|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  166 167 [168] 169 170   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost??
11.4.2012 21:32:06   
dana123
Eh cure moje nekome pomaže terapija, nekome psiholog, nekome ništa kad nismo svi isti.Ja već pola godine pijem ad nisam 100% ok, ali se puno lakše nosim sa ovim.Već sam spomenula de sam imala depresiju i anksioznost istodobno tako da nisam bila u stanju brinut o svojoj dijeci,a kamoli radit kućanske poslove, ništa samo sam plakala svaki dan.Evo sada to sve obavljam veselim se sitnicama uživam u svemu radim na sebi iz dana u dan.Sad sam se zaposlila na tri sata u staračkom domu idem pješice do posla i to mi super dođe ispuvam se.Radim sa bolesnim ljudima pa i psihičkim kad sam bila loše to nisam mogla ni zamislit radit odmah mi postane muka od te pomisli, eto oću da kažem da meni pomaže ad.Volila bi da mogu ići psihologu,ali kod nas se čaka do četiri mjeseca ,a privatnoga nemamo.

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 4176
11.4.2012 23:13:34   
propolis
E Rabi da ja sam u Novom Sarajevu , kako se zove taj psiholog, jel to u Centru za mentalno zdravlje ono gdje je i pedijatrija preko puta, zar ih nema tamo vise, jel starija ili mladja zena.Nisam nikad bila al sam cula da rade dva psihologa i dva psihijatra ako je to to.Jel treba uzeti uputnicu u svojoj ambulanti i jel se mozes zakazati bas kod tog psihologa. Ja sam do sad isla samo privatno neuropsihijatru, a htjela bi probati sa psihologom, al bas kod nekog dobrog ko je stvarno nekom pomogao.

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 4177
12.4.2012 11:51:01   
biba26
Evo i mene drage moje, čitam redovito, ali mi komp stalno šteka pa rijetko se javljam. Rabi ti si naš najbolji psihologuser posted image , e tara i nova članica milo isto kao da ja pišem. samo sada već nakon dosta vremena počinjem osjećati poboljšanje, imam još uvijek te prisilne misli o smrti, ali zaokupim se nečim drugim pa brzo i odu, gdje su nam jana mk i lajlac? Pusa svima!!!!!

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 4178
12.4.2012 12:04:38   
dana123
Biba pozdrav, mene zanima dal neko osim Lajlac ima problema sa ušima.Meni inače stalno šumi u ušima to čujem samo kad idem spavati.Ajde na to već navikla ,sada mi počelo u lijevom uhu stalno tulit tuuuuuuuu pa na prekide isto tako čujem samo kad idem spavati baš me to živcira jel to možda neki problem sa uhom mada sam često imala upalu lijevog uhauser posted image ili je od anksioznostiuser posted image

(odgovor članu biba26)
Neposredna veza do poruke: 4179
12.4.2012 12:05:49   
dana123
E da gdje su LAJLAC I JANA????

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 4180
12.4.2012 12:28:50   
brinetyca
e tako i ja upitah za ruke, niko mi se ne obratiuser posted image nema veze,pozz svima. ja nevjerujem vise da cu ulazit tu ista pista,pokusat cu malo bez ovih svoh citanja,kolko god bude lakse nekad, mozda je bolje stalno podsvjest ne posjecat na ovo stanje

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 4181
12.4.2012 13:01:22   
dana123
Evo ja ću ti odgovorituser posted image meni se tresle ruke ali kratko.Jednom sam bila na proslavi rođendana i ja sva onako smrdana idem jesti juhu kad odjednom se počele ruke tresti,a mene sramota ono kao kronerica i odmah odustala od juheuser posted image user posted image ,to je sastavni dio anksioznostiuser posted image

(odgovor članu brinetyca)
Neposredna veza do poruke: 4182
12.4.2012 17:38:55   
Rabi
Propolis OSlobodi svoje pp da ti posaljem pp-om

Brinetice meni se stvarno nisu tresle ruke, koliko se sjecam! Ako nisam zaboravilauser posted image
A od straha i tjeskobe, sam se znala sva tresti kao da imam groznicuuser posted image

Dano moja draga, ja sam imala i sad imam s vremena na vrijeme to bubnjanje u usimauser posted image Kad mi je pocelo tutnjati, tj. kad ja uvidjeh da to bubnjanje samo ja cujem....ja sam mjesecima hodala ho mahnita, iscekivala sta ce me strefiti....umisljala svastauser posted image A to moze biti od svega....nizak pritisak, slaba cirkulacija, anksioznost koja nase vratne misice stisce, oni stiscu vratne arterije, krv teze cirkulise i tako nam dolazi to bubnjanje. Meni je na kraju ustanovljena izravnata lordoza vratne kicme sa premostenom vratnom arterijom...hele, od toga mi je! I jos plus kad se doda umor, stres, razmisljanjeuser posted image e onda buba na sve straneuser posted image I sto kazes, najbolje se cuje kad krenem spavati kad se sve pogasi! ali ja vise ne osluskujemuser posted image
Meni je puno zancilo slijedece pitanje jedne zene koja je bila samnom u grupi. Pita me zena: ''Kad sjedis u sobi, cujes li sat kako kucka?'' Rekoh ne cujem dok ne osluhnemuser posted image Pa kaze ne osluskuj ni touser posted image I stvarno je u pravu! Sat kucka u sobi, ali ga ne cujem, a cim krenem da osluskujem po sobi onda cu ga cuti. Tako sam ja prestala da osluskujem po svojoj ''sobi''(mislim na svoje tijelo, a posebno usi)user posted image

LJUBIMMMMMMMMMMMMMMMMM....

I stvarno gdje su ostale zenice...SVE?

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 4183
12.4.2012 18:06:41   
mili021
To bubnjenje u usima sam imala i ja,kao neko zujanje,pa onda na to se doveze glavobolja i ja uletim u paniku,cak mi se jednom desilo da mi pulsira celo teme,mislila sam sad cu se slogirati,onda sto pretraga razne dg.i prognoze i svi isto kazu izrazeni somatski simptomi anksioznostiuser posted image Ovo za sat mi se bas svidja zena je milion posto u pravu,ma ne kaze se dzabe BOLEST UMA JE BOLEST TELA.

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 4184
12.4.2012 19:29:54   
Aminna
e to zujanje u usima meni je puckalo u usima tri mjeseca jedno jutro usta nista hahaha a cudo i bolesti. sve moguce pretrage nista usi ok a meni pucka nisam mogla ni da zvacem . svasta.

jos neko kome glava uvjek teska? trnu ruke pretezno nocu ponekad danju? i lice? uffff
kad mislim gotovo a ono opet nesto....

pozdrav svima i sve ce biti ok jednog dana ja i dalje vjerujem u to =))))

(odgovor članu mili021)
Neposredna veza do poruke: 4185
12.4.2012 20:57:52   
dana123
Hvala curke nije mene strah zbog toga nego me nervira,već sam mislila ići kod dr. zbog toga user posted image user posted image ,a što se tiče trnjenja ruku i lica to mi dođe pa prođe jednostavno me to nedira nereagiram na touser posted image .

(odgovor članu Aminna)
Neposredna veza do poruke: 4186
12.4.2012 20:59:34   
dana123
I da to samo kad ležim, ne kad hodam, čak su mi i usnice trnule

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 4187
12.4.2012 21:16:50   
mili021
Sto se trnjenja tice drage moje,meni je znala cela desna strane da trne,pa onda deo oko usne ili deo glave kao mravi da idu po njoj,joj uzasa. Ali pokusavam sve to ignorisati ili jednostavno ziveti sa tim,tesko jeste al druge nam nema.A glava teska kao sto ja umem kazati,kao slon da mo sedi na njoj,tu nikakav analgetik ne pomaze.

< Poruku je uredio mili021 -- 12.4.2012 21:18:37 >

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 4188
12.4.2012 22:08:06   
mili021
Da li je neka od vas imala problema sa zeludcem,ja sam od silnog nerviranja i stresa dobila i gastritis,na sve muke jos i to.STRES,NERVOZA,sve rade protiv tvog uma i telauser posted image

(odgovor članu mili021)
Neposredna veza do poruke: 4189
13.4.2012 8:11:13   
Aminna
joj ne pricaj o glavi kao da citav svijet mi sjedi na glavi ujutro ustanem kad ono bole oci nemgu da ih pomaknem glava uvjek kao da ce explodirati i oko podne sve pusti....onda oko 4 opet pocne neki taj umor ruzni trnjenje. haos

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 4190
13.4.2012 9:41:06   
mili021
Zna tako i meni,mada neki put i po ceo dan,a uvece kao da ce mi eksplodirati,ta glavobolja i mantanje mi najvise idu na zivce,brrrrr besna sam na njihuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Aminna)
Neposredna veza do poruke: 4191
13.4.2012 11:24:58   
Aminna
mili i mene ta napetost u glavi i ocima ubijaaaaaaa i mantanje....al ne vrtoglavice to nemam vec nestabilnost. ja hodam al nekad osjecam se kao da zemlje omaknu u zemlju a ne da hodam po tlu. grozno. ako se naglo okrenem odma me zvizne neka teskoca u glavi. ispred ociju vidim 100 crnih tackica umjesto jedne nikako progledati kao covjek uvjek mutnooooo pa mutnoooo nikad da razbistri. onda sva spetaljana u rukama. kad pisem evo sada omaknu mi slova stalno brisem. sva ta neka cudna nestabilnost tijela. a sve potice iz glave. cudo je ovo sve. drzim fige za sviju da prodje jednom mora proci. meni bogu hvala kakva sam bila ostale mi te sitnice koje ponekad se pojave al sam naucila da zivim stim vishe me ne nervira.vidim da necuumrjeti niti ce mi sta biti bojim se nekih handikapirani bolesti kao ms ili slicno. od toga me strah ali sam isla na snimanja i nema nista tako da.... sve bataliti ....lakse reci nego uraditi.! pozdrav svim clanaricama i pusa ipak je lakse kad se ovdje zali mislim da kad ljudi napisu sta ih muci iz dana u dan da je svima lakse kad se procita da je to sasvim ok nego da trubas sam po ceo dan i mislis se sta je. hvala za super forum

(odgovor članu mili021)
Neposredna veza do poruke: 4192
13.4.2012 14:38:50   
propolis
E Rabi ja ne znam da mi je blokirana posta jer primam poruke, evo sad sam pokusala nesto pa valjda ce moci, pusa!!!!

(odgovor članu Aminna)
Neposredna veza do poruke: 4193
14.4.2012 7:34:32   
mo girl
aminna tacno tako je meni stalno taj pritisak i glavobolje ja neznam vise koje tablete za glavobolje nisam probala.tacno je osjecaj kao da lebdim i nisam skroz prisutna,ono kao mutna slika na tv

(odgovor članu propolis)
Neposredna veza do poruke: 4194
14.4.2012 13:38:33   
mili021
Drage moje go girl i aminna, i meni je isto tako, ja sqam mislila da se to nsamo meni desava,evo od jutros me glava ubi ali cela,ne ynam ya sebe. Pokusala otici do grada ,ma sve mi se manta kao sto je aminna opisala,ne vrti mi se vec taj glupi osecaj propadanaja,kao da mi noge idu na jednu stranu aja na drugu, kako me to izludjuje,onda nisam sposobna ni ya sta. Ja nema koji lek ya glavobolju nisam pila,al nista ne pomaze.user posted image . Onda me uhvati nervoya i budem ljuta na samu sebe,ybog svega. Drago mi je sto ste divna podrska i sto nisam sama u ovom nazovi ludilu simptoma,strahova,mnogi ljudi koje ovo ne prolaye jednostavno te ne razumeju i nemsaju zivaca da te slusaju.

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 4195
14.4.2012 13:44:48   
mo girl
vjeruj mi ja jos nisam upoznala osobu koja naravno nema ovaj problem tj.da kazem normalnu a da je vpljna saslusati te.svi te kofol saslusaju i ono kao pa eto malo se trgni to ti umisljas itd.mrzim te komantare bolje bi bilo da presute.
ja jos nisam nasla neku formulu da se rijesim tog glupog osjecaja mada se on sad smanjio opet bude dana kad je jak i nemogu nigdje iz kuce.ja se tad osjecam ko invalid neki ono bas zavisim od drugih pa i da odem do prodavnice moram nekoga zvati da mi ode kupiti

(odgovor članu mili021)
Neposredna veza do poruke: 4196
14.4.2012 14:44:13   
mili021
U glavnom nemaju ni volje a ni zelje da te saslusaju,misle kako to nije nista,upotrebi autosugestiju,misli o necem lepom itd, Kao da ja ne bih volele da je sve tako. Ja pokusavam da nadjem nesto al mi ne ide upste ima dana kad mi je ok. ali kad me uvati ova ludacka glavobolja i propadanje to trje danima i onda imam utisak da me izlomi zivu, pa krenem tripovati razne gluposti,tima joj slognucu se.

< Poruku je uredio mili021 -- 14.4.2012 14:47:41 >

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 4197
14.4.2012 18:19:25   
mo girl
ja se nikome ni ne zalim osim ljudima koji ovo prolaze jer nema smisla objasnjavati.joj juce se kod nas otvorio novi trzni i mi smo otisli kao da vidim kakvo je to.ma ljudi moji toliko naroda na jednom jesttu nisam nikad vidila mislila sam da cu se izvrnuti onde jer ne podnosim guzve.al nekim cudom skroz normalno sam se popela nekoliko spratova cak i onim pokretnim stepenicama koje inace izbjegajem,malo me nervoza uhvatila od ljudi ona djecurlija srednjoskolci se me strasno nervirali guranjem i drekom al sam ipak prezivila.drugi put cu otici tek kad se ljudi zasite trznog pa ne bude guzve

(odgovor članu mili021)
Neposredna veza do poruke: 4198
14.4.2012 18:48:42   
Rabi
Drage moje....znate onu:'' Sit gladnom ne vjeruje!''
Ova vrijedi i u ovom nasem slucaju!
Ljudi koji nisu dozivjeli i prezivjeli anksioznst nemaju pojma u stvari sta znaci biti anksiozan. S toga, ne uzimajte im za zlo kad vam kazu da se opterecujete glupostima, da se malo trznete... jer oni i nemaju nikakav drugi nacin da vam pomognu, jer vas ne razumiju! Oni misle da ce vas tako malo ''razdrmati'' i da ce vam pomoci. Zato, covjek kad nesto nezna, ne treba ni da komentarise, dovoljno je da sam PAZLJIVO saslusa, da zaplace s vama, da vas zagli. I tako da vam pruzi podrsku koja nama/vama znaci onoliko koliko nam znaci....znate i same!user posted image

Meni se recimo do sada dva puta desilo da mi se prijateljice obrate i povjere kako se osjecaju tako i tako...Desilo im se nesto cudno, ne mogu da objasne..te kako sam im ja prva pala na pamet kad sam pricala o istom a one me nisu shvataleuser posted image Ja sam se tada uvjerila, koliko u stvari ljudi ne razumiju nasu pricu...
Ali na kraju, uvidjecete vi same, kad na kraju izadjete kao veliki borci i pobjednic, kolika je glupost ova anksioznost. Koliko same sebe opterecujemo bezveze!!!! i to bas, bas bezveze!

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 4199
14.4.2012 19:04:18   
nikka
IZVORNA PORUKA: mo girl

vjeruj mi ja jos nisam upoznala osobu koja naravno nema ovaj problem tj.da kazem normalnu a da je vpljna saslusati te.svi te kofol saslusaju i ono kao pa eto malo se trgni to ti umisljas itd.mrzim te komantare bolje bi bilo da presute.
ja jos nisam nasla neku formulu da se rijesim tog glupog osjecaja mada se on sad smanjio opet bude dana kad je jak i nemogu nigdje iz kuce.ja se tad osjecam ko invalid neki ono bas zavisim od drugih pa i da odem do prodavnice moram nekoga zvati da mi ode kupiti

Evo ja te razumijemuser posted image
Gledaj, mene ne razumije moj muž, moja mama...uz svu njihovu ljubav prema meni oni ne mogu da shvate moje stanje i ja sam dugo bila nesretna zbog toga, ALI s vremenom sam shvatila da je sasvim dovoljno to što mi pružaju ljubav, podršku i što su tu kad god mi zatreba pomoć, znam da mogu računati na njihuser posted image
Nije to ništa zlonamjerno ni što drugi ne razumiju, jer naša su očekivanja da nas razumiju kroz što mi prolazimo ali očekivanja su jedno a realnost drugo.
Pa ko bi razumio zašto ja, ti i ostali ovdje ne vlimo ići u šoping u velike trgovačke centreuser posted image

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 4200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  166 167 [168] 169 170   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  166 167 [168] 169 170   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *