Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
ja sam 24+3 i udebljala sam se 9 kg. u pocetku sam pravo brzo dobila vecinu ovih kila a sad nesto usporeno cini mi se da sam na ovih +9 mjesecima, doduse slab mi je apetit skroz
Ja sam 22+2 sedmice i udebljala sam se 8kg. Mislim da je to puno, previse za pocetak ali me zbunjuju svi oko mene - neki kazu da mi se samo stomak vidi, neki da sam se popunila a treci da je to normlano za ovaj period. Ko je od njih na kraju objektivan? :$
Ma i ja sam se otprilike toliko udebljala (ne znam tačno sad) do tog perioda, ali i ja mislim da je to puno...treba pripaziti ipak malo do kraja...bar se ja trudim. Malo više voća, a malo manje slatkiša
Pustite kilograme nek se gomilaju i uzivajte u trudnoci. Ja sam dobila 21kg u trudnoci, a vec 3 mjeseca poslije sam bila na staroj kilazi iako sam iz porodilista dosla sa +10
Ja sam u 23 sedmici, juce su me na pregledu vagali i 8 kg. a beba 385 gr. hmmm pa gdje te kile odu ko zna koliko jos.. Doktorica kaze, na pola puta i to je normalno pa sad..
Prije svega pozdrav svima, s obzirom da sam nova na forumu :D Čitam koliko se koja udebljala u trudnoći i kao što reče neka od prethodnica, nemojte se uopšte opterećavati time. Ja sam se porodila prije nepuna dva mjeseca. U trudnoći sam dobila svega 7kg iako ni prije, ni tada, nisam pazila koliko jedem. Nakon poroda, s obzirom da dojim, počela sam naglo gubiti na kilaži, što me je veoma zabrinulo. Tek sam nedavno prestala gubiti kilograme, a to samo zahvaljujući činjenici da jedem više i to znatno kaloričniju hranu. Nije rijetkost da jedem i noću. Stoga, jedite slobodno i neka vas kilogrami ne brinu, nakon poroda oni sami nestaju :D
Nova_mama,ti si sretnica,moji kilogrami od trudnoće još nisu otišli tj.još imam 3 kg više nego prije trudnoće. Ja sam se dosta udebljala nakon poroda,iz želje da dojim i poboljšam produkciju mlijeka. Drago mi je kad čujem da ima žena koje su prošle kao ti. Dobrodošla na forum Kako se zove bebica?
Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25 Prohodala 6.6.2011.<3 Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45
Hvala Samedi na riječima dobrodošlice. Moj beban se zove Dario i već je velika maza iako nije star ni dva mjeseca Što se kilograma tiče, izgleda da nikad nismo zadovoljne, bilo da se udebljamo malo ili puno. Ja sam, recimo, strahovala da ne smršam previše, s obzirom da sam uvijek bila mršavica, ali srećom, vaga pokazuje da sam došla na težinu koju sam imala prije trudnoće i da ne gubim više kilograme. Vidjet ćemo kako će biti dalje.
Ja sam se udebljala 7-8 kg do kraja trudnoce..:) Tako sam ja s prvom trudnocom. ABd moj termin je 9 April..jos 8tak dana..:) Nadam se da ce biti sve uredu. Nova sam clanica ovdje.
ja juce odlucim stati na vagu ono pripremim se psihicki, i lijepo hop kad -2 kg ja ostala paf od kontrole koja je bila 20 februara ja smrsala 2kh jesam bila bolesna, prehladjena al bas se iznenadi jel apetit imam ...
< Poruku je uredio Miimy -- 2.4.2012 8:34:32 >
Ja na kraju prve + 28kg...nitko mi nije vjerovao, jer sam kao mršavica ostala trudna, pa se to valjda lijepo raspodijelilo. Mislila sam da beba ima barem 5 kg :), kad ono 2860kg...nakon poroda treci dan -8 kg...a sada 18mj. nakon bez dijete ikakve smrsavila sve skupa 26. Ocito dobar metabolizam...jer se stvarno ne pazim...papam u ponoc i sl :)
naravno..nek si ti ko loptica samo nek si zdravo i ti i beba.... imat ces kad mrsati..nije to bar problem kad budes trcala po kuci 24 sata na dan... ja sam jos u ranoj trudnoci-vidim javljaju se zene sa vecom trudnocom..ali da naglasim samo.ja sam jedna debela zena koja je vjecito na dijetama...i citavo vrijeme tih silnih dijeta sam govorila da mi je biti trudna da jedem koliko hocu i sta hocu... aliiii Bog se nasalio samnom i trudna sam a nemogu da jedem aliii nista bukvalno.mama me moli da jedem kupuje sve redom mm isto tako na kraju se oboje pocnu smijati i kazu-sta smo docekali da ajla nemoze nisat jesti- i ja sad imam najmanje kg u zadnjih 4-5 god cak imam i struk a pupo se vidi fino.kad sam isla na kontrolu i vagala se endokrinolog mi reko da pazim na kg jer pije gluformin i nesmjem se udeblajti vise ni grama od 12 kg a ja na vagu kad ja smrsala 4 kg... kaze dr super....ide u bebu sve...neide u tebe...a da ide u mene hormoni bi poceli divlajti i imala bih problema... sad ima interna zahebancija..do 9 mjeseca bit cu ko avion
mala87 - neka kilica, spast ce aBd, a vazno je to zadnje - da se bas bas lijepo osjecas hihihi...
IZVORNA PORUKA: ajla86
naravno..nek si ti ko loptica samo nek si zdravo i ti i beba.... imat ces kad mrsati..nije to bar problem kad budes trcala po kuci 24 sata na dan... ja sam jos u ranoj trudnoci-vidim javljaju se zene sa vecom trudnocom..ali da naglasim samo.ja sam jedna debela zena koja je vjecito na dijetama...i citavo vrijeme tih silnih dijeta sam govorila da mi je biti trudna da jedem koliko hocu i sta hocu... aliiii Bog se nasalio samnom i trudna sam a nemogu da jedem aliii nista bukvalno.mama me moli da jedem kupuje sve redom mm isto tako na kraju se oboje pocnu smijati i kazu-sta smo docekali da ajla nemoze nisat jesti- i ja sad imam najmanje kg u zadnjih 4-5 god cak imam i struk a pupo se vidi fino.kad sam isla na kontrolu i vagala se endokrinolog mi reko da pazim na kg jer pije gluformin i nesmjem se udeblajti vise ni grama od 12 kg a ja na vagu kad ja smrsala 4 kg... kaze dr super....ide u bebu sve...neide u tebe...a da ide u mene hormoni bi poceli divlajti i imala bih problema... sad ima interna zahebancija..do 9 mjeseca bit cu ko avion
Ma ljubim ja moj avion!! No sikiriki, samo neka si ti nama ziva i zdrava i bebica takodjer!
ja sam u 17. sedmici i udebljala sam se 5 kg svaki mjesec priblizno 1 kg. nisam imala mucnine. aktivna sam, idem na posao, krecem se, jedem zdravo 3 do 4 puta dnevno, slabo jedem slatkise...sta se ovo desavaaaa, ne zelim ovoliko da se debljam. visoka 169 cm, pocela sa 60 kg a sada imam 65 kg sta ce tek da bude narednih sedmica. znam da sada nije vrijeme za diete, ali kako ovo da kontrolisem?
ja sam u 17. sedmici i udebljala sam se 5 kg svaki mjesec priblizno 1 kg. nisam imala mucnine. aktivna sam, idem na posao, krecem se, jedem zdravo 3 do 4 puta dnevno, slabo jedem slatkise...sta se ovo desavaaaa, ne zelim ovoliko da se debljam. visoka 169 cm, pocela sa 60 kg a sada imam 65 kg sta ce tek da bude narednih sedmica. znam da sada nije vrijeme za diete, ali kako ovo da kontrolisem?
Ako radis to kako si navela gore onda realno nema razloga u ishrani za neko prekomjerno debljanje, mozda je sve sasvim OK ali bih ja ipak savjetovala da provjeris glukozu u krvi, nece skoditi a bit' ces mirna!