blur 77
|
Pa vi me zamalo ne rasplakaste, moje dobre, drage zenice. Koliko patnje smo samo prosle, mi znamo.Kad covjek "umre" ima drugaciji pogled na "zivot", bas tako, Jaco! Ja sam umirala svaki dan godinu dana, molila Boga da nestanem, samo da se ne mucim vise, nijesam ni mogla zamisliti da tolika patnja moze postojati. Mama aBd, potpisujem vecinu stvari o kojima pises. Persefona, neodlucnost se javlja kao posledica anksioznosti, imala sam i te faze, mozda i sad imam, ne znam sta hocu, jedno mislim i sigurna sam u to prvih pola sata, onda potpuno drugacija razmisljanja drugih pola sata. Ja sam vecinu stvari i prestala da analiziram, toliko sam se bila saplela u samoanalizama da sam dosla u situaciju potpune izgubljenosti.Rabi, u tebi cuci jedan dobar psiholog, specijalizovan za ankisonost, razmisli o tome!Magic, tebe cu da prebijem, a i ovu moju placljivicu Taru, mlade, zaljubljene i razmisljaju o mantanju i derealizaciji (a priznajem jes gadan osjecaj majko moja) Obecala sam ti, megic, ne izadjes li do septembra sama da cu ja doci da te izvlacim iz kuce. Dovela si sebe da ne smijes iz kuce, a znas li zasto, zato sto si dozvolila strahovima da budu jaci od tebe, nikad ti nijesam rekla sta sam ja prezivljavala i kako sam se trudila izlaziti vani. Izadjem, a cijeli svijet mi se vrti, sa fasom vode u ruci, pa se naslonim na zid da ne padnem, ali nastavim hodati, pa opet, pa povracam na sred ulice od muke i straha, pa mi se ljulja, tonem, ljudi mi bjeze iz vidokruga. Prvi dan izdrzim 20 min. sledeci iako znam sta me ceka izadjem, i isto sve. I tako danima i mjesecima. Sjedem u park i drzim glavu u rukama i placem, placem, ali nastavljam. U trznom centru isto, prvi put sam pobjegla, sledeci dan opet posla i molila muza da mi bilo sta prica, da mi masira ruku, ako padnem da se ne prepada, samo da me polije vodom. I opet mu placem da ne mogu da izdrzim, da se mnogo mucim. A uz sve to sam bila trudna, sa veeeelikim stomakomA sad najvise volim po trznim centrima, obozavam guzvu, evo upravo sad odoh, jer je uzasno vrijeme, beba mi je velika skitara, ne voli kucu, to je na mamuSve vas ljubim i volim mnogo mnogo, kao da vas znam cijeli svoj zivot