|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  164 165 [166] 167 168   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost??
28.3.2012 16:07:07   
jana40
lajlac meni se to prije desavalo, proslo je relativno brzo u odnosu na druge simptome, mene muči nesanica tj.zaspim ja ali se probudim po sto puta... i onda sam cijeli dan kao pregaženauser posted image

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 4126
30.3.2012 17:49:43   
blur 77
Drage zene, samo da vas na kratko izljubim sve. Proljece, divno vrijeme, pa smo stalno u setnji, rijetko imam vremena za komp. Ja sam bas dobro, valjda nemam vremena ni za sta, pa tako ni za anksioznost. I mogu potvrditi da je radna terapija najdjelotvornija! Beba me ispunjava takvim lijepim emocijama, tako da se osjetim nikad sretnijom. Porasla, pa mi pokazuje koliko joj trebam i znacim, sunce mamino. Ali, ja mislim da nikad necu moci da zaboravim patnju koju sam prosla, nekako mi to uvijek visi u vazduhu, i onda se radujem malim stvarima, nekim obicnim sitnicama, jer vi znate sta znaci jedan dan bez anksioznosti, a kad se sastavi jedan period bez nje, pa ima li vece radostiMislim na vas

Van mene dosta boja zivi, Van mene katkad sve i posivi, ili se smraci i naoblaci. Dobro je zato sto postoje i ove moje lepse boje. I neki osmeh suncan i plah. I vetar necujan kao dah.

(odgovor članu jana40)
Neposredna veza do poruke: 4127
31.3.2012 16:22:57   
nadez
user posted image bravo blur 77 nadam se da cu i ja ko trebe preci sve strahove ja sam i tako i tako evo ovi dana me muce i misli dali ce sve biti uredu sa beba dali ce sve biti u redu samnom dali cu izdrzati sve to joooj mozak mi radi turbo pozdrav do sve ostale ljubim vasuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jana40)
Neposredna veza do poruke: 4128
31.3.2012 17:19:42   
mo girl
pa zene gdje ste??????imam osjecaj kao da sam sama ovde nekako sam usamljenauser posted image

(odgovor članu nadez)
Neposredna veza do poruke: 4129
31.3.2012 18:35:24   
sreća35
Ženice moje gdje ste danima vas nema,i ja sam usamljena kao i mo girl fale vaši postovi i podrška od vas.....Ja onako ufff što nevolim ovo proljeće sva naka nikakva ,a i pred mengu pa se sve sastalo samo me puca strah da mi ne bude lošije nedaj Bože,ali valjda neće aBd,sve vas mnogo volim i pozdravlljam pišite......user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 4130
31.3.2012 18:55:52   
mo girl
mene isto ovo proljece smori sva sam slomljena umorna i sve me nesto pritisce u grudima.izgleda da nas ovo proljece ubija u pojam ja sam zimski tip i tako strahujem od ljeta to mi vec postaje fobija

(odgovor članu sreća35)
Neposredna veza do poruke: 4131
31.3.2012 21:11:20   
dana123
Evo i mene drage moje meni je proljeće super.Imam puno posla malo bašča,pa posla oko svekrve ma cijeli dan sam okupirana pa zaboravim na anksioznost nije da nemislim na nju kobi je zaboravijo,ali sve manje i manje.Dođe i meni nekad strah joj ako mi se pogorša,ali ja sama kažem ma jeb. mi se kak bude da bude, to sam negdje pročitala da je dobro reći ma jeb. miseuser posted image user posted image stvarno na nekoj temi o psihologiji pa reko ajde da probamuser posted image user posted image .Ajde drage moje proći će to nedajte se.Sve vas puno pozdravljamuser posted image

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 4132
1.4.2012 13:37:53   
BlackMagicWoman
poz, ljepotice moje ... da se i ja javim ... bila sam par puta kod psihologinje ... pocele smo sa vjezbama disanja, pa cemo polahko ... ako ne uspjedne ovako, mozda cu morati i na tablete, jer sam jako dugo u ovome, i tek sam sad otisla kod dr, a doslo je skoro do zadnjeg stadija ... jbga sto se mora nije tesko :P ... i ja sam jako losa u proljece, mada vise ni ne razlikujem godisnja dobra, sve mi isto ... cuvajte se ... ljubim vas ...user posted image

Ako nisi normalan, nesto jesi ...

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 4133
1.4.2012 18:21:38   
koka i po
jos uvijek sam uz vas...sretno djevojke moje

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu BlackMagicWoman)
Neposredna veza do poruke: 4134
1.4.2012 19:26:43   
biba26
Evo i mene, čitam redovito sve, prazno je nekako zadnjih dana nema nikoga, meni je isto sad bolje nego zimi, više vremena provodim vani u šetnjama i u vrtu, i manje mislim na anksioznost, mada je prisutna sa fizičkim simptomima kučka.Ljubim vas sve drage moje!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 4135
2.4.2012 1:22:14   
AnzA
Nadam se niste me zaboravile user posted image

samo da vas pozdravim drage moje,i novim clanicama puno srece u borbi sa anksio...i budite sigurno bice vam bolje razmijenit iskustva sa ovim predivnim djevojkama,zenama user posted image ...ja sam kako-kad kako je pocelo proljece malo gore,i odma strah joj sve ce se vratiti...naravno crne misli ne napustaju me zivim nekako sa njima. RAbi nadam se da je tako,da proljece donosi nemire...jer sam nemirna jako ovih dana....

LJUBIM VAS SVE ,I DRZITE SE NIKO NIJE POLUDIO NIT ISTA DRUGO SE NIJE OSTVARILO OD NASIH STRAHOVA NE BRINITE SE PUNO ...KLJUC JE U TOME..

(odgovor članu biba26)
Neposredna veza do poruke: 4136
2.4.2012 16:11:47   
brinetyca
Pozz svima user posted image I ja sam često tu, pratim vas. Ali ne pišem. Jer neču da smaram uvijek isitm simptomima. Kako kad sam. Bas sam bila nedavno na kontroli kod svoje dermatologinje, i kao da me procitala kaze da od nervoze dolaze sva kozna oboljenja, oboljenja vlasista, akne itd da sad ne nabrajam i kaze ona meni kao jesma ja kad nervozna( mislim se u sebi bolje da ti ne pricam simptome :D ) govorim ja jesam, kaze ona kao da bi bilo dobro da odem malo psihologu na razgovor. da kazem da me ona preporucila cisto da znam svoj ispusni ventil i da mi on malo promijeni nacin razmisljanja, rekla sam joj kako mi smeta guzva, grad..ali nisam rekla kako me strah ici van jer me hvata panika ili mantanje. to sam presutila. ona misli da bi bilo dobro da radim kognitivno bihevioralnu terapiju al da ne idem psihijatru jer misli da ce mi on dati lijekove a meni to ne treba, rekla mi da to obavim i da dodem na kontrolu kod nje za 3 tjedna. :) pa cemo vidit, izgleda cure moje da cu i ja morat na seansice iako sam izbjegavala.:) b.mwoman, a bas sam te htjela pitat kako kod psihologa, ima li napretka. i jesi mu rekla za strah kad trebas sama vani i sta ti je na to rekao. pisi molim te, jer mi je i samoj slicno ;) a meni proljece ne smeta , lijepo mi je, samo mi malo smeta povecana guzva po gradu odkad je otoplilo-eto to ! user posted image

(odgovor članu AnzA)
Neposredna veza do poruke: 4137
2.4.2012 21:18:31   
BlackMagicWoman
e, brinetyce, pozz ... pa, s obzirom da sam tek na pocetku terapije, nisam stigla sve ispricati, jer ne bih zavrsila za 3 godine :P ... zna da nikad nisam sama, pa za sljedeci put moram jednu vjezbicu odraditi, tj sama otici do najblize prodavnice, i vratiti se, uz svakodnevne vjezbe disanja ...to je u stvari porodicno savjetovaliste, koje je besplatno, pa cu, ako ne bude ona mogla da mi pomogne, tj ako budme morala na tabletice ici drugom, a to ce vjerovatno biti privatnik jer nemam zdravstvenog. Ta zena koju mi preporucuje je za ovo nase govno specijalista, jeste da je preskupa, ali jbga, nekako se snaci za pare ... ja sma bila protivnik tableta, iz razloga toga sto sam bila preponosna i mislila da mogu sve sama, ali sam se sve vise zavlacila izgleda, tako da mi vise ta ideja i ne djeluje tako srtasno, ako ce mi pomoci da bar sat dnevno ne osjetim tugu, nemir, bolove, strahove ... pozzz ... ljubim vasss

Ako nisi normalan, nesto jesi ...

(odgovor članu brinetyca)
Neposredna veza do poruke: 4138
3.4.2012 8:28:48   
dana123
BMW nemoj se bojati lijekova ja ih pijem šest mjeseci i osjećam se dobro.Vjeruj mi kao majka troje dijece neznam kako bih izdržala bez njih jer nisam mogla to izdržat.Isto tako jedno vrijeme sam mislila kakav sam ja slabić kad pijem lijekove,vjeruj mi sad nemislim jer sam sretna što se osjećam bolje, jer to je ono što mi želimo pa makar i sa lijekovima.Sretno draga biće to sve dobro.

Neposredna veza do poruke: 4139
3.4.2012 10:05:07   
Aminna
Ja nemam vremena bash sve iz pocetka citati Ali da Li jos nekog muci svakodnevna
Blaga vrtoglavica. Pretezno jutro i kasno uvece? Pocinjem misliti da neka
Zila il vena u glavi fali??? Pozdrav za sve vas iz najhladnijeg grada u evropi!:):):)

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 4140
3.4.2012 17:38:11   
jana40
aminna i kod mene ti je prisutna vrtoglavica, sinoć sjedim a opet mi se vrti kod mene ti je i osjecaj nekakav vuce me u stranu kad hodam, tlo mi izmiče najgore je kad stojim i polako hodam , dok brže hodam lakse mi je , radila sam nalaze glave i u redu su tako da te ne brinu vene i žile, danas mi je malo bolje i odmah zahvalim bogu na bar jednom ovakvom danu, ljubim vas...

(odgovor članu Aminna)
Neposredna veza do poruke: 4141
3.4.2012 17:49:18   
brinetyca
I meni jano, baš sve što si nabrojala. Kao da me nesto u stranu vuce dok hodam. a o propadanju tla pod nogama da i ne govorim. a tek ukočenost nogu, ko da nisu moje....

(odgovor članu jana40)
Neposredna veza do poruke: 4142
3.4.2012 20:03:24   
Aminna
I meni je to zanosi Me i tako vec pola godine. Nekad prodje dve tri sedmice nista neosjetimponekad
Osjetim dva tri dana i tako u krug. Zao mi je sto je tako
Ali ipak lakse kad znam da ima jos neko. Proce nas

Neposredna veza do poruke: 4143
4.4.2012 8:17:01   
mo girl
mene zanosi godinamauser posted image i shvatila sam da ne mogu utjecati na to jer samo dodje i prodje.kad dodje pstim da odradi svoje tad se sto manje krecem vani u guzvi a kad vidim da prolazi hodam normalno po gradu.uglavnom nikad nisam rijesila taj misterij

(odgovor članu Aminna)
Neposredna veza do poruke: 4144
5.4.2012 1:01:46   
AnzA
FAKAT SE PROMIJENIO OVAJ FORUM......SVE NAJ SVIMA..POZZZZ

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 4145
5.4.2012 12:17:58   
taraG

IZVORNA PORUKA: BlackMagicWoman

poz, ljepotice moje ... da se i ja javim ... bila sam par puta kod psihologinje ... pocele smo sa vjezbama disanja, pa cemo polahko ... ako ne uspjedne ovako, mozda cu morati i na tablete, jer sam jako dugo u ovome, i tek sam sad otisla kod dr, a doslo je skoro do zadnjeg stadija ... jbga sto se mora nije tesko :P ... i ja sam jako losa u proljece, mada vise ni ne razlikujem godisnja dobra, sve mi isto ... cuvajte se ... ljubim vas ...user posted image

Weeeeee zenska moja, pa nisam ni znala! Ajde draga sta god treba, samo da bude bolje! Ja bih i govno pojela da me ova derealizacija, jebeni osjecaj nestvarnosti ne nosa! Znamo mi da si ti jaka! Ja bas dugo nisam bila kod psihijatra, izgleda da mi ovi AD i ne rade nesto posao, bolji mi je bio onaj stabilizator raspolozenja, moracu uskoro otici! Mada rad jeste najbolja terapija, cim nemam obaveza, totalni haos, i ovako kada trebam dobiti na 100 skoci ovo sranje! Mada, mozda se ja posluzim "lijekom" nase Blur hehheh! Ljubim vas sve! Anza :***

Neposredna veza do poruke: 4146
5.4.2012 12:19:20   
Rabi
Eh drage moje.......

Nije me bilo, nekoliko dana, tako da nisam ni citala....a vidim niste se nesto ni javljale...

Anza Proljece je meni uvijek nekako lose, mislim imam pojacane neke vrtoglavice....malo me i zeludac muci, ali sve je to za 5user posted image TAcno da ovaj forum nije kao prije! Ali barem na ovoj temi nema nekih podcjenjivanja, omalovazavanja....

Odlazak psihologu, je pola izlijecenja! Ne trebate taj odlazak niti izbjegavati, niti odgadjati! Sto prije odete, prije ce te biti bolje user posted image

A na tablete vas niko nece prisili! Pravi psiholog ce vam preporuciti da idete ka izlijecenju bez lijekova! Jer, tableta nije lijek...ona vam samo pomaze da vi neke stvari sami sa sobom rascictite! Jer nije problem neke fizicke bolesti...problem je u nasim glavama, i MI ga samo mozemo rijesiti! I NIKO drugi!

MATANJE ma priznajte, nije to ni pravo mantanje! Vise je kao neko lelujanje, lebdenje, izgubljenost u mislima, nestabilnost u glavi.....kako jos opisatiuser posted image SVE je to od ANKSIOZNOSTI....pomirite se s tim! I ne trazite nikakav drugi izgovor i razlog vaseg ''''mantanja'''' jer ste savrseno zdrave osobe i nista vam se lose nece desiti!!!!
Pusa za sve

< Poruku je uredio Rabi -- 5.4.2012 12:22:46 >

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu AnzA)
Neposredna veza do poruke: 4147
5.4.2012 14:12:37   
brinetyca
POZ heroine!:) Rabi* Sve što si napisala, sve se slažem s tobom . Potpisujem. Znači i ja mislim da je psiholog najbolje riješenje za ovo, tj razgovor , razgovor i samo razgovor. čula sam da je bihevioralno kognitivna terapija baš učinkovita ali kako nisam nikad probala neznam. NI ja nisam za lijekove, jer to sto kazes sve ovisi o nama, sve je u glavi, ne radi se o fizickim oboljenjima. Tu je ključno promijenit način razmišljanja. OK, netko ne može bez tableta pa ako su mu prioritet nisam ni protiv toga. zavisi tko je u kakvoj situaciji. Evo ja bo trebala otić psihologu i dobila sam uput.od doktorice al nikako se nakanit. stalno odgađam. a znam da nema od toga ništa. idući tjedan idem obavezno! A da baš, nije to ono klasično mantanje..I kod mene se radi o nekom lelujanju..kao da letim..kao da me nesto gura u stranu, pa se pogubim sva. odlutam..nosa me , pa imam osjećaj nestvarnosti, nadolazećeg ludila. kad hodam ja se živa ukočim baš radi toga što me nosa i imam osjećaj da dok sam vani da ću stat nasred ulice od straha. ili budem recimo dobro idem, idem..zapičim i onda odjednom me to uhvati (kao neka panika me prođe kroz tijelo) i kontam kako cu se sad snac sama vani , kud cu sa sobom al opet nekako izdeveram i dodem kuci. al se vano osjecam nestabilno i prestraseno al se opet nadam da ima i tome lijeka.user posted image

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 4148
5.4.2012 14:41:34   
Rabi

IZVORNA PORUKA: brinetyca

POZ heroine!:) Rabi* Sve što si napisala, sve se slažem s tobom . Potpisujem. Znači i ja mislim da je psiholog najbolje riješenje za ovo, tj razgovor , razgovor i samo razgovor. čula sam da je bihevioralno kognitivna terapija baš učinkovita ali kako nisam nikad probala neznam. NI ja nisam za lijekove, jer to sto kazes sve ovisi o nama, sve je u glavi, ne radi se o fizickim oboljenjima. Tu je ključno promijenit način razmišljanja. OK, netko ne može bez tableta pa ako su mu prioritet nisam ni protiv toga. zavisi tko je u kakvoj situaciji. Evo ja bo trebala otić psihologu i dobila sam uput.od doktorice al nikako se nakanit. stalno odgađam. a znam da nema od toga ništa. idući tjedan idem obavezno! A da baš, nije to ono klasično mantanje..I kod mene se radi o nekom lelujanju..kao da letim..kao da me nesto gura u stranu, pa se pogubim sva. odlutam..nosa me , pa imam osjećaj nestvarnosti, nadolazećeg ludila. kad hodam ja se živa ukočim baš radi toga što me nosa i imam osjećaj da dok sam vani da ću stat nasred ulice od straha. ili budem recimo dobro idem, idem..zapičim i onda odjednom me to uhvati (kao neka panika me prođe kroz tijelo) i kontam kako cu se sad snac sama vani , kud cu sa sobom al opet nekako izdeveram i dodem kuci. al se vano osjecam nestabilno i prestraseno al se opet nadam da ima i tome lijeka.user posted image

IMA!!!

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

Neposredna veza do poruke: 4149
5.4.2012 16:04:16   
mo girl
zasto ovaj forum nije kao prije no kontam kakav je to prije bio

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 4150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  164 165 [166] 167 168   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  164 165 [166] 167 168   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *