|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  66 67 [68] 69 70   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Vaše porođajne priče
19.12.2011 11:59:11   
Bebica11
Evo da i ja ispricam svoju porodjajnu pricu o indukovanom porodu tako da i to imate u arhiviuser posted image

Odakle da pocnem ne znam ni sama, voljela bih podijeliti nekoliko informacija s vama cisto da vidite sta znaci ne odustajati i da dam nadu onima koji se bore za svoje bebce.

Eh ovako, ja sam se udala dosta mlada, tek sto sam diplomirala i upisala magistarski studij. Nisam prva 2-3 mj razmisljala o trudnoci ali se ta zelja ubrzo javila medjutim nece ono uvijek kad mi hocemouser posted image , tek nakon 9mj zatrudnim, sreci nigdje kraja ali je to kratko trajalo, jer je bebici prestalo kucati srce imala sam zadrzani abortus, nakon toga 6mj pretraga sve ok, opet se desi trudnoca koju sam opet izgubila, bila sam skrhana, zdravlje mi je otislo skroz i znala sam da se moram izlijeciti. Slijedile su 2 godine intenzivnog lijecenja i onda zeleno svjetlo od mog dr da radim na trudnoci. Odlucila sam da ne mislim kad ce se desiti i da se opustim i desila se prvi mjesec nakon toga.

Trudnoca je bila pravo teska, do 14.sedmice sam krvarila, u 17. sedmici sam zavrsila u bolnici a od 20te sedmice malo se stanje primirilo da bi vec u 23. sedmici doktorica rekla da mi posteljica pocinje stariti. Nakon toga ponovo kontrakcije i u bolnici zavrsim u 32.nedjelji, a posteljica je vec bila III stepen, od 26. sedmice imam dijagnozu prijeteceg prijevremenog poroda medjutim izgurali smouser posted image s tim da u 34.sedmici pocinje pravi stres, bebica pocinje zaostajati, stize joj manje kisika i hrane i naredjeno nam je strogo mirovanje na lijevom boku, to je potrajalo sve do 38 sedmice, sekiracija, brojanje pokreta, osluskivanje, i prvi dan 38. sedmice zakazan mi je indukovani porod.

Iako sam citala da je indukovani porod dosta tezak, ja sam bila presretna sto cu se poroditi da konacno brige i sekiracija dal ce beba izdrzati u stomaku nestanu. Taj dan 27.11. dosla sam u 7h u bolnicu, prijem je trajao duze i primili su me na patologiju gdje su mi u 9:30 stavili gel. Prije gela sam bila prst i pol otvorena i omeksan mi je bio grlic. Nakon gela legla sam u sobu i pisala sms-ove muzu, da podijelim

9:31 "stavila mi je gel, PRST I POL otvorena, MEKAN grlic, dobar je nalaz kaze,2 sata lezati, pece me malo"

10:05 "boli me guza i donji dio stome, jos nema jacih bolova"

10:22 "hvataju me pomalo bolovi, podnosljivo je"

10:44 " poceli su na 5min bolovi al nista strasno, izdrzljivo je"

12:05 "evo rekli mi da hodam da se otvorim, na nekih 5-10min mi bolovi, dovi"

12:49 "odoh u porodjajno zvala me dr"

13:33 " 2 prsta otvorena, probili mi vodenjak, prosvercovala sam mob, jace boli" (ovo je bio trenutak razocarenja da me gel otvorio samo pola prsta a bolovi vec malo umorili)

13:36 "rekli mi da legnem, curim, uh vriste ovamo"

14:00 "ucim jednu zenu disati da ne vristi :D Boli svake 2min, JAKO"

15:38 "sad je zestoko"

15:53 "bila sam 3 prsta otvorena, stavili su mi tabletu, sad moram hodati, DOVI"

16:02 "malo postaje iscrpno, na hajr, DOVI"

16:25 "vise od 4 prsta otvorena,grlic nestao, bolovi na pola min"

16:28 "hodam, suti, jedva, DOVI"

17:37 "sad ce me u salu, DOVI nemam mob uz sebe"

I onda slijedi najtezi dio, lezanje na onom stolu i bolovi svaki pola minute, minut, jako iscrpljujuci, a sporo sam se otvarala, kad sam bila 6 prsti otvorena stavili su mi i drugu tabletu. Taj dio je najtezi, previjala sam se, malo stenjala, nisam vristala ni derala se jer sam znala da cu tako i ono malo snage izgubiti. U jednom momentu kad smo snimali ctg babica je zavristala na mene kako sam sebicna i da mislim na bebuuser posted image , ja sam se zacudila jer nisam znala sta je u pitanju, i pitam je sta radim pogresno a ona govori da to kako disem pati bebu. Ostala sam sokirana jer sam primjenjivala disanje koje sam naucila na vjezbama za trudnice, ono kratko predisavanje(tip 2), i ja je pitam "pa kako da disem" kaze "duboko i zadrzi dah", kad sam to pocela poceli su ludjacki bolovi al ctg se popravio. U cemu je fol? ovo je bitno i zelim da procitate. Kratko predisavanje pomaze majci da bol umanji, al pati bebu i ono je ok kad je kraci porod i pomaze al kad porod TRAJE kao u mene dugo to nije dobro primjenjivati. Takodjer govorila je da ne napinjem, mada nisam ili sam nesvjesno, ne sjecam se vise, al meni su naponi trajali 2-3 sata. I kad su konacno rekli da sam nekih 9 prsti otvorena ja sam pocela svjesno tiskati i osjetila sam nesto medju nogama i zavristala "evooo jeeee" i onda su mi prisli, i rekle da tiskam al ja sam bila previse iscrpljena i tiskala sam svom snagom al nije valjda bilo dovoljno i onda su me sjekli, osjetila sam ta 2-3 reza i izasla je glavica i rekli su mi "napni" i ja sam opet, mislim da sam se vec gubila, i onda izleti malecka bebica s pupcanom oko vrata, i BOL PRESTADE istog sekunda, tako je sitna izgledala, a ja u soku..potom mi je donesose umotanu u plahticu i ja sam je ljubila ljubila onako umazanu, neokupanu, a ona me gledala svojim slatkim okicamauser posted image

i evo konacno zadnji sms poslije poroda "HVALA UZVISENOM postala sam mama 5 do 20h curici 2850gr i 50cm crne kose cupave"user posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 1676
19.12.2011 12:09:06   
R&T@
Bebice11, ti si pravo hrabra zenicauser posted image

Hvala Bogu pa je tvoja mrvica uz tebe...

P.S. Poslije ovog tvog posta ja se necu vise zaliti...meni su gel stavili u 10.00, a porodila se u 14:45...

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 1677
19.12.2011 12:29:45   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: tajra

Bebice11, ti si pravo hrabra zenicauser posted image

Hvala Bogu pa je tvoja mrvica uz tebe...

P.S. Poslije ovog tvog posta ja se necu vise zaliti...meni su gel stavili u 10.00, a porodila se u 14:45...

user posted image

i sama znas kakav je taj indukovani porod, tacno se osjeti da je to siljenje, da tijelo nije spremno za porod da ne gura, da te ne pomaze, vec samo jedan dio tijela vuce sav teret....bas sam takav osjecaj imala

a najvise me crnjak hvatao kad dovedu zenu u salu, 7 prsti otvorena bez bolova a ja se toliko otvaram 7-8h uz muku i boloveuser posted image al eto bilo onako ili ovako najbitnije je da se sve dobro zavrsilo hvala Bogu i da smo uz nasu djecicuuser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 1678
19.12.2011 13:27:50   
pauza
svaka ti cast bebice, suze mi same frcaju dok citam tvoju pricu... hvala Dragom Allahu da ste ti i tvoja bebica zive i zdrave... svaku vam srecu svijeta jos jednom zelimuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 1679
19.12.2011 17:21:32   
Miracle*3
Draga Bebice, rasplakaal sam se .

Hvala Dragom Bogu da je opet sve s hajrom proslo, da je imas kraj sebe, a porod ces uz nju zaboravit (ako vec nisi)user posted image

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 1680
19.12.2011 18:13:10   
dzenyA
Bebice pa rasplaka nas sve user posted image Divno,svaka cast ,da uzivate u zdravlju i veselju sa svojom bebicom user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 1681
19.12.2011 19:00:31   
Sandrich
svaka cast bebice, predivna prica koja pokazuje kako majkama za svoje dijete nista nije tesko i da je svaka sekunda boli vrijedna kad se ugleda to maleno bice.....bravo!!!user posted image user posted image user posted image

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

(odgovor članu dzenyA)
Neposredna veza do poruke: 1682
21.12.2011 16:35:22   
Bebica11
hehe hvala vam zeniceuser posted image

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 1683
23.12.2011 13:22:07   
Anoniman
bebica svaka cast prava si hrabricauser posted image user posted image user posted image uzivaj sa cupavicomuser posted image

(odgovor članu Bebica11)
  Neposredna veza do poruke: 1684
25.12.2011 20:21:32   
sanela.asja
bebice user posted image user posted image user posted image user posted image

Asja mamin zivot dragi...25.04.08
Dzenan bubica ..14.09.2011

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1685
26.12.2011 12:38:15   
Sonja
evo i moje druge porodjajne price..nadam se da me bebi nece prekinutiuser posted image

termin mi je bio 4.12 i odem na GAK radi CTG-a i aminoskopije mada sam se bojala jer mi je aminoskopija izazvala prvi porod..
urade mi sve to i sve je ok 1 prst otvorena -dodji za 2 dana
i tako ja opet 6.12. gore i sve isto stanje nepromjenjeno kaze dodjite opet za 2 dan..
boze mili mislim se hocul se ikad porodituser posted image

8.12 ujutru u pola 8 podjem da ustanem da se spremim da opet idem kad pljus..pukne mi vodenjak
budim muza reko hajd polako ustani puko mi vodenjak-on jadan skoci ne zna ni gdje se nalazi oblaci pantole majcu jaknu i govori odo ugrijat kola i podje da izadje..a ja onako u gacama..iz mene curi reko gdje ces bolan polako necu se porodit odmah heehh
a moj Adin dusa moja samo ide zamnom i govori "mama sto si se upisala" user posted image
i tako se ja nekako spremim i pocnu mi bolovi polako..
poljubim svoje milo pile i polako se izvucem iz kuce(kod sveki smo bili) da on ne vidi da odlazim.to mi je najteze bilo..sve do porodilista sam plakala za njim a mm mislio da me boli user posted image
tamo smo dosli u 8:30-2-3 prsta otvorena
gore me fino zapadne i dorucak..malo hapim i polako prodisem kontrakcije..
ukljuce mi ctg i vide da imam bolove te odluce da sacekaju da vide hocel sve samo ici
ja sam vijelo vrijeme hodala i disala sve do pola 12-opet me pregleda i nista stanje isto..joj meni krivo a bolovi sve jaci
i ukljuce mi indukciju.najgore mi je bilo sto moram lezat.
i tako iz sata u sat sve javi bolovi a sve na 5 min.
kad odjednom osjetim da su mi krenuli naponi i to bas pojaki i zovem babicu ..reko imam napone..pregleda me kaze 6 si otvorena sad samo budi strpljiva brzo ce to..
cuj reko 6 ja mislila da sam se pocela poradjatuser posted image
i stvarno mozda jos pola sata i naponi su postali jako dugi i imala sam osjecaj da bebi bas izlazi..
proderem se sestroooo porodi se jauser posted image i ona dodje i kaze eto skroz si ovorena hajd u radjaonu

eh sad ide malo tezi dio...za razliku od prvog poroda gdje me tiskanje nije bas nikako bolilo ovo je bio uzas...bol pecenje ma katastrofa...u jednom momentu babica povika doktore brzo..dodje doktor(koji je bio i na prvom porodu) i poce da mi gura stomak..
bol za umrijet al stvarno tad sam vrisnula..cujem govori tiskaj ja tiskam poslije nemoj tiskat disi i ja disem i fino osjetim kako beba izadje
babica ga podize a on modar.plav ljubicast ni sama neznam..boze stvarno sam mislila da je mrtavuser posted image al hB ubrzo poce da place i babica govori da mu je pupcana vrpca bila jednom omotana i jako stegnuta oko vrata i rukica uz glavu bas kao i sa prvom bebom
u 17h rodio se moj Arian od 4kg i 55cm
cim je presjekla pupcanik dala mi ga je onako prljavog ali meni najcistijeg i najljepseg...sva sam drhtala..pa isti je kao Adin kad se rodio-potpuno isti...onda ga je odnijela okupala i opet mi ga dala dok je dr. stavio jedan koncic jer sam malo pukla

bebija su mi dali tek sutra ujutru jer je puno povracao pl.vodu i kkrv i puno je hroptao pa su ga morali pratiti al hB pa je sve ok..
i siku je prihvatio cim sam mu dala i super siki

ovaj porod mi je bio stvarno puno laksi od prvog bar sto se bolova tice pa eto malo ohrabrenje za sve mame koje zele drugu bebu a plase seuser posted image

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu sanela.asja)
Neposredna veza do poruke: 1686
26.12.2011 12:49:05   
gvendolina
divna prica Sonjauser posted image mogu zamisliti kako je bilo tesko ostaviti Adinauser posted image ali hB brzo ste se vratili,drago mi je da je proslo lakseuser posted image

zelim vam sve najbolje i da uspjesno ide dojkenje...ljubio vasuser posted image

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 1687
26.12.2011 12:55:26   
megi
Sonja super za porod i malog bracuuser posted image
nadam se da ga je Adin fino prihvatio

i hvala za ohrabrenje za drugi porod user posted image , ja se stalno pitam kako li cu proci ovaj put

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu gvendolina)
Neposredna veza do poruke: 1688
26.12.2011 13:15:23   
Bebica11
Sonja super pricauser posted image

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 1689
26.12.2011 13:25:13   
Anoniman
Sonja user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Bebica11)
  Neposredna veza do poruke: 1690
26.12.2011 13:33:58   
ena23
Sonja bas mi je drago da ti je drugi porod lakse prosao, brinula sam se za tebe, znam da si se i ti na prvom napatila kao i ja i da te bilo strah. hB,  sve dobro proslo.

Cestitam vam cetvrtog clana!

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1691
26.12.2011 13:52:13   
Sonja
hvala svima

Bebice zao mi je sto si izdeverala ali Hb dobro je sve proslo..prava si hrabrica

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 1692
26.12.2011 14:35:38   
Sandrich
Sonja bravo user posted image user posted image user posted image  drago mi bilo citati jer vidim da si iz tz pa sam se odmah nekako i ja rasteretila user posted image user posted image

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 1693
3.1.2012 2:56:12   
drznica
Dok mamina dusha spava, odlucih da vam napisem svoju porodjajnu pricu poroda u vodi, tacnije pripreme u vodi!

Termin bio 26.11. ali se nista nije desavalo, pokusali su me 3-4 puta ostaviti u bolnici prije termina, da me prate jer na CTG-u beba uvijek miruje. ja nisam na to pristajala sta cu gore lezati, a samo prst otvorena, nema bolova...
27.11. bila na pregledu, dr.Masic me molio da ostanem, radio mi aminoskopiju od koje su mi oci na plafonu ostaleuser posted image Ja opet potpisala da idem kuci, a on kaze dodji sutra nemoj se saliti. Ja sutra ne odem, sta cu ja osjetim bebu, oni na CTG-u ne cuju da se mice...samo me nasekiraju i tako 29.11. ujutro kazem mm hajmo mi danas na CTG, a radice mi opet aminoskopiju, kazu svaka 2 danauser posted image

Predala knjizicu za pregled i kazem mm jooj mogli smo ipak kuci ja moram u wc bas me nesto presjeca...on me gleda kaze strpi se brzo ces na pregled...hmmm stade bol u stomaku, ma reko necu u wc i smijemo se...malo za tim opet bol ipak bih u wc i osjetim kao iscjedak neki ...hmmm odem u wc kad imam sta vidjeti, sluzni cepuser posted image

Vratim se mm i kazem ovo izgleda pocelo, pocnem gledati na sat, bol svakih 5 minuta...kazem ja sestri sta se desava ona me odmah uvede na CTG i tu osjetim da curi plodna...pregleda dr.kaze otvorena prst, pocela voda curit. Ostajes!!!
Onako zbunjena izadjem i kazem mm ostajem, pocelo je. On zbunjen , ja jos vise...nemam kod sebe ni ulozaka, ni gacica...nista, a sva mokra. Prime me na odjeljenje a mm ode po moje stvari. Kazu raspremi se...hmmm kako, nemam nista. Dade mi sestra ulozak, spavacicu...odmah jedna radi CTG, druga uzima podatke, treca priprema klistir...sve nekako na brzinu u 11:30 nadjoh se u sobi i pocinju sve jaci bolovi...kao menstrualni... Legla u krevet i cekam sta ce da se desi...poce bolit ustanem, disem...kad prestane bol legnem...brojim doslo na svake 3 minute. Dosao dr.i kaze da mi daju nesto...nisam ni zapamtila sta...neka indukcija vjerovatno...bolovi vec onako ludzacki, stiscem se,puhcem, cuvam se za sipku...usput se posvadjam sa sestrom jer od mene trazi zdravstvenu knjizicu a dala njoj i na kraju joj kazem da izadje necu da pricam snjom user posted image kasnije zena dosla da se izvinjava jer je bila ipak kod nje knjizica
U momentu kad prestane bol, nekih 2-3 minute zaspem, nevjerovatno ali zaspem, cim pocne bolit skacem...i sve tako. Kaze dr.otvorena 5 pripremite kadu... Presla sam u sobu gdje je kada za porod, voda topla, muzika svira...super atmosfera. Posto smo mm i ja odlucili da on bude na porodu, zamolim sestru da ode po moj mobitel i nazove mm da dodje. Kad je on dosao, onako obucen u ono zeleno odjelo sve mi je bilo lakse. Znala sam da imam podrsku, nisam vise sama...Kad nadodje kontrakcija ja se previjam u kadi, cuvam se za sipku, cim stane pricam sa mm, smijemo se, slika me...Tu sam opet dobila indukciju i osjetila sam kao paru kroz nos, bolovi neopisivi...dolazi nagon za tiskanje. Zovem sestru i pitam sta cu, kaze ona nemoj tiskati rano je...Disi...Ma disem ja ali me tjera da tiskam...dolazi opet dr.kaze otvorena totalno, mozes tiskati. Gleda mene specijalizantica i kaze hajmo mi ipak izgon napraviti na stolu, pristajem na to, ustanem iz kade, skupim noge jer osjetim da je beba na pola negdje...cupkam do sale i sjednem na sto, kad cujem NEEEE SJEDIS MU NA GLAVIuser posted image brzo legnem...mm sve sa mnom i oko mene. Prvi napon na stolu i vidim glavicu, drugi...olaksanje, beba izasla u 17:10. I to je dio koji ne boli, vec je olaksanje veeelikooo. Beba mi se ucinila ko crnac, modar bio dusha draga.

Stavise mi moje pile na prsa, a on svojim okama gleda u mene kao da mi nesto zeli reciuser posted image
Nisam imala sad neki majcinski osjecaj kao sto opisuju zene, vise sam bila zbunjena i onako jos nesvjesna da je to moja beba.

To nije kraj...eto napona opet...pitam sestru sta je sad kaze posteljica...aaaa opet napon, pocelo izlazit ali posto je prezrela raspala se...pa je slijedilo ciscenje, komadic po komadic...nije bolilo. Sve sam pricala sa sestrom i specijalizanticom...nakon toga posto sam pukla, a malo su me cap-carap ide anestezija i sivanje koje je trajalo ravno pola sata. Tu su uslijedili vicevi, smjeh...meni bas bilo dobro. U jednom momentu, dosadilo mi vise, pitala sam specijalizanticu jel umjetnik neki, ona cudno gleda...pa kazem kao da goblen veze user posted image

Kad je sve bilo zavrseno opet ja u istoj sobi lezim, infuzija prikljucena u jednoj ruci, a u drugoj mobitel...sretna mama obavjestava sviju o svom SINU PONOSUuser posted image nakon par sati slijedilo je tusiranje i donijeli su mi bebu da se malo gledamo. Mali smotuljak koji je imao sirom oci otvorene, gledali smo se...nisam znala sta da mu kazem, samo sam ga zagrlila i zahvalila Bogu na tako divnom stvorenju.

Sutra dan smo se vec "sprijateljili" i uspostavili dojenje

Ostala sam 2 noci jer su mi pazili na ranu od epi, bolje da sam gore nego kuci, beba je bila krupna 3950 pa je zato bilo neophodno uraditi epi,a i glava je mashallah heheheh.

Mogu reci da sam imala poprilicno brz i lagan porod, kontrakcije jesu bolne ali nista sto se ne moze izdrzati. Meni je puuunoo gore bilo oporavljati se kuci ovaj mjesec dana.

Da nisam napisala sad pricu, ko zna bil se sjetila ovih detalja za koji dan...bas se brzo zaboravlja user posted image

Sad sam jako sretna i ponosna na sebe kako sam sve to pregurala, izdrzala...uz sve to imala sam podrsku mm koji je rekao da smo mi zene pravi zmajevi kroz sta prolazimo. Svima bih predlozila da na porod povedu muza, puno znaci u takvom trenutku.

Zaboravih naglasit da se kontrakcije puno lakse podnose u vodi, tj.u kadi predvidjenoj za porod, nego onako u sobi na krevetu. Nisam imala taj cin izgona u vodi jer sam bila nemirna, ali ne kajem se jer je na stolu bilo jako kratko,par sekundiuser posted image

SRETNO DRAGE MOJE TRUDNICE!!!

p.s. Ukoliko ima gresaka, nemojte zamjeriti, zurila sam tipkati dok se MAK nije probudiouser posted image

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 1694
3.1.2012 12:47:27   
sanela.asja
user posted image user posted image user posted image Sonja pisauser posted image user posted image Adin je car
Drznice super prica exstra si odradilauser posted image user posted image

Asja mamin zivot dragi...25.04.08
Dzenan bubica ..14.09.2011

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 1695
3.1.2012 13:05:42   
animagical
divne price, neke lahke, neke manje lahke...evo i moje...mislila sam da je necu ni napisati

Termin je prosao vec 4 dana kada su krenule prve kontrakcije-ja presretna! Konacno... nisu bile prestrasne, provela sam vrijeme malo na RR, malo s muzem u setnji, ugl vrijeme je prolazilo...navece sam bila narucena na kontrolu... dosli smo oko 19h, dezurni dr Miseljic... pregledao me, kaze 2-3 prsta, muza po stvari i ostani...ja sam to odbila, pa mi dade nalaz s onim-odbija hospitalizacijuuser posted image
iduca kontrola ujutru, dezurni dr Masic koji mi je i vodio trudnocu pri bolnici i opet 3 prsta, a kontrakcije i dalje traju...doduse dale su se predisati! On predlozi da ostanem, ja opet odbijem, pa se nekako dogovorimo da dodjem navece u 6 i tada definitivno ostajem...navece nekih 3 i po prsta u vrh glave, stave me na ctg, pa onda na sto i probiju mi vodenjak bez ikakvog obavjestenja...nakon toga u sobu i ukljuce drip...kontrakcije do ponoci na 2 minute, pregled oko pola 1, otvorena 9 prstiju, beba visoko... tada sam vec plakala od muke... na to sve, dr kaze cucni kraj kreveta, i posto sam imala nagon za tiskanjem da guram ne bi li se beba spustila do porodjajnog kanala, pa da konacno idemo u salu...tih iducih sati ne volim da se sjetim...ctg su ponavljali svakoh pola sata, svaki put me pregledali i svaki put beba visoko...vec ujutru oko 7 ja vise nisam mogla i tada me dr poveo u salu...uveli su i mm,pa mi je on drzao masku za kisik... bilo je navaljivanja podlakticom na stomak da sam sedmicama kasnije bila modra, guranja i s njegove i s moje strane, opsirne epi, da bi ipak porod bio dovrsen vakuumom kada sam ja pocela gubiti svijest...muz nije prisustvovao samom radjanju bebe jer su ga isterali van kada su privukli vakuum...moj sin je izasao u 20 do 8 ujutru u nekom cudnom polozaju, dorsoposteriorno, u biti licem je gledao prema mom stomaku, s dva puta omotanom pupcanom oko vrata, sav siv, nije proplakao, izvukli su mu tecnost iz disajnih puteva, dali kisik, culo se tiho mmm i Masicev komentar-nisam pogledao polozaj bebe... Hvala Bogu to je iza nas, i hvala Bogu pa je moj beban dobro...najljepsi momenat je bio nekih 4 sata iza poroda kada su mi ga dnijeli na prvi podoj...zlato mamino

(odgovor članu sanela.asja)
Neposredna veza do poruke: 1696
3.1.2012 13:13:01   
mamina princeza
draga animagical .... nisam znala da si bas ovako prosla.. al bitno je da sve dobro na kraju bude. vrlo slicno sam se i ja porodila prije 3 i po godine ... nesto na kraju ne ide a ne zna se sta i kod mene je ispala jako kratka pupcana vrpca koju niko nije komentraisao 9 mjeseci. nemam pojma ni da lis e to vidi....
dobro si ti nama brzo dolsa na rr i bas si opet dobra kako je sve tako bilo ... ja se sjecam kako si hrabra bila kad si isla na porod , vacaa se kuci , trpila kontrakcije nisi htjela kod njih ostati bas se sjecam mada nisma imala pojam da je sve tako dugo trajalo.  user posted image

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 1697
3.1.2012 13:13:15   
ziki
Sonja maleni je kraljuser posted image divna pricaDrznice, bebice i animagicaluser posted image

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

Neposredna veza do poruke: 1698
3.1.2012 19:18:35   
animagical
IZVORNA PORUKA: mamina princeza

draga animagical .... nisam znala da si bas ovako prosla.. al bitno je da sve dobro na kraju bude. vrlo slicno sam se i ja porodila prije 3 i po godine ... nesto na kraju ne ide a ne zna se sta i kod mene je ispala jako kratka pupcana vrpca koju niko nije komentraisao 9 mjeseci. nemam pojma ni da lis e to vidi....
dobro si ti nama brzo dolsa na rr i bas si opet dobra kako je sve tako bilo ... ja se sjecam kako si hrabra bila kad si isla na porod , vacaa se kuci , trpila kontrakcije nisi htjela kod njih ostati bas se sjecam mada nisma imala pojam da je sve tako dugo trajalo.  user posted image

kazu da je drugi porod laksiuser posted image user posted image

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 1699
3.1.2012 19:24:50   
enči80

IZVORNA PORUKA: animagical

IZVORNA PORUKA: mamina princeza

kazu da je drugi porod laksiuser posted image user posted image

...lažuuser posted image

28.10.2008.,jedna ptičica:(
07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:)
'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

Neposredna veza do poruke: 1700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  66 67 [68] 69 70   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  66 67 [68] 69 70   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *