|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Amniocenteza
30.3.2012 12:49:10   
ajla86
molim vas zene moje drage...da mi neko kaze da li se pomocu amniocenteze vide svi moguci poremecaju na bebi???
imala sam na pocetku trudnoce pljuskavice svi su predlagali da abortiram medzutim ja nisam htjela i sad cu prvo raditi triple test a onda amniocentezu da budem 100% sigurna.
samo me zanima da li se vide svi eventualni poremecaji ili bolesti

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 626
30.3.2012 13:11:09   
maajaa
Evo  prepisujem  ti  sa nalaza: "Ovom analizom se mogu utvrditi vece hromozomske strukturne i numericke aberacije, ali ne i manje strukturne aberacije i mikrodelecije." E sad, u kojoj mjeri mogu nastetiti pljuskavice, ne znam. Sta kaze tvoj dr?

< Poruku je uredio maajaa -- 30.3.2012 13:12:55 >

Ena, 22.05.2003
Dino, 13.06.2012

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 627
30.3.2012 13:21:36   
ajla86
ja sam zatrudnila nakon 4 godine jada i belaja,i sa 4-5 sedmica trudnoce dobijem pljuskavice bez povisene temperature.
isla sam na Gak Idrizbegovic i Godinjak su bili za ciscenje odmah bez cekanja,dok Nikulin je ceko 6 sedmicu kao ako srce pocne kucati sve je uredu a ako ne onda ciscenje.srce je prokucalo...sad cu raditi triple test pa onda aminocenteza mada mi opet Idrizbegovic kaze da nemogu reci jeli djete retardirano,da li radi mozak kako treba je li slijepo gluho njemo itd itd svasta mi je nabrojao....

(odgovor članu maajaa)
Neposredna veza do poruke: 628
30.3.2012 13:41:34   
abh
Amniocinteza je pokazuje sve anomalije nazalost. Uglavnom promjene na hronozomima. Ja bih ti preporucila od srca da odes do doktora Divanovica i s njim se posavjetujes.

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 629
30.3.2012 13:42:02   
abh
sorry htjela sam napisati NE POKAZUJE

(odgovor članu abh)
Neposredna veza do poruke: 630
30.3.2012 13:42:35   
maajaa
joj ajla :(
pa i u trudnoci bez komplikacija niko ne moze garantovati da dijete nece biti slijepo, gluho ili nijemo i malo mi se cini neprofesionalna izjava tog dr. ja bih potrazila jos koje misljenje.  nadam se da je tvoja bebica ipak OK.

< Poruku je uredio maajaa -- 30.3.2012 13:44:02 >

Ena, 22.05.2003
Dino, 13.06.2012

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 631
30.3.2012 13:54:05   
canim
ajla86 i moja prijateljica je prebolovala pljuskavice u trudnoci i to negdje na pocetku, hB plod se uredno razvija, treba da se porodi za nekih 15tak dana. Ona je istrazivala i razgovarala sa nekim dr u nekim drugim zemljama kako tretiraju zene koje obole u toku trudnoce s pljuskavicama uglavnom dobila je odgovor da virus koji prouzrokuje pljuskavice nije opasan po plod, tj nije kao recimo virus rubeola koji jeste opasan a od nasih dr. je dobila odgovor isto da radi ciscenje, vjerovatno nasi dr. i ako znaju tu informaciju nece da rizikuju da ih poslije optuzis za neki problem a kao sto je neko naveo i sasvim uredna trudnoca automatski ne znaci da je sve ok.

(odgovor članu maajaa)
Neposredna veza do poruke: 632
30.3.2012 14:03:49   
ajla86
znam da ti niko garantovati nemoze nizasta na svijetu...ali et ako nesto i nije nedaj Boze uredu volila bih samo da znam.da se pripremim...nakon ovih nalaza oticu i kod divanovica cula sam i ja za nejga da je dobar.kad uradim ove nalaze oticu cu.
nasi doktori cuvaju svoje guze,sta njih briga.
hvala vam cure

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 633
30.3.2012 14:11:19   
abh
E kod Divanovica otici do 12 sedmice, ako ces mu vec ici, jer nalaz amniocinteza ce ti tek biti poslije 20.sedmice.

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 634
30.3.2012 14:12:24   
abh
a bice sve ako Bog da u redu.

(odgovor članu abh)
Neposredna veza do poruke: 635
2.4.2012 20:18:40   
xxwxx
Evo i ja da se javim, nalazi amniocentez stigli, uredan zenski kariotip :)

(odgovor članu abh)
Neposredna veza do poruke: 636
2.4.2012 21:30:21   
amiyca
Cestitam, xxwxx! :) Sad uzivaj u trudnoci... :)

Sunce mamino 20.04.2012

(odgovor članu xxwxx)
Neposredna veza do poruke: 637
2.4.2012 21:37:53   
maajaa
user posted image
uzivaj u ostatku trudnoce, xxwxx!

Ena, 22.05.2003
Dino, 13.06.2012

(odgovor članu amiyca)
Neposredna veza do poruke: 638
2.4.2012 22:54:24   
enna
Potrazi misljenje i nekog drugog doktora.Licno sam radila triple test koji je procentualno tacan 42% (tako barem ovdje kazu) i i nalaz nije bio uredan onda sam radila amniocentezu i sve je bilo uredno hB.Amniocentezom se pokazu anomalije,sindromi ali kao sto ti nasa forumasica rece dali je beba slijepa,nijema.gluha se nemoze znati tim putem.Moju trudnocu je vodio jedan stariji doktor sa dosta iskustva i kada sam trebala raditi amniocentezu on mi je rekao da ne moram na UZ sve pokazuje uredno otkucaji srca su uredni a kod djece sa anomalijama su duplo veci i specificno za Down sindrom je da se na UZ bebe vidi nosic a kod bebe koje su oboljele od Downa se ne vidi.Nadam se da je sa tvojom trudnocom sve u redu budi hrabra i jaka i sretno!!!!

23.04.2008-stigla mamina sreca poslije 9 godina!!!!

(odgovor članu maajaa)
Neposredna veza do poruke: 639
3.4.2012 8:22:55   
lumpi
Cestitam xxyxx na urednom naluzu ,znam kako je tesko ovo cekanje -moj nalaz jos nije stigao .....

(odgovor članu enna)
Neposredna veza do poruke: 640
3.4.2012 8:57:12   
novi kolacic
Joj mene strah te amniocenteze! Kod mene nuhalni nabor oko 1 mm i vidi se nosna kost i ja i muz imamo 31 god...Ali zbog moje debljine i dijabetesa, tripl test pokazao vjerovatnocu za Down 1/72. Sve ide u prilog tome da je greska u testu, ali me strah da odbijem amniocentezu i da dijete ne bude Ok pa da sebi predbacujem cijeli zivot sto nisam uradila test. A s druge str. ne vjerujem ovim dr.previse, imam prednjacecu posteljicu, zadebljali zid materice (jal miom, jal prekacificirano oziljno tkivo od prvog carskog) i lagane kontrakcije materice. Jos sam jedva zanijela nakon 4 godine pokusavanja. Bas bi me dotulo da mi krene plodna voda i pobacim zbog amniocenteze. A nalazila sam po forumima i takve. Ovdje su hvala Bogu svi uredno prosli amniocentezu, ali ja vazda iskopam neke crnjake da se ubijem u pojam user posted image

(odgovor članu lumpi)
Neposredna veza do poruke: 641
3.4.2012 9:25:15   
enna
novi kolacic i meni je sam pojam amniocenteze izgledao uzasno ali evo da te ohrabrim da to nije nikakav strasan zahvata i ako ti ga tvoj ginekolog savjetuje da uradis uradi ga da budes mirna.Najgore od svega je iscekivanje nalaza mjesec dana,poslije zahvata moras da odmaras 3 dana ja nisma nista pila mada mnogim forumasicama doktor prepise apaurin za smirenje odmaraj i samo odmaraj poslije toga.Zahvat ne boli,ne boli ni ubod zaista nista ne boli osim sto moras mirovati nemoj da te bude strah.A vjerovatnoca od pobacaja je samo 1% u malim slucajevima se desi pobacaj i nemoj da mislis uvijke na najgore vec misli pozitivno i sretno sta god da odlucisuser posted image

23.04.2008-stigla mamina sreca poslije 9 godina!!!!

(odgovor članu novi kolacic)
Neposredna veza do poruke: 642
3.4.2012 10:40:14   
xxwxx
Kao što enna rece, zahvat nije nimalo strasan. Ne mogu reci da ga nisam osjetila, na momenat i boli ali to traje par sekundi. Ono najgore dolazi tek poslije. Cekanje rezultata, a to je doslovno strasno kako odmice vrijeme.
A sto se tice pobacaja, na dokumentu koji su meni dali da potpisem pise 0,2%

Novi kolač tesko da si gora od mene s crnjacima. Prvo je bilo kuca li srce, ne kuca - crnjak, Sama iscitavala nalaze i uvijek nalazila nesto, ginekologu uvijek bilo uredno, krvna grupa rh negativna (sto bi bilo jednostavno kad moze komplicirano), da li ici na amnio, ginekolog protiv, kaze sve ok a meni crnjak pa ipak mi je 36 godina. Nakon toga strah od rezultata i ono 0,2 % sanse za pobacaj, 15 dana cekanja i trazenja na netu slucajeva sa losim nalazom amnio. Dobila jucer nalaz i sve uredno i sta mislis da ja slijedece radim. Trazim na netu, da li je moguce da je rezultat pogresan.
To je bilo do jucer, od danas sam odlucila ne traziti vise nista i puno bolje se osjecam.

IZVORNA PORUKA: novi kolacic

Jos sam jedva zanijela nakon 4 godine pokusavanja. Bas bi me dotulo da mi krene plodna voda i pobacim zbog amniocenteze. A nalazila sam po forumima i takve. Ovdje su hvala Bogu svi uredno prosli amniocentezu, ali ja vazda iskopam neke crnjake da se ubijem u pojam user posted image

Ne moze ti niko reci sta i kako da radis, niti iko moze obecati da ce sve biti ok. Cak i onda kada sve prodje ok, nema garancije. Ono najvaznije je da sama sa sobom rascistis, da li ti zelis to dijete bez obzira na sve. Ako zelis onda ti amniocenteza niti ne treba.

Mozda je okrutno ali ja sam oduvijek znala da ne zelim genetski bolesno dijete, i isto tako znam da bih uradila pobacaj da je nalaz pokazao da je tako, cak i u situaciji da znam da mi je to mozda jedina sansa da imam dijete. Moras o puno toga razmisliti, ne samo ti, nego ti i tvoj suprug zajedno.

(odgovor članu enna)
Neposredna veza do poruke: 643
3.4.2012 14:15:10   
lumpi
Znam kako se osjecas novi kolacicu ja sam bila u jako slicnoj situaciji :posteljica prednji zid ,miom naprijed, jedan carski rez i krvna grupa RH negativana-sve sami rizici za amniocentezu na koje me je i sam doktor upozorio....Moj NT -4,00 mm bio je razlog za amnio i ja sam je ipak uradila ,pored svih navedenih rizika ( naravno bila sam u velikoj dilemi raditi ili ne ). Doktor je ipak nasao mjesto da ne ide kroz posteljicu i amnio je hvala bogu prosla bez komplikacija...Nalaz jos cekam ali sam zelila da ti pomognem svojim iskustvom oko odluke za /protiv amniocenteze...Ukoliko ti mogu pomoci pitaj????'

(odgovor članu xxwxx)
Neposredna veza do poruke: 644
3.4.2012 18:27:24   
novi kolacic
Joj hvala vam puno sto ste me utjesile user posted image . Odlucila sam se da je radim, dr.mi je ponudio da ponovim tripl u dr.laboratoriji pa da onda odlucim, ma necu da razmisljam vise i da se sekiram. Puno je rizika, jako sam debela pa je znaci i veliki trbusni zid, pa zadebljala materica pa posteljica...Al eto, sta je tu je, cetiri god.pokusavam zanijeti ali zaista ne zelim muke ni djetetu ni sebi ako ono nije uredu, pogotovo sto vec imam jednu kcerku i imam zasta i za koga zivjeti. Ne bih posto-poto dijete zadrzala sa malformacijama. Nekima je to okrutno, ali to je moja odluka jer bi takvo dijete imalo zivot losije kvalitete, a i moja sadasnja kcerka bi trpila.
Uglavnom, hvala na utjesi, idem sa osmjehom na amniocentezu, bola me nije strah ni najmanje, na to nisam ni pomislila, samo nek sve prode OK user posted image

(odgovor članu lumpi)
Neposredna veza do poruke: 645
23.4.2012 9:05:18   
abh
E za koliko je vama nalaz bio gotov i otprilike kojim danom zovu. Znam da je prije 3 godine bio to utorak, a sad vise ne znam. Ja sam radila prije 2 sedmice, pa me vec pocinje hvatati blaga nervoza.

(odgovor članu novi kolacic)
Neposredna veza do poruke: 646
26.4.2012 8:34:11   
lumpi
Ja sam nalaz dobila za mjesec dana ,zvali su me petkom ali ne naznam je li to praksa ili se samo tako deselo. Na nalazu piše : Pregledano 15 mitoza -normalan muški kariotip ,za izdavanje urednog nalaza potrebno pregledati 20 mitoza tako da se nalaz izdaje neodređen..... Kad sam vidjela nalaz prvo sam naravno poludila ,ali poslije razgovora s doktorom i geneticarom sam se malo smirila jer su mi objasnili da je bolnicki protokol da pregledaju 20 mitoza (koje nisu uspjeli uzgojiti-uzgojili samo 15 ) zato je nalaz neodređen ali da misle da je sve ok.. Eto ima i ovakvih iskustava, nazalost......

(odgovor članu abh)
Neposredna veza do poruke: 647
26.4.2012 10:13:14   
maajaa
i ja sam cekala skoro mjesec dana na nalaz (dva-tri dana manje).

Ena, 22.05.2003
Dino, 13.06.2012

(odgovor članu lumpi)
Neposredna veza do poruke: 648
26.4.2012 12:27:22   
abh
Bas dugo treba da nalaz bude gotov. Moja zaova je u 13. sedmici radila u Njemackoj i nalaz joj bio za 3 dana.

(odgovor članu maajaa)
Neposredna veza do poruke: 649
26.4.2012 19:21:59   
xxwxx
Moj nalaz je bio za 14 dana, ali privatno.

(odgovor članu abh)
Neposredna veza do poruke: 650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *