Sonja
|
evo jos par stvari Što je Haemophilus influenzae tip b i kakve bolesti uzrokuje? Haemophilus influenzae tip b je bakterija koja uzrokuje citav niz ozbiljnih bolesti, a najcešce napada djecu mladu od 5 godina. Dijete se može zaraziti Hib-om u kontaktu s drugom djecom ili odraslim osobama koji su nositelji te bakterije, a da to ne znaju. Klice se prenose s odrasle osobe ili djeteta na dijete kapljicnim putem ili putem sekreta iz dišnih putova. Ako bakterija ostane u djetetovu nosu ili grlu, dijete se vjerojatno nece razboljeti. Medutim, prijede li Hib na druga mjesta u dišnom sustavu ili ude u krvotok, ta ce bakterija uzrokovati teške probleme. Gnojni meningitis najcešca je bolest uzrokovana Hib-om. Od njega obolijevaju djeca do 5. godine života, a najugroženija su ona od 6-11 mjeseci starosti. Bolest završava smrcu za 2-5% oboljelih a može ostaviti i trajne posljedice u vidu duševne zaostalosti, gluhoce i/ili poremecaja govora u 15-30% preživjele djece. Hib takoder uzrokuje: upalu pluca upalu hrskavicnog poklopca u grlu koja uzrokuje otežano disanje i gušenje sepsu - prisustvo bakterija u krvi što dovodi do opceg teškog stanja: visoka temperatura, klonulost, otežano disanje, bljedilo, hladne ruke i noge, povracanje upalu zglobova Blondirano je dobio moj Arian od Hib vakcine i za one koji nezao UMRO dalje: Pogledajmo šta sadrže neke vakcine koje se najčešće koriste: VAKCINA: Acel-Immune (DtaP) PROTIV TETENUSA DIFTERIJE VELIKOG KAŠLJA SADRŽI: otrove difterije i tetenusa i absorbovane nećelijske sastojke velikog kašlja, formaldehid, aluminijum hidroksid, aluminijum fosfat, antiseptik, emulzifikator želatin... VAKCINA: Attenuvax - Measles (Merck & Co.) PROTIV MALIH BOGINJA SADRŽI: Žive viruse malih boginja, neomicin, voćni alkohol, hidrolizirani želatin, zametak pileta... VAKCINA: Biavax - Rubella (Merck & Co.) SADRŽI:Žive viruse rubeole neomicin, vočni alkohol hidrolizirani želatin, ljudske dvohromozomske ćelije od tkiva abortiranog fetusa... VAKCINA DPT (GlaxoSmithKline) PROTIV DIFTERIJA, TETANUSA, VELIKOG KAŠLJA SADRŽI: otrove difterije i tetanusa, formaldehid, aluminum fosfat, amonijum sulfat, timerosal, isprana ovčija crvena krvna zrnca.... VAKCINA: DRYVAX (Wyeth-Ayerst, još bez licence) SADRŽI: Velike boginje - žive kravlje viruse, "neke mikrobne otrove, streptomicin sulfat, hlortetraciklin hidrohlorid, neomicin sulfat glicerin i fenol, mešavinu dobijenu destilacijom tečnosti iz plikova teleće kože ugljenim katranom. VAKCINA FluShield (Wyeth-Ayerst) PROTIV GRIPA SADRŽI: Trovalentni virus gripa tip A i B, gentamicin sulfat formaldehid, timerosal i polisorbat 80 tečnost iz pilećeg embriona. VAKCINA Imovax (Connaught Laboratories) SADRŽI: Apsorbovane viruse besnila, neomicin sulfat, fenol, crveni indikator humanog albumina, diploidne ćelije iz tkiva abortiranog ljudskog fetusa. VAKCINA ORALNA POLIO: Orimune - Oral Polio (Wyeth-Ayerst) SADRŽI: Tri tipa poliovirusa, oslabljeni neomi Neke od ovih se ne koriste kod nas dalje: Dr. James R. Shannon, bivši direktor Nacionalnog instituta za zdravlje (the National Institute of Health) izjavio je u decembru, 2003. godine da je "jedina bezbjedna vakcina ona vakcina koja nikad nije bila upotrijebljena" Dr Mark Sirkus, strucnjak za prirodnu medicinu i autor knjiga: „Medicina za preživljavanje u 21. veku“ („Survival Medicine For the 21. Century“) i „Humana pedijatrija“ („Humane Pediatrics“), upozorava roditelje i trudnice da se drže što dalje od vakcina. „Nažalost, vecina lekara nema pojma šta one sadrže, ne poznaje toksikologiju niti je informisana o propratnim efektima injekcija koje preporucuju. Cak i oni koji znaju retko upozoravaju roditelje na rizik koji preuzimaju“. Najšokantnije otkrice ja da vakcinacija nikad nije bila klinicki dokazana kao efektna preventiva protiv bolesti. Lekar koji je radio na usavršavanju vakcine protiv malih boginja, dr Samjuel Kac (Samuel Katz) i sam je to potvrdio izjavom da „Vlada nikada nije obavile klinicke studije, ali industrija jeste… Zbog toga javnosti nije dostupna informacija da one ne sprecavaju transmisiju bolesti, zbog cega su i napravljene“. itd. mogla bi mjesec dana ovako pisati
Adin- 1.5. 2009 07:30h 3500g 55cm pile moje pametno Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :((( 17:00h 4000g 55 cm Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav Darian 27.05.2013 16:40h 4150g 56cm Nase sunce
|