donese infuziju, ja počinjem plakati, molim da mi ne uključuje infuziju, jer sam kukavica, eto ja bih sad ko da to ide prirodno. U 23,35 mi je uključena infuzija I onda ide period od 35 minuta kada sam mislila, da odoh na bolji svijet. Period kojeg se I danas stidim, muž kaže da će me Marin dvor zadugo pamtiti. Vrlo brzo idem u salu, I zaista u tri napona rađam svoju žujicu malu.
Kazaljka na satu pokazuje 00:20, pitam babicu da li je beba uredu,odmah je proplakala, kaže ma odlična je, kaže 3350 I 52 duga, a ja onda pitam da li ste me sjekli , da li sam pukla, ako jesam uspavaj te me, ja više ne mogu.
Međutum, zahvaljujući sestri Senadi i njenoj stručnosti prošla sam bez rezova, pucanja, šivanja.
E, sada konačno mogu odahnuti, dok bebu spremaju za grijanje, mi čekamo posteljicu, a do tada dr. Mašić, dr. Spahović I babica Senada zbijaju šale na moj račun. Ja još uvijek nisam svjesna da sam se prodila, ne mogu da vjerujem, samo mi onaj ginipral na pameti.
Stavljaju mi bebaru na grudi, o moj Bože kako je lijepa, ista svoja sestra. Gledam je I suze mi klize niz lice, zahvaljujem dragom Allahu na ovom blagu, zahvaljujem mu za moju L. Tada konačno shvatam koliko sam sretna osoba, tek osječam neki unutrašnji mir.
Sestra mi govori da je gotovo da idemo, a ja tamo negdje u svom svijetu.
Vračam se u sobu, I opet ne shvatam das am jai mala porod, das am prošla tako lijepo. Samo molim Boga da nisam sanjala.
Nkon dva sata, ustajem idem po svoju bebu. Pokušavamo da uspostavimo prvi ozbiljan kontakt, zaljubljujem se u nju.
Toliko me emocije nose, da mislim da je krajnje vrijem da polako privodim kraju ovu priču, inače odoh predaleko, hahahah.
Zaista, morala sam ovu priču podjeliti sa Vama, ne mogu, ali zaista ne mogu da ne iskažem veliku zahvalnost dr. Salki Mašiću, dr. Asimu Spahoviću, babici Senadi. Da nije bilo njih ko zna da li bi ova priča imala ovakav kraj. A, posebnu zahvalnost dugujem jednom dragom biću, mojoj dragoj M. koju sam upoznala na ringeraji. koja mi je bila podrka kroz cijelu trudnoću i koja je bila uz mene i za vrijeme poroda. I naravno mom dragom muu, porodici koji su trudovali sa mnom svoh 9 mjeseci.

I da, ako me pitate kakav sam imala porod, samo ću Vam kazati za poželjeti.

Alma, divna prica sa jos divnijim the endomuser posted image Neka ti je ziva, zdrava i sretna...a i ti s njom.

Neposredna veza do poruke: 1743
16.6.2012 21:29:18   
Hanady RR
user posted image user posted image user posted image user posted image

škorpijo kako nema ime i ima i prije nego se rodila
user posted image
mašalllah mi je dočekasmo i počastismo u njeno ime...
Lamijauser posted image user posted image user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1744
16.6.2012 23:31:24   
ljubičica 28
Da se i ja napokon pritefterim ovdje user posted image

Nakon deset prelijepih ali i dugih godina braka, stalnih nadanja, ko zna koliko urađenih testova sa samo jednom vidljivom crticom, potajnih radovanja kada user posted image izostane malo duže i ostaloga što se dešava u životu svake trudilice, osjetim ja neke promjene na svom tijelu. Ne znam zbog čega, ali nekako je ovaj put bilo drugačije iako su se ti simptomi milion puta do tada javljali. Kako je mm trebao ubrzo krenuti na duže putovanje, nisam htjela da ga ovaj put uključujem. Nego sačekam, sm ispratim na stanicu i u povratku svratim u apoteku po testić. Mogu misliti šta je apotekarki prošlo kroz glavu kada joj se žena s mahramom pojavila uplakana i tražila test za trudnoću user posted image Kako je iduće jutro nastupao ramazan i prvi sehur, odlučim ja uraditi test ujutro. Pripremim ja sehur sebi i svom braci koji je taj mjesec boravio kod mene i pravac kupatilo. Uradim test kad ono odmah dvijeeeeeeeee user posted image . Ne mogu da vjerujem i u tom svom bunilu nazovem mamu i pitam: Jelde kad se pojave dvije crtice to je znak da si trudan? (ja, desetogodišnja trudilica, pitam mamu koja nikad u životu nije uradila testuser posted image ) Uglavnom, zbog uzbuđenja i nevjerovanja svojim očima taj dan sam uradila još 4 različita testa (čak me apotekar upitao znam li ja pravilno iskoristiti test user posted image ) a natjerala sam i mamu da i ona uradi jedan da vidimo da je kod nje drugačije user posted image Test nije slagao i meni dr. za sedmicu dana potvrdi trudnoću user posted image .
Trudnoća je protekla uredno i školski hB (izostavit ću mučnine, gubljenje na kilaži na početku i sl., ipak je bila trudnoća za poželjeti). Ulaskom u deveti mjesec dr. mi na pregledu ustanovi da je bebica okrenuta na zadak, da je krupna i u takvom položaju da ne postoje realne šanse da se okrene do poroda, te mi zakazuje CR. Sve što sam se dotad spremala i čitala kako bih ubrzala i olakšala porod pade u vodu (ništa hurme, seks i dr. aktivnosti user posted image ). Ponovno sam te zadnje dane trudnoće provodila uz RR ali sada čitajući o CR i oporavku nakon toga.
Dođe i zakazani dan CR-a. Prethodnih dana sam pozavršavala sve kućne poslove (krečenje i ostalo) i pripremila mužu da ima hrane za dva-tri dana (ludo žensko!), dala upute šta i kako će sve pripremiti da nikoga dr. ne opterećujemo i krenusmo. Kako mi je dr. rekla da nije sigurna da li će me poroditi taj ili narednih dan-dva, nakupovah ja svega u putu da ne budem gladna bar taj dan user posted image . Dr. sretosmo na hodniku i ona me odmah odvede na pregled. Na pitanje jesam li imala bolove prethodnih dana, ja se iznenadih. Nisam ništa primijetila da me boli user posted image ! Kaže, ti si meni otvorena 4 cm i za sat vremena ideš u salu Slijede uobičajene pripreme s tim da mi klizmu nisu radili jer ništa ja iz one kese ne pojedoh u putu user posted image ! Nakon uključivanja katetera osjetim ja da me nešto peče al' i dalje ništa ne boli. Kontam, malo me žulja kateter i to je to. U sali dr. me opet pita:jelde sad su ti krenule kontrakcije i boli te Rekoh, ma samo me malo peče. Na to će dr.Vidi ti moje trudnice, moraš je uvjeravati da je boli i da je porod počeo user posted image
Idućeg dijela se, naravno, ne sjećam! Na otpusnom pismu mi piše da sam se porodila 01. 04. u 11 h! Ali se sjećam da sam nakon buđenja upitala je li mi živo i zdravo dijete i kad ga mogu vidjeti. Rekli su mi da sam rodila predivnog dječaka teškog 3 350 i 51 cm dugog. Nekoliko sati nakon toga donijeli su mi moj maleni crni zamotuljak user posted image Bolovi koje sam dotad osjećala iščezli su! Samo sam željela da ga privijem uz sebe i da ga pomirišem! Dalji osjećaji se ne mogu opisati riječima...
Moj maleni zamotuljak je odmah prihvatio (.) i nije je puštao narednih 20 minuta user posted image Sestra je za to vrijeme dva puta dolazila po njega ali bi nas opet ostavila i izašla. Na kraju ga je ipak morala odvojiti jer maleni sisoljubac nije htio ostaviti mamu...ali to je već neka druga priča koju ću ispričati neki dr. put user posted image .

Gospodaru moj,
ne dopusti da me zavara uspjeh, niti poraz baci u očaj. Podsjećaj me stalno da je neuspjeh iskušenje koje prethodi uspjehu...

asthenozoospermia, produženi ciklusi

01.04.2011. mamino proljetno sunce

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1745
17.6.2012 10:47:31   
škorpija
e ljubičica baš si luda,  čuj tjerala mamu da uradi testuser posted image , super pričica, sa sretnim početkom i krajemuser posted image

(odgovor članu ljubičica 28)
Neposredna veza do poruke: 1746
17.6.2012 11:07:03   
leona81
@mama alma divna prica:) zelim ti svu srecu svijeta sa slatkim princezama

kada citam ove divne price nekako mislim pa valjda i meni dragi Bog da da se prirodno porodim drugi put:)

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1747
17.6.2012 11:42:48   
M kao Mama

IZVORNA PORUKA: leona81

kada citam ove divne price nekako mislim pa valjda i meni dragi Bog da da se prirodno porodim drugi put:)

hvala draga i akobpgda inšala, pa hoćeš ja da sam se pitala ja bih potpislaa CR iz straha zvanog ginipral, ali hvala dragom Allahu moj dr. je čovjek sa velikm iskustvom, zaista veliki stručnjak iz oblasti akušerstva, ali bome još veći priholog, pročitao on mene i znao kako da me smiri,

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1748
17.6.2012 12:06:55   
škorpija

IZVORNA PORUKA: mama alma RR

IZVORNA PORUKA: leona81

hvala draga i akobpgda inšala, pa hoćeš ja da sam se pitala ja bih potpislaa CR iz straha zvanog ginipral, ali hvala dragom Allahu moj dr. je čovjek sa velikm iskustvom, zaista veliki stručnjak iz oblasti akušerstva, ali bome još veći priholog, pročitao on mene i znao kako da me smiri,

salko je kraljuser posted image

Neposredna veza do poruke: 1749
17.6.2012 12:37:39   
Lulu_08
mama alma haj' sto tebe prenosi i emocije odvedose daleko, al' sto se ja uzivih brate dragi evo me suza suzu goni hahahahahah. Draga jos jednom - od srca najiskrenije cestitke a bas mi je drago da je sve ovako lijepo proslo ovaj put, i neka tebi tvoje Smjeskice koja je bas ista svoja velika seka. Uzivajte maksimalno!!!!!!

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1750
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  68 69 [70] 71 72   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  68 69 [70] 71 72   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *