|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: vakcine da-ne?
7.5.2012 14:04:05   
Emmy
Ispod je link Naredbe Ministarstva zdravstva FBiH koja se po mom mišljenju ne provodi, ja nisam čula da je neko sankcionisan, odnosno da postoje mjere preduzete protiv nekoga ko je odlučio da ne vakciniše djecu. Mislim da je to Leona htjela pitati na tribini, ali nisam sigurno da li je pitala, odnosno da li je dobila odgovor na to pitanje.

http://www.ekapija.ba/website/bih/page/410109

Mamina radost 20.12.2006.
Druga radost stigla 20.08.2010.

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 326
7.5.2012 14:50:13   
leona81
nema sankcija kod nas nikakvih, to znam jer poznajem ljude koji su moje godiste a nisu vakcinisani i nisu ni sankcionisani...

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu Emmy)
Neposredna veza do poruke: 327
9.5.2012 5:26:24   
Maida1
Mislim da mi generalno imamo problem sa tim kojekakvim ocekivanjima i obicajima.

Sin moje sestre i moj sin jesu vakcinisani ali ni jedan nije osunecen. Sestra je imala par neugodnosti zbog toga.

Ljuta sam na sve koji drugima ne daju mira zato sto se odluce da ovako ili onako odgajaju svoje dijete. user posted image

Mama predivnog sina! :-)

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 328
9.5.2012 8:52:34   
Emmy
@Maida1 uz dužno poštovanje onoga što si htjela reći, vakcinisanje nije nikakav običaj niti očekivanje, a također nema veze ni sa odgojem. U FBiH je to obaveza (Naredba), o tome se raspravlja, za i protiv vakcinacije, mada neki roditelji iz ovih ili onih razloga odluče da ne vakcinišu svoje dijete. Osudama po meni nema mjesta bilo da se odluče za ili protiv, svako po vlastitom nahođenju.

(odgovor članu Maida1)
Neposredna veza do poruke: 329
9.5.2012 9:07:11   
Skvo RR
Nisam ljubitelj vakcina, i svaku "odbolujem" i psihicki se smorim, ali sam za vakcinaciju.

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Emmy)
Neposredna veza do poruke: 330
9.5.2012 9:09:34   
Lulu_08

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

Nisam ljubitelj vakcina, i svaku "odbolujem" i psihicki se smorim, ali sam za vakcinaciju.

Ovo opisuje i moj stav prema vakcinaciji user posted image .

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 331
9.5.2012 9:13:55   
Lady26
IZVORNA PORUKA: Maida1

Mislim da mi generalno imamo problem sa tim kojekakvim ocekivanjima i obicajima.

Sin moje sestre i moj sin jesu vakcinisani ali ni jedan nije osunecen. Sestra je imala par neugodnosti zbog toga.

Ljuta sam na sve koji drugima ne daju mira zato sto se odluce da ovako ili onako odgajaju svoje dijete. user posted image

Bez ljutnje ali kakve veze ima vakcina sa sunecenjem user posted image
Dvije potpuno razlicite stvari i nepovezane...
Vakcina nije obicaj nego zakonom propisana obaveza roditelja, a sunet je obicaj, i tvoj licni odabir, iz vjerskih, higijenskih ili zdravstvenih razloga....
Mijesamo kruske i jabuke....

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Maida1)
Neposredna veza do poruke: 332
9.5.2012 10:30:50   
Mya_81 RR
Mada nisam načisto s vakcinama i nije mi svejedno čitati sve ove informacije, a nismo redovno vakcinirani tako da nas to sve čeka, opet mislim da vakcina kao i svaki drugi lijek ima svoje nuspojave. I zaista mislim da je lako roditeljima donijeti odluku da ne vakciniraju svoje dijete kad velika većina i dalje prima sve vakcine. Šta bi bilo da ama baš svi prestanemo s vakciniranjem?

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 333
9.5.2012 10:59:04   
Emmy

IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR

Mada nisam načisto s vakcinama i nije mi svejedno čitati sve ove informacije, a nismo redovno vakcinirani tako da nas to sve čeka, opet mislim da vakcina kao i svaki drugi lijek ima svoje nuspojave. I zaista mislim da je lako roditeljima donijeti odluku da ne vakciniraju svoje dijete kad velika većina i dalje prima sve vakcine. Šta bi bilo da ama baš svi prestanemo s vakciniranjem?

Iako je tvoje zadnje pitanje pretpostavljam retoričko, samo da dodam - kako smo ionako daleko od kolektivnog imuniteta, ne daj Bože da dođe do toga, tako da je bolje da i ne znamo šta bi se desilo. Baš kao što je negdje na nekoj temi Blue rose čini mi se napisala ignorance is bliss iliti u neznanju je blagodat (u ovom slučaju).

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 334
9.5.2012 15:37:11   
Semica
Mislim da je MAida htjela da kaze da je kod nas mentalitet takav da ako NE uradis ono sto 99% stanovnistva radi-smatraju te cudakom....bilo to vakcinisanje ili sunet ( zna ona da je vakcinisanje zakonska obaveza a sunet ne...samo je primjer navela kako ljudi dolaze u svakakve situacije ako na neki nacijn odudaraju od vecine stanovnistva....u prevodu:ako svi imaju dugu kosu a ti se osisas na celavo-eto ti problema...svi ce te zapitkivat...diskriminirat...i sl.

Mami i tati poklon za 5 mjeseci braka-nasa princeza Sarah 15.09.2011 :)

(odgovor članu Emmy)
Neposredna veza do poruke: 335
10.5.2012 5:18:53   
Maida1
IZVORNA PORUKA: Semica

Mislim da je MAida htjela da kaze da je kod nas mentalitet takav da ako NE uradis ono sto 99% stanovnistva radi-smatraju te cudakom....bilo to vakcinisanje ili sunet ( zna ona da je vakcinisanje zakonska obaveza a sunet ne...samo je primjer navela kako ljudi dolaze u svakakve situacije ako na neki nacijn odudaraju od vecine stanovnistva....u prevodu:ako svi imaju dugu kosu a ti se osisas na celavo-eto ti problema...svi ce te zapitkivat...diskriminirat...i sl.

Da Semice, upravo sam to htjela da kazem. Znam da su vakcinacija i sunet razlicite stvari, ali samo hocu da kazem da kod nas jos uvijek nije razvijena svijest da svako ima pravo da odgaja dijete kako hoce. Oni koji ne vakcinisu se gledaju kao cudaci a i oni koji ne osunete svoju djecu (sestrin i moj sin nisu suneceni) isto tako nailaze na mrmljanja. U svijetu je sasvim normalno ne vakcinisati dijete ako tako zelis kao sto je sasvim normalno ne sunetiti dijete. al samo kod nas je to bauk. Al mislim da ce se to vremenom promijeniti...

< Poruku je uredio Maida1 -- 10.5.2012 5:20:13 >

Mama predivnog sina! :-)

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 336
10.5.2012 11:06:52   
Semica
Ukoliko zelite postaviti pitanje vezano za VAKCINE u emisiji ZABRANJENI FORUM-koja se emituje veceras u 21h ( ili 21:30-nisam sigurna) na TV PINK to mozete uraditi na mail zforum@pink.co.ba ;) Evo vase prilike!

(odgovor članu Maida1)
Neposredna veza do poruke: 337
10.5.2012 11:11:17   
Visnja RR
mogu se postaviti pitanje i u FB grupi
http://www.facebook.com/Ringeraja.ba#!/profile.php?id=100002852632747

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 338
10.5.2012 11:14:38   
Semica
Hvala Visnja :)

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 339
10.5.2012 11:17:12   
vila_7

i mene ovo boldirano zanima
A također nam upravo slijedi 3 doza DiTePer i nije mi nimalo svejedno. Sad ce joj 21 mjesec. Zanima me jel to ta sad vakcina i koja je sljedeca?

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 340
10.5.2012 11:21:06   
Semica
Evo super pitanje koje sam procitala na netu...fkt da covjek zastane i razmisli...
Ako vakcine djeluju-zasto se bojite da ce moje nevakcinisano dijete "zaraziti" vase vakcinisano.....user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Semica -- 10.5.2012 11:23:23 >

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 341
10.5.2012 11:21:46   
Leena

IZVORNA PORUKA: vila_7

A također nam upravo slijedi 3 doza DiTePer i nije mi nimalo svejedno. Sad ce joj 21 mjesec. Zanima me jel to ta sad vakcina i koja je sljedeca?

Jeste to je ta, ne znam koja je slijedeca. Mi smo tu primili pred drugi rođendan, ostala nam je MMR sa kojom kasnimo preko godinu... E mene je nje najvise strahuser posted image

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 342
10.5.2012 11:22:24   
Emmy

vila_7 jesi li sigurna da sada prima DiTePer, u ovoj dobi biste trebali primiti oralni polio i HiB intramuskularno. Pošto su nam djeca tu negdje, moja je prekjučer primila polio i HiB pa zbog toga pitam? Jeste li kasnili sa vakcinama ili? Ako to isto kao kod nas odna ste poslije ove mirni do 2015. godine, odnosno naredne revakcinacije za koju je važno da se primi između 4,5-5.g. Inače ovo ti je vakcina sa najmanje prijavljenih reakcija, no sikiriki.

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 343
10.5.2012 11:24:01   
Leena

Evo super pitanje koje sam procitala na netu...fkt da covjek zastane i razmisli...
Ako vakcine djeluju-zasto se bojite da ce moje nevakcinisano dijete "zaraziti" tvoje vakcinisano.....user posted image user posted image user posted image user posted image

S jedne strane pitanje stoji i podrzavam. S druge strane, virusi, ukoliko ih pustimo da se razvijaju, mogu mutirati, i onda se moze zaraziti i vakcinisano dijete. Tako mi je objasnila jedna doktorica kada sam je pitala to isto...

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 344
10.5.2012 11:25:37   
Leena

IZVORNA PORUKA: Emmy

vila_7 jesi li sigurna da sada prima DiTePer, u ovoj dobi biste trebali primiti oralni polio i HiB intramuskularno. Pošto su nam djeca tu negdje, moja je prekjučer primila polio i HiB pa zbog toga pitam? Jeste li kasnili sa vakcinama ili? Ako to isto kao kod nas odna ste poslije ove mirni do 2015. godine, odnosno naredne revakcinacije za koju je važno da se primi između 4,5-5.g. Inače ovo ti je vakcina sa najmanje prijavljenih reakcija, no sikiriki.

sad se zbunih, mozda si u pravu...

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Emmy)
Neposredna veza do poruke: 345
10.5.2012 11:27:16   
Emmy

Ako vakcine djeluju-zasto se bojite da ce moje nevakcinisano dijete "zaraziti" vase vakcinisano.....user posted image user posted image user posted image user posted image

Zavisi kome je pitanje postavljeno. Da mene neko to pita, ja bih rekla nema straha niti malo. Mi smo svi vakcinisani uredno, tako se osjećam sigurno. Međutim, mislim da je to ipak pitanje za infektologe i epidemiologe koji sigurno imaju malo opširnije i opravdanije obrazloženje.

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 346
10.5.2012 11:29:46   
Semica

IZVORNA PORUKA: Emmy

Zavisi kome je pitanje postavljeno. Da mene neko to pita, ja bih rekla nema straha niti malo. Mi smo svi vakcinisani uredno, tako se osjećam sigurno. Međutim, mislim da je to ipak pitanje za infektologe i epidemiologe koji sigurno imaju malo opširnije i opravdanije obrazloženje.

ma nije niko nikog pitao nego na slici jednoj ovo pise...pa sam stala i zamislila se...hmmm

(odgovor članu Emmy)
Neposredna veza do poruke: 347
10.5.2012 11:37:52   
vila_7
Emmy..... pa primila je te 2 pa koliko ja znam ( a ne znam bas mnogo) mislim da su rekli da treba jos trecu dozu te!? user posted image . I da sa svakom malo namjerno kasnimo,tako da smo MMR primili umjesto sa godinom- sa godinu i pol. Znaci ti mislis da ne ide ta treca doza nego oralni polio i HiB? Mene onda jos vise strah zbog te HiB! I da i sa ovom cemo jos kasniti jer kasljuca i curi nosic. Samo ne znam hoce li joj htjeti dati ljeti ili to vise nema veze?

Leena...i ja sam se MMR najvise bojala,ma umirala, pogotovo jer od svake vakcine je imala temperaturu, kad ono jedino od ove MMR nista user posted image

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 348
10.5.2012 11:44:41   
amiboj

IZVORNA PORUKA: Leena

Ako vakcine djeluju-zasto se bojite da ce moje nevakcinisano dijete "zaraziti" tvoje vakcinisano.....user posted image user posted image user posted image user posted image

S jedne strane pitanje stoji i podrzavam. S druge strane, virusi, ukoliko ih pustimo da se razvijaju, mogu mutirati, i onda se moze zaraziti i vakcinisano dijete. Tako mi je objasnila jedna doktorica kada sam je pitala to isto...

Ma da, za sve ce naci odgovor da preplase roditelje. To znaju..., a kada ih covjek pita zaista za posljedice pojedinih vakcina, za povezanost MMR vakcine sa autizmom npr, samo se lagano ograde, ne bih ja o tome....
Znam, ne uci se medicina preko interneta (kako je neka doktorica rekla jednoj zabrinutoj majci), ali je brate i napredovala od vremena zavrsenih fakulteta ovih nasih doktora, da ne spominjem da sumnjam u dobar broj njihovih diploma...

14.10.10 - nas sin nam stigao u zagrljaj

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 349
10.5.2012 11:48:41   
Semica
amiboj-potpisujem...rijetki su oni koji ce iskreno reci sta i kako je..( pa makar i protiv svojih kolega i svoje struke)

< Poruku je uredio Semica -- 10.5.2012 11:49:41 >

(odgovor članu amiboj)
Neposredna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *