|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Amniocenteza
9.3.2012 11:43:05   
xxwxx
Hvala ti puno, kako mi je prvi put nisam bas upoznata s procedurom zakazivanja pa sam pocela paniciti. Ali evo sve je ok nazvali su i dogovorili smo za slijedecu sedmicu, a tebi zelim da sto prije dobijes rezultate

(odgovor članu Mila_80)
Neposredna veza do poruke: 601
13.3.2012 16:07:49   
yasemin
Lumpi jesi uspjela uraditi aminocenterzu? ako su parametri odnos glavice i bedrene kosti veći od 2mm (pitaj ginekologa za ove parmetre) sigurno je sve OK tako je meni rekao moj ginekolog (ima preko 20 godina radnog iskustva) u subotu sam radila 4D i ovaj doktor u Agramu je gledao paramete gčavica nos i bedrena kost i rekao je da je sve fala Bogu OK

yasemin

(odgovor članu lumpi)
Neposredna veza do poruke: 602
14.3.2012 7:48:46   
Mila_80
Meni jučer stigli rezultati amniocenteze, nalaz je uredan, normalan zenski kariotipuser posted image    user posted image user posted image

ESMA-to mi je ljubav-05.07.2010.

(odgovor članu yasemin)
Neposredna veza do poruke: 603
14.3.2012 9:21:33   
maajaa
Mila_80, cestitam user posted image

Ena, 22.05.2003
Dino, 13.06.2012

(odgovor članu Mila_80)
Neposredna veza do poruke: 604
15.3.2012 10:57:02   
yasemin
čestitam Mia80 user posted image user posted image user posted image

yasemin

(odgovor članu Mila_80)
Neposredna veza do poruke: 605
16.3.2012 9:48:59   
lumpi
Konačno sam uradila amnio u ponedjeljak ,nakon što su me vratili dva puta ,doktor je treći ponedjeljak u 19 sedmici trudnoće ipak našao mjesto da ne ide kroz posteljicu.. Sama procedura nije uopšte strašna kako je sve mi mame zamišljamo ,mogu cak reci da je bezbolna ,tako da sav onaj strah nije bio opravdan...Evo danas je peti dan od postupka ne osjecam nikakve bolove ,nema plodne vode ni krvarenja pa se nadam da je prošlo bez komplikacija ...Bila sam i ja na 4d kod Mehmedbašića i rekao mi je da je sve ok,ali da je ipak amnio nezamjenjljiva metoda tj.da na uvz moze biti sve ok ,ali ipak da se rodi mongoloid tako da sam odlucila otici na amnio i opet bi to napravila...
Mila drago mi da ti je nalaz dobar, sad se opusti i uzivaj.....
Drage moje koliko ste vi mirovale meni je već dosadilo ,i kad se dobije nalaz ???? Sestra mi je rekla za 20 dana ali citajuci po forumu vidim da je vecina dobila za 30 ......
Yasemin- ja sam ipak imala indikaciju za amnio NT 4.00mm ,tako da za mog doktora a i mene nije bilo govora o tome da je ne radim ,cak je rekao da bi radio i kroz posteljicu da je morao...Kod tebe su samo godine ako se nevaram bile razlog, tako da je to ipak drugacije....Nadati se najboljem pa ce vajda tako akobogda i biti ,pozdrav za tebe i hvala ti što se mislila na mene....

(odgovor članu yasemin)
Neposredna veza do poruke: 606
16.3.2012 9:54:17   
Mila_80
Ja sam mirovala dva-tri dana i to ne baš strogo, malo sam i šetala, lagano...a rezultate sam dobila za 20 dana, radila sam privatno kod Mehmedb....
Nadam se da će ti rezultati biti uredni pa da onda fino uživaš u svojoj trudnoćiuser posted image

(odgovor članu lumpi)
Neposredna veza do poruke: 607
16.3.2012 10:43:29   
yasemin
hoće akoBogda sve biti OK
meni je indikacija brat (djete sa posebnim potrebama nije imao potvrđenu Dg Sy.Down) uradili mi karitip na genetskom institutu gdje su utvrdili da on nema Down tj. ima normalna broj hromosoma nema nikakva hrom.oštećenja , prilikom rođenja je reanimiran po procjeni doktora nije disao 12 min tako da je mozak tad doživio neko oštećenje koje se kasnije odrazio da zaostaje u duševnom razvoju ali falaBogu na hrom. nivo je OK jer je do rođenja bio zdrava i normalna bebe komplikacija na porodu je učinila svoje....

yasemin

(odgovor članu lumpi)
Neposredna veza do poruke: 608
16.3.2012 12:15:48   
Mila_80
yasemin ista situacija je i kod mene...iako mi je doktor govorio da nema potrebe da radim amnio ja sam ipak zbog te indikacije ( brat ) radila amnio u obe trudnoće i hB sve je bilo ok ...i tebi će aBd sve biti u redu

(odgovor članu yasemin)
Neposredna veza do poruke: 609
16.3.2012 14:35:53   
lumpi
Lezim vec 5 dana i boli me kicma tako bi rado izašla u šetnju ali preporuka s GAK-a je 15 dana mirovanja pa se jos ne usudim izaci...vidjet cu do kada cu izdrzati....
Kad si ti Mila toliko cekala nalaze kod Mehmedbasica je cu sigurno mjesec svoje ....

(odgovor članu Mila_80)
Neposredna veza do poruke: 610
19.3.2012 19:17:41   
xxwxx
Pozz,evo i ja da prijavim da sam danas radila amnio kod Mehmedbašića u Sarajevu. Nalazi ce biti za 15 dana. Lumpi mislim da se tih 15 dana mirovanja ne odnosi na lezanje. Ja sam sve pitala kako i sta i receno mi je da mogu i izaci i ponasati se kao i inace, samo izbjegavati bilo kakve fizicke napore slijedecih nekoliko dana.

(odgovor članu lumpi)
Neposredna veza do poruke: 611
20.3.2012 8:32:13   
lumpi
Na GAK-u ti je kao na traci ,uđeš -izađeš ,i ne stigneš ništa pitati .Vjerujem da Mehmedbašić to lijepo objasni ,(imala sam s njim lijepo iskustvo). Hvala na info. već danas idem u kratku šetnju. xxwxx javi nam nalaz ,nadamo se najboljem akobogda.....

(odgovor članu xxwxx)
Neposredna veza do poruke: 612
27.3.2012 14:36:19   
abh
E moze li mi neko reci da li se zakazuje termin za AC na Jezeru ili samo dodjes u ponedeljak ujutro. I u kojoj sedmici najranije rade?

(odgovor članu lumpi)
Neposredna veza do poruke: 613
27.3.2012 20:40:00   
amiyca
Na GAK-u se ne zakazuje nikakav termin. Dodjes u ponedjeljak ujutro, cini mi se u pola 10 (nazovi i provjeri u koje vrijeme trebas doci, jer tada pokupe sve knjizice 250285) i cekas... Ja sam radila sa punih 20. nedjelja po preporuci prof. Jadranke Dizdarevic. Neke zene koje su bile 17. nedjelja su vracene kada sam ja radila amnio...

Sunce mamino 20.04.2012

(odgovor članu abh)
Neposredna veza do poruke: 614
28.3.2012 8:21:44   
lumpi
Ja sam radila amnio u 19 sedmici tj.12.03.2012 godine .Kažu da je 18 sedmica idealna, i da narucuje se .Ja sam dolazila 3 ponedjeljka i svaki put bi me sestra ponovno naručila za slijedeci ponedjeljak ...U ranijem postu sam napisala razloge vracanja...

(odgovor članu amiyca)
Neposredna veza do poruke: 615
28.3.2012 9:23:13   
abh
E hvala zenice na odgovorima.

(odgovor članu lumpi)
Neposredna veza do poruke: 616
28.3.2012 9:42:21   
novi kolacic
Pitanje: Ko radi amniocentezu na Gak-u? Koji doktor?

(odgovor članu abh)
Neposredna veza do poruke: 617
28.3.2012 10:20:39   
Semica

IZVORNA PORUKA: lumpi

Lezim vec 5 dana i boli me kicma tako bi rado izašla u šetnju ali preporuka s GAK-a je 15 dana mirovanja pa se jos ne usudim izaci...vidjet cu do kada cu izdrzati....
Kad si ti Mila toliko cekala nalaze kod Mehmedbasica je cu sigurno mjesec svoje ....

nije istina da s emora lezati 15 dana...2h treba lezati a 2 dana ne pretjerivati sa poslovima...to je sve!

Mami i tati poklon za 5 mjeseci braka-nasa princeza Sarah 15.09.2011 :)

(odgovor članu lumpi)
Neposredna veza do poruke: 618
28.3.2012 10:26:42   
Semica

IZVORNA PORUKA: xxwxx

Pozz,evo i ja da prijavim da sam danas radila amnio kod Mehmedbašića u Sarajevu. Nalazi ce biti za 15 dana. Lumpi mislim da se tih 15 dana mirovanja ne odnosi na lezanje. Ja sam sve pitala kako i sta i receno mi je da mogu i izaci i ponasati se kao i inace, samo izbjegavati bilo kakve fizicke napore slijedecih nekoliko dana.

tacno tako...ja sam morala mirovati 2h...a dva dana nakon amnio samo da ne radim teske fizicke poslove-rekli su mi ovako: slobodno mozes naoraviti rucak hehehe ali nemoj prozore prati ;) :P ljubim vas

(odgovor članu xxwxx)
Neposredna veza do poruke: 619
28.3.2012 10:30:14   
Semica
ja stvarno ne znam kako to kod vas u Sarajevu tako vracaju -sto zbog guzve sto zbog dr.razloga...i kako to da se ne zakazuje...u Tz se sve znalo-kada trebas doci-moras sve nalaze sa pregleda ponijeti...sa nalazom doktora koji je preporucio amnio i uputnicom svog ljekara moras otici naruciti se na gaku-i onda odnijeti papir na kojem ti je zakazan termin u zdravstveno da udare pecat ( jer oni placaju zahvat) i vratiti to na gak ponovo...i da u 18toj sedmici je najidealnije -sve prije je preprano i veca je sansa za komplikacije a sve poslije je prekasno...dodjes kada ti je zakazano,budes gotova za 15tak minuta -lezis 2h i kuci...i to je to..nalazi za 15-20dana...
i rizik nije 5% kao sto je neko napisao nego 0.05% -1%...dakle bolje uraditi nego ne-po mom misljenju...a isto tako je 1% sansa da nalaz nece pokazati pravo stanje...a u Tz se ampicilini piju 10 dana 4X dnevno i gynipral i izoptin-ampicilini da ne dodje do infekcije...gynipral opusta maternicu da ne dodje do kontrakcija ( ali izaziva aritmije) i izoptim-koji smiruje aritmije izazvane gynipralom..ja hB nisam imala nikakvih nus pojava od lijekova ni posljedica amnio...

< Poruku je uredio Semica -- 28.3.2012 10:33:21 >

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 620
28.3.2012 10:33:43   
maajaa
Meni je radio dr. Nikulin
(ne znam da li je uvijek isti dr)

Ena, 22.05.2003
Dino, 13.06.2012

(odgovor članu novi kolacic)
Neposredna veza do poruke: 621
28.3.2012 18:00:30   
amiyca
Meni je radio dr. Begic...

Sunce mamino 20.04.2012

(odgovor članu maajaa)
Neposredna veza do poruke: 622
29.3.2012 8:56:06   
lumpi
Napisala sam mirovanje 15 dana zato što tako pise na obrazcu koji se dobije na GAK-u Sarajevo ,zajedno sa uputama za terapiju. Ja ovdje iznosimo svoja licna iskustva , a ne naucne teze, tako da sam ja lezala 5 dana a cijelih 15 sam bila na bolovanju i pazila sta radim . Uvijek se vodim logikom bolje sprijeciti nego lijeciti ,a vi naravno postupajte po licnom misljenju jer nisam kompetentna da nekome sugerisem kako ce postupati ....
Meni je radio dr.Nikulin (topla preporuka za njega ) i znam da još radi dr.Begic, dr.Imsirija, dr.Abadzic - ne znam za ostale ....

(odgovor članu amiyca)
Neposredna veza do poruke: 623
29.3.2012 9:17:31   
Malenaoduvijek

IZVORNA PORUKA: Semica

nije istina da s emora lezati 15 dana...2h treba lezati a 2 dana ne pretjerivati sa poslovima...to je sve!

2008 sam radila amniocentezu na GAK-u i jeste preporuka mirovanje 15 dana,nikakvi teski poslovi a to sta ce ko raditi to je da njega odnosno nje

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 624
29.3.2012 9:27:36   
rose

IZVORNA PORUKA: MALA1994

IZVORNA PORUKA: Semica

2008 sam radila amniocentezu na GAK-u i jeste preporuka mirovanje 15 dana,nikakvi teski poslovi a to sta ce ko raditi to je da njega odnosno nje

ja sam 7 dana...u ponedjeljak bila amnio...i uzela do kraja sedmice i spojila vikend....

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *