djoisa
|
IZVORNA PORUKA: Selma Kikoebu Evo mene opet Sinoc noc bas teska, Alina nervozna cijelu noc, ja je stavim da doji, sat vremena i vise, ona jede jede, i zaspe, ja je pustim, ona kenjka, jedva je malo spavala. Evo i od jutros malo doji, pa spava 10-15 min, pa opet tako, doji 10 min pa zaspe, samo se vrtim tako, ko u kakvom zacaranom krugu, nikako da uhvati san pa odspava sat vremena, i onda je sve vise nervozna, ja je nosam, mama mi pomaze. Ona place jutros, oko pola 10 je ja hranila, bas sam vidjela da je fino dojila, podrignula, i ja je ostavim kod mame u boravku, bila skoro zaspala, otisla se ja tusirati, ja se vratila, mama nju nosa, ona place, kaze mama haj ti njoj moj sinko nadji da jede (misli na flasicu) Meni se kosa na glavi dize, rekoh nemoj mi se petljati u hranjenje dijeteta. I ona se ko malo naljutila, nece da pokaze, al znam da jest. Meni sad zao Al ja se stvarno trudim da uspostavim dojenje, flasicu uvijek ostavim kao zadnje rijesenje, ako bas vise nista nema. Usput, kad pripremim flasicu, i stavim u frizider, koliko dugo moze stojati? moja beba NIKAD preko dana nije odspavala sat vremena, nemoj to da te brine...kako ce upoznati tebe, okolinu ako bude samo spavala.. ja kako sam shvatila ti dosada nisi dohranjivala bebu, ona ima vise stolica dnevno? to ti govori da za dohranom nema potrebe...a to sto je nervozna i ne spava satima ne mora znaciti da je gladna..uopste.. ja kako sam shvatila ti nemas sad nekih posebnih problema s dojenjem, mislim mijeka ima, beba umije da sisa, nekad je nervozna, nekad ne, piski, kaki mislim da je to sve normalno i da vama ustvari super ide...flasicom ce samo stvoriti probleme,,,izdrzi jos koju sedmicu i poslije ce sve biti drugacije i lakse...jako je bitno da u ovom periodu ustrajes u nudjenju dojke bebi zbog stvaranja dovoljnih kolicina mijeka...flasica ce samo poremetiti taj odnos ponude i potraznje,,,
|