|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  70 71 [72] 73 74   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: vaše porođajna priča
15.7.2012 21:41:14   
škorpija
esmice cijelo vrijeme sam otvorenih usta čitala priču, svaka čast i dvivna je priča s poroda

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu jogobela)
Neposredna veza do poruke: 1776
15.7.2012 22:04:16   
veeseelaa
Esmice mislim da je ovo najljepša porodjajna priča koju sam pročitala

Iskrene čestitke user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1777
15.7.2012 22:23:46   
Sandrich
Svaka cast Esmice,suvisan je svaki komentar user posted image

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 1778
16.7.2012 0:11:07   
Medić*
Divna i emotivna prica. Izmamljuje suze u ocima od samog pocetka. Svaka cas_t Esmice tebi i tvom muzu na hrabrosti.

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 1779
16.7.2012 8:19:46   
djoisa
divna prica,, citala sam i proslu,, cestitam

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1780
16.7.2012 8:44:26   
palachinken
Krasno! Čestitam na prinovi i na hrabrosti, i tebi i mužu i pilićima user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 1781
19.7.2012 18:16:06   
MicoTico
Divno Esmice,. Čitala sam tvoju priču sa teme Porod kod kuće i tada sam već bila oduševljena!
Prekrasno!!!

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 1782
20.7.2012 12:29:44   
Esmica
Hvala vam drage moje na cestitkama user posted image

Zaista je porod kuci nesto posebno...intimno i nase.

Hvala Ti Gospodaru moj na blagodati koju Si mi dao...

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 1783
20.7.2012 13:04:23   
ziki
Esmice divna prica. Svaka cas_t na hrabrosti

< Poruku je uredio ziki -- 20.7.2012 13:05:03 >

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu Esmica)
Neposredna veza do poruke: 1784
20.7.2012 13:15:57   
mamine oci
Esmiceuser posted image

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 1785
26.7.2012 14:25:50   
cinceza
Esmice preeeeedivno zaista nemam rijeci od neke miline koja me obuzela. Uzivala sam u tvojoj prici kao da je moja. Prinovi i ostatku porodice zelim sve najbolje!!!

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 1786
26.7.2012 14:41:58   
reallove
Esmice,najljepsa prica do sada,svaka cast..Iskrene cestitkeuser posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu jogobela)
Neposredna veza do poruke: 1787
26.7.2012 14:48:56   
vila_7
esmice svaka prica je posebna na svoj nacin ali tvoja,....ma nemam rijeci..... I ja bih voljela imati toliko hrabrosti i roditi kod kuce i uzivati u atmosferi doma, ali kod mene je strah jaci....
Ma sve sam plakala dok sam citala tvoju pricu od neke miline u srcu....

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 1788
26.7.2012 15:08:09   
ljubičica 28

IZVORNA PORUKA: vila_7

esmice svaka prica je posebna na svoj nacin ali tvoja,....ma nemam rijeci..... I ja bih voljela imati toliko hrabrosti i roditi kod kuce i uzivati u atmosferi doma, ali kod mene je strah jaci....
Ma sve sam plakala dok sam citala tvoju pricu od neke miline u srcu....

Potpisujem! Baš predivna priča! Čestitke, mila, i uživajte sa svojom bebicom user posted image

Gospodaru moj,
ne dopusti da me zavara uspjeh, niti poraz baci u očaj. Podsjećaj me stalno da je neuspjeh iskušenje koje prethodi uspjehu...

asthenozoospermia, produženi ciklusi

01.04.2011. mamino proljetno sunce

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 1789
26.7.2012 16:43:24   
milenium
esmiceuser posted image user posted image najljepša priča koju sam pročitala,suze si mi izmamila.tako si jaka i hrabrauser posted image i ja bih tako željela porod poput tvoga ali mislim da to kod nas nije dozvoljenouser posted image

(odgovor članu ljubičica 28)
Neposredna veza do poruke: 1790
26.7.2012 18:17:17   
Lulu_08
Svaka cast Esmice. Prisustvovala sam prirodnom porodu kod kuce kod jedne od mojih najboljih prijateljica prije 7 godina. Njen muz, ona i babica u sobi su docekali njihovog prvog sina. Tada oplakah a evo vjeruj i citajuci tvoju pricu, ma prelijepo!

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 1791
   [Obrisana poruka]
26.7.2012 18:31:01   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Lulu_08)
  Neposredna veza do poruke: 1792
30.7.2012 22:58:15   
Zvjerka
Svaka prica je posebna, svaki porod za sebe al sigurno najljepsi i najposebnini osjecaj kad postajes MAMA user posted image
A moje iskustvo, ma svima zelim bas takav porod.. Otisla u porodiliste misleci da mi je pukao vodenjak, medjutim bilo je neko visoko prsnuce al su me zadrzali da bi mi snimali CTG i rekli mi da bi se mogla poroditi za koji dan... Ja se super osjecala, setala po sobama, bila na terasi, pricala na telefon, citala knjigu.. Ujutro rano, u 7h doktor Puzic kaze hajd da ja tebe pregledam.. I pregleda on mene i kaze malo glasnije oooo pa ti si sretna zena, otvorena 8 cm, ajd ti u salu ti se poradjas. Iz soba izasle zenen da vide tu sretnicu haha, meni sve shega cuj poradjam se a nista ne osjetim user posted image
Eh, onda su mi jos jednom uradili CTG, probili vodenjak.. Ukljucili drip i za 15 minuta bi sve gotovo, bez ikakvih bolova. Suprug je prisustvovao porodu, cuvao me za ruku user posted image i nadgledao da me lijepo zasiju hehe..
jos da napomenem da me stazista porodio hahaha, a sve sestrice i doktori u vojnoj bolnici su za svaku pohvalu!!!

(odgovor članu jogobela)
Neposredna veza do poruke: 1793
31.7.2012 3:18:49   
Mirkica
Zvjerka bas dao Bgo svakome tvoj prood :)))))) user posted image user posted image user posted image user posted image

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Zvjerka)
Neposredna veza do poruke: 1794
31.7.2012 3:23:45   
canim
Prava si zvjerka user posted image user posted image super porod, blago tebi user posted image

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 1795
12.8.2012 19:55:34   
emy24
evo napokon nađoh malo vremena da podijelim sa vama svoje drugo iskustvo sa poroda
termin mi je bio 28.7,sa nestrpljnjem sam cekala taj datum ali negdje u dubini duse sam znala da ce moja kikica malo prije doci na svijet...pa tako se i desi...
zbog problema sa bijelim pranjem u trudnoci cesto sam isla na kontrole,pa tako i u devetom mjesecu trudnoce isla sam svake dvije sedmice na kontrolu,i kad sam zadnji put otisla doktor me pregledao i kaze otvorena sam 3cm,kao hajde ti kuci pa ako se ne porodis do petka dođi opet na kontrolu u ponedeljak,i tako sam vam ja drage moje od ponedeljka da srijede navece presla kilometara,fino sam se osjecala i psihicki sam bila dosta spremnija nego u prvoj trudnoci...
u srijedu navece se fino okupala,depilirala,kao da sam znala da cu sutra vec ujutro u narucju drzati svoje malo pile
i tako oko 5.10h osjetim ja ziganje ispod stomaka,i bolove u leđima,malo sam lezala u krevetu,pa ustala napravila sebi caj,pojela bananu,i sve se kretala po kuci u krug...muz se probudio kaze idem ja izvuc auto iz garaze ,ja njemu kazem neka saceka jos...i oko 6.45,krenemo prema Travniku,gore me primio doktor pregledao me kaze porodices se u toku dana,otvorena 5cm
odem na porođajni odjel urade mi klistir,istusiram se,pa na ctg,kaze menin babica uhh pa ti se porađas...u 8.10 na stolu bila,u 8.20 dođe moja kikica iz cetri napinja..malo su me recnuli,ali sve je to zanemarivo...eto drage moje u roku tri sata kod mene je sve bilo gotovo..i sa ovakvim porodom opet bi se porodila...sve je bilo skolski i trudnoca i porod...
i svima koje ocekujete porod zelim da vam bude kao moj...brz i lagan
jos bi ja pisala ali moram zove me kikica...

Emin & Ejna
23.04.2007.
26.07.2012

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 1796
16.8.2012 12:42:19   
bambika

IZVORNA PORUKA: emy24

evo napokon nađoh malo vremena da podijelim sa vama svoje drugo iskustvo sa poroda
termin mi je bio 28.7,sa nestrpljnjem sam cekala taj datum ali negdje u dubini duse sam znala da ce moja kikica malo prije doci na svijet...pa tako se i desi...
zbog problema sa bijelim pranjem u trudnoci cesto sam isla na kontrole,pa tako i u devetom mjesecu trudnoce isla sam svake dvije sedmice na kontrolu,i kad sam zadnji put otisla doktor me pregledao i kaze otvorena sam 3cm,kao hajde ti kuci pa ako se ne porodis do petka dođi opet na kontrolu u ponedeljak,i tako sam vam ja drage moje od ponedeljka da srijede navece presla kilometara,fino sam se osjecala i psihicki sam bila dosta spremnija nego u prvoj trudnoci...
u srijedu navece se fino okupala,depilirala,kao da sam znala da cu sutra vec ujutro u narucju drzati svoje malo pile
i tako oko 5.10h osjetim ja ziganje ispod stomaka,i bolove u leđima,malo sam lezala u krevetu,pa ustala napravila sebi caj,pojela bananu,i sve se kretala po kuci u krug...muz se probudio kaze idem ja izvuc auto iz garaze ,ja njemu kazem neka saceka jos...i oko 6.45,krenemo prema Travniku,gore me primio doktor pregledao me kaze porodices se u toku dana,otvorena 5cm
odem na porođajni odjel urade mi klistir,istusiram se,pa na ctg,kaze menin babica uhh pa ti se porađas...u 8.10 na stolu bila,u 8.20 dođe moja kikica iz cetri napinja..malo su me recnuli,ali sve je to zanemarivo...eto drage moje u roku tri sata kod mene je sve bilo gotovo..i sa ovakvim porodom opet bi se porodila...sve je bilo skolski i trudnoca i porod...
i svima koje ocekujete porod zelim da vam bude kao moj...brz i lagan
jos bi ja pisala ali moram zove me kikica...

cestitam user posted image kako mi dobro dodje ova prica. sinoc cula jednu horor pa nisam cijelu noc spavala. hajde mamice pisite jos kakvih lijepih da za mjesec odem opustena u porodiliste aBd. user posted image

(odgovor članu emy24)
Neposredna veza do poruke: 1797
3.11.2012 8:48:11   
Suncica_
...ewo i moja prica... prwa beba, termin bio 10.10...
09 nawece oko 9 osjetim bolowe ispod stomaka i preko ledja, ali onako, slabije, podnosljiwe... u razmacima od 5 minuta. Odem u wc kad ono prokrwarila, hmm sta da radim..nazowemo doktora, kaze on odmah da idem u bolnicu. Istusiram se ja fino, spremim swe stwari, swratimo da uzmem nesto za jesti, reko ako me ostawe :P Dodjem gore, pregledaju me..kazu nisam otworena, wodenjak nije pukao..pa kao da ostanem lezati na patologiji. Pozdrawim se sa muzem, uzmem stwari i u sobu... bolowi su swe jaci i jaci..ali uspjewam da ih prdishem... tako do 8 ujutru. Tad wec primjetim da gubim snagu, groznica me drzi...koce mi se noge.. ali ja cekam swog doktora da dodje u smjenu. U pola 10 napokon, dolazi, pregleda me kaze otworena 6 prstiju i odmah u salu... u 10 u salu usla, ukljucili mi infuziju, u 15 do 12 bila otworena skroz a u 12 i 10 moja mrwica rodjena. Nisam sjecena, siwana... poslije poroda i lezanja dwa sata ispred sale, odwukli me u sobu, sama se istusirala, jela, preswukla se i donijeli mi mog bebaca.. bio swe wrijeme kod mene, babi nam dosao nawece da nas widi, i sam se iznenadio kad me widjeo na nogama... slj dan izasli... user posted image

(odgovor članu bambika)
Neposredna veza do poruke: 1798
3.11.2012 8:53:41   
Marija13
Suncice cestitam user posted image user posted image user posted image
divna i pozitivna prica za nas koje nemamo jos puno user posted image

"Ono što mi jesmo određuje našu djecu daleko više nego ono što im govorimo. Znači, potrebno je da budemo danas, ono što želimo da naša djeca postanu sutra."

(odgovor članu Suncica_)
Neposredna veza do poruke: 1799
11.11.2012 0:16:33   
Volim Te!
Prvo da kazem da je Emy24 pisala svoju pricu na dan kad sam se ja porodila...user posted image
Termin mi je bio 12.08 a ja sam imala kontrolu 10.08. pregledao me doktor kaze sve u redu,protok krvi normalan itd ali mi je preporucio da odem u bolnicu da se izazove porod sutradan jer termin mi je za 2 dana a i bila sam puna vode pa da ne rizikujemo.Dodjem ja kuci,nazovem muza na posao spakujem se,istusiram i otisli smo u bolnicu,da opisem osecaj ne mogu jer sam bila cudno smirena i nekako mi sve bilo smijesno user posted image nisam znala kako sve to izgleda. Otisla sam oko 14h u bolnicu,obavljen pregled,bebu na ultravuk "vagali" i kazu mi beba je napredna 4200 ali ne brini nista sve ce bit ok,uzele su krv smestile me u sobu i to je bilo to,muz i sestra bili kod mene do 23h i otisli kuci.Legla sam da spavam ali sna nije bilo user posted image i oko 01h okrenem se na drugu stranu i osetim nesto vruce curi iz mene,odem do WC-a kad ono voda,javim se sestri i odemo u porodjajnu salu,babica me pregleda kaze to je vodenjak puko ali nije skroz i nemoj jadnog muza muciti nece to jos,ali ja nestrpljiva i napisem mu SMS da ne panicari,puko vodenjak a ja setam ispred bolnice user posted image i on je dosao,moja sestra snjim bolovi poceli cim je puko vodenjak ali nisam mogla da ih izdrzim lezeci vec sam svo vrijeme hodala, pa sam sutradan dobila nesto protiv bolova,odspavala 3h ustala hodala,naidje bol ja ga predisem i setam dalje,u subotu navece me babica odvela u kadu vruca voda me je skroz opustila,skoro da nisam bolove ni osecala, da napomenem da sam se tog vikenda jedino ja poradjala i svi mazili samo mene user posted image i tako sam hodala sa muzem i sekom,pa napregled i sve tako do 00h,posle sam bila sa babicom i govori ona meni kad naidje bol ne ustaj pusti me da te pregledam dok bol traje neces ti dugo i tako smo malo radili vezbe bolovi istog intenziteta svo vrijeme,ja se zezam smijem izmedju bolova hehe,babica mi prica opusta me i sve super,od 01 do 02 nije dala da mrdnem sa kreveta i bolelo je jace jer sam lezala ali beba krenula,znam da sam primala infuziju svo vrijeme,babica kaze to su vitamini a mozda je i drip bio ko zna user posted image .Kad je beba krenula babica je vec otisla da pripremi peskir za nju,muz je bio uz mene svo vrijeme vristala sam ne sto sam razmazena vec sto mi je nekako lakse bilo user posted image babica mi masira ledja,drzi CTG cak me i ljubila a ja sam samo govorila ja ovo ne mogu ali sto je jace boljelo ja sam jace tiskala,babica govori mozes ti to sta je jos ovih 5 minuta u odnosu na cio zivot sa tvojom bebicom user posted image i onda je u 2h i 8 minuta moja cerkica uljepsala nas zivot svojim dolaskom,nikada necu zaboravit kako me gledala kad su mi je na grudi stavili(sad bih plakala ali ne muz ce me zezat user posted image ) posle toga je doslo sivenje,to mi je bilo najgore,trajalo je dugo nisam pukla puno ali jesam na ruzna mesa pa je malo tesko islo ali sve u svemu zadovoljna sam to mi je bilo i ostace nesto najljepse sto sam dozivela. Od tog dana je moj zivot dobio potpuno novi smisao i sad je moja ljubicica centar naseg svijeta.
P.S.- nadam se da sam bar malo uspela da docaram situaciju,pokusavam vec 3 mjeseca ovu pricu da napisem hehehe.

Prije nego sto si se rodila nosila sam te ispod svog srca...Od trenutka kada si dosla na ovaj svijet,do trenutka kad ja odem sa njega,zauvijek cu te nositi u srcu...

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 1800
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  70 71 [72] 73 74   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  70 71 [72] 73 74   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *