|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  67 68 [69] 70 71   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Vaše porođajne priče
3.1.2012 19:27:59   
animagical
eh moja enciuser posted image ljubi te lijepe a zeznute cure, nek su ti zive i zdrave! ja A u guuser posted image icu ljubim user posted image

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 1701
4.1.2012 13:02:14   
mamina princeza
IZVORNA PORUKA: enči80

IZVORNA PORUKA: animagical

IZVORNA PORUKA: mamina princeza

draga animagical .... nisam znala da si bas ovako prosla.. al bitno je da sve dobro na kraju bude. vrlo slicno sam se i ja porodila prije 3 i po godine ... nesto na kraju ne ide a ne zna se sta i kod mene je ispala jako kratka pupcana vrpca koju niko nije komentraisao 9 mjeseci. nemam pojma ni da lis e to vidi....
dobro si ti nama brzo dolsa na rr i bas si opet dobra kako je sve tako bilo ... ja se sjecam kako si hrabra bila kad si isla na porod , vacaa se kuci , trpila kontrakcije nisi htjela kod njih ostati bas se sjecam mada nisma imala pojam da je sve tako dugo trajalo.  user posted image

kazu da je drugi porod laksiuser posted image user posted image

...lažuuser posted image

nadam se da ovo necu potvrditi za dva mjesea abd.

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 1702
4.1.2012 13:40:44   
animagical
aBd neceuser posted image   u svakom slucaju ja bih dr put znala traziti da urade uzv kad vec nece sami...u onom polozaju ga ne bi ni radjala prirodno da su to vidjeli.... zelim ti od srca lahak porod, da brzo prodje, sto je najvaznije!

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 1703
19.1.2012 9:44:40   
tajra26
drage moje zaista sve su lijepe porođajne price i svaka me dojmilla na svoj nacin a ono najvaznije na kraju je da su bebaci dobro i da se sve zaboravi u tren oka :)

e evo i moje ne bas tipicne al dobro
meni je termin bio 07.10.2011 ali taj dan se bas nista nije desavalo otisla na GAK uradila ctg i doktor me poslao kuci, i narednih dana svaki dan isto ctg dva puta i kuci (nisam htjela ostati u bolnici) bilo mi je lakse od kuce na ctg jer nije bilo nikakvih simptoma. 11.10. sam otisla ujutro na pegled kod doktora i tad me prvi put pregledao vaginalno i rekao da nisam otvorena ali da bi trebala ostati u bolnici ali ja sam ga umolila da ne ostajem taj dan igrala je nasa reprezentacija sa Francuskom i htjela sam gledati tekmu, doktor me pustio i rekao onda sutra uradim ctg i prekosutra dodji porodit cu te :) ja sam sva presretna dosla kuci i pripremala sam veceru jer su nam se prijatelji najavili da ce doci da skupa gledamo. mm mi je dosta pomogao, pravila sam kokice i oprzila se hheheh ma sve je bilo super do trenutka kad su svirali penal za Francusku tad sam skocila jer sam se iznervirala osjetih da mi voda curi niz noge pomislih da sam se upiskila nikom nista ne govorim odem u wc presvucem se stavim dva uloska i cekam...niko na mene ne obraca paznju svi gledaju utakmicu a ja opet osjetim curenje vode odem u wc i vidim zelena voda izlazi sa sukrvicom mislim to je to lagano zovnem drugaricu da mi donese stvari da se presvucem,istusiram se odem da kakim i cekam da se utakmica zavrsi pa da kazem muzu da idemo, pripremam sve stvari da ponesem da sta ne zaboravim kazem muzu i krecemo. nazovem GAK i skontam da je dezurni doktor Katica koji me vodio dok je moj doktor bio na odmoru nazovem i njega. po dolasku prima me doktor Katica i kaze da sam otvorena samo 2 prsta ali da mi curi voda zelena i da odmah idem u pripremnu salu. tako je i bilo klistir,poljubac za muza i pravac u pripremnu, nemam mobitela sve ostavljam muzu samo uloske vlazne maramice i malo vode nosim sa sobom. u pripremnoj me prikljuce na ctg i ja osjetim lagane bolove nakon 5 min babica se dere kroz hodnik i pita da li su normalni sta ce zena u pripremnoj kad joj je plodna voda zelena e tad me pocne hvatati panika i strah me obuzme, hocu da zovem muza ali nemam mob dolazi doktor i prebacuju me u radjaonu.
priljuce me na ctg i nista se ne desava samo i dalje curi ta gusta zelena voda, pitam doktoricu da idem u wc kaze ona meni slobodno na krevet ja sva mokra drhtim dobijam bolove na svakih 20min pa na 10 pa onda opet na 20 uglavnom nepravilne oko 1h uvece dolazi doktor Godinjak i kaze da sam otvorena samo 3 prsta i da to nece do jutra i tako se gase sva svijetla samo ona neonka u radjaoni gori i ja prekoputa nje nigdje nikoga....svi spavaju a ja kao u horor filmu sjetim se da nikada sebi necu oprostiti sto mob nisam ponjela.... oko 1:30 dobijam nepodnosljive bolove i molim da mi pomognu ali nema nikoga oko mene boli uzasno... molim vristm ali nema nikoga tek oko 4h dolazi cistacica i pita me jeli sve ok... budi sestru...kaze meni sestra cekaj dok se doktor probudi nece to jos ja vrisim ali nista...da ona meni injekciju za bolove...i kaze sad ce to prestat..ali nista mene i dalje boli vidim da su mi kontrakcije nepravilne i jos me veca panika hvata...oko 6h dolazi doktor i kaze tek 5 prstiju otvorena a ja molim da mi urade carski rez kazu cekaj doktora svog on dolazi oko 8h nama ovo nije za carski... ne znam kako ja vrijeme proslo minuta ko godina dolazi moj doktor ja ga molim za carski kaze ispunjavam svaku tvoju zelju IDEMOOOO ulazim u salu u 8 i 5... u 8:15 dolazi na svijet moj ponos.moj zivot i moje sve dobija ocjene 10/10 zao mi je sto taj momenat nisam prozivjela ali bebac 3750 i 52 dug predivne boje koze sa crnom kosicom dolazi na svijet... sjecam se momenta budjenja pitam sestru jei sve ok ona kaze da jeste pitam i za matice kaze uspjesno sacuvane...odahnem ali jakoo zelim vidjeti svoju bebu..sestra mi donosi slikicu i smiruje me...donosi mi i mob da se mogu cuti sa muzem...sretna i presretna drugi dan kad sam ugledala svoju bebicu nisam vise zeljela ostati u bolnici molim doktoricu da me pusti ranije kuci... na kraju izlazim 14.10 iz bolnice na vlastitu odgovornost jer smatram da se ja najbolje mogu brinuti kuci za svoju bebicu...ako mislite da me rana od carskog boljela nije....nisam je ni osjetila i cim sam usla u kucu vise nisam ni legla...sama sam presvacila svoju bebicu i o njoj brinula...

eto preduga prica izvinite ako sam previse detaljno opisala ali obratite paznju na zelenu vodu jer ona je jako opasna i otrovna pogotovo ako je gusta kako kod mene jer ko zna sta bi bilo da sam se brze otvarala i da je porod krenuo prirodno...

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 1704
19.1.2012 14:02:53   
senka27
hajde da i ja napisem porodjajnu pricu...duzna sam je zenicama koje cekaju svoje bebace...
Dakle termin je bio 21.12...16 .12 u petak sam isla na ctg i bilo je sve ok,moja dr pregledala nalaz ctg-a kaze uredu dodji u slj.petak naravno ukoliko ne krene ranije...ja opet kuci i cekaj...nista subota nista u nedjelju sam imala cijeli dan neka menstrualne bolcice i pritisak i probadanje "gospodje" ali nista konkretno...nisam plaho ni obracala paznju kontam kad bude bit ce...
legnem navece u nedjelju u 10 h umorna ko pas (a to mi se nije desilo u zadnja tri mjeseca trudnoce uvijek isla na spavanje u 12 ili 1 h) legnem naspavam se pravooooo..Ujutro mm krenuo na posao oko pola 7 i pita me jesam dobro ja velim ODLICNo i fakat nista me ne boli...moj stariji djecak dodje kod mene u krevet da se malo mazimo inace to radimo svako jutro...malo se pomazimo i ja pocnem osjecati bolove u 7 15 ustanemo napravim kafu, malom kras i tako pocnem pratiti...jako brzo su se bolovi pojacali i svaka 3-4 min traju kratko ali jasno i glasnouser posted image ne mogu se zanemariti...javim mm dosao s posla i krenemo na GAK oko 10 h gore bili oko pola 11...udjem odmah na prijem...pregled kaze 3 cm otvorena ok...smjeste me u pripremnu sobu dakle oko pola 12 tu me zakce na ctg i tako ja lezim puuuuuuusem jer su bolovi vec jaki ali se daju prepuhatiiiiii user posted image skinu ctg i ja ustanem malo hodam malo sjedem i cekaj ,pusiiii.....

dolazi babica kaze sad ce te dr pregledati bio je dr Begic...udjem u salu na onaj sto i pregleda me kaze 7 cm ( vec je bilo 14 h)...super ja sretna ...veli bbabica sad ce to...kontam ostalo je jos ono sitno al dinamitno :)

nista i dalje lezim puuusem...doalzi dr Rovcanin pregleda me probije vodenjak...ustanove da je voda zelena...

nista i dalje cekam pusem...trpim...pocnu naponi ali ne dovoljno jaki...osjekam da hoce beba vani ali nemam dovoljno jake napone...oko mene se skupe DR,babice ,sestrice i hajmo ukljuce drip da mi pojacaju napone i u nekoliko navrata uzalud se napinjala ne moze...kontam sta sad sacekaju sljedeci napon i tiskaj,kakiii epiziotomija i BINGO izleti bebac uf koje olaksanje...
stavise mi ga na grudi umotuljanog i tu smo se malo gledili...poslije ga prebacise u mali inkubatorcic da se ugrije koji je bio do stola gdje sam lezala...tako dok su me sili gledala sam u njega da mi bude lakse...user posted image

ostale je sve bilo manje bitno da bebac je imao vrpcu oko vrata dva puta ali na svu srecu sve je dobro proslo...posteljica je bila prezrela,pl voda zelena sve indikacije da je prenesena trudnoca a nijeuser posted image pitaju me jesam li pusila a nisam...eto drage moje

prvi porod mi je bio mnogo tezi ili je to zato sto je prvi ne znam...ali znam da je sve islo brzo i jako sam sretna i zadovoljna...na GAK-u su mi svi bili ok...ljubazni,prijatni ja negativno iskustvo neJmam :)

zelim mnogo srece buducim mamicama da bude brzo i da sto lakse dobiju svoje zamotuljke

Sve ce to o mili moj prekriti
Snjegovi,ruzmarin i sas

(odgovor članu STUHA)
Neposredna veza do poruke: 1705
19.1.2012 14:20:31   
drznica
Senka user posted image

(odgovor članu senka27)
Neposredna veza do poruke: 1706
19.1.2012 14:35:28   
megi
senka user posted image

nadam se da ce i moj drugi porod biti brzi i laksi

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 1707
27.1.2012 21:10:38   
vila_7
prelijepe price..neke su me raplakale a neke ismijale! svaka cast svakoj! A enči ja vala i dalje čekam tvoju ma kakva ona bila-vazan je sretan završetak hB! 

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 1708
7.2.2012 0:10:27   
Manta
Drage mame i one koje  cete to tek postati...

Citajuci porodjajne price,odlucila sam da i ja podjelim svoju.
Naime,bio mi je to drugi porodjaj.
Doktor mi je odmah po ulasku u 9. mjesec  rekao da je posteljica vec zrela,a nisam bila pusac.To me je malo zabrinulo.
Kada sam usla u 37. nedjelju rekao mi je da mogu ocekivati porodjaj svaki dan,ali ako ne bude nista do iduceg pregleda (za 7 dana) da dodjem ujutro u 9.
I tako prolazio je dan za danom,ja sam stalno osjecala kao neke bolove,polako sam se otvarala,ali nista nije bilo za uzbunu.Stizem ja u 9 po dogovoru,strasno nervozna.
Iskreno bila sam i uplasena,sto nije bio slucaj kod prvog porodjaja, ali sta da radim pobjeci ne mogu.user posted image
Otvorena skoro cetri prsta,slijede pripreme...U 10 mi ukljucuju indukciju.
Nakon nekog vremena pocela sam osjecati kontrakcije,ali bez bola.
Sestra je rekla super je to,otvaras se a ne boli te. Kad me je pregledala rekla je da imam visok stepen tolerancije bola,a ja mislim u sebi,hvala bas me to utjesilo,znam ja kako ce da boli.user posted image
Ali bola nije bilo....svaki sat ja sam se otvarala po prst.
Doktor je bio bas dobar,rekao je necemo zuriti sa probijanjem  vodenjaka da je ne patimo.I tako,cekali su gotovo do kraja.Kad sam rekla babici da pocinje da me boli,rekla je:E super to nama teba.Aha znaci ipak nemoze bez bola,salila sam se.Buse mi vodenjak i nakon 3-4 jaca bola babica zove doktora-porod.
A ja sva sretna,zar vec,pa nisam ni osjetila bol kako treba,bar nije bio isti kao kod prvog poroda.
Osjecam pritisak,moram da guram,doktor stize,hajde hajde tiskaj.Ja tiskam jednom i nista.
Govori mi sestra,tiskaj ponovo,ja tiskam al ne vrijedi nemam napon.
Neka neka,kaze doktor sestri,pusti je.
Mene hvata panika tad,gdje je zapela beba,dal da tiskam,dal da cekam napon,sto ga nema....Kad evo ga ide,napela sam se iz petnih zila,a jedna sestra mi se tako jako navalila na stomak da sam mislia da cu ostat bez daha.I evo ga,moja curica je vani,kod mene osmijeh od uha do uha,presretna sam.

Neposredna veza do poruke: 1709
7.2.2012 0:28:32   
klemzi
Manta user posted image user posted image user posted image

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

(odgovor članu Manta)
Neposredna veza do poruke: 1710
7.2.2012 6:52:52   
Mirkica
Manta bas lijepa prica :)))))) kod tebe bas bilo kratko al slatko :)))

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 1711
7.2.2012 10:48:10   
Manta
Da,bas tako.I sad kad se sjetim ne mogu vjerovat da je to tako glatko proslo.
Svoj porod bih pozeljela svakom.user posted image

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 1712
7.2.2012 10:58:04   
animagical
joj,nemoj me ruzno shvatiti,ali ja kad ovako nesto procitam, odmah pomislim-ma, lazeuser posted image

(odgovor članu Manta)
Neposredna veza do poruke: 1713
7.2.2012 12:14:31   
Manta
user posted image user posted image user posted image Tako sam i ja ranije mislila,ali vjeruj istina je.

Neposredna veza do poruke: 1714
8.2.2012 12:32:01   
a.mama
Evo i moje priče...user posted image
Termin poroda je bio 19.10.2011., ali bebica nije htjela van. Doktorica koja mi je vodila trudnoću rekla je da dođem 21.10.2011., na CTG ako ne bude nikakvih bolova. Dođem ja tako u bolnicu Travnik 21.10., kad ono nema moje doktorice, nego neka druga. Pita me tko ti je vodio trudnoću, ja joj kažem, a ona će AHA. Kaže lezi, podigni noge, hladno u prostoriji, mene malo strah, a ona zavuće ruku da uradi ginekološki. Ja se trznem, jer me zaboljelo, a ''mesarka'' će meni: Nisi otvorena, dođi za 3 dana, idi sada da ti sestra uradi CTG-sve je bilo OK. Dođem ja kući, odjednom osjetim nešto toplo, odem do toaleta, kad ono puno krvi i sukrvice, a još me i puno boli od ginekološkog. Nazovem svoju dr., ona mi kaže da je to normalno nakon ginekološkog. Dođem ja tako 24.10. (i dalje nije bilo nikakvih bolova), kad opet me dočeka ''mesarka'', ovaj put je bila malo nježnija, kaže da sam otvorena za mali prst, uradi amnioskopiju i CTG, sve ok, dođi za 2 dana. Negdje 25.10. ujutro sam već pomalo počela osjećati bolove, i postajali su sve jači. Muž došao s posla pita kako sam, kažem da imam bolove svako 15 min. Odemo do njegovih malo pred večer, a ja samo trpim, nikome ništa ne govorim i gledam na sat. Već su trudovi bili na svako 10 min. Kada smo došli kući, još sam i peglala (inače, u trudnoći nisam imala nikakvih problema, prava vitalna trudnica, bez mučnina). Istuširam se i oko 22h legnemo spavati. Muž je zaspao, a ja nisam mogla od bolova, kada su postali učestali na svako 4 min, ja zovem muža da idemo u bolnicu. Kažem mu da ne paničari, da sam ok i u bolnicu sam primljena oko 1h iza ponoći. Gle čuda, opet me ''mesarka'' dočekala, sada je bila ljubazna, kaže otvorena si 4 cm, nećeš još roditi, ostani u bolnici. Tko me smjeste na pred-porođajni odjel sa još 2 trudnice u sobi. Oko 4h su me klistirali, a oko 6h su već bolovi postali jaki. Oko 8h dolazi vizita-konačno jedno drago lice -moja doktorica u smjeni, vratila se s godišnjeg. Pita me: Boli li?, ja kažem: Boli, a ona će: Nek' boli, i treba da boli, pregleda me i kaže da zovem odmah babicu ako mi pukne vodenjak. Samo što su otišle babica i doktorica, ja osjetim neku toplinu među nogama, zovem babicu, ona dođe, pogleda uložak i kaže da mi nije pukao vodenjak. Doktorica me opet pregleda nakon 15-ak min, i kaže da sam bila u pravu, da je vodenjak pukao, i da ne smijem tiskati, jer nisam dovoljno otvorena, da ne ozlijedim bebinu glavicu. Daju mi negdje oko 9h injekciju Buskopan i uključe infuziju-DRIP za brže otvaranje. Mislila sam da ću poludjeti od bolova, a najgore je bilo što nisam smjela tiskati, jer nisam bila otvorena. Nakon pola sata dođe babica i pita kako sam, ja joj kažem da beba hoće izaći, a ona će da mi se čini. Nakon 10-ak min. dolazi doktorica i pita me da li imam osjećaj da moram ''kakiti'' ja joj kažem da stalno imam taj osjećaj. Dr. mi je rekla da dođem u porođajnu salu, nakon pregleda kaže mi da će me porađati, ali da prvo mjehur ispraznim,i tako ja odem s onom infuzijom u jednoj ruci, skvrčena od bolova do toaleta i samo se vratim, nisam mogla ni sjesti na WC školjku od bolova. Opet se popnem na onaj stol, dođu dr. i babica. Kaže dr. Ako ćeš slušati, porodit ćeš se za 15 min, a ako ne budeš slušala, porod može trajati 2h. Kada je porod počeo, sve je bilo lako. U 10h i 5 min se rodila jedna prelijepa bebica. Bolovi pri porođaju nisu bili ni upola jaki, kao od onog DRIPA. Sve je ostalo bilo ok, mala 2 konca (kaže dr. radi estetike). Nakon 20-ak min mi stave bebicu na prsa, prelijep osjećaj, a ja se samo smješkam. I onda me ''izbace'' na hodnik na onom pokretnom krevetu . Nakon 1h me ''otpreme'' u sobu.
Nekoliko dana nakon poroda, još sam se sjećala bolova od DRIPA, ali sada već sjećanje na to prestaje, posebno kada gledam svog anđela.

(odgovor članu Manta)
Neposredna veza do poruke: 1715
8.2.2012 12:49:41   
a.mama
Što se samog poroda na stolu tiče, doktorica mi je rekla da tiskam kao da ću kakiti, ali jače,i nakon 4-5 tiskaja, izašla je bebica 3500g i 52 cm.

(odgovor članu a.mama)
Neposredna veza do poruke: 1716
9.2.2012 14:24:21   
Manta
Meni nije jasno to sto oni kazu,tiskaj kao da ces kakiti,jer pri porodu same kontrakcije su takve da te tjeraju da tiskas htjela ti ne htjela.
Meni je tako bilo na drugom porodu.
A na prvom porodu,u toku samog poroda ja uopste nisam imala napone,napinjala sam se samo zato sto su mi doktor i babica to govorili.
Ja tiskam al nista ne osjecam,ni da beba izlazi nista,onako na suvo i jedva je izasla,bas sam se bila uplasila,u jednom momentu sam pomislila da nece moc ni izac. Po meni je sve to na silu bilo.
Pisem ovo zbog tog sto sam imala dva razlicita iskustva.Drugi put me porodio drugi doktor.
On je rekao,samo polako necemo nista na silu i oni su  cekali da mi naidje napon i samo tad sam i tiskala.

(odgovor članu a.mama)
Neposredna veza do poruke: 1717
9.2.2012 19:57:01   
mishkica
Eh i ja cu s vama podijeliti svoju porodjajnu pricu, nakon 8 mjeseci..Termin mi je bio 2.6, trudnoca bila bez ikakve apsolutno komplikacije, dobila 11 kg, hodala stalno, i dosao termin, nista, prosao jedan, drugi, treci dan...nista. Svaki dan vadjenje plodne vode, svaki dan pregle, neugodnosti do neba, ali sve prodje dobro, pa i to..Eh navece 12. 6 oko 10 sati mene zigne kao da cu dobiti, onako kratko, i ne bas jako..cekam dalje, nista nista, tek u 11 ponovo, malo jace, ajde kontam bice zar nesto napokon...opet u 11 i 30, pa u 11 i 50, pa u 12, i nda svakih 15 pa 10 minuta...probudim muza u 10 do 1, istusiram se, i voznja do dz. U putu me 3 puta presjece u malo vremena, ali nejako, pa se nisam ni osjecala kao da je to to..dodjemo do dz, babica me primi idem uza stepenice, kaze ona meni, polako, kako gazis tako, ko da nisi trudna, hehhee, i na ctg i pregleda me, prst ipo otvorena, na ctg-u beba stalno udara, muza spremi kuci, kao ja ostajem ali nista jos od poroda, tek mozda sutra..Muz ode u 10 do 2, ja da odem do sobe, pukne mi vodenjak, voda lije iz mene, ne staje..Babica mi doda bocu vode da kvasim usta i da lezim, da mi sva voda ne bi otisla, eh tad pocinju pravi bolovi..svako minut dva jaki iz ledja i s dna stomaka, nista ja trpim, disem, kontam bolice i jace, valja do sutra izdrazat, hehe, ma bolilo me tako sahatak, i u 3 odemo do radjaone pregleda me i sva u cudu zove dr. nesto mu govori, ja ne cujem, mene vec naponi hvataju, a ona mi uporno govori disi, ma kakvo disanje, ja radjam. Za 5 minuta doalzi dr. rasklapaju stol, kaze ajde gotovo je to, samo jednom i izace, ja u cudu napinjem se, i odjednom izadje sva beba odjednom, eto ga gotovo...u 3 i 15 rodila........ma ko s nokta, pukla sva, ali ne boli...ah taj plac bebe, ta melodija najljepsa, hihiiii ma svakome dabogda ko meni bilo...

M&M

Sreću čine male stvari...

(odgovor članu Manta)
Neposredna veza do poruke: 1718
9.2.2012 20:43:30   
MajkaTereza
Evo i moje :-)

Ja krajem trudnoce radila porodjajunu hipnozu..Ima 5-6 djelova. Kako to nije bol, samo talas pritiska, kakao muz treb da pritisne rame, kaze opusti se bla bla.. I tako ja to radila, ali taman pustim hipnozu- zaspim.. I tako svaku noc. I sve sam nesto mislila da ima vremena.. I radila taj prvi i drugi dio hipnoze, a do samog porodjaja nisam dosla. Prva dva se odnose na trudove.. I tako tacno na dan kad mi je bio terminmene poce zigati malo, ali kao oni brekson hiks grcevi, njih sam imala od 16 sedmice, pa nisam ni razmisljala.. I onda tako u neka doba ja u wc, sve kontam da moram da kakim. Nisam tu noc mogla da zaspim, malo me tako pritiskalo, gledala seriju.. Krenem u wc naprezem se, hocu da umrem, ali nista da izadje.. Muz pita sta je, ja sva ljuta kazem da me pusti da kakim. Ali nista.. U neka doba poce neka voda da curi, pocinje biti neizdrzivo, jer toliko mi je pritisak da hocu da poludim. Kazem muzu da mislim da je vrijeme. Odem se istusiram, malo pritisak popusti, ali kad sam izasla, jos gore. I tako mi u bolnicu, i kad smo tamo dosli pregledase me- kaze od kad su ti trudovi, kazem pa onako pomalo od sinoc, ali sad bas postaju jaki. Pogleda u drugu sestru i kaze- od cega si ti napravljena, ti si skoro skroz otvorena. A ja hladno gledala seriju, nista... Hipnoza znaci za 10.. ALI kad je porod poceo, za to nisam radila hipnozu, i onda sam ispastala.. Mene je hipnoza ubjedila kako to nije bol, pa me nije bolilo pa sam vristala ko luda PUSTITE ME DA SEREEEM.. Muza sam ignorisala, rodila sam bez ikakvog anestetika, ali je beba zaglavila gore, pa sam morala lezati na sve 4, a samo sam htela da spavam. U neka doba sam rekla- predomislila sam se, odoh ja kuci, i krenula ustati da se obucem. Jedva me ubjedili da to ne ide tako.

I onda teta za koju sam mislila da je doktorica jer je tu bila povremeno je dosla da me porodi, i tad su mi rekli da je ona praktikant i tako je na meni vjezbala i usila me k'o da krpi pantole..I dan danas nakon 8 mj me zna onako pomalo boliti, a seks mi je jednom pao na pamet i nikad vise..ali ja stvarno jesam peh..

(odgovor članu mishkica)
Neposredna veza do poruke: 1719
23.2.2012 13:16:13   
Enchy
Evo i moje price...
Da sam je napisala drugi dan poslije poroda, porodjanju bol bih sigurno opisivala sa 10...ali sada, kada je proslo petnaestak dana (tako je malo potrebno da se bol zaboravi), moja porodjajna bol je 5user posted image
Ovako je sve počelo...
Snijeg je padao kao lud, zatrpavao sve oko nas. Nisam zapamtila ovako veliki snijeg u svom zivotu. A meni termin za porod prosao. Iako sam jedan vec iskusila, plasila sam se poroda, valjda zato sto sam znala sta me ceka. Ipak, u ovom snijeznom metezu me vise plasilo kako cu i da li cu uopste moci doci do bolnice ili ce suprug glumiti babicuuser posted image S obzirom da sam znala kako porod pocinje, tjesila sam se da ce suprug od mog prvog bola stici ocistiti auto i da cemo stici do bolnice...ali kada sam ustala u subotu ujutro i vidjela, odnosno nisam vidjela ni nase auto ni ulicu ispred zgrade, uspanicila sam se. Sa trogodisnjim sinom sam „proprtila“ snijeg do glavne ceste, da vidimo kakva je situacija i jos vise se razocarala, jer sam vidjela da ni glavna cesta nije ociscena. Uh, molila sam se da mi porod jos ne krece jer kud bih, sta bih...Pjeske mi daleko, taksisti ne voze, jedino da zovem sluzbu za ciscenje da me bager voziuser posted image
Srecom, moja bebica je sacekala jos dva dana, sto je bilo dovoljno vremena da se ocisti po jedna traka na cestama. U ponedjeljak navece, odnosno u utorak ujutro u 2 sata, iscurio mi je sluzavo-krvavi cep. Znala sam da je pocelo, ali sam isto tako znala da moze krenuti odmah, kao i za dva dana. Meni je ipak krenulo odmah. Blagi bolovi su poceli prvo na 20 minuta, pa 10, pa svakih 5 minuta. Cijelu noc sam bila budna i disala tokom bolova, a izmedju njih sam setala po kuci, gledala TV i citala iskustva porodilja ovdje na forumu sto mi je mnogo pomoglo. Supruga sam probudila ujutro u 6.30 da cisti snijeg sa auta pa da mozemo krenuti cim prije. Do bolnice smo stigli za sat vremena (oko 8 sati), a inace je to relacija od 15-tak minuta voznje. Ipak, uspijevala sam predisati svaki bol bez problema.
Na prijemu, otvorena 4 prsta. Ostajem. Znala sam. Ma neka, izdrzat cu ja to, govorila sam sebi. Uslijedilo je raspremanje, CTG, uzimanje podataka, klistir itd. Uglavnom, sve sam to nekako dobro podnosila, svi su me pitali zapravo boli li mene uopste, kao da mi ne vjeruju. Morala sam lezati, iako je meni bilo lakse da hodam - plasili su se da mi ne pukne vodenjak prije vremena jer je beba bila visoko i mogla bi joj se vrpca tokom spustanja omotati oko vrata. Oko 10.30 doktor me pregledao ponovo. Otvorena 6-7 prstiju. Ukljucili su mi drip. Babica je bila izuzetno dobra i mnogo se trudila oko mene. Ipak, tih sat vremena sa dripom, bilo je malo bolnije iskustvouser posted image S prvim djetetom to nisam primala pa nisam znala da je bol tako ucestala i jakauser posted image Ali izdrzalo se.
Oko 11.30 dobila sam „nagon da kakim“ kako to babice kazu. Vodenjak je krenuo. Doktor ponovo pregledao, kaze 9 prstiju. Tokom pregleda nekako namjesti pupcanu vrpcu i kaze neka je jos malo i ode. Babica je ostala uz mene jer je vidjela da ja ne mogu izdrzati jos malouser posted image Uz njeno odobrenje, pocela sam tiskati. Ono sto je kod ovog poroda bilo mnogo bolnije i dugotrajnije nego kod prvog je upravo ovo tiskanje. Posto je beba bila visoko, nikako nisam uspijevala da je istisnem. Izbacim je donekle i dok dodje slijedeci napon, ona se vrati. Babica mi pomagala, masirala, govorila kada da predisem, kada da tiskam, kada da dodatno uzmem vazduh, a ono nece pa nece. Nakon 20-tak minuta tiskanja, pozvala je doktora da idemo u salu. Jedva sam nekako dosla do sale i popela se na stol. Ponovo je pocelo tiskanje. I jedva nekako, zali me toplina medju nogama, imala sam osjecaj da cu se raspasti u tom trenutku, ali izadje moja ljepotica u 11.55 h...3550, duga 53 cm. Te mjere sam iskreno vidjela tek u kartonu u bolnici, jer tada, iako su mi govorili nista nisam zapamtila ni cula. Bila sam toliko iscrpljena da nisam bas bila sva svoja. Uslijedilo je izbacivanje posteljice, sivanje, troslojno kako kazu...Bilo je prilicno bolno iako sam dobila anesteziju. Morali su me kazu zarezati jer iako sam bila otvorena 10 prstiju beba nije mogla napolje, nesto u mojoj konstrukciji dole nije bas kako trebauser posted image
Eto, tako je dosla na svijet moja „snjezna“ ljepotica. Sada se oporavljamo, rana zarasta, uspjesno dojimouser posted image
Sve pohvale osoblju u Opcoj bolnici u Sauser posted image

(odgovor članu MajkaTereza)
Neposredna veza do poruke: 1720
23.2.2012 13:24:16   
Esmica
Sve je dobro u tvojoj konstrukciji dolje draga,user posted image
nek ti je sa srecom sa tvojom bebicom.

Hvala Ti Gospodaru moj na blagodati koju Si mi dao...

(odgovor članu Enchy)
Neposredna veza do poruke: 1721
23.2.2012 15:46:20   
Enchy
user posted image
Hvala Esmice...

(odgovor članu Esmica)
Neposredna veza do poruke: 1722
23.2.2012 17:11:53   
Gucci
Evo da i ja podijelim s vama svoju porodjajnu pricu...
Cijela trudnoca mi je prosla bez ikakvih problema hvala Bogu, doktor mi je stalno govorio da mu moja trudnoca nije bas interesantna jer se nista ne desavauser posted image uglavnom cim sam usla u 9 mjesec beba se okrenula i bila sam otvorena jedan prst... termin mi je bio 18 septembar a porodila sam se 21 septembra... tu noc sam legla da spavam ali mi beba nikako nije dala da zaspim, stalno se vrtila i udarala me, nikako nije htijela da se smiri... citala sam da se beba pred porod umiri i da se udarci smanje, tu noc sam kontala reko vidi je koliko se ona vrti, nece jos da izadje, uh koja li je ona malauser posted image
Taman sto me malo prenijelo probudi me nesto toplo izmedju nogu, dignem se kad vidim mokra mi pidzama, brzo probudim muza reko ustaj, izgleda da mi je pukao vodenjak!!! i tako ja odem u wc, skinem ono sve sa sebe i sjednem na solju... vidim nema mi vise nista, ne izlazi vise nikakva tecnost... ja onako zbunjena cekam nece li muz doci da mi donese sta da obucem... i tako ja cekam i cekam i cekam kad konacno se pojavi, otvara vrata ja ga gledam, on obucen, farmerke, majica, dukserica, novcanik i kljucevi u ruci... helem spreman za polazak u bolnicu user posted image
Tako se ja brzo obucem i krenemo... moram napomenuti da sam cijelo vrijeme bila smirena, muzu sam odma rekla da nigdje ne zuri vec da vozi polahko... osjecala sam neke lagane bolove po dnu stomaka, ali nista strasno... kad smo dosli u bolnicu babica me pregledala i rekla da sam otvorena 4 prsta i da mi vodenjak nije pukao dole na dnu nego mi je pukao negdje na vrhu i zato je malo plodne vode izaslo... tako da mi je ona probila vodenjak da izadje i ono ostalo... nakon toga uslijedili su malo jaci bolovi koje sam uredo propratila disuci...odjednom mi se jako smucilo i dobila sam nagon da povracam, tako da sam povratila, kazu da je to sasvim normalno... medjutim nakon nekog vremena bilo mi je hladno, pokrili su me nekim prekrivacem ali nista... babica mi je predlozila ako hocu da idem u kadu jer sam se pocela grciti, valjda od hladnoce... naravno pristala sam na to... napunili su mi kadu a ja sam se zavalila fino, opustila se, zatvorila oci, disala i uzivalauser posted image
Muz je bio cijelo vrijeme samnom, brisao mi lice mokrim peskiricem, davao vode da pijem, slikavao me i govorio kako ce svima pokazivati slike i govoriti kako je meni bilo bolje nego njemuuser posted image
Bolovi su dolazili i odlazili sve dok nisam osjetila nagon da tiskam... eh tad je bas bolilo ali opet sam to nekako predeverala bez deranja i vristanja... snagu sam cuvala za tiskanje... babice su se cudile i pitale koje mi je dijete po redu, muz je govorio kako mi je prvo dijete, a one su se onda jos vise cudile i govorile kao da mi nije prvo nego deseto dijete koje radjamuser posted image
I eto tako je na svijet dosla nasa mala ribica u 07:54, teska 3570, 51 cm dugauser posted image
Cijeli porod mi je trajao 4 sata, znaci od dolaska u bolnicu pa sve do radjanja...
Nakon toga su me sili, jer sam bila malo pukla, 1 cm otprilike, nista strasno...
Moram reci da sam jednostavno uzivala u svom porodu... 15 dana poslije poroda javno sam izjavila da bi se odma opet mogla poradjatiuser posted image

(odgovor članu Enchy)
Neposredna veza do poruke: 1723
24.2.2012 7:50:32   
bint

divne priče i ponukaste me da i ja svoju pridefterim ovdje,arhiva;)

moja porođajna prica...imala sam tri porođajna termina 16,18 i 23. 01. i bilo je to ipak 14.01.2011 godine u Vojnoj bolniciuser posted image

petak,rano ujutro oko pola 5 probudi me boluckanje,menustralni bolovi al ja to fino zanemarim;)ustanemo mm i ja oko 8h i ja njemu kazem 'hajmo mi po uputnicu za svaki slucaj jer ide vikend pa sta znam'i odem,uzemm uputnicu i objansim doktorici da me to bolucka kaze ona meni 'laznjaci'user posted image i odatle odemo mi do carsije,mm imao nekih obaveza a ja ga u autu pricekam uh idalje ti bolovi tu..dođe mm i mi kuci,doruckujemo on ode na džumu a ja fol legnem no međutim rekoh bice vikend a ako odem u bolnicu mm radi,morace jesti ja ustanm i skuham grah ehheheheh uglavnom kad sma dosla iz bolnice graha niej bilo hehehehuser posted image
dođe mm s džume,pita me da idmeo u bolnicu ja kazem 'ma neka jos,nazvacu kasnije dr.beciragica'i nazovem ga ja,međutim kaze on prvorotka a ne boli me nista jako,nisu kao moja volja hocul otic ili ne u bolnicu..i oko pola 4 odem ja u bolnicu,primi me dr.Masic, Bog mu dao svako dobro,kaze otvorena ona vec 4 posaljiteje an prijem..ja nemam pojma,sta se zbiva,muz sredi to sve an prijemnom sto treba mene prime,pregledaju ctg odrade i lezi..bolovi nista znacajniji nisu bili,sve normalno cak sam pomagala jednoj cimerki oko bebice jer meni ej to bilo 'nesto' i oko pola 8 puce mi vodenjak-a ja i zaboravila avodenjak treba puknuti,ja zovenm babicu dođose kaze neka te jos,porod ide idealno sad smao lezi na lijevu starnu i uskoro idmeo u salu..a aj en mogu da lezim,gusim se ja sjednem joj'kad vika na mene sjedis djetetu na glavi' oj ja se istraumirala brze bolje ustanem,legnem..dođe babica ponovo me pregleda kaze ovo je def.za poroda odvedose me,penjem se na onaj stol samo molim Boga da bude sve ok, i 20.50h kaze babica' guraj'ja se napnem kad cujem plač bebe uh tek onnda me panika uhvatiii a dr masic govori ona 'puca,preuska je' eh tu dobijem rec rec nekoliko putauser posted image i jos jendom se napnem i bebač tu kaze dr.meni eh kako si ti zilava niejdnu striju nemašuser posted image user posted image bas brzooo bilo sve;)
mislim se nije mi do mene,briga me user posted image sivenje sam malo osjetila,al nista strasno..uglavnom ja sma prezadovoljna svojim prvim porodom,bitno je da je moj princ sa mnom i od toga dana moj zivot se totalno promijeniooo al smao naboljeuser posted image
svima zelim sve naj naj i lagane,brze,spretne porode s hajrom aBd;)

(odgovor članu Gucci)
Neposredna veza do poruke: 1724
11.3.2012 11:58:46   
bejbibi
evo i moje price..meni je smijesna:))
termin mi je bio 3.8.2011.....
2.3. oko podne(negdje oko 4) me poceo boliti stomak onako ko pred menstruaciju...nista previse bolno al opet se nesto osjeti...i ok sve,kontam nije nista jer me i tokom trudnoce znao tako boliti(imala sam finu trudnocu bez ikakvih hB problema)...oko 9 navecer me pocelo jace boliti,i nije mi palo na pamet da mi je sutra termin vec sam se jako prepala pa sam otisla u vojnu na pregled...gledala sestra i nije nista bilo(nisam bila nista otvorena)...medjutim,to vece od bolova nisam nikako spavala,plakala kolko me bolilo(uh mislila sam da je to najjace sto moze bolitiuser posted image silly me:))...jedva sam cekala da svane da zovem svoju doktoricu da odem kod nje na pregled,jer sam privatno vodila trudnocu....svanulo.8 sati i ja zovnem doktoricu i tako ispricam sta je bilo i da me jako boli..kaze ona,zeno ti se poradjas idi u bolnicu...cudno,nije me uhvatila panika..vise se mm izgubio nego jauser posted image
tako vozimo se mi do bolnice,mm se trese a meni smijesno hihih......dodjemo tamo i odma me na onaj ctg prikljuce.eh, tad je mene pocelo boliti vise ..kad kaze mi sestra..uh, nije to nista kako zna boliti,zene u nesvijest padajuuser posted image ...ja bas takvu facu ko ovaj smajli napravim......zatim me preuzela doktorica jedna...pregleda ona mene,kaze ti si jedan prst otvorena idi hodaj pa dodji kad ti pukne vodenjak..kontam haj ok..ja da ustanem,jedva,previjam se od bolova..kaze ona zar te tolko boli..velim ja, da....kaze haj ti bolje ostani u bolnicu.....odvede me na ginekologiju, opet ctg...pa pregled...i onda dole gdje se poradjaju...prvo mi sestra izmjerila stomak.pa me klistrirala(tak se kaze jeluser posted image )..joj mene to u sekundi protjeralo hahaa..reko sestro gdje je wc ja fakat moram..kaze ona sad cemo u sobu tamo ima,al izdrzi jos malo..kao sto duze drzis to ces vise izbacit hahah...ma reko vodite me ne mogu izdrzatuser posted image ...i odvede ona mene...helem,ostala pola sata u wc....i ok izadjem...joj kad su poceli bolovi ,ma nisam znala za sebe...vristala od bolova..one sestre su stvarno bile svaka im cast...prefineeeee.....kaze meni moja babica..smiri se ,nemoj vristat,cuvaj snagu,okreni se na lijevi bok i disi punim plucima..joj ja to uradim a ono jos veci boloviuser posted image
pa hodam,lezim,spavalo mi se a nisam mogla....ma preznojila se sto puta.....kazem ja njima dajte mi nesto za bolove ne mogu vise,izvadite ga iz meneuser posted image .....dolazi jedan doktor ,pregled..drugi isto tako..po sto puta...a je sporo otvarala ,vodenjak nije puko...nekad oko podne doktor mi pkne.....i tako do navecer..oko 6 mi dali infuziju i u 7.15 usla u salu..joj jedva se popela na onu stolicu..babica otisla po mm da i on prisustvuje a ja govorim doktoru ne mogu se popet na stolicuuser posted image kaze on ma mozes hajde poskoci hahaha....haj ja sjednem nekako,dodje mm...joj svanulo mi...Bogami je lakse kad je mm tu..meni je bilo....i tako krenu...stisni,vrisni,guraj..tri puta....jedva...kad ja osjetim nesto me pecnu dole...babica me rezala...i da ja stisnem mene tolko zaboli da sam mislila da sma pukla sa svim strana.vjerujte da me to vise zabolilo nek porod....al jos jednom stisla i beba izletiuser posted image
odma mi ga stavili na grudi ..ja pogledam a ono ko da se mm smanjiouser posted image ...ma isti mm,nisam nikad vidjela da beba prvi dan toliko lici na jednog roditelja.....uh kako je onda bilo fino,jos kad mije posteljicu izvadio..ma ko da sam se preporodila:)) prefin osjecaj, prelijep.....onda me sili..to malo peckalo jer mi dao anesteziju...sve bilo gotovo za 15 min....i eto ,onda me odveli u sobu..bebu isto odnijeli u sobicu sa drugim bebama....ja dva sata lezala i onda kupanje bilo...i onda donijeli bebca i sve bilo superishka:)

eto, dugacko je al vrijedi procitat:)

(odgovor članu bint)
Neposredna veza do poruke: 1725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  67 68 [69] 70 71   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  67 68 [69] 70 71   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *