|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko...
16.2.2012 19:18:34   
Alfa
CAO,
radila sam PAPA test još u 10. mjesecu prošle godine na GAK-u u Sarajevu i tek mi je nalaz bio gotov za 4 mj. tj. danas sam podigla nalaz.
Vrlo mi je teško da dešifrujem rukopis citologa, ali dok ne odem do svog dr G. malo sam nestrpljiva pa vas pitam da li je moguće da nalaz glasi: " preparat tehnički nije najbolji".
Preporuku citologa ne mogu pročitati ali vas pitam šta znači
PA= I II III IV V
pri čemu je meni zaokruženo III ??????
Samo da napomenem da sam citala za CIN pa da li je to to, s obzirom da meni na nalazu nigdje ne piše CIN??
HVALA.....
(p.s. postavljam isto pitanje koje sam postavila u okviru druge teme, ali želim brz odgovor pa zato to pitam i ovdje)

(odgovor članu nika83)
Neposredna veza do poruke: 1301
16.2.2012 23:22:55   
CICIKA MICIKA 74
Alfa ako nije CIN zaokruzen,a dobro da nije,mozda imas grupu tj.pojacano bijelo pranje,mozda mala upala ,strpi se do dr.Pozzzz

(odgovor članu Alfa)
Neposredna veza do poruke: 1302
16.2.2012 23:24:23   
CICIKA MICIKA 74
Pametno bi bilo da negdje privatno uradis ovih dana PAPA ponovo.Nadam se da nije nista osim upale,ne panici.

(odgovor članu CICIKA MICIKA 74)
Neposredna veza do poruke: 1303
22.2.2012 14:32:50   
nika83
Nevjerovatno je da se na nalaz čeka 4 mjeseca,to je stvarno previše....Pa za 4 mjeseca može se puno toga promijeniti u organizmu.Ja sam radila briseve na Gaku prošle sedmice i rekli su mi da se čeka mjesec dana što mi je takođe puno,ali bojim se da se i to ne pretvori u 4 mjeseca.Papa test kod privatnika bude gotov za nekoliko dana tako da je to u svakom slučaju bolji izbor.Pozz svima!!!

Neposredna veza do poruke: 1304
22.2.2012 19:38:08   
CICIKA MICIKA 74
Ma ja nikad gore ne radim PAPA test,briseve sam 1 radila cekala sam 20 dana da stignu ,i platila 25km ,a u Skerlicevoj ne platim nista ,samo s uputnicom odem na mikrobiologiju i pokupim sva ona cuda za te briseve,vratim i do 7 dana bude gotovo.A Godinjak prihvata te nelaze .

(odgovor članu nika83)
Neposredna veza do poruke: 1305
22.2.2012 19:48:23   
draguljče
Godinjak user posted image Samo riječi pohvale za njega, hvala mu do neba.

Boj se ovna, boj se govna, pa kad ću onda živjeti?!

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

Neposredna veza do poruke: 1306
22.2.2012 20:42:59   
Alfa
Zdravo drage moje,
hvala vam na odgovorima!
Bila sam kod dr Godinjaka i čovjek me tako smirio, uzeo mi ponovo papa test ( a dok je nalaz uzimao kaže da ništa ne vidi, sve čisto), ali čekaćemo nalaz, pa ako bude loš onda neka terapija, a ako nadam se bude dobar-onda će mi svi nalazi biti ok, pa vidjećemo šta dalje, javiću ...
I ja da se nadovežem sa pohvalama za doktora, ma čim on ne forsira da mu se dolazi privatno, čak šta više, ako dođeš privatno kaže ti da ako imaš knjižicu dođeš na GAK, i tako dalje, to sve govori kakav je čovjek i doktor.
Cao...

(odgovor članu draguljče)
Neposredna veza do poruke: 1307
24.2.2012 21:07:31   
CICIKA MICIKA 74
Cula sam da dr.pocetkom mjeseca ide u Italiju,Izeta mi rekla na telefon kad sam zvala da kazem da inseminacija nije uspjela,ne zna kad se vraca oko 6.3.mozda.

(odgovor članu Alfa)
Neposredna veza do poruke: 1308
5.3.2012 23:19:03   
Mia
Drage trudilice, da li neko od vas zna da li dr. Godinjak radi postupke VTO i ako radi kakva su iskustva? Mene to jako zanima posto sam pocela da radim neke pretrage kod njega, a bas sam kandidat za VTO. Ja sam kao nekad cula (ili sam  umislila da sam cula user posted image ) da i on radi VTO, pa ako iko od vas ista zna o tome, bila bih mu jako zahvalna na odgovorima. Pozdrav

Neposredna veza do poruke: 1309
6.3.2012 14:18:15   
irisss
Je li ti Godinjak radio laparo? vidim na drugoj temi da su ti problem jajovodi, ako ti je on to ustanovio pretpostavljam da će ti  on predložiti  i vto. On ih radi ali se na njih vrlo teško odluči, uglavnom kada su u pitanju godine žene, ali ako je kod tebe takva situacija, ne vidim razloga da te odbije. Moraš ga samo pitati i možda malo navaljivati. Osim njega vto na Jezeru radi i dr, Muminbašić, za Idrizbegovića nisam sigurna

(odgovor članu Mia)
Neposredna veza do poruke: 1310
6.3.2012 20:15:11   
Mia
Hvala irisss na odgovoru! Nije mi dr. Godinjak radio, ali je pregledao sve moje nalaze i preporucio mi VTO. Sada vadim nalaze hormona i onih silnih bakterija, pa cemo vidjeti sta ce biti sa tim. Bas bih voljela da znam kako izgleda postupak VTO kod dr. Godinjaka ... da li se punkcija izvodi u anesteziji ili nazivo user posted image user posted image  Da li iko ista zna o ovome?

(odgovor članu irisss)
Neposredna veza do poruke: 1311
8.3.2012 7:35:09   
ena0002
Mia dr. Godinjak radi VTO...ali koliko sam upratila ne bas cesto....nije to samo do njega ..tu ti veliku ulogui odigra i biolog i tehnike rada biologa i oprema....osim dr. Godinjaka ovo sve ostalo je onako user posted image . Zena koja radi ko biolog je pred penziju i radi klasicni IVF sto znaci da nalaz tm mora zaista biti perfektan...ako imalo ne valja ne bih ti preporucila da to radis gore....onda se raspitaj pa probaj kod Balica ili negdje vani.

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu Mia)
Neposredna veza do poruke: 1312
8.3.2012 20:47:42   
Mia
Hvala ena0002 na inf.Trenutno vadimo nalaze mm i ja pa cemo vidjeti kakvi ce biti. Nadam se da nece biti nehih vecih problemauser posted image user posted image user posted image  Pravo da ti kazem, malo me je strah raditi VTO na Jezeru jer izgleda da bas niko nema iskustva u tome ... barem ne na ovom forumu, a ako ovdje nema, onda ne znam gdje ce biti. Ipak je ovaj forum riznica iskustava i informacija user posted image

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 1313
8.3.2012 21:50:57   
sar@
Mia, jednom prilikom dok sam čekala dr.Godinjaka u čekaonici sam razgovarala sa jednom ženom kojoj su odstranjena oba jajovoda i jedan jajnik, ona je dva puta radila VTO kod dr.Godinjaka, nažalost nije joj uspjelo ali eto znam da je ona to radila.Koštalo je oko 2000 km.

(odgovor članu Mia)
Neposredna veza do poruke: 1314
11.3.2012 17:10:55   
hmela
Drage moje ev samo da se javnem i kažem da ni moja 3 inseminacija,nije na žalost uspjela i da ja ni dalje ne odustajemuser posted image .Od sutra Klomifen pa u subotu kod njega.Sve naj i svu sreću i uspjeh onima koji su u iščekivanju,sretno :)

Tko čekati ne zna, taj neće shvatit, niti će znati drugi
da si me spasila ti jedina čekanjem svojim dugim.
Nas dvoje samo znat ćemo kako preživjeh vatru kletu -
naprosto, ti si čekati znalakao nitko na svijetu.

(odgovor članu Mia)
Neposredna veza do poruke: 1315
11.3.2012 17:48:23   
Mia
hmela zao mi jeuser posted image  Naravno da neces odustati ... ovo je borba od koje se ne odustaje user posted image  A jesi li razmisljala o VTO?

(odgovor članu hmela)
Neposredna veza do poruke: 1316
12.3.2012 14:27:53   
Alfa
Cao drage moje,
evo u velikoj sam dilemi, pa bih da sa vama to podijelim, odnosno da me malo posavjetujete, ako je neka od vas prošla kroz isto/slično.
Naime, ranije sam pisala o tome kako već 3 god. pokušavamo sa bebom i opisivala čitav postupak od vađenja nalaza pa do klomifena, pregnila, menopura itd.
Da se ne ponavljam, od nalaza koje mi je dao dr Godinjak da uradim sve je u redu, kod muža sve u redu takođe. I odem prošle sedmice kod dr da vidim šta dalje i on mi predloži laparaskopiju  i da mi upustva šta sve trebam da pribavim od nalaza, ali ja sam stala iz sljedećeg razloga.....
Naime, odem kod dr gin. u dom zdravlja po uputnice za nalaze za laparaskopiju, kad tamo od doktora pa do sestara počnu da prevrću očima kad sam to spomenula.
Ja se pravo zabrinula i pitam što? Kažu oni: pa što lap., nije to baš  bezazleno, to je operacija, što da to radim ako nema potrebe, kasnije mi mogu nastati neke priraslice. Kaže dr da li sam gledala štitnu žlijezdu i šećer....što ne predložim dr Godinjaku da mi ultrazvučno pregleda prohodnost jajovoda, a ne odmah na laparaskopiju i što ne pokuša prvo inseminaciju..., pa onda da se malo informišem kod dr doktora i na internetu (kao da imamo izbora velikog-tu je dr God. i dr Meh.), da ne pristajem olako na laparaskopiju...itd.
Molim vas da sa mnom podijelite slično iskustvo...šta bi vi ....jer ja sam se tada toliko nasekirala-samo se vrtim u krug, i nisam još ništa od nalaza za lapar. počela da vadim, eto neznam šta ću-tačno su me prepali???????????
Hvala...

(odgovor članu Mia)
Neposredna veza do poruke: 1317
12.3.2012 14:57:35   
vjestica
alfa prije svega dr Godinjak je stručnjak za sterilitet,a ne obični gineolog u DZ
ultrazvučno se ne može provjeriti prohodnost jajovoda, da može svi bi tako provjeravali, a ne radili hsg ili laparo (a hsg nije toliko pouzdana metoda kao laparo)
laparoskopija je rutinski zahvat, nakon kojeg odmah sutra ideš kuće, a ja sam se nakon 2 sedmice vratila i na posao
inseminacija se ne radi, ako prethodno nije provjerena prohodnost jajovda
ja potpuno vjerujem dr Godinjaku, jer je on meni pomogao da nakon 5 g braka dočekam svoju bebu user posted image
ja sam radila sve kako mi je on predlagao - pretrage ( i kod mm i kod mene sve ok) , laparoskopija, ciljani odnosa i 2 inseminacije (druga uspješna, nakon koje sam i rodila svoju princezu)
sretno user posted image

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu Alfa)
Neposredna veza do poruke: 1318
12.3.2012 18:05:41   
nella28
Draga alfa ja sam radila hsg kod dr mehmedbašića to je uz pregled prohodnosti jajovoda sa kontrastnom tečnošću,nisam htjela laparo,pa sam uradila hsg radi se na živo malo boli,traje oko 5 min,platila sam 250km,detaljnije pogledaj na int,ako ne želiš laparo.dr godinjak to ne radi .sretno

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 1319
12.3.2012 20:34:07   
madame noire
Alfa,

Predlazem da prije laparopskopije uradis hormonalni status (FSH, LH, E2, PRL, TSH, testosteron, SHBG, progesteron,...).
Laparoskopija, jeste operacija ili ne tako strasna. Sama cinjenica da vec sutradan ides kuci govori da je u pitanju rutinska operacija.
Ja sam kod Profesora trebala raditi laparoskopiju, medjutim s obzirom na moje stanje jajnika morali su raditi laparotomiju (klasicna operacija). Meni i laparotomija nije bila tako strasno iskustvo a operacija je bila jako komplikovana trajala je 4 sata, tako da mislim da je laparoskopija rutinska operacija i ja definitivno ne bih bjezala od nje...naravno nakon hormonalnog statusa.
S obzirom da je kod tebe sve oki, vjerovatno ce i hormonalni status biti okej, medjutim ja bih ga ipak provjerila za svaki slucaj...

Samo hrabro i sretno user posted image

(odgovor članu nella28)
Neposredna veza do poruke: 1320
12.3.2012 22:59:12   
vjestica
hormonalni status se svakako provjeri na samom početku liječenja kod dr Godinjaka

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu madame noire)
Neposredna veza do poruke: 1321
13.3.2012 11:14:50   
choirgirl
Alfa,

Ja sam bila u slicnoj situaciji, radila sam hsg medjutim nalaz nisu mogli interpretirati, odn. tecnost je bila prosla kroz jajovode ali nije izasla iz jajovoda i nisu bili sigurni da li su mi jajovodi zatvoreni na krajevima ili naprosto nije tecnost pod dovoljnim pritiskom ubacena.
I onda je moj doktor za neplodnost insistirao na laparoskopiji, a moj ginekolog koji me inace vodio prije je bio totalno protiv. Tako su me zbunjivali da se 2 mjeseca nisam mogla odluciti sta dalje i uradila sam laparo na kraju. Ali da je kod mene hsg pokazao jasno prohodnost jajovoda, sigurno ne bih isla na operaciju.

Nije laparoskopija toliko strasna operacija, ja sam kuci isla isti dan, a na posao se vratila nakon 5 dana..ali je ipak operacija, pod generalnom anestezijom, i kao i svaka operaciaj nosi izvjesne rizike.
Tvoje je da odlucis, ali mislim da je zasad dovoljno uraditi hsg da se utvrdi prohodnost jajovoda, nakon toga vec mozes na inseminacije, zasto odmah laparoskopija?

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 1322
13.3.2012 12:16:59   
M kao Mama

IZVORNA PORUKA: Alfa

Cao drage moje,
evo u velikoj sam dilemi, pa bih da sa vama to podijelim, odnosno da me malo posavjetujete, ako je neka od vas prošla kroz isto/slično.
Naime, ranije sam pisala o tome kako već 3 god. pokušavamo sa bebom i opisivala čitav postupak od vađenja nalaza pa do klomifena, pregnila, menopura itd.
Da se ne ponavljam, od nalaza koje mi je dao dr Godinjak da uradim sve je u redu, kod muža sve u redu takođe. I odem prošle sedmice kod dr da vidim šta dalje i on mi predloži laparaskopiju  i da mi upustva šta sve trebam da pribavim od nalaza, ali ja sam stala iz sljedećeg razloga.....
Naime, odem kod dr gin. u dom zdravlja po uputnice za nalaze za laparaskopiju, kad tamo od doktora pa do sestara počnu da prevrću očima kad sam to spomenula.
Ja se pravo zabrinula i pitam što? Kažu oni: pa što lap., nije to baš  bezazleno, to je operacija, što da to radim ako nema potrebe, kasnije mi mogu nastati neke priraslice. Kaže dr da li sam gledala štitnu žlijezdu i šećer....što ne predložim dr Godinjaku da mi ultrazvučno pregleda prohodnost jajovoda, a ne odmah na laparaskopiju i što ne pokuša prvo inseminaciju..., pa onda da se malo informišem kod dr doktora i na internetu (kao da imamo izbora velikog-tu je dr God. i dr Meh.), da ne pristajem olako na laparaskopiju...itd.
Molim vas da sa mnom podijelite slično iskustvo...šta bi vi ....jer ja sam se tada toliko nasekirala-samo se vrtim u krug, i nisam još ništa od nalaza za lapar. počela da vadim, eto neznam šta ću-tačno su me prepali???????????
Hvala...

vala što ne mogu stručnjaka na svakom koraku, mislim na ove iz DZ, majko mila, drž se ti Godinjaka i akobogda sve će biti dobro.

(odgovor članu Alfa)
Neposredna veza do poruke: 1323
13.3.2012 13:45:10   
nika83
Pozdrav svima, Alfa ja takođe ima sličan problem.Dakle,uradila sam sve moguće pretrage koje je dr. Godinjak tražio: vaginalini bris,bris cerviksa,test miko i ureoplazme test na klamidiju i sve je negtaivno.Hormonalni status uredan, nalaz supruga dobar sa malom upalom.Takođe je predložio laparoskopiju i skidanje polipa pa inseminaciju.Ja sam višr za inseminaciju pa ako ne uspije tek onda operacija (koje se ja plašim) ,ili razmišljam da pokušavamo i dalje prirodno sad bar znam da je sve u redu....

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 1324
13.3.2012 15:21:21   
choirgirl
nika83, nema nikakvog smisla raditi inseminaciju ako se ne ispita prohodnost jajovoda...ja sam prosla 5 inseminacija i psihicki nije nimalo lako prolaziti sve to...zasto prolaziti sve to a da u isto vrijeme uopste ne znas da li su ti jajovodi prohodni, da li sve to ima ikakvog smisla?...moze ispasti na kraju da si samo gubila vrijeme bezveze... o medicinskim rizicima tipa vanmatericna trudnoca da i ne govorimo...

Ali meni zaista nije jasno zasto dr odmah predlaze laparoskopiju za ispitivanje prohodnosti, a ne hsg? Sigurno postoji neki razlog, je li ga neko pitao?
Znam da se laparoskopijom mogu i mnoge druge stvari ispitati (npr. ima li endometrioze itd.), jednostavno dr ce dobiti bolji u uvid u cjelokupno stanje kod zene, to mi je jasno, ali ipak...

(odgovor članu nika83)
Neposredna veza do poruke: 1325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *