|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  71 72 [73] 74 75   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: vaše porođajna priča
14.11.2012 12:47:52   
gerberka
sve su price prekrasne...user posted image user posted image user posted image user posted image ljubim vas

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu Volim Te!)
Neposredna veza do poruke: 1801
1.12.2012 20:16:49   
visnjica1
Drage moje da i ja podijelim svoju pricu.
Uh dan prije termina me je lagano pocelo boliti, ustala sam i pocela raditi po kuci, nebil se sto lakse otvorila haha, sisla sam i popela se s treceg sprata, poradila sve po kuci, spremila rucak, napravila sebi palacinke, okupala se, depilirala ma sve spremno, u 6h je dosa muz s posla, vecerali smo, i tada su mi pocele kontrakcije, kazem ja muzu odo ja leci da se odmorim,kada su mi se spustile na 10 min probudila sam muza, on se smije drago mu sto je porod krenuo, pratili smo na mob kontrakcije, kada su se spustile na 4 minute spakovala sam torbu i pravo za Bolnicu, gore smo stigli u 1h iza ponoci, odma su miprikljucili UZ i vag.pregled otvorena 1 cm, nakon dva sata opet otvorena 1 cm,i ja se vratim kuci, cim smo u kucu usli poceli su jaci bolovi svakih 7 minuta, muzic je malo odpsavao a ja sam se patila cijeluuu noc, muz je skocio sta je, jel krenulo a ja se savijam od bolova, ma reko jok samo sto mi je ispao sluzni cep, kaze on hajmo mi u bOLNICU reko jok volim ja kuci biti , i tako je i bilo, vec oko 8h vise nemam snage od bolove muz me spakuje i ponovo u B.gore dosli samo 2 prsta otvorena, a bolovi uzaasno, babica je samnom cijelo vrijeme bila, masirala me pratila UZ; kontrakcije, i moj muzic je cijelo vrijeme bio uz mene, sjecam se njegovo polako bebo, disi bebo, evo vode, oko 10 opet pregleg 3 cm, dali su mi inj.za otvaranje i protiv bolova, nastali su uzasni bolovi, opet pregle ja se nista ne otvaram, na kraju vise nema snage ni da disem, muz moli daj te joj nesto protiv bolova da li su mi ,nesto, gdje sam uspjela zaspati izmedju kontrakcija koje su stale na 5 min, u 3h dolazi glavna sestra i pregleda me 4 prsta otvorena, probija mi vodenjak i nastaju ,,pravi ,, bolovi, samo sto je muz izasao da ispusi, ulazi dr prikljucuje me na ultra zvuk, cujem oko mene se panika stvara, mene obuzima groznica, u facu mi se unosi babica i smiruje me, ja vristim od bolova, kaze ti ona smiri se polakoo beba nije uredu, tad moj sok nastaje ja se gubim, vristim, molim ih da mi spase bebu, pogleda na vrata u sobu ulaze 20 nindza, hitno me na caarski salji, ja molim da mi muza dovedu jer od bolova i panike ne znam sta se deseva, izvoze me ne hodnik svi trce , vristu, muz trci prema meni bebo sta je bilo place on sta ti se desilo, ja samo vristim spasi te mi bebu, ljubavi reci im neka mi spase bebi, on mi deaje da popijem nesto,i tu nastaje tame, u 15.15 su me pordili, sve se odvilo za 4 min, ja se budim oko 7 h, ne mogu sebi dodjem moj dragi sjedi pored mene i drzi nasu bebcu ja sam ponovo zaspala nisam mogla ni da je poljubim jer su mi da li dvije anestezije, prva u hodniku, drugu kada su me zasili ja sam skocila sa operacionog stola i krenula negdje, ma muka i belaji al na kraju se sve zavrsilo u najboljem redu, sutradan sam ustala na svoje noge, presvukla bebicu,dala joj siku ma ne mozes da vjerujes da je to tvoje dijete, mom malom andjelu je oko vrata bila omotana pupcana vrpca, porod je krenuo a ja sam otvorena bila samo 4 cm, i izato su me na cr poslali.
Ali vrijedi svaki trud, bol, pretpljen strah za moje malo pile.
Nemam inspiraciju ali pisem iz duse kako se i osjecam, svim buducim mamitama zelim puno srece i vrijedno je sve zrtvovati za svoje malo pilence user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 1802
1.12.2012 20:35:11   
maja78 RR
Visnjicice predivna prica i jako stresna, drago mi je da se zavrsilo sve kako treba, uzivajte svi zajedno

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu visnjica1)
Neposredna veza do poruke: 1803
1.12.2012 20:39:49   
bananica
drago mi je da se sve super zavrsilo......neka je sa srecom.....mazite se i pazite

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 1804
1.12.2012 22:15:59   
hatepsut
Zaboravih i da postoji ova tema...napisala sam svoju pricu za svoju veliku bebu,a evo prica i malenoj bebi...ko zna mozda nekad budu i citali kad porastu...

Termin je bio 15.07. ali mom lavicu se nije zurilo,on je uzivao da izvodi akrobacije mada je termin vec bio prosao.Lezala sam u bolnici 5 dana prije poroda.Kako se nisam otvarala a termin je prosao 11dana konzili ljekara je odlucio da ce mi inducirati porod gelom.27.07. ujutro u 6h mi je ubrizgan gel i bolovi su odmah krenuli,ali sam 2h morala da lezim na ledjima.U 8h sam krenula da "stupam" po holu odjela.Lagani bolovi,tek kao menstrualni.U sobi su bile jos 2 zenice kojima je induciran porod gelom,pa smo onako u duetu set__ale.Zbijale sale,razgovarale cija beba ce prva da se rodi...

Nesto oko 10h krenuse jaci i jaci bolovi,odem po tus i cuvam tus u dnu ledja,godi mi to bas.Opet hodam holom govorim sama sebi necu u predradjaonu,hocu odmah u radjaonu.Pratim na mob. koliko cesto se javljaju bolovi,svakih 5 pa 4min traju 30sek.Bolovi se pojacavaju vise ne pomaze ni disanje nego se savijem preko kreveta.Kad dodje bol izidjem iz sobe,jer ima zenica kojima je prva beba,ne zelim da vide da me obljevaju grasci znoja,ali mogu ja to.

10.30h zovem sestru i kazem "ja ne mogu vise, bolovi su svake 3min",trazi ona doktora da me pregleda.Muz svako malo zove,pita jel'''' me boli ma reko jok kakav bol ,pita kako da mi pomogne,veli plati koliko god treba da ti nesto daju da ti se bolovi smanje.Najradije bi mu kazala "pomoci ces mi da me vise ne zoves" ali znam da se i on brine.Nadje sestra doktora ,ja na sto kaze doktor 7 prstiju,mashAllah hajmo odmah radjaona.Idem u sobu uzimam svoje stvari,daju mi neki ogrtac nidje veze ni dokle vise otkriva nego pokriva ali me nije briga.Drugarica iz sobe mi nosi stvari,dusa,tako smo se zblizile zenice iz sobe da je to cudo.Ja u sobi opet trudim se da budem pozitivna kazem zenicama ja cu da vrisnem i kazem ovo je za sobu 5 user posted image

Nesto oko 10.45h ja ulazim u radjonu,pitam doktora hoce li brzo kaze doktor "nece jos treba da cekamo da se otvorite 10 prstiju,beba je visoko" u sebi izgovoram molitve,molim Boga da mi olaksa ali i svim zenicama.gledam babicu cini mi se ok "obecavam da cu biti dobra i necu se derati" kazem joj kroz smjeh i ona se smije kaze "ma samo se opusti i disi" kontam kakvo bona disanje to je ispocetka pomagalo.U trenutku joj kazem "ja imam napone" kaze ona "kako,rekao je doktor nece jos" ,uh osjeti ja ko da me neko pljusno toplom vodom " ama reko evo i vodenjak mi je puk''''o" babica se nadviri i poce da vice "doktoreeeee zena se poradjaaa" odzvanja radjaona a meni drago prestat ce bolovi.Stvori se doktor a samo sto je bio izisao iz radjaone,kaze "hajmo sad" .Napinjem se ja ,sve po skolski kako sam naucila na vjezbama,doktor i babica me bodre "hajde,hajde,to,ma bravo,odlicno,evo ga" Duboko udahnem i onda izisem kroz zube pri tom se napinjem.Jednom,dva put i nakon treceg napona se rodio mamin lavic u 11.04h."Hvala ti Gospodaru" izgovorih na glas.Zaboravila sam da vrisnem za drugarice iz sobe,samo sam stenjala kroz zube.Pitam jel'''' sve ok s bebom?Sta sam rodila?Doktor na uzv nije bio siguran u spol. Veli babica sve ok,djecak 3.750kg 51 cm .Dade mi ga babica a ono nesto garavo,mali buco...Zaljubih se odmah...Plave okice sirom otvorene ,gleda u svoju mamu a mama place od srece..."dobro dosao ljubavi,budi mi uvijek zdrav i veseo" pricam ja njemu a on gleda,zvirlja ko veliki.Tog trenutka padose u vodu svi moji strahovi,a bojala sam se da necu imati dovoljno ljubavi za drugu bebu.I uzese mi ga ,mora da ga pregledaju ...

Ja pitam jeli izisla posteljica,veli doktor evo je upravo,gleda kaze u redu je.Ja opet pitam jesam li pukla ili su me sjekli,doktor se nasmija kaze "ove zene danas sve znaju,na zalost pukli ste morat cu napraviti nekoliko savova,mislio sam da nema potrebe da vas sjecemo,ali se beba okrenula i ramenom je zakacio " ma hajd kontam neka je samo sve proslo kako treba i kazem mu "doktore samo pozurite dok rana nije ohladila" "evo usivam" kaze i smije se.Malo neugodno ali nije strasno stisnuh zube i gotovo.

Eh nakon usivanja koje je trajalo nekih 10ak min ne sjecam se tacno prebacise me na krevet drugi da lezim u radjaoni jos 2h,pita doktor ko ce javiti babi,hajte reko vi i nazva ga i daje meni tel. a onaj moj se zbunio dusa pita kako sam,jesam li dobro prosla,kako je beba.Ma reko srce sve odlicno beba pravi lavic .Zamolim babicu da mi doda moje telefone nazovem mamu jer nije znala da radjam i mog starijeg djecaka i kazem mu hajde trazi mustulke mama ti rodila brata,a on place,jece...Kroz suze pita kako sam,kako mu je brat.Poslah sms-ove dragim drugaricama koje su me svo vrijeme "bodrile" i brinule se zajedno samnom.Ali jos uvijek nisam svjesna da sam rodila,cini mi se kao da sanjam.Pred ocima mi garava kosica i plave okice i druge plave okice i plava kosica kod kuce,mamine duse.

Smjestise me u sobu,ja od nekog uzbudjena ne mogu ni da zaspem,kontam ja dupla mama.Telefon zvrca non stop,ma ne smeta mi drago mi je sto pitaju za mene i za lavica i onako od uzbudjenja nisam mogla da spavam.Nesto oko 16h vozi sestra na kolicima 2 bebe uze prvo mog lavica, ja kazem "to je moje" kaze ona "jeste sigurni" reko "100% nisam ja te oke zaboravila" smije se sestra.Uzmem ga pa gledam,zahvaljujem Bogu na blagodati..A on i dalje gleda svojim plavim okama,razgleda.Ponudim mu da doji a on ti to k''''o da ima dojenackoj staza .Privijem ga uz sebe,mazim ga,tepam mu...On i dalje gleda ko velika beba.

I dok pisem,obuzima me neki poseban osjecaj,mada je proslo vise od 4mj kako sam rodila.Zahvaljujem Bogu i molim Ga da svakoj zeni podari tu srecu da postane majka !

< Poruku je uredio hatepsut -- 1.12.2012 22:23:02 >

"Ti si moja ljubavna pjesma,moja prva misao.Kad me jutro probudi ti si potreba i smisao"

11.03.2002 Moja ljubav,sreca,zivot...
27.07.2012 Mali Lavic upotpunio sve praznine koje su nedostajele nasoj sretnoj porodici !

Neposredna veza do poruke: 1805
1.12.2012 22:17:02   
hatepsut
user posted image Visnjice,brzo se sav bol zaboravi kad uzmes user posted image

"Ti si moja ljubavna pjesma,moja prva misao.Kad me jutro probudi ti si potreba i smisao"

11.03.2002 Moja ljubav,sreca,zivot...
27.07.2012 Mali Lavic upotpunio sve praznine koje su nedostajele nasoj sretnoj porodici !

Neposredna veza do poruke: 1806
1.12.2012 22:32:51   
Hannan
"mog starijeg djecaka i kazem mu hajde trazi mustulke mama ti rodila brata,a on place,jece...Kroz suze pita kako sam,kako mu je brat."

Ja se rasplaka...neka ti budu zivi i zdravi!

»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«

30.1.2007
23.06.2013

(odgovor članu hatepsut)
Neposredna veza do poruke: 1807
2.12.2012 0:25:07   
Bihter
Visnjice draga,rasplaka ti mene.. Najvaznije od svega je da ste na kraju i ti i bebica dobro. Tako mi je drago zbog tebe mila...Uzivaj sa svojom princezom i kad nadjes vremena javi se na pp,.pozeljela sam se stobom ispricati..Veliki pozdrav za vas dvije user posted image

(odgovor članu Hannan)
Neposredna veza do poruke: 1808
2.12.2012 0:37:22   
InLove
Hate predivna prica draga!!

Visnjice i tvoja takodje,hvala bogu pa se sve zavrsilo kako treba..

Uzivajte sa svojim bebicama!user posted image user posted image user posted image

Zbog pogresnih ljudi, vise ni prave ne prepoznajem!

(odgovor članu Bihter)
Neposredna veza do poruke: 1809
2.12.2012 0:38:27   
mamine oci
hatepsut,visnjicauser posted image user posted image

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu Bihter)
Neposredna veza do poruke: 1810
2.12.2012 0:52:45   
milenium
višnjice,hatouser posted image e nek ste podjelile svoje priče,rasplakale ste me.

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 1811
11.12.2012 21:46:03   
prskalica
Meni je trebalo 3 god i 4 mjeseca da napisem svoju porodjajnu pricu.naime,trudnocu sam manje-vise lako podnijela bila stalno u pokretu.termin mi je bio zakazan 2.9.2009.znala sam da nosim djecaka.mm je bio stalno odsutan samo je jednom dosao kuci u svih 9 mj.znaci,nisam imala koga slati po jabuke.dogovorim se ja sa mojimm dr (prvorotka nemam pojma ni o cemu bitno mi je da vidim bebu) da me porodi uz pomoc gela.znaci on je dezzuran i da me ne zakaci neki drugi dr da on to obavi.odem ja na pregled ,koji je bio jako bolan i prilikom kog sam prokrvarila,i dr mi kaze idi kuci i donesi stvari.i kupi gel.poclo mene boluckati po malo.ja okrugla kao balon sjedem za volan i kuci.ali ,kaze meni dr,nek te neko doveze nemoj sama da se dovozis na porodjaj.i odradim ja to sve.kupim gel,vratim se.u 18:30 stavi on meni gel.ne da je boljelo nego sam priguseno vristala od bolova.kaze dr ako odreaguje bice dobro.nakon pola sata krenu mi bolovi.prvo slabiji a zatim bez ikakvog razmaka.boliiiiiiiiiiiiiiii.hodaam ja (jer nemam kreveta nisu mi dali nije bilo mjesta ) pijem vodu,i umirem.gledam u sat tek 20 h.bolove ne mogu vise ni da predisem.gubim snagu.vrijeme tece sporo,presporo.molim ga da mi da nesto protiv bolova.i dade mi.ma ne popusta.molim boga samo da prezivim i mislim sama u sebi necu vise nikad.dobijam i krevet konacno a ne mogu da hodam vise od bolova.u po' frke ulazi dr u sobi i pita :"ima li koja punjac od nokie,ne brinite necu nikome reci da imate telefone".gledam u njega,da li da ga gadjam cime ili da precitim.odlucujem se za drugu opciju,mozda mi zatreba.odlazi on bolovi ne popustaju.vraca se i kaze neces ti jos nisi otvorena bila ni prst a grlic zabetoniram.oreznajam se.odvode me u salu na pregled.pogledam na sat 00:25.razgovaraju dr i babica, koja nije ni kapu stavila a izblajhane dlake lete posvuda,probicemo vodenjak oko pola pet.medjutim pregleda me i babica i kako gurnu ruku tako probi i vodenjak.ja jaucem.kaze meni dr:" znam,mila,kako te boli".reko' ne znas i nikad neces saznati.odvode me u sobu.bolovi jos gori,dobijam napone.drzim se za krevet i stiscem.dolazi babica i pita me sto se toliko derem pa poboogu boli i ostale.reko' ja jaucem za sebe a one za sebe.pregleda me i kaze jao pa ti skroz otvorena krenulo.ma reko' nie valjda,zato se i derem.odvode me u salu.tamo dobijam nagon za povracanja.sestra kaze neeeeeeeeee tu povracati.jok reko' biracu gdje cu raspadam se ziva.penjem se na sto.ukljucuju indukciju.tek pocinje pakao.napinjam se ali vise nemam snage.gubim se.kaze dr evo vidi se glavica ali sta cu joj ja kad nece da se napne.i onda me sjecnuse.dr lijeze po mom stomaku i moja beba je izasla.sav bijel poce plakati.odnose ga.ja popucala od do.sjekli me.ruptura grlica.sio me sat vremena.prezivim.trazim od njjih da mi donesu bebu jer je nisam vidjela.kao kako nisi.rekoh nisam znala gdje sam a kamo li sta drugo.donose mi ga.sunce moje pogledah ga,on se nasmija malo.i tu nastaje mrak.izgubila sam se.budim se u sobi.sa 2 rukavice pune leda izmedju nogu.to sam drzala tako 2 noci.nesto je zateklo bilo.ja nemam snage ni za sta.ne ustajem.8 dana nisam ustala.krv mi davali.temp skace non stop.mm visi pod prozorom.nisam ga vidjela 5 mj a ne mogu da ustanem ni do prozora.rana pcinje da se osjeti.konci da trule.daju mi antibiotike.temp ne spada.10 dan me pustaju kuci.ja pola mrtva.moja beba je bila teska 3830,a ja na porodjaj otisla sa 64 kg.isti dan me muz odvozi dr u drugi grad.pregledao me i kaze mi da je ostao komadic posteljice i da mora kiretaza.vracam se dr koji me porodio i dajem uzv od tog doktora koji on ladno spusti na sto i kaze taj dr hoce samo svojih 200 e za kiretazu.rekoh pa izvrsite je vi.izvrse mi kiretazu,ja lose da losije ne mogu biti.dobijam temp i na svoju ruku odem u Bg u bolnicu.nece da me prime nemam uputnice,kad su vidjeli sta je odmah me primise.kaze dr meni evo antibiotik najjaci na planeti.ako te on ne spasi nista nece.na infuzijama non stop.ispiranje stalno.izmlazam se da ne izgubim mlijeko.da mogu bebu da dojim kad dodjem kuci.njegove male carapice su samnom.a on kod kuce.nadolazi mi mlijeko,ja znam da je gladan.a ja dalekoo.izlazim kuci kad mu je bio 40 dana.opet sama mm je otisao.posle toga 3 god imala sam 44 kg,nikako da vratim kilazu.ali polako uspijevam.i uprkos svemu,abd opet cu roditi.izvinite na predugom postuuser posted image

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 1812
12.12.2012 16:47:41   
Crnkica
draga prskalice bolno jeste,al vrijedi za ove naše guzarice i gore preživjet...opet je sve došlo na svoje hvala Bogu,sad uživaj...

(odgovor članu prskalica)
Neposredna veza do poruke: 1813
17.12.2012 13:44:49   
Mrgica
Vec duze vremena hocu da napisem svoju porodjajnu pricu,ali nikako da obavim to.Termin mi je bio 25.4, ali nekako sam znala da ce se moja peruškica(tako smo je zvali ja i mm dok je bila u trbi) roditi ranije,i tako je i bilo.Dan prije mog poroda moje terminusa sa rr-a se porodila i sms-om mi javila sretnu vijest,bila sam sretna zbog nje,ali i pomalo ljubomorna sto ona svoje pile vec drzi u rukama,a ja jos moram da cekam Bog zna koliko dana da dozivim isto.Ni slutila nisam da cu i ja njoj vec sutra dan javiti isto.
Lagani bolovi su me probudili ujutro oko 6h, 20-tog aprila, mm je ustao na posao,a ja mu onako iz kreveta u sali masem i kazem-papa odosmo mi u bolnicu,danas cemo se roditi.user posted image Pita on jel te boli,rekoh malo,nista strasno.Ode on na posao i ja kontam odoh se istusirati i obuci,neka sam spremna za bolnicu pa kad god da krene,a sve u glavi kontam nece to prije nekad veceras.Ali, poslije tusiranja,oblacim se a bolovi postaju sve intenzivniji,pokusavam da mjerim razmake izmedju bola,ali nekako su mi suvise kratki,javljaju se svakih 2-3 minute.Mm zove sa posla,pita da dodje kuci,ma reko ne,nece to jos.Ali,15min nakon zavrsenog razgovora zovem ja njega da dodje kuci,samo da bude uz mene,i on dolazi,govori mi da idemo u bolnicu,ja necu,kazem sta cu bezveze tamo lezati do veceras,nece ovo prije veceras,ja sam prvorotka,a na vjezbama su nas ucili da od prvog bola do poroda prodje najmanje 12h,a mene zabolilo oko 6 ujutro.Medjutim mene boli sve vise, i on kaze nema vise price ides u bolnicu i gotovo,makar te vratili kuci,neka te pregledaju.Mene boli, ne mogu da se sagnem da obucem cipele,on mi ih oblaci i krecemo oko 9.00od kuce.U putu sve vise boli,ne mogu da sjedim kako treba,vec nekako na stranu,mm mi nesto govori ja kazem suti i vozi,pozuri,vec pocinje da me napinje.Ulazimo u bolnicu u prijemnu ambilantu,ja samo molim Boga da budem sto vise otvorena da se ne patim.Uvode me kod dr,pregleda me,ja ocekujem da ce reci 3-4 prsta otvorena,kad ona kaze sestrici 9 prstiju( ili centimetara,nemam pojma kako oni to mjere) otvorena, odmah u salu.U sebi zahvaljujem Bogu sto odmah idem na porod.Primaju me gore na odjel u Vojnoj,vidim moj dr Nenad Miseljic dezurnim,odmah mi je laknulo.Pregleda me i on,smiruje me i kaze sve je ovo idealno,sat ces ti jos malo, ne brini.Tu mi uzimaju podatke i sestrica pita dr hoce li odmah u salu,kaze on hajde malo u sobu da vide hoce li mi vodenjak spontano puci.Mm otisao po kofer moj iz auta da donese ali nije stigao,jer su mi oni dali svoji spavacicu i smestili me u sobu.Sestrica mi govori ako pukne vodenjak da je zovem,ja lezim na krevetu,boli ,napinje me ,ona mi je vec rekla ranije da slobodno tiskam jer sam dovoljno otvorena.Ja disem,pusem,vise nikakvog reda u trudovima nema,samo me napinje ja tiskam,odjednom iz mene neka voda,ja mislila da sam se upiskila ne zovem nikoga,samo pusem i pusem.Dolazi sestrica kaze pukao vodenjak odmah u salu, pjeske sam dosla do tamo.I tu moj dr ,babica i specijalizant .Hrabrili su me govorili da tiskam ja guram, u po frke uhvati me grc u nozi,ja govorim to specijalizantu,kaze on ma mani grč sada-guraj user posted image .I tako 3 napona,ili 4 ne sjecam se vise,dr mi se nasloni na stomak u 12.15 hop gotovo,izadje bebica.Ne cujem plac,samo govorim,zasto ne place, oni me smiruju govore polako.Vidim odnose je pod neko svetlo,ciste joj nosic i ona zaplaka.Allahu moj,nicemu na svijetu se nisam vise obradovala vec tom placu.Kupaju je i daju mi je u narucje,a ona onako malena sva nekakva crna, sa garavom kosicom gleda u mene.Zahvaljujem Bogu dragome sto smo obje zive i zdrave.Dr me siju dok ja drzim bebu,kazu puno si pukla krupna beba 4450gr i 56cm duga.A ja kontam bas me briga samo neka je ziva i zdrava pa ti siju koliko hoces.Uzimaju je od mene,dr i dalje sije kao da veze goblen,naprska me sa nekim anestetikom i kao lakse mi ,ne boli toliko,ali oni i dalje sije,ja sve pitam kad ce vise kraj,boli me,kaze jos malo,a mene boli sve vise i vise.Govorim dr naprskaj me jos tim cudom,naprskaj me.user posted image Oni se smiju kaze ne smijem vise.Napokon kaze gotovo,gledam na sat 13.00h,sa dzamije se cuje ezan,petak, dzuma,zahvaljujem dragom Allahu sto je sve dobro proslo i placem od srece.Odvoze me u sobu,donose telefon i onda zovem mm,placem od srece i on place,zovem mamu i babu,brata, opet placem ,placu i oni prvo unuce nije mala stvar.Poslije zovem raju,rodbinu,mnogi me pitaju jesam li sigurna da sam rodila jer po glasu im djelujem super,a ja se tako i osjecam nista me ne boli,nisam umorna,ma nista.Nakon 2h babica dolazi da ustanem,ali ne mogu zuji mi u usima,vracaju me nazad i daju infuziju,jos 2h lezanja i onda ustajem,tusiram se i presvlacim,tada mi donose moju peruskicu prvo dojenje,nema ljepseg osjecaja na svijetu,slikam je i saljem slikice mm.Sutra dan nas pustaju kuci.MM je iznosi iz bolnice i place,sav ponosan,sretan,i ja sam sretna i tada ,a i sada nakon 8mj,hvala dragom Allahu dz.s kada mi je podario moju curu,moju Džejnicu,samo neka mi je ziva i zdrava.
Svim majkama bih pozeljela porod kao moj,da je boljelo-jeste,ali nista strasno.Kod mene je sve ,hvala Bogu brzo proslo,sto se tice mog poroda rodila bih ovako jos petero.user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 1814
11.2.2013 15:42:37   
mamine oci
Ni sama ne znam kako da pocnem i pisem "moju porodjajnu pricu"
nekoliko puta sam na raznim temama pisala da nikad ne znam sta su to"porodjajni bolovi i teski porodi"mozda ce nekima zvucati cudno ali zaista je istinito. Prvo djete sam rodila sa 20god i porod je trajao 15 min.drugo sam rodila sa 28god i porod je trajao nepunih 5min znaci odem na pregled samo iz razloga sto je prosao termin i doktror kaze pa vi se poradjete u salu samo napnite se i beba izadjeuser posted image sad sam rodila i trece tacnije 13.1.rodila sam djevojcicu 12 dana prije termina,u 33 god.trudnoca je bila skolska,ovog puta osjetila sam bolove,ali sad ne u toj mjeri da sam se osjecala lose cak naprotiv malo su mi prijali jer zeljela sam da i ja osjetim taj boluser posted image o upnoc oko 12h sam se dopisivala sa mojom drugaricom veselom i bas mi ona govori kad ti krenu bolovi racunaj na mene da te vodim u bolnicu nije bitno vrijeme ali nemoj placati taksi,ja se salim reko necu ja do februara,a i doktor mi je tako rekao dva doktora dva razlicita termina porodauser posted image mada iskreno ja se uvjek uzdam u Boga ,djeca se naprosto rode kad treba da se rode to je njihov datum doktori ili pogode ili neuser posted image mene je mucilo pitanje hocu li ja ovog puta prepoznati bol,i dok sam se dopisivala sa veselicom mene je poceo boleti stomak,i da izvinete dobijem proliv,da napomenem tokom noci grickala sam hurme,kad je nestalo presla sam na grozdjice naprosto otvorio mi se apetit da sam spucala i kompot od ananasauser posted image i mislila sad da sam malo preterala da je to razlog sto me boli stomak i sto idem na WC svakih 5min.medjutim pocela su i da me bole ledja blagi bolovi.posto nemogu da spavam ja sjedim za racunarom citam tako i naidjem na tekst gdje ananas izaziva kontrakcije,bolovi budu na svakih 10min ,ali ja sam ih pripisivala prolivu.Oko pola dva muz govori pa da odemo da se pregledas da vidis da nije porod krenuo ,ma kakvi kazem ja njemu zar cu za brvi bol otrcati u bolnicu idi ti spavaj kazem ja njemu.zaspa onu tili cas a meni nailaze jaci bolovi u predelu ledja uzmem teligledam na sat vidim da svakih 5min naidje bol i da odmah prodje tako sam ja do 3:30,onda razgledam imal nered po stanu vidim sve sredjeno djeca spavaju,odem do kupatla ukljucim masinuuser posted image uzmem abdest da klanjam mada jedva ali reko ako je to porod zelim da odem sa abrestom otklanjam dva rekata jedva ali uspjela sam i bolovi krecu na 3min.Budim muza i onako u sali govorim hajde ustaj dok ti se zena nije u sobi porodila,on brzinski ustaje,dok se umiva i oblaci ja sa poslednjim atomom snage prilazim polici i uzmam jednu kasicicu maslinovog ulja,pokrijem djecu i tiho zatvorim vrata da ih ne probudim .Ja zovem taksi jer mm je vise uplasen nego ja zbunjen ne zna broj teksijauser posted image .Taksi stize za 2min .odmah smo stigli u bolnicu pregledao me doktor i reko da sam otvorena 7prstiju da samo cekam da pukne vodenjak i to je to:)muz ceka u cekaonicu meni je jedno na pameti ostavilii smo djecu same u stan u sred noci sta ako se probude a nema ni jedno od roditelja i rekla sam muzu da ide kuci,on je zelio da ostane da ceka porod ja nisam dala ne mogu da se porajdam sa mislima da su mi djeca sama kuci ubedjujem ga da ide i uspijem,malo mi je lakse kad znam da nisu sami.oko 5h sestrice me vode u sobu da raspremim stvari obucem spavacicu i jedna od njih kaze kad vam punke vodenjak zovite mi smo u sobi preko puta samo recite"puko je vodenjak"od 5h do 5:30 sam setala po sobi jer imala sam bol na svaki minutu 5:30 mi je pukao vodenjak da me je voda onako u zargonu pluhnula u lice,i kao sto su rekle sestre zovu kad pukne vodenjak,ja govorim pukao mi vodenjak,iz druge sobe cujem glas gdje govori "pa dobro pukao i sta trece ti je nije prvo ne panici,"a ja uopste ne panicim samo govorim sta mi je receno da kazem,i opet cujem isti glas lezi na krevet kao sad cemo mi ,ja se penjem da legnem na krevet i dobijam napon onako bas jak i vidim glavica bebe ,ja uporno zovem kazem poroadjam se one kako ljute evo nas i kad su usle u sobu moja bebara je izasla one su samo dotrcale sa makazicama da presecu pupcanjik,nisam stigla ni do sale ,zahvalna sam Bogu na tako lak porod,ali mi nije jasna ta neljuckost znaci ako je nekom trece djete ne treba da se dodje vidi. treba li sta toj pacijentkinji niti su svi porodi isi,opet kazem ja sam imala srece Bogu hvala da tako se lako porodim a sta da je nesto se iskomplikovalo ko bi bio kriv,jos sam platila porod 400KM a niko me nije porodio sam sam se porodila,ali ne zalim u 5.45 na svijet je dosla moja Iman mamina ruza,tesk 3500gr i duga 53cm,svim buducim trudnicam zelim lake trudnoce jos lakse porode,nadma se da vas nisam udavila ovom pricom pisala sam bas onako kako je bilo,izvinite ako ima i progutanih slova,gramatickih greski ipak vam pise samo domacica i mama troje djece;)

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu Mrgica)
Neposredna veza do poruke: 1815
11.2.2013 15:51:47   
Neca xxx
Predivna priča mamine oči! user posted image user posted image
Uživaj u svojoj ljepotici.

A za sestre i njihov odnos prema tebi, nažalost nemam komentara. user posted image Ali šta te briga. Bolje ti je da si imala ovako lagan porod i da je bebica sama izašla bez ičije pomoći, nego da si imala svitu ljekara i sestara oko sebe, a napatila se.

“Samo sam htjela da imam nešto tvoje… Zauvijek…”
“Želiš nešto moje? Zauvijek? Da li bi prezime moglo da posluži?”

Neposredna veza do poruke: 1816
11.2.2013 15:54:36   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mamine oci

nekoliko puta sam na raznim temama pisala da nikad ne znam sta su to"porodjajni bolovi i teski porodi"mozda ce nekima zvucati cudno ali zaista je istinito. Prvo djete sam rodila sa 20god i porod je trajao 15 min.drugo sam rodila sa 28god i porod je trajao nepunih 5min znaci odem na pregled samo iz razloga sto je prosao termin i doktror kaze pa vi se poradjete u salu samo napnite se i beba izadjeuser posted image sad sam rodila i trece tacnije 13.1.rodila sam djevojcicu 12 dana prije termina,u 33 god.trudnoca je bila skolska,ovog puta osjetila sam bolove,ali sad ne u toj mjeri da sam se osjecala lose cak naprotiv malo su mi prijali jer zeljela sam da i ja osjetim taj boluser posted image o upnoc oko 12h sam se dopisivala sa mojom drugaricom veselom i bas mi ona govori kad ti krenu bolovi racunaj na mene da te vodim u bolnicu nije bitno vrijeme ali nemoj placati taksi,ja se salim reko necu ja do februara,a i doktor mi je tako rekao dva doktora dva razlicita termina porodauser posted image mada iskreno ja se uvjek uzdam u Boga ,djeca se naprosto rode kad treba da se rode to je njihov datum doktori ili pogode ili neuser posted image mene je mucilo pitanje hocu li ja ovog puta prepoznati bol,i dok sam se dopisivala sa veselicom mene je poceo boleti stomak,i da izvinete dobijem proliv,da napomenem tokom noci grickala sam hurme,kad je nestalo presla sam na grozdjice naprosto otvorio mi se apetit da sam spucala i kompot od ananasauser posted image i mislila sad da sam malo preterala da je to razlog sto me boli stomak i sto idem na WC svakih 5min.medjutim pocela su i da me bole ledja blagi bolovi.posto nemogu da spavam ja sjedim za racunarom citam tako i naidjem na tekst gdje ananas izaziva kontrakcije,bolovi budu na svakih 10min ,ali ja sam ih pripisivala prolivu.Oko pola dva muz govori pa da odemo da se pregledas da vidis da nije porod krenuo ,ma kakvi kazem ja njemu zar cu za brvi bol otrcati u bolnicu idi ti spavaj kazem ja njemu.zaspa onu tili cas a meni nailaze jaci bolovi u predelu ledja uzmem teligledam na sat vidim da svakih 5min naidje bol i da odmah prodje tako sam ja do 3:30,onda razgledam imal nered po stanu vidim sve sredjeno djeca spavaju,odem do kupatla ukljucim masinuuser posted image uzmem abdest da klanjam mada jedva ali reko ako je to porod zelim da odem sa abrestom otklanjam dva rekata jedva ali uspjela sam i bolovi krecu na 3min.Budim muza i onako u sali govorim hajde ustaj dok ti se zena nije u sobi porodila,on brzinski ustaje,dok se umiva i oblaci ja sa poslednjim atomom snage prilazim polici i uzmam jednu kasicicu maslinovog ulja,pokrijem djecu i tiho zatvorim vrata da ih ne probudim .Ja zovem taksi jer mm je vise uplasen nego ja zbunjen ne zna broj teksijauser posted image .Taksi stize za 2min .odmah smo stigli u bolnicu pregledao me doktor i reko da sam otvorena 7prstiju da samo cekam da pukne vodenjak i to je to:)muz ceka u cekaonicu meni je jedno na pameti ostavilii smo djecu same u stan u sred noci sta ako se probude a nema ni jedno od roditelja i rekla sam muzu da ide kuci,on je zelio da ostane da ceka porod ja nisam dala ne mogu da se porajdam sa mislima da su mi djeca sama kuci ubedjujem ga da ide i uspijem,malo mi je lakse kad znam da nisu sami.oko 5h sestrice me vode u sobu da raspremim stvari obucem spavacicu i jedna od njih kaze kad vam punke vodenjak zovite mi smo u sobi preko puta samo recite"puko je vodenjak"od 5h do 5:30 sam set_ala po sobi jer imala sam bol na svaki minutu 5:30 mi je pukao vodenjak da me je voda onako u zargonu pluhnula u lice,i kao sto su rekle sestre zovu kad pukne vodenjak,ja govorim pukao mi vodenjak,iz druge sobe cujem glas gdje govori "pa dobro pukao i sta trece ti je nije prvo ne panici,"a ja uopste ne panicim samo govorim sta mi je receno da kazem,i opet cujem isti glas lezi na krevet kao sad cemo mi ,ja se penjem da legnem na krevet i dobijam napon onako bas jak i vidim glavica bebe ,ja uporno zovem kazem poroadjam se one kako ljute evo nas i kad su usle u sobu moja bebara je izasla one su samo dotrcale sa makazicama da presecu pupcanjik,nisam stigla ni do sale ,zahvalna sam Bogu na tako lak porod,ali mi nije jasna ta neljuckost znaci ako je nekom trece djete ne treba da se dodje vidi. treba li sta toj pacijentkinji niti su svi porodi isi,opet kazem ja sam imala srece Bogu hvala da tako se lako porodim a sta da je nesto se iskomplikovalo ko bi bio kriv,jos sam platila porod 400KM a niko me nije porodio sam sam se porodila,ali ne zalim u 5.45 na svijet je dosla moja Iman mamina ruza,tesk 3500gr i duga 53cm,svim buducim trudnicam zelim lake trudnoce jos lakse porode,nadma se da vas nisam udavila ovom pricom pisala sam bas onako kako je bilo,izvinite ako ima i progutanih slova,gramatickih greski ipak vam pise samo domacica i mama troje djece;)

Dusica moja...Kako si hrabra, pozitivna, pazljiva...Predivna p. prica.user posted image Da ti Ruza tvoja bude ziva, zdrava i ponosuser posted image

Za dezurno osoblje...no comentuser posted image

< Poruku je uredio Pahuljicaa -- 11.2.2013 15:57:51 >

Neposredna veza do poruke: 1817
11.2.2013 16:01:02   
mama21e
mamine oci, citajuci tvoju pricu suze mi krenuse... sva sam se najezila. Ljubi princezu svoju i uzivajte user posted image

Boze ne prepustaj me samoj sebi ni na treptaj oka!

¦ 28.05.2012. ...moje srce kuca za tebe pahuljo moja mirisna...¦

(odgovor članu Neca xxx)
Neposredna veza do poruke: 1818
11.2.2013 16:07:55   
mamine oci
hvala vam drage moje ljubimo vas ja i Imacicauser posted image

http://www.slikomat.com/slika/5421438.htm

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu mama21e)
Neposredna veza do poruke: 1819
11.2.2013 16:25:37   
jasmin

nekoliko puta sam na raznim temama pisala da nikad ne znam sta su to"porodjajni bolovi i teski porodi"mozda ce nekima zvucati cudno ali zaista je istinito. Prvo djete sam rodila sa 20god i porod je trajao 15 min.drugo sam rodila sa 28god i porod je trajao nepunih 5min znaci odem na pregled samo iz razloga sto je prosao termin i doktror kaze pa vi se poradjete u salu samo napnite se i beba izadjeuser posted image sad sam rodila i trece tacnije 13.1.rodila sam djevojcicu 12 dana prije termina,u 33 god.trudnoca je bila skolska,ovog puta osjetila sam bolove,ali sad ne u toj mjeri da sam se osjecala lose cak naprotiv malo su mi prijali jer zeljela sam da i ja osjetim taj boluser posted image o upnoc oko 12h sam se dopisivala sa mojom drugaricom veselom i bas mi ona govori kad ti krenu bolovi racunaj na mene da te vodim u bolnicu nije bitno vrijeme ali nemoj placati taksi,ja se salim reko necu ja do februara,a i doktor mi je tako rekao dva doktora dva razlicita termina porodauser posted image mada iskreno ja se uvjek uzdam u Boga ,djeca se naprosto rode kad treba da se rode to je njihov datum doktori ili pogode ili neuser posted image mene je mucilo pitanje hocu li ja ovog puta prepoznati bol,i dok sam se dopisivala sa veselicom mene je poceo boleti stomak,i da izvinete dobijem proliv,da napomenem tokom noci grickala sam hurme,kad je nestalo presla sam na grozdjice naprosto otvorio mi se apetit da sam spucala i kompot od ananasauser posted image i mislila sad da sam malo preterala da je to razlog sto me boli stomak i sto idem na WC svakih 5min.medjutim pocela su i da me bole ledja blagi bolovi.posto nemogu da spavam ja sjedim za racunarom citam tako i naidjem na tekst gdje ananas izaziva kontrakcije,bolovi budu na svakih 10min ,ali ja sam ih pripisivala prolivu.Oko pola dva muz govori pa da odemo da se pregledas da vidis da nije porod krenuo ,ma kakvi kazem ja njemu zar cu za brvi bol otrcati u bolnicu idi ti spavaj kazem ja njemu.zaspa onu tili cas a meni nailaze jaci bolovi u predelu ledja uzmem teligledam na sat vidim da svakih 5min naidje bol i da odmah prodje tako sam ja do 3:30,onda razgledam imal nered po stanu vidim sve sredjeno djeca spavaju,odem do kupatla ukljucim masinuuser posted image uzmem abdest da klanjam mada jedva ali reko ako je to porod zelim da odem sa abrestom otklanjam dva rekata jedva ali uspjela sam i bolovi krecu na 3min.Budim muza i onako u sali govorim hajde ustaj dok ti se zena nije u sobi porodila,on brzinski ustaje,dok se umiva i oblaci ja sa poslednjim atomom snage prilazim polici i uzmam jednu kasicicu maslinovog ulja,pokrijem djecu i tiho zatvorim vrata da ih ne probudim .Ja zovem taksi jer mm je vise uplasen nego ja zbunjen ne zna broj teksijauser posted image .Taksi stize za 2min .odmah smo stigli u bolnicu pregledao me doktor i reko da sam otvorena 7prstiju da samo cekam da pukne vodenjak i to je to:)muz ceka u cekaonicu meni je jedno na pameti ostavilii smo djecu same u stan u sred noci sta ako se probude a nema ni jedno od roditelja i rekla sam muzu da ide kuci,on je zelio da ostane da ceka porod ja nisam dala ne mogu da se porajdam sa mislima da su mi djeca sama kuci ubedjujem ga da ide i uspijem,malo mi je lakse kad znam da nisu sami.oko 5h sestrice me vode u sobu da raspremim stvari obucem spavacicu i jedna od njih kaze kad vam punke vodenjak zovite mi smo u sobi preko puta samo recite"puko je vodenjak"od 5h do 5:30 sam setala po sobi jer imala sam bol na svaki minutu 5:30 mi je pukao vodenjak da me je voda onako u zargonu pluhnula u lice,i kao sto su rekle sestre zovu kad pukne vodenjak,ja govorim pukao mi vodenjak,iz druge sobe cujem glas gdje govori "pa dobro pukao i sta trece ti je nije prvo ne panici,"a ja uopste ne panicim samo govorim sta mi je receno da kazem,i opet cujem isti glas lezi na krevet kao sad cemo mi ,ja se penjem da legnem na krevet i dobijam napon onako bas jak i vidim glavica bebe ,ja uporno zovem kazem poroadjam se one kako ljute evo nas i kad su usle u sobu moja bebara je izasla one su samo dotrcale sa makazicama da presecu pupcanjik,nisam stigla ni do sale ,zahvalna sam Bogu na tako lak porod,ali mi nije jasna ta neljuckost znaci ako je nekom trece djete ne treba da se dodje vidi. treba li sta toj pacijentkinji niti su svi porodi isi,opet kazem ja sam imala srece Bogu hvala da tako se lako porodim a sta da je nesto se iskomplikovalo ko bi bio kriv,jos sam platila porod 400KM a niko me nije porodio sam sam se porodila,ali ne zalim u 5.45 na svijet je dosla moja Iman mamina ruza,tesk 3500gr i duga 53cm,svim buducim trudnicam zelim lake trudnoce jos lakse porode,nadma se da vas nisam udavila ovom pricom pisala sam bas onako kako je bilo,izvinite ako ima i progutanih slova,gramatickih greski ipak vam pise samo domacica i mama troje djece;)

user posted image user posted image user posted image
Masaallah,kad kraljica rodi svoju princezu.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

Neposredna veza do poruke: 1820
11.2.2013 16:34:51   
mama21e

hvala vam drage moje ljubimo vas ja i Imacicauser posted image

http://www.slikomat.com/slika/5421438.htm

user posted image user posted image user posted image mashaAllah mashaAllah lutkice.

Boze ne prepustaj me samoj sebi ni na treptaj oka!

¦ 28.05.2012. ...moje srce kuca za tebe pahuljo moja mirisna...¦

Neposredna veza do poruke: 1821
11.2.2013 16:42:16   
ziki
Mamine oci, predivna prica. uzivaj mila sa malenom i momcima da ti ih dragi Bog sacuva.
A osoblje sram ih i std bilo i sebe i svog zvanja i onog u sta su sezakleli

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1822
11.2.2013 16:43:13   
mamine oci
user posted image user posted image

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 1823
11.2.2013 17:21:31   
sirnica
Mamine oči, prelijepa priča, još ljepša Iman, mashaAllah!

sve mamino 17.3.2008. i 17.6.2013.

Neposredna veza do poruke: 1824
11.2.2013 20:37:51   
malena sharena
mamine oci, ovo je jedna od najljepsih prica koje sam procitala, posebno mi je bilo simpa kako se TM zbunio kad je trebalo zvati taxi user posted image Ti si jedna divna zena, uzivaj sa svojom porodicom, neka vam dragi Allah podari sve najljepse. A za osoblje klinike me nista ne cudi, njima na obraz takvo ponasanje, ti si se uzdala u dragog Boga i ispalo je najbolje sto je moglo user posted image

Ne znas ti majko, kako je dijete roditi

(odgovor članu sirnica)
Neposredna veza do poruke: 1825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  71 72 [73] 74 75   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  71 72 [73] 74 75   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *