|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Amniocenteza
27.6.2012 18:48:03   
moon2
Aavalon
tek sad vidim da si odgovorila na moje pitanje.
Hvala svakako, dakle kako sam shvatila to sto nije bilo dovoljan broj celija u mitozi u uzorku ne mora da znaci da nesto nije ok.
Hvala jos jednom

(odgovor članu moon2)
Neposredna veza do poruke: 676
28.6.2012 7:49:31   
AAvalon
moon,
upravo tako, to samo znaci da uzorak nije bio pogodan za detaljnu analizu. kao i sa svakim drugim testom koji postoji, tako se i kod amniocenteze moze desiti da uzorak jednostavno ne zadovoljava kriterije.
dobra stvar je da su uspjeli uraditi FISH, taj nalaz je u redu, sto ti govori da je najvjerovatnije i sa bebom sve u redu, ali kao sto su ti i sami rekli, ne mogu to tvrditi sa 100% sigurnoscu.

nemoj se sikirati, vidi sa svojim ljekarom sta dalje. sretno user posted image i samo se uvijek sjeti da se veeeelika vecina beba rodi zdrava, sa ovim testovima ili bez njih

Dum spiro spero

(odgovor članu moon2)
Neposredna veza do poruke: 677
28.6.2012 14:20:28   
moon2
AAvalon hvala jos jednom,
nalaz sam radila radi povecanog rizika na trisomiju 21, sto je pokazao tripl test,
iako prema ostalim pokazateljima nisam spadala u rizicnu skupinu.
Ali kako sam cula cesto se dogadja da urade lose tripl testove. Zato i imaju puno
zena za amniocentezu.
Nadam se da ce sve biti dobro, slijedece sedmice cu do svog ginekologa.
U svakom slucaju si me mnogo utjesila sa informacijom da los uzorak ne mora znaciti da nesto nije ok.
Pozdrav :)

(odgovor članu AAvalon)
Neposredna veza do poruke: 678
10.7.2012 9:18:10   
Marija13
I ja sam radila amniocintezu (09.07.) isto zbog povecanog rizika na T21, a prethodno na triple test upucena zbog povecanog nuhalnog nabora. Stvarno je sve ovo jako stresno i trudim se ostati mirna. Svaki tren osluskujem mrda li se beba i kako ce moja mrvica podnijeti zadiranje u njen prostor user posted image i uz sve to moram piti apaurin i cephabos. Samo neka ovih 8 rizicnih dana prodje ok, a na nalaze cemo misliti kasnije.

"Ono što mi jesmo određuje našu djecu daleko više nego ono što im govorimo. Znači, potrebno je da budemo danas, ono što želimo da naša djeca postanu sutra."

(odgovor članu moon2)
Neposredna veza do poruke: 679
12.7.2012 16:22:40   
moon2
Marija 13,
sretno i samo se pridrzavaj napomena o ponasanju nakon nalaza,
odmaranje antibiotici, apaurini. Pij i jogurt b aktiv i/ili sensia (sadrze neke dobre bakterije), nije lose
radi ocuvanja vaginalne flore, jer se meni desilo da mi se od antibiotika poremetila,
pa sam morala uzimati rojazol vaginalete.
Sretno i misli pozitivno :)
P.S. Nalaz sam dobila nakon 35 dana, a ne 20 kako su rekli

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 680
12.7.2012 17:49:12   
Marija13
Hvala moon2 user posted image odmaram, pijem terapiju, jedino mi se čini da kad popijem apaurin ne osjetim bebu po cijeli dan pa se prepadnem. Da li je i jedna od vas isla na kontrolu poslije amnio, kontam da odem privatno jer mi je moj dr (Murtezić) rekao da dođem s nalazom to mi je nekako puno čekati user posted image

"Ono što mi jesmo određuje našu djecu daleko više nego ono što im govorimo. Znači, potrebno je da budemo danas, ono što želimo da naša djeca postanu sutra."

(odgovor članu moon2)
Neposredna veza do poruke: 681
12.7.2012 17:56:09   
Marija13
...i jos me zanima da li oni zovu kad je nalaz gotov, ili mi moramo zvati? Nije mi palo na pamet da ih pitam izletila sam ko munjena!

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 682
12.7.2012 18:06:18   
moon2
Ma da ti pravo kazem, mislim da je to normalno. I ja jedan dan vise, jedan dan manje osjetim bebu.
Nemoj da se brines. :)
A sto se tice nalaza, oni ce te kontaktirati.

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 683
18.7.2012 21:41:56   
LELA 77
Ovim putem bi htela da pohvalim profesora Aleksandra Ljubića iz Specijalne ginekološke bolnice sa porodilištem "Jevremova" u Beogradu na besprekorno urađenoj biopsiji horionskih čupica koju mi je danas radio.Može reći ko šta hoće, ali kada Ljubić radi zaista ne boli, postupak je trajao oko 2 minute, a nalate dobijam za 2 dana.Takođe, moram da pohvalim i osoblje bolnice zbog njihove ljubaznosti i efikasnosti.

Govori tiho i nosi psa sa sobom.

(odgovor članu moon2)
Neposredna veza do poruke: 684
20.7.2012 13:34:35   
munjeviti.juric
Pozdrav.Ja sam nova na ovoj temi.Radila sam nalaz amniocin.prije 32 dana,i pošto nema poziva,a ja nemogu više čekati,nazovem i saznam da ja,a i ostale buduće majke,po svoj prilici,neće još izvjesno vrijeme znati rezultat,jer gore nešto ne ide kako treba.Sestra Ramiza kaže da je zadnje relultate dobila od nalaza vađenih 21.05!?!?user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu LELA 77)
Neposredna veza do poruke: 685
20.7.2012 13:45:49   
Marija13
Uzas..sigurno su u pitanju godisnji odmori, jer u ovom gradu tada sve drzavne sluzbe zakazu user posted image cuj na nalaz se ceka dva mjeseca...znaci ja cu svoj dobiti u septembru a tad cu biti sedmi mjesec trudnoce user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu munjeviti.juric)
Neposredna veza do poruke: 686
20.7.2012 14:40:51   
munjeviti.juric
/Ma ja sam višeuser posted image user posted image od svega ovog.Koja je svrha nalaza ako se čeka ovoliko???Poštenije je da kažu nemožemo,otiđite kod privatnika,platite i dobit ćete rezultata za 15 dana.Ima broj labaratorije 033/298/405 na koji se javi,isprva,polumrtav čiko,poslije se ispostavi fin,pa se može informisati.

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 687
20.7.2012 21:31:29   
LELA 77
Kao što su mi i rekli zvali su za 2 dana, odnosno danas, rekli mi da je sve ok i da nosim sina.

Govori tiho i nosi psa sa sobom.

Neposredna veza do poruke: 688
23.7.2012 18:41:23   
Ela35
Ja sam radila amniocintezu 04.06. i još uvijek nisam dobila nalaze. LJudi šta se dešava, taj čiko kaže da je neka od tih žena koja radi u laboratoriji na bolovanju, a druga na godišnjem ili šta već. Neko ih je već i tužio. Meni je danas 49 dana od kako sam radila nalaz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zamislite molim vas, grozno mi je user posted image .
Ima li iko još kakvih vijesti?

(odgovor članu LELA 77)
Neposredna veza do poruke: 689
27.7.2012 14:56:46   
munjeviti.juric
E drage moje,počelo se dešaviti.Naime,danas sam zvala i sestra Ramiza mi je saopćila da je dobila rezultate od 28.05,što je po njenom dobro.E sad kad ćemo mi doći na red,to neznam,jer se čiko danas nije javljao na tel.PUNO SREĆE SVIMA!!!

(odgovor članu Ela35)
Neposredna veza do poruke: 690
30.7.2012 15:52:21   
magbi
cccccc zezate me pa koliko se dugo ceka taj nalaz aminocinteze bas izgleda dugo sta ako nesto nije ok koliko dana nakon amino se mora odmarati ja cu u ponedeljak da radim ako bog da

Neposredna veza do poruke: 691
30.7.2012 19:46:13   
Marija13
Oni preporucuju 15 dana odmora, od toga 7 dana bukvalno da nista ne radis, imas pravo na 15 dana bolovanja ako radis. Ali vjeruj mi odmor je stvarno potreban, ja sam i 10 dana poslije amnio osjecala kontrakcije i stezanje..
A sto se tice cekanja, cula sam da oni urade neke preliminarne testove na down, i ako nesto nije ok javi se ranije, a ovi sto su ok idu na "cekanje" user posted image Moj bi nalaz trebao biti gotov 09.avgusta..

< Poruku je uredio Marija13 -- 30.7.2012 19:49:40 >

(odgovor članu magbi)
Neposredna veza do poruke: 692
31.7.2012 9:49:07   
munjeviti.juric
Marija13,lijepe ove informacije,ako će tvoj nalaz biti gotov 09.08 a radila si 09.07,moj je već trebao biti gotov,a teta jutros mi saopći da nezna kad će moj datum doći na red,da nazovem sljedeće sedmice,da one s ginekologije daju pogrešne informacije,jer one znaju da mikrobiologija nema ljudstva a da nema šanse da nazi budu gotovi za mjesec dana!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 693
31.7.2012 12:07:27   
magbi
molim vas sta ste vi oblacile kad ste isle raditi amino,treba li ista nosit sa sobom od higene ili kako vec unaprjed hvala

Neposredna veza do poruke: 694
31.7.2012 13:29:07   
moon2
magbi, ne treba nista nositi
samo preporucuju da ujutro prije nego krenes popijes apaurin

(odgovor članu magbi)
Neposredna veza do poruke: 695
31.7.2012 22:15:28   
magbi
ccc jedan samo apaurin jeli tako me glava boli vec treci dan placem bez prestanka

(odgovor članu moon2)
Neposredna veza do poruke: 696
1.8.2012 10:44:30   
rose
zene nemojte se sekirati...znam kako vam je...ja sam danima prije amnio gledala na youtube klipove da se pripremim na ono sto me ceka...i na kraju zadnja usla u ordinaciju i odradila to...a ne da nije bolilo vec je bio onako cudno...poslije toga 5 dana odmarala, pila preporucene tablete...i razumijem da je uzas cekati ovoliko dugo na nalaze...user posted image  ja sam popila apaurin vec kad sam tamo dosla...da mu ne prodje djelovanje dok dodjem na red user posted image  nije to toliko strasno user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu magbi)
Neposredna veza do poruke: 697
3.8.2012 0:02:54   
magbi
daj te mi neki broj da vidim koji ce onda raditi amino u ponedeljak 08.06

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 698
4.8.2012 1:02:48   
Marija13
033/250-285 ovo ti je broj kartoteke, tete su jako ljubazne i odgovorit ce na tvoja pitanja user posted image

(odgovor članu magbi)
Neposredna veza do poruke: 699
4.8.2012 23:52:34   
magbi
hvala u pon ako bog da dr,kandic de mi recite ima li ikavih rezulata po koliko se to ceka

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *