|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  108 109 [110] 111 112   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Vantjelesna oplodnja
3.6.2012 16:17:04   
san4
Mo girli i mostarka 86 hvala puno!
Mostarka 86,ja mislim da je to solidno kod tebe,ali valjda ce se neko javiti ko je bolje upucen!Saljem ti user posted image  i vjerujem da je ovaj put i dobitni!
Javit cu se i ja sa svojim utiscima iz Cita!

(odgovor članu Jelena86)
Neposredna veza do poruke: 2726
3.6.2012 20:14:00   
sabas
super mostarka , Femara 'pravi' manje folikula od Klomifena ali su boljeg kvaliteta Kod tebe je super rezultat , sretno na slijedecem UZV da nastave da se sve ravnomjerno  razvijaju

ja 73 mm OK MM 67 OAT 7g u braku,dijagnoza: primarni sterilitet
4 ins -0 , 1 ICSI-beta o; 2 ICSI beta 19 biohem

(odgovor članu san4)
Neposredna veza do poruke: 2727
4.6.2012 16:29:32   
Jelena86
hvala draga sabas, sutra sam u citu, pa javim kakva je situacija...hvala puno na ohrabrenju :)))

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 2728
4.6.2012 22:27:06   
Mia
mostarka86 sretno sutra na pregledu i da ti folikulcici budu dobitni user posted image

(odgovor članu Jelena86)
Neposredna veza do poruke: 2729
4.6.2012 23:06:23   
aidicaa
Curama koje su u postupku zelim od user posted image da uspete user posted image user posted image user posted image

*** 11.01.2013. u 11:47h Rodilo se nase Sunasce ***
14.05.2016. pozitivan test***

(odgovor članu Mia)
Neposredna veza do poruke: 2730
5.6.2012 19:02:15   
Jelena86
cure, hvala na lijepim željama. ja taman iz splita došla...
danas sam imala desno 3 po 19, što je super, ali su stali rasti ovi na lijevoj strani (gdje je bila endometrioza). kaže dr. da je 5-6 maksimum sa femarom, ali je važno da su bolje kvalitete. prestao mi je davati menopur, da ne popucaju ovi desno, a mogiće je kaže da narastu ovi lijevo do prekosutra, kada je punkcija. večeras ide štoperica i sa božijom pomoći :)

(odgovor članu aidicaa)
Neposredna veza do poruke: 2731
5.6.2012 21:44:54   
kiki82
Pozdrav curke! Jel mi neko može objasnit kako ide procedura plaćanja postupka VTO-e. Planiramo raditi kod Balića. Kod nas u Brčkom plaćaju jedan pokušaj, ali mi se nismo javili na javni poziv. Poniviti će tek sledeće godine nekad u januaru, a nama je to dugo za čekati.

(odgovor članu Jelena86)
Neposredna veza do poruke: 2732
6.6.2012 20:26:18   
White rose
Pozdrav cure!

Idem slijedeće sedmice u Cito pa ako neko može da mi preporuči neki fin i jeftin smještaj ;)

I ako ko ima kakav savjet? Ja nemam pojma o ovom svemu, idemo prvi put na konsultacije. Šta trebam ponijeti? Nisam vadila nikakve nalaze, a MM je rekao da će mu raditi spermiogram i neki hbi ili tako nekako test :) Hoće li i mene pregledati? Šta da očekujem? I može li se plaćati karticom?

(odgovor članu kiki82)
Neposredna veza do poruke: 2733
6.6.2012 22:18:22   
patrizia
kiki 82,kod Balića se da avanas od 500 km tj poneses ga kada budes isla na prvi UZ u postupku,a razliku novca ja sam konkretno dala onaj dan kad mi je urađen transfer.Mislim da se karticom ne može plaćati.

7 IUI ,1X beta 50-biokemijska trudnoča ,ostale bete 0

25.04.2012. ICSI
-07.05. beta 177
-09.05. beta 464
STIGAO SAV MOJ SVIJET 31.12.2012.
HVALA TI BOŽE NA USLIŠENIM MOLITVAMA !!!

(odgovor članu White rose)
Neposredna veza do poruke: 2734
6.6.2012 23:03:44   
kiki82
Hvala Patrizia! Jel mi možeš molim te reći koliko je otprilike koštao cijeli postupak od početka do kraja + lijekovi? Hvala

(odgovor članu patrizia)
Neposredna veza do poruke: 2735
7.6.2012 7:44:53   
mo girl
white rose ja sam bila ovdehttp://www.apartmanihrvatska.hr/Hrvatska/Split/Smrde%C4%8Dac/Sobe-SPLIT-8734
sobe su odmah na raskrsnici kad skreces prema citu pored ceste vidis ih kad nailazis na semafor.nije lose cisto je imas dorucak meni je dala po 300kuna nije bas jeftino al je meni pasalo jer je blizu jer imas 4 km do rive i meni se nije dalo klapat na preglede svaki dan.
mozes placati karticom al ti je onda 5% skuplje pa smo mi ovde razmjenili u kune.ponesi sve sto imas nalaza samo cete dole odmah uraditi spermiogram pa pripazi na ona 4 dana apstinencije.
dat ce ti sve upute kad pregleda nalaze i cim povadis sve to dolazis pocetkom sljedeceg ciklusa da ti odredi terapiju i protokol.
eto ako ti sta jos treba javi

(odgovor članu kiki82)
Neposredna veza do poruke: 2736
7.6.2012 9:00:53   
patrizia
Kiki 82
Mene je postupak koštao 4000+ zamrzavanje embrija 1600 +lijekovi 1400+nalazi 450 i put Tuzla-Zenica 300.Ovo ti je okvirno jer su neki lijekovi skuplji ,a neki jeftiniji,pa ukoliko imaš šta za zamrznuti...jer je samo zamrzavanje 800 KM,pa onda 2 komada stanu u slamicu x100 eura...
Znači platila sam sve do kraja 7800,možda još nešto sitno ,ali okvirno je ovo.Sretno !!

7 IUI ,1X beta 50-biokemijska trudnoča ,ostale bete 0

25.04.2012. ICSI
-07.05. beta 177
-09.05. beta 464
STIGAO SAV MOJ SVIJET 31.12.2012.
HVALA TI BOŽE NA USLIŠENIM MOLITVAMA !!!

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 2737
7.6.2012 15:16:14   
sabas
patricija znam da je za tebe bilo vrijedno , ali bas je skupo , pa toliko dodje Maribor sa troskovima puta smjestaja aaaa

ja 73 mm OK MM 67 OAT 7g u braku,dijagnoza: primarni sterilitet
4 ins -0 , 1 ICSI-beta o; 2 ICSI beta 19 biohem

(odgovor članu patrizia)
Neposredna veza do poruke: 2738
10.6.2012 10:32:11   
kiki82
Patrizia hvala puno na informacijama. Sretno i uživaj u trudnoći :)

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 2739
12.6.2012 17:19:29   
CICIKA MICIKA 74
mo girl procitala sam na nekoj od prethodnih stranica o cijenama si mi pisala ,pa rekoh ti ja onda da su mi tako odgovorili i u mejlu kad sam slala,naime sad ovako stoje stvari kod mene ,dobila sam neko iregularno krvarenje 17dc dali su mi Primolut Nor da pijem 10 dana pa cu kao iza toga dobiti normalnu menstruaciju ,medjutim ja bih u avgustu htjela na Cito lijepo da oprobam IVF prvi put bi mi to bio,sad bih te zamolila da mi kazes da li su ti davali kontraceptive prije nego si usla u postupak i ako bih ja isla u avgustu koliko bih dana u cugu morala biti tamo smjestena ,puno hvala na odgovoru unaprijed .

(odgovor članu kiki82)
Neposredna veza do poruke: 2740
13.6.2012 11:27:21   
mo girl
bas mi je drago sto si odlucila poceti sa postupkomuser posted image
eh ovako:ja sam bila u dugom protokolu i prvo mi je dao yasmin da pijem i kad one budu pri kraju pocinjes sa injekcijama.ja sam ti dole bila u ovim intervalima:1 uzv na pocetku injekcija,pa za 7 dana jos 1 uzv i onda mi je rekao da mogu ostati ako mi se neda vozikati jer mi sljede uzv svaki drugi dan do punkcije i tad sam ostala 5 dana kad je punkcija zavrsila taj dan sam se vratila kuci i onda otisla na transfer za 5 dana i ostala jos 4 al to nemoras nego mi ona sestra rece da mi je najbolje mirovati 2-3 dana jer je dug put a ja imam hiperstimulaciju pa ako sta bude da sam blizu njima.uglavnom sve ukupno 9 dana sam bila.ako ti zatreba smijestaj reci ja sam bila u blizini cita jer mi je odgovaralo da nemoram daleko klapati kad idem na preglede.e obrati paznju kad je poljaku odmor mislim da je u 8 mjesecu da nebi tad potrefila iako ga mjenja onaj sparac al mene on nije odusevio pa sam ja cekala poljaka.
eto ako ti sta jos treba reci slobodno,ja idem prekosutra na pregled pa mogu pitat kad su na odmoru ako hoces

(odgovor članu CICIKA MICIKA 74)
Neposredna veza do poruke: 2741
13.6.2012 12:00:55   
CICIKA MICIKA 74
mo girl,pisala sam im mejl na godisnjem su od 1. do 20.avgusta.A znaci ipak si pila kontracepciju,pa sta mislis da ja pitam svog dr.da mi da te pilulke kad dobijem user posted image ,ili mislis da je bolje da do 1.8.nekako nekad odem do Cita na prvi pregled .

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 2742
13.6.2012 12:03:40   
CICIKA MICIKA 74
mo girl poslala sam ti mejl

Neposredna veza do poruke: 2743
13.6.2012 12:59:36   
mo girl
meni nije dosao mail???
otidji na pregled i onda ce ti on reci sta trebas vaditi nalaza i na osnovu njih ce viditi treba li ti kontracepcija,meni je dao jer su mi ciklus neredovni a dosta zena ih ni ne dadne.kad ti vidi nalaz hormona odredice ti koliko kojih injekcija trebas primiti ja sam ih primila 51 bas mi je bilo dosadilo i oteglo al eto isplatilo se hvala bogu.nemoj piti kontracepciju dok nevidis sa njim mozda ce tebi trebati nesto drugo

Neposredna veza do poruke: 2744
13.6.2012 17:55:39   
CICIKA MICIKA 74
OK.ne znam zasto ti nije mail stigao ,mislila sam mozda oko prvog da im odem ,vidjecu,tako sam zbunjena jer sam imala ovo krvarenje na sred ciklusa pa sad mi dali nesto da pijem 10 dana kao pa ce doci normalna menstr.tako da sad ne znam ni kad ce ni kako da se organizujem ,al svakako mogu u septembru u tom slucaju otici i biti 15 dana da sve odradim.Puno to 51 inekcija zeno,al hvala bogu nek je tebi uspjelo.

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 2745
13.6.2012 18:07:28   
mo girl
probaj poslat na pp ja neznam da se ovde moze mail slati.
pa meni se dosta puta desavalo to i rekli su mi manjak progesterona al nista konkretno nije poduzeto.ma ti cim mognes fino idi sa muzem znas da moras dole uraditi spermiogram prije prvog pregleda?neznam jesil zvala jer to naglase na telefonu i cim a vidi dace ti odmah sta trebas piti.mozes ti i sad otic daleko je do avgusta mislim ako ti vrijeme nije bitno jer do njihovog odmora mozes sve zavrsiti.
ako ti trebadne smjestaj reci ja sam se slomila da nadjem u blizini

Neposredna veza do poruke: 2746
13.6.2012 23:31:17   
CICIKA MICIKA 74
mo girl,nalaz mog muza je u redu uvijek,s njim bih otisla u septembru ,a mislila sam sama da odem prije tog njihovog godisnjeg odmora na klinici.,jel moze to tako da sama odem ,sva sam sludjena vise.

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 2747
14.6.2012 9:31:28   
mo girl
poslala sam ti mail.
oni ti nece to priznati moras ga dole uraditi to im je uslov i trebas sa muzem otici jer ti na osnovu njegovog nalaza ce reci sta mu trebas sve donjeti ubuduce.moj muz je samnom isao sve dok nisam ostala dole i kasnije je dosao na punkciju jer to treba al na transferu sam sama bila.

Neposredna veza do poruke: 2748
14.6.2012 12:22:44   
Jelena86
cicika micika, ja sam grešku uradila...kada sam otišla sa MM da on uradi spermiogram, nisam se naručila na pregled. tako sam za par dana opet morala ići da ja uradim pregled.
moj savjet ti je da kada TM se naruči na spermiogram, uradi i ti pregled. svakako se nakon sat vremena morate vratiti po nalaz i tada sjednete sa gđom Anamarijom, koja je divnaaaa žena, i sa dr. Poljakom i dogovorite terapiju, koju bi ti mogla početi piti u 8.mj, da si kod njih odmah kada počnu raditi...
p.s. moja mrvica (8-st embrij, 3 dan) vraćena u pupu 10.06. 24.06.radimo betu. ovaj postupak, za razliku od prošlog, se ne nadamo baš ničemu, ali svakako javim kolika je beta. danas mi je 4dnt, i nikakve simptome nemam. prošli postupak sam se pazila, nisam micala nigdje, bila na bolovanju, sada od prvog dana, kuham, hodam, pijem kafe po gradu,počinjem i raditi sljedeće sedmice. ni u čemu ne treba pretjerivati, pa ni u ovom mirovanju.

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 2749
15.6.2012 9:16:11   
Mia
IZVORNA PORUKA: mostarka86

p.s. moja mrvica (8-st embrij, 3 dan) vraćena u pupu 10.06. 24.06.radimo betu. ovaj postupak, za razliku od prošlog, se ne nadamo baš ničemu, ali svakako javim kolika je beta. danas mi je 4dnt, i nikakve simptome nemam. prošli postupak sam se pazila, nisam micala nigdje, bila na bolovanju, sada od prvog dana, kuham, hodam, pijem kafe po gradu,počinjem i raditi sljedeće sedmice. ni u čemu ne treba pretjerivati, pa ni u ovom mirovanju.

mostarka86 nema pesimizma! Navijacemo za tebe user posted image  i ima da nas aBd 24.06. obradujes sa trocifrenom betom pa da se jos jedna user posted image upise na trudnicu listu user posted image  Cuvaj se i javi nam se sa lijepim vijestima user posted image

(odgovor članu Jelena86)
Neposredna veza do poruke: 2750
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  108 109 [110] 111 112   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  108 109 [110] 111 112   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *