|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Amniocinteza
24.1.2012 10:00:16   
Mir@H
Ja sam radila test u Italiji za rizik od Downovog sindroma,ovdje se radi u 12. nedjelji trudnoce. Snimali su nuhalni nabor i jos su mi uzimali krv za analizu,nalaz bude gotov za 7 dana. Ukoliko taj test bude pozitivan dalje ides na amniocentezu. Obzirom da je moj bio negativan,ja ne moram ici. U svakom slucaju,poznajem par osoba koje su radile amniocentezu u Bosni,ukljucujuci i moju sestru i sve je proslo ok,bez ikakvih komplikacija i sada imaju zdrave bebe. Mislm da nema razloga da se plasis. user posted image
IZVORNA PORUKA: yasemin

iskreno ti želim sve naj naj hajirnije da nalaz bude OK ,ali ja se jako bojim aminocenteze i skoro sam odustala od iste , raspitujem se po Europi za neki test preko majčine krvi kojim se otkriva da li je bebe poziotivnma na Down ili ne ..

(odgovor članu yasemin)
Neposredna veza do poruke: 576
27.1.2012 9:28:22   
yasemin
Da li je to Tripl test ili Materni T21?
(ja sam za ovaj drugi kontaktirala firmu koja je licencirana za Europu a nalazi se u Hamburgu i rekli su mi da ovaj test rade trenutno samo američke labaratorije a da će u njemačkoj početi tek sredinom godine)

yasemin

(odgovor članu Mir@H)
Neposredna veza do poruke: 577
27.1.2012 13:16:48   
Mir@H
Pa mislim da ce prije biti kao double test,obzirom da ga ovdje zovu btitest. I obavezan je za sve trudnice

(odgovor članu yasemin)
Neposredna veza do poruke: 578
27.1.2012 17:15:43   
yasemin
ja samo je on vrlo nepouzdan  mislim da samo govori o genetskoj predispoziciji , a ne o hromozomskom  sastavu hromozoma koje beba ima jer Down je genetski poremećaj na hromozomsl+kom nivo tj, duplira se 21 hromozon iz nekih još uvjek za nauku nedokučivih razloga.. te iz tih razloga moj doktor tripl test nije ni preporučio.

yasemin

(odgovor članu Mir@H)
Neposredna veza do poruke: 579
27.1.2012 21:32:04   
Mir@H
Pa u svakom slucaju onda imas amniocentezu,mislim da je ona svakako najpouzdanija. user posted image

(odgovor članu yasemin)
Neposredna veza do poruke: 580
28.1.2012 9:27:33   
yasemin
da jeste do 95 % ali nosi i 5% rizika za pobačaj spontani , ali ovaj  novi test koji tek sredinom godine stiže u njemačku je 99% siguran a uzima se majćina krv

yasemin

(odgovor članu Mir@H)
Neposredna veza do poruke: 581
5.2.2012 17:05:56   
yasemin
nema ništa sutra od aminocenteze ,,,,,,,,,,,,,,,,

yasemin

(odgovor članu yasemin)
Neposredna veza do poruke: 582
16.2.2012 9:04:04   
lumpi
Nova sam na forumu ,15 sedmica trudnoce,zelim se ukljuciti u raspravu o amniocentezi jer bi je trebala raditi za 10 dana .Razlog za amnio je NT 4.00mm kod jednog doktora i 2.63 mm kod drugog te da stvar bude gora 3,6mm kod treceg doktora.Obzirom na ovakve razlicite rezultate odlucila sam se za amnio.Posteljica mi je prednji zid pa me brine kako ce to sve ici obzirom da su yasemin vratili a dr.Nikulin je i moj doktor .Molila bih vas za vaša iskustva sa amnio,hvala...

(odgovor članu yasemin)
Neposredna veza do poruke: 583
16.2.2012 13:05:58   
maajaa
samo da podijelim sa vama da su mi upravo javili da je nalaz amniocenteze uredan, potvrdjeno je da nam stize djecak :)

Ena, 22.05.2003
Dino, 13.06.2012

(odgovor članu lumpi)
Neposredna veza do poruke: 584
16.2.2012 14:10:11   
lumpi
Cestitke maajaa za zdravog djecaka ,sad se razmazi i uzivaj u ostatku trudnoce.....

(odgovor članu maajaa)
Neposredna veza do poruke: 585
16.2.2012 15:22:19   
maajaa
lumpi, hvala.
nadam se da cemo i tebi ovdje cestitati na urednom nalazu!

Ena, 22.05.2003
Dino, 13.06.2012

(odgovor članu lumpi)
Neposredna veza do poruke: 586
17.2.2012 12:37:24   
yasemin
nek je sa srećom maajo , drago mi je zbog tebe , ja je nisam uradila , po savjetu Nikulina sam uradila Tripl i on je OK tako da rizik da me bode kroz posteljicu nisam željela , biti će šta dragi Bog da ...

yasemin

(odgovor članu maajaa)
Neposredna veza do poruke: 587
17.2.2012 12:42:41   
yasemin
meni je doktor rekao da dođem 6.2 ponovo , ali zbog vremena nisam mogla , išla sam kod svog ginekologa ništa se nije promjenilo opet bi trebalo biti kroz posteljicu . Oba doktora su rekli isto da bosti kroz posteljicu povećava rizik od spontanog jer igla može oštetiti krvotok posteljic e te da ona počne da odumire , na ulatra zvuku se ne vidi da li je neki krvni sud prepreka , u svakom slučaju NT je meni 2,5 mm bio u 13 nedelji al mi je doktor rekao da je ok i u toku pregleda ga je mjerio 3puta jednom je bio 2,00 , 1, 9 , 2, 5 to se stalno mjenja pa on zato spada u nesigurne pokazatelje da sa plodom nešto nije uredu. Uradi trip test imaš vremena rezultati budu za 7 dana--

yasemin

(odgovor članu lumpi)
Neposredna veza do poruke: 588
17.2.2012 14:50:06   
lumpi
Radila sam kombinirani probir i rizik za trisomoju je bio vrlo veliki ,obzirom da se unose parametri sa ultrazvuka pri cemu je NT 4.00 mm što je automatski dalo tako loš rezultat .Doktor mi je rekao da mi tripl ništa ne znaci, da trebam na amnio, s tim da je na prošlom pregledu napomenuo da ce je biti teško uraditi zbog posteljice sprijeda .U mom slucaju ne dolazi opcija bez amnio , nebi se usudila .Uff, baš me strah ...

(odgovor članu yasemin)
Neposredna veza do poruke: 589
17.2.2012 15:18:57   
yasemin
sad gledam rezultate svog trip testa i parametri nisu NT na postu Trip test možeš vidjeti moje rezultate , ni amino nije 100 % sigurana znam dva slučaja gdje je rezultat bio OK a djete se rodilo sa Down sind. samo vjeruj svojoj intuiciji i moli dragog Boga da sve bude OK NT nije konstantan parametar niti je siguran ..želim ti puno sreće ..gdje ćeš da radiš amino???
IZVORNA PORUKA: lumpi

Radila sam kombinirani probir i rizik za trisomoju je bio vrlo veliki ,obzirom da se unose parametri sa ultrazvuka pri cemu je NT 4.00 mm što je automatski dalo tako loš rezultat .Doktor mi je rekao da mi tripl ništa ne znaci, da trebam na amnio, s tim da je na prošlom pregledu napomenuo da ce je biti teško uraditi zbog posteljice sprijeda .U mom slucaju ne dolazi opcija bez amnio , nebi se usudila .Uff, baš me strah ...

yasemin

(odgovor članu lumpi)
Neposredna veza do poruke: 590
17.2.2012 20:01:23   
lumpi
Izgleda da ništa nije 100 % pouzdano, samo dragi bog zna,ali je amnio dijagnosticka ,a double i tripl statistička metoda .Planirala sam da radim na Jezeru .Trudim se pozitivno razmisljati ali kad ti ubace bubicu da ipak sve neizgleda po propisu ,onda ti  crv sumnje neda mira. Hvala ti i tebi takođe mirnu trudnocu i zdravu bebicu akobogda...

(odgovor članu yasemin)
Neposredna veza do poruke: 591
22.2.2012 11:48:06   
Anoniman
Pozdrav,

Molila bih ako neko zna da mi odovori na slijedece pitanje.

Naime iz Mostara sam i radila bih amniocentezu privatno u Sarajevu kod dr. Mehmedbasica.
Koliko unaprijed se zakazuje postupak i koje je nalaze potebno imati.

(odgovor članu lumpi)
  Neposredna veza do poruke: 592
22.2.2012 13:54:38   
maajaa
nisu potrebni nikakvi nalazi
za termin mozes nazvati 033 811 155

Ena, 22.05.2003
Dino, 13.06.2012

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 593
23.2.2012 15:37:03   
Mila_80
amnio zakazana za sutra u 12 kod Mehmedbašića, nije mi prvi put ali svejedno blaga doza nervoze postoji...

ESMA-to mi je ljubav-05.07.2010.

(odgovor članu maajaa)
Neposredna veza do poruke: 594
   RE: Amniocenteza
25.2.2012 10:35:00   
uplasen1
Nova sam ovdje i htjela bih pitati ako netko ima iskustva da mi odgovori.Isla sam na amnio..dobila sam rezultate hvala Bogu piše nalaz normalan ženski user posted image ali me zabrinula opaska na kraju nalaza u kojoj piše:Dobiven uzorak plodove vode bio je izrazito krvav (smeđe boje)pa postoji mogučnost kontaminacije majčinim stanicama??? Ima li netko takvih iskustva??

(odgovor članu bebano)
Neposredna veza do poruke: 595
27.2.2012 8:25:46   
Mila_80
uplasen1 ja sam u petak radila amniocentezu i kada su mi izvadili plodnu vodu dr. Mehmedbašić me je upitao da li sam krvarila u trudnoći jer mi je plodna voda tamna tj. smeđa...međutim ja nisam krvarila u trudnoći tako da sam i ja sad malo zabrinuta iako mi dr. ništa nije više rekao...sad čekam nalaze i molim Boga da je sve u redu...

(odgovor članu uplasen1)
Neposredna veza do poruke: 596
27.2.2012 9:19:24   
maajaa
Mila_80, nadam se da ce nalaz biti OK.

Ena, 22.05.2003
Dino, 13.06.2012

(odgovor članu Mila_80)
Neposredna veza do poruke: 597
27.2.2012 19:28:07   
lumpi
Mene su vratili kako sam i pretpostavljala ,posteljica naprijed pa bi trebalo ici iglom kroz nju sto povecava rizik,rekli mi da dođem za 15 dana ,ali na moje insistiranje da pokušamo za 7 dana su pristali jer me ovo odlaganje i išćekivanje ubija.....Sad mi je doktor još rekao da mi je posteljica zadebljala i da beba ima glavu pognutu naprijed,zna li ko šta o tome?????

(odgovor članu maajaa)
Neposredna veza do poruke: 598
8.3.2012 20:16:28   
xxwxx
Pozdrav,

vec nekoliko dana pokusavam zakazati amniocentezu kod Mehmedbasica. Posto nisam iz Sarajeva uzeti su mi podaci i receno mi je da ce me kontaktirati geneticar. Medjutim vec 4 dana mi se niko ne javlja...
Vec me je polako pocela hvatati panika jer ne znam koliko se na termin ceka. Ja sam sada 16+0. Nemam iskustva s time pa ne znam kada nazovu da li zakazuju za 2 dana ili za 15.
Molila bih one koje su radile privatno da mi odgovore. Hvala.

(odgovor članu lumpi)
Neposredna veza do poruke: 599
9.3.2012 10:23:31   
Mila_80
Ja sam radila kod Mehmedbašića i kad sam zvala da zakažem termin rekli su mi da će mi se oni javiti i javili su se za par dana i odmah su mi ponudili nekoliko termina u narednoj sedmici da izaberem koji mi najviše odgovara...nazovi ih ponovo...a meni je danas tačno 15 dana od kada sam radila amnio pa sad čekam rezultate...sva sam ko na iglama...

(odgovor članu xxwxx)
Neposredna veza do poruke: 600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *