|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Amniocinteza
16.1.2012 14:40:26   
yasemin
to je pravo čudno negdje sam na netu pročitala da se amino radi od 16 do 19 nedelje (a naš zakon dpozvoljava abortus do 21 nedelje) dok islam tumaći drugačije (do 4 mjeseca odnosno do 120 dana) ponekad se pitam što Bože sve mora biti komplikovano tri godine smo se trudili , uradili jednu inseminaciju bezuspješno , odlučili se ići u Tursku na vantjelesnu i ono u septembru ne dođe vještica , i sad evo čovjek u nekom grču ..........

yasemin

(odgovor članu amiyca)
Neposredna veza do poruke: 551
16.1.2012 17:09:48   
amiyca
Ja sam tripl radila sa punih 16 i cim sa dobila nalaz (u 18. nedjelji) otisla kod Jadranke da se konsultujem. Ona sjela i izracunala kad je najbolje da odem na amniosintezu. I na izjavi koju potpises na GAK-u pise od 16-19, ali su meni uradili sa punih 20 (taj dan je bilo punih 20). Nisu mi pravili nikakve probleme... Jedna zena je bila sa mnom, sa punih 19 nedjelja, vec je usla u 20.Ova sto je bila 17 nedjelja je vracena, i kad je izasla iz ordinacije rekla nam je da je dosla prerano i da su je zato vratili. Ostale sto su vracali za slijedeci termin je zbog nemirne bebe. I ne bila nemirna kad cekas po dva sata ispred ordinacije da dodjes na red... Neke zene popiju nesto za smirenje kad krenu na amniosintezu. Ja nisam, al su me pocele hvatati kontrakcije u neka doba...
I mi smo pokusavali dvije i po godine... trebala ici na inseminaciju i vjestica ne dodje u septembru. Ja nekako mislim da ce sve biti u redu i ne dam da me lose misli obuzimaju. Znam da dr grijese (meni na prvom UZV nisu vidjeli da su blizanci, pa kad je jedan plod otisao, drugi dr vidio da su bili. Hvala Bogu da je jedno ostalo.). Ali opet, mislim pozitivno. Do sada je sve kako treba, pa bice ako Bog da i ovaj nalaz ok, a i bebac kad nam dodje na proljece... user posted image

Sunce mamino 20.04.2012

(odgovor članu yasemin)
Neposredna veza do poruke: 552
17.1.2012 13:04:56   
yasemin
iskreno ti želim sve naj naj hajirnije da nalaz bude OK ,ali ja se jako bojim aminocenteze i skoro sam odustala od iste , raspitujem se po Europi za neki test preko majčine krvi kojim se otkriva da li je bebe poziotivnma na Down ili ne ..

yasemin

(odgovor članu amiyca)
Neposredna veza do poruke: 553
17.1.2012 13:14:36   
Semica
Amnio se radi u 18toj sedmici...to je najbolje doba za raditi amnio...ja sam radila sa 17 sed i 5 dana...nalazi se cekaju 3 sedmice...ne gleda se uopce da se uskladi do termina do kad je dozvoljen abortus da bude sve gotovo...bar je kod mene slucaj bio tako..nego da Nb nesto nije ok bilo-sazvali bi komisiju i izazivali prijevremeni poradjaj-na taj nacin bi uradili "abortus" da se tako izrazim...

Mami i tati poklon za 5 mjeseci braka-nasa princeza Sarah 15.09.2011 :)

(odgovor članu yasemin)
Neposredna veza do poruke: 554
17.1.2012 13:38:47   
Semica
A sto se tice spontanih i komplikacija nakon amnio...vrloooo vrlooo su takvi slucajevi rijetki..i oni koji se jave su najcesce zbog tog sto majka ne pije redovno ili nikako propisanu terapiju nakon zahvata i ne miruje...dakle nama su 5 puta naglasili i sestre i doktori da se ne igramo s terapijom -da trebamo sih 10 dana redovno piti lijekove jer jedni su za sprjecavanje infekcije a drugi za opustanje maternice ( da ne dodje do kontrakcija)...tako da ukoliko se zene pridrzavaju strogo onoga sto je dr.rekao sve bi trebalo biti ok;)

Mami i tati poklon za 5 mjeseci braka-nasa princeza Sarah 15.09.2011 :)

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 555
17.1.2012 14:53:41   
amiyca
IZVORNA PORUKA: yasemin

iskreno ti želim sve naj naj hajirnije da nalaz bude OK ,ali ja se jako bojim aminocenteze i skoro sam odustala od iste , raspitujem se po Europi za neki test preko majčine krvi kojim se otkriva da li je bebe poziotivnma na Down ili ne ..

I ja tebi zelim da sve bude u redu, draga yasemin... Zbog tebe i bebe je bolje da se malo opustis i da budes optimisticnija... Beba osjeti sve tvoje promjene raspolozenja, pa i taj strah... Ne znam za druge testove. Koliko je meni poznato u EU svim trudnicama sada rade amnio, jer je jedini relevantan nalaz... U svakom slucaju, najbolje da sama odlucis sta ces... Sretno... user posted image

Sunce mamino 20.04.2012

(odgovor članu yasemin)
Neposredna veza do poruke: 556
17.1.2012 21:13:21   
yasemin
hvala ti na željama , raspitala sam se u europu je došao iz amerike test MaterniT21 koji zamjenjuje aminon navodno ga rade u njemačkoj i švicarskoj 23-1-  sam u 17 nedelji a 30-1  u 18 nedelji tako da ću još razmisliti mada smo odlučiči skoro 80% da nećemo raditi amino jer ako bi nalaz bio nedaj Bože kad ga dobijem biti ću u  25 nedelji trudnoće što je jako teško odlučiti se za ono najgore (ide se pred etičko vjeće i dr peripetije ). mislim da kod nas rade jako kasno (u europi rade sa 15 nedelja i nalaz se čeka 10 dana) a čekanje nalza mjesec dana je predugo.

yasemin

(odgovor članu amiyca)
Neposredna veza do poruke: 557
18.1.2012 14:53:43   
amiyca
Moj nalaz je danas gotov. Sve ok. Cekamo maj i user posted image ... user posted image

Sunce mamino 20.04.2012

(odgovor članu yasemin)
Neposredna veza do poruke: 558
18.1.2012 23:37:23   
rose

hvala ti na željama , raspitala sam se u europu je došao iz amerike test MaterniT21 koji zamjenjuje aminon navodno ga rade u njemačkoj i švicarskoj 23-1-  sam u 17 nedelji a 30-1  u 18 nedelji tako da ću još razmisliti mada smo odlučiči skoro 80% da nećemo raditi amino jer ako bi nalaz bio nedaj Bože kad ga dobijem biti ću u  25 nedelji trudnoće što je jako teško odlučiti se za ono najgore (ide se pred etičko vjeće i dr peripetije ). mislim da kod nas rade jako kasno (u europi rade sa 15 nedelja i nalaz se čeka 10 dana) a čekanje nalza mjesec dana je predugo.

taj test koliko skontah samo je test za down...a iz amnio se radi test na jos 2 vrlo ozbiljne anomalije ploda...jedan je edwards sindrom a treci ne mogu se sjetiti....elem valjda prvo iz triple testa vide postoji li rizik na jednu od ta tri poremecaja i koliki je pa se onda upucuje na amnio...kod mene je bio rizik za down 1:150 i amnio hvala Bogu bila uredna i moja ceza se rodila ziva i zdrava user posted image eh kad se sjetim sebe na ovoj temi i brige te tri sedmice user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu yasemin)
Neposredna veza do poruke: 559
18.1.2012 23:38:13   
rose

IZVORNA PORUKA: amiyca

Moj nalaz je danas gotov. Sve ok. Cekamo maj i user posted image ... user posted image

cestitam...sad se opusti i osluskuj kako te bebac lupa user posted image user posted image

(odgovor članu amiyca)
Neposredna veza do poruke: 560
19.1.2012 19:46:39   
yasemin
super drago mi je da si se kutarisala neizvjesnostiuser posted image

yasemin

(odgovor članu amiyca)
Neposredna veza do poruke: 561
19.1.2012 19:51:31   
Visnja RR
amiyca uzivaj sada user posted image

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu yasemin)
Neposredna veza do poruke: 562
19.1.2012 20:09:30   
amiyca
Hvala vam, drage moje...  user posted image Bilo je tesko cekati ovako dugo rezultate (mjesec dana)... Vjerovatno bi mi bilo teze da nisam imala jedan tripl uredan (onaj drugi je bio 1:117 za down), ali ipak je veliko olaksanje i ovaj test dobiti uredan... user posted image

Sunce mamino 20.04.2012

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 563
21.1.2012 19:40:02   
yasemin
ja u ponedeljak idem raditi aminocentezu , (oddlučili smo se nakon dugo premišljanja), a doktor mi je rekao da tripl test ne radim jer on nkišta ne dokazuje tj. nije pouzdan pouzadnost mu je 50%)nego nam je (zbog mog brata koji ima Down (nepotvrđen dodouše)rekao da radimo amino , a ultrazvučno nam je rekao da je sve OK nuhalni nabor i napomenuo da on iz svog iskusta zna (ako sam ga ja dobro shvatila)kad je omjer-razlika između glavice i bedrene kosti 2mm sve OK ali ipak zbog porodične anamneze  aminocenteza je neizbježna.samo da sve akoBogda protekne u redu.

yasemin

(odgovor članu amiyca)
Neposredna veza do poruke: 564
21.1.2012 20:30:47   
amiyca
Draga yasemin, sretno u ponedjeljak! Samo se opusti koliko god mozes. Proces nije ugodan, ali trebas misliti pozitivno i bice sve ok, ako Bog da... user posted image Javi nam kako je proslo i pridrzavaj se terapije koju ti daju...

Sunce mamino 20.04.2012

(odgovor članu yasemin)
Neposredna veza do poruke: 565
21.1.2012 21:57:19   
yasemin
hvala ti na željama , samo me je strah da mi bebu ne ubodu iskreno , gineklog mi je rekao da se antibiotici piju 4 dana , kakvu si ti terapiju imala??

(odgovor članu amiyca)
Neposredna veza do poruke: 566
21.1.2012 23:39:30   
rose

hvala ti na željama , samo me je strah da mi bebu ne ubodu iskreno , gineklog mi je rekao da se antibiotici piju 4 dana , kakvu si ti terapiju imala??

dr prati na uz i ako se beba vrti saceka...ovi doktori na gak-u svaki ponedjeljak odrade bar 20 amniocenteza i prilicno su iskusni, nemoj se sekirati user posted image

(odgovor članu yasemin)
Neposredna veza do poruke: 567
22.1.2012 9:58:36   
amiyca

Sestra i dr prate UZV bebu i polako ulaze s iglom. Zenama kojima je beba previse nemirna odgode amnio za naredni put ili sacekaju. Terapija je svima ista: Cephabos cps 500 mg 2x2 8 dana daje se preventivno da se ne bi inficiralo mjesto uboda, Apaurin 2mg 2x1 8 dana daje se da bi se smirila materica, 1,5 l tecnosti dnevno da bi se nadoknadila plodna voda, mirovanje 15 dana, mada su prva tri strogo mirovanje. Kad ti urade amnio, zalijepe ti tufer i sutradan ujutro mozes da ga skines i da se normalno istusiras. Neke zene popiju Apaurin prije postupka, sto mozda nije lose da ti se opuste misici. Ja sam dugo cekala i u neka doba sam imala kontrakcije, pa je muz stajao u redu za mene.

Sunce mamino 20.04.2012

(odgovor članu yasemin)
Neposredna veza do poruke: 568
22.1.2012 15:11:30   
maajaa
i ja idem sutra na amnio.
yasemin, sretno

Ena, 22.05.2003
Dino, 13.06.2012

(odgovor članu amiyca)
Neposredna veza do poruke: 569
22.1.2012 15:42:10   
yasemin
sretno i tebi maajaa

yasemin

(odgovor članu maajaa)
Neposredna veza do poruke: 570
22.1.2012 15:44:13   
yasemin
hvala ti na odgovoru:)

yasemin

(odgovor članu amiyca)
Neposredna veza do poruke: 571
23.1.2012 16:58:00   
yasemin
nisam uradila danas amino iz razloga što je trebala igla ići kroz posteljicu , a doktor Nikulin je rekao da sačekamo 15 dana pa ćemo vidjeti. Kad se bode kroz posteljicu može nastaiti krvarenje i spontani, mnogo veća  vjerovatnost ,,pa vidjeti ćemo jer ako trebalo kroz posteljicu nećemo rizikovati. Da li je iko na forumu amino urađena kroz  posteljicu??

yasemin

(odgovor članu yasemin)
Neposredna veza do poruke: 572
23.1.2012 19:14:04   
maajaa
Ja sam uspjela uraditi, nalazi za 15-20 dana.

Ena, 22.05.2003
Dino, 13.06.2012

(odgovor članu yasemin)
Neposredna veza do poruke: 573
23.1.2012 22:09:43   
amiyca
majaa, i meni su rekli tako, a nalaz dosao za mjesec. Nemoj se iznenaditi ako bude kasnio... Bitno je da sve, ako Bog da, bude ok sa tvojom bebicom... user posted image
yasemin, nemam pojma kako je meni islo. Ako te je Nikulin vratio onda je imao razlog za to i nije htio da rizikuje. Zao mi je sto nisi uspjela da uradis to danas, jer si se psihicki pripremila za to.

Sunce mamino 20.04.2012

(odgovor članu maajaa)
Neposredna veza do poruke: 574
23.1.2012 22:40:50   
maajaa
dok sam dosla na red, jednoj zeni su uspjeli uraditi nalaz, a cetiri su odgodili za iduci ponedjeljak. a jeste nezgodno jer se psihicki pripremis, pa jos cekas tamo satima da dodjes na red i onda saznas da trebas opet to isto proci.

yasemin, bolje je da dr nije isao na rizik i sretno da to zavrsis iduci put (i naravno da nalaz bude uredan).

amiyca, srela sam danas dvije zene koje su radile amnio prije mjesec dana, a tek su dosle po nalaz. :( ali kao sto kazes, bitno je da sve bude na kraju OK

Ena, 22.05.2003
Dino, 13.06.2012

(odgovor članu amiyca)
Neposredna veza do poruke: 575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *