Rabi
|
Tara, isto mi se desavalo.....ama ISTO!!!! Znaci nemas ni trunke vremena da mislis na nesto drugo ljepse, veselije....nemas vremena da mastas ni o cemu, jer cijelo vrijeme osluskujes i u stvari ''''CEKAS'''' DA TE NESTO ZDRMA. Vjerovatno, strahujes da ces dobiti mozdani...pa onda osluskujes tijelo, simptome, trnce, slabost i sta jos vec ne ocekujes..... i ako u bilo kojem trenu osjetis, bilo sta sto bi moglo asocirati na neki ''''mozdani''''(lupam, ali navodim primjer) ti si gotova! Panicni je tu, ti skaces ko luda, ne znas ni kuda ni sta ni gdje...Hoces da poludis, mislis da je gotovo.... JESAM LI U PRAVU??? Ovo ti sve pisem, da ti pokazem da sam prosla kroz ISTO. I da na kraju, ocekujemo previse...a ne dobijemo nista! Mislim, ocekujemo ko zna kako ce nam se svasta nesto izdesavati, ali na kraju kad se sve sabere i oduzme samo pretrpimo jedan ogroman stres. Nego, vidi....moj ti je savjet 1. Razmisli, da li iko moze predvidjeti bilo sta...pa i neku bolest, smrt svoju ili da ce mu se nesto lose desiti? 2. Stavi na vagu svoje zdravlje i svoje strahove! da li su ti tvoji strahovi realni? Da li si ti bolesna pa imas razloga da strahujes za svoje zdravlje? Ili ce ipak prevladati ova tvoja sumnja koja nema osnove! Budi samo realna! 3. Kad izadjes vani, kad sjedis s nekim, kad radis bilo sta...probaj ne bjezati od svojih strahova. Npr. sjedis sa prijateljicom, pricate a ti samo cekas, dumas i stahujes...probaj, sebi reci:'''' Dobro, evo ako ce mi nesto biti...nek bude! Ja tu ne mogu nista promijeniti! Cekam da mi nesto bude, ali cu da pricam sa prijateljicom, pijem kafu smijem se....a kad treba biti nesto, nek se desi! Ja tu ne mogu nista promijeniti 4. Mijenjaj svoj nacin zivota...kreni od malih stvari! Male stvari nama puno znace! Evo, recimo citanje, slusanje, pricanje, kopanje po internetu....izbaci iz svog zivota! Jednostavno, kad te povuce ona znatizelja, ti se okreni i reci NE! NE ZELIM CITATI LOSE STVARI!!! .................. i JOS, JOS, JOS...PUNO TOGA!!! Ja ti napisah samo dio, jer u tvom postu prepoznah sebe, u jednom dijelu mog zivota! Brinetice Ides psihologu Ali, ne idi njemu da se pretvaras na bilo koji nacin.....mislim na ovaj dio kad si rekla, da ce dr. sigurno pomisliti da si... Ti ides tamo da sebi pomognes! Trebas da budes otvorena do maximuma, da govoris sve kako jeste...pa i neke banalne stvari koje ti mislis da su nebitne! Ides tamo da se ispalces ako treba..... Ali samo budi iskrena, vjerujem i vjeruj mi da ces uspjeti!!! Na sviju vas, ovi smajliji uticu pozitivno, mada vi mozda i ne vjerujete u to....pa ih ne koristite Zato vam ja saljem najljepse iz ove grupe smjesaka, da vam makar malo unesem pozitivnog u te vase zabrinute glavice
< Poruku je uredio Rabi -- 9.4.2012 19:06:53 >