|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko...
21.11.2011 14:56:04   
irisss
Radi i Dr. Muminbašić i to vrlo uspješno, mislim da samo njih 2 rade vantjelesnu s tim da se G. puno teže odluči za IVF, uglavnom kad se radi o dobi žene. Za cijenu nisam sigurna, mislim da je sam postupak oko 500 KM, lijekovi - zavisi koji protokol Dr. odluči

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 1276
21.11.2011 15:30:52   
M kao Mama
hvala puno na info

(odgovor članu irisss)
Neposredna veza do poruke: 1277
20.12.2011 23:39:23   
ella_ina
pozz svima...zanima me a li neko zna kad je dr.Godinjak dežurni na klinici?
hvala na informaciji :)

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 1278
24.12.2011 18:19:59   
Jelena86
veliki pozdrav za sve forumašice...
zanima me, pošto se spominje samo opća bolnica u sarajevu, da li dr.godinjak radi privatno, jer ako je velika gužva, a ja dolazim iz dr.kantona, kontam da neću zadugo dobiti termin...

(odgovor članu ella_ina)
Neposredna veza do poruke: 1279
24.12.2011 23:09:14   
ledy blue
Mostarka dr.Godinjak radi privatno...al to su samo ''standardni'' pregledi...papa test...uz ..isl...ako mislis na komplet pretrage sto se tice obrade steriliteta i on ce te sam uputiti da mu se ajvis na kliniku...U tom slucaju bi mozda i dobila prije termin...ali moras racunati na to da se zna desiti da se pregled ceka i po nekoliko sati...u slucaju kad je on u operacionoj sali..a to je veoma cesto...Ovo govorim zato sto si iz drugog grada...a da imas i to u vidu...zbog planiranja obaveza...mislim na posao isl.

Ona ne zna zbog cega je bas ona izabrana da bude vojnik te bitke. Ali zna da mora da se bori. Zato, pruzite joj ruku. I podrsku...

(odgovor članu Jelena86)
Neposredna veza do poruke: 1280
24.12.2011 23:48:39   
Jelena86
ledy blue hvala ti puno, srce si...pa tako sam i planirala, otići kod njega privatno, samo na pregled, pa se sa njim dogovoriti oko pregleda u bolnici. mislim da mi je to lakša varijanta, nego odmah ići u bolnicu, dok ne znam ništa o tome kako u bolnici sve funkcioniše, koja je procedura...dobila sam njegov broj od jedne žene u PP, tako da zovem odmah u ponedjeljak. znači, naoružat se strpljenjen i nadom user posted image ... kakva su tvoja iskustva sa ovim dr. ja sam nova u svemu ovome, tako da mi je svaka inf.dobro došla...mislila sam se između njega i mehmedbašića, ali nije isključeno da odem kod obojice...

(odgovor članu ledy blue)
Neposredna veza do poruke: 1281
26.12.2011 18:04:33   
ledy blue
Moja iskusta sa njim kao sa doktorom su dobra...ja sam zadovoljna sa njim..al za uspjeh je potrebno mnogo vise sem dobrog ginekologa..bar u mom slucaju...Procedura je isla otprilike ovako...kad dodes kod njega na kliniku...odmah ti uradi uz.. da vidi ''opce stanje'' user posted image dalje je meni dao upute da radim hormone..briseve..papa test...mm spermiogram...i kad je sve bilo gotovo...dobili dijagnozu...i odmah predlozio mpo...nakon 5 neuspjelih insiminacija...odustala od klinke ..jer planiram vto..a to je malo teze izvesti na klinici...
Sretno ...nadam se da ces da ces brzo uspjeti..

Ona ne zna zbog cega je bas ona izabrana da bude vojnik te bitke. Ali zna da mora da se bori. Zato, pruzite joj ruku. I podrsku...

(odgovor članu Jelena86)
Neposredna veza do poruke: 1282
28.12.2011 18:43:14   
Jelena86
hvala draga...idem kod njega početkom januara, pa ću vidjeti kakva je njegova prognoza, pošto je moja dr.krajnje pesimistična u mom slučaju, pa bi voljela čuti i dr.koji je stručniji u tom polju ginekologije...naručila sam se privatno, pa ću vidjeti hoće li me uputiti u bolnicu.
hvala ti...

(odgovor članu ledy blue)
Neposredna veza do poruke: 1283
29.12.2011 11:05:29   
ivannna
Mostarka, ja sam se liječila kod dr. Godinjaka od endometrioze, operisao me, spasao mi oba jajnika, i evo sad sam trudna već 8 mj, sve ok, i on mi vodi trudnoću, zato sve pohvale za doktora user posted image , ako te kakvi detalji interesuju pitaj, ovdje ili na pp svjedeno, mozda mogu pomoći user posted image

(odgovor članu Jelena86)
Neposredna veza do poruke: 1284
10.1.2012 17:31:18   
nella28
1 ins.NEGATIVNA a bila sam ubjedjena da će uspjeti,odustala sam od liječenja kod dr.Godinjaka jer je kako neko reče ništa više od običnog gin.mada ga predstavljaju drugačije.sretno curama koje su kod njega!

(odgovor članu ivannna)
Neposredna veza do poruke: 1285
10.1.2012 21:22:45   
vjestica
IZVORNA PORUKA: nella28

1 ins.NEGATIVNA a bila sam ubjedjena da će uspjeti,odustala sam od liječenja kod dr.Godinjaka jer je kako neko reče ništa više od običnog gin.mada ga predstavljaju drugačije.sretno curama koje su kod njega!

jesi to zaključila na osnovu prve neuspješne inseminacije?

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu nella28)
Neposredna veza do poruke: 1286
23.1.2012 15:47:30   
nella28
Ne nego na osnovu dvogodisnjeg liječenja ,čekanja satima i tapkanja u mjestu,na moje insistiranje mi je uradio ins.za koju je rekao nema razloga da ne uspije,al eto nije uspjela.Svi nalazi su ok i mm takodje al eto user posted image nema.

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 1287
23.1.2012 20:14:28   
ena0002
Nella ako su vam nalazi OK onda sa IUI ipak imate vise sanse nego neko ko ima neki problem....sta znam moj bi ti svjet bio da ipak ne odustajes...probaj josa sa kojom IUI

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu nella28)
Neposredna veza do poruke: 1288
23.1.2012 23:14:50   
choirgirl
Nela zasto ne probas sa jos kojom inseminacijom? Prvi put malo kome uspije, to je zaista rijetkost...

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 1289
25.1.2012 11:12:08   
Anoniman
Zdravo Nela. Kao prvo, veoma je mali postotak uspjesnosti kod inseminacije. Dakle, nesto malo veci nego prirodnim putem (ukoliko je sve ok kod oba partnera). I sto je jako bitno da se zna, uspjesnost IUI ne raste sa brojem pokusaja. Ja sam zaista tokom godina u kojim sam pokusavala ostati trudna "doktorirala" ovu temu :(. Lijecila sam se kod prof. dr. Godinjaka. Radio mi je tri IUI. I danas znam da je to zaista izgubljeno vrijeme. Takodjer sve te godine gdje sam koristila terapije / hormone (napomena: muz i ja smo zdravi, s tim da muz ima malo losiji spermiogram, nista znacajno), su sa ove tacke gledista bacen novac, vrijeme i zdravlje. Moja preporuka je da uradite pretrage (hormone, briseve, spermiogram itd.) koje se rade na samom pocetku i laparoskopiju, zatim event. dvije-tri terapije odnosno ciklusa po preporuci doktora. Ja bih na to najvise potrosila pola godine. Ukoliko u tom vremenu ne zatrudnite, idite jednostavno u slo, cesku i sl. raditi IVF, sto ce vecina prije ili kasnije i uraditi. Zato ustedite sebi i vrijeme i novac i zdravlje. I ni u kojem slucaju nemojte raditi iVF kod nas u Sarajevu. Ovo su dobronamjerne preporuke, jer sam godinama bila u istoj situaciji kao i vi i voljela bih da me je tada neko znao nasavjetovati.

(odgovor članu choirgirl)
  Neposredna veza do poruke: 1290
25.1.2012 11:45:25   
nella28
Radila sam hsg i jajovodi su prohodni,brisevi ok kao i hormoni kod mm je bio nalaz slaba pokretljivost,nije dobio nikakvu terapiju kad je ponovio nalaz bio je ok?!Pripremamo se za VTO kod dr.Balića u Tuzli.Ako ovaj mjesec ne zatrudnimo prirodnim putem, sl mjesec počenjemo sa pripremama za VTO,nadam se da će uspjeti.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1291
25.1.2012 16:01:51   
choirgirl
Ja mislim (ne govorim sad o Nelinom slucaj, vec opcenito) da treba pokusati sa inseminacijom (i to nekih 3-4-5 pokusaja, jedan sigurno nije dovoljan) ako su svi potrebni nalazi OK (kao prohodnost jajovoda,dovoljan broj i pokretljivost spremija itd.)

Tacno je da je stopa uspjesnosti po postupku veoma niska, ali isto tako je tacno da otprilike trecina parova koji se odluce na inseminaciju uspiju sto znaci da ne moraju raditi IVF, koji je mnogo invazivniji postupak za zenu, i super je ako se moze izbjeci.

Ja licno sam uradila 4 inseminacije i nazalost nisu uspjele, tako da se spremam na IVF sad u februaru. Uradila i 5. sad dok cekam IVF ciklus. Ali gledajuci unazad ne smatram to gubitkom vremena, Izgubila sam neka 4 mjeseca, ali mi je drago sto sam pokusala i sad znam da je IVF za mene vjerovatno jedino rjesenje.

Ali naravno svako treba da napravi tu odluku za sebe.

(odgovor članu nella28)
Neposredna veza do poruke: 1292
26.1.2012 11:44:20   
sarisari
Probajte kod dr. Muminbašića, i sretno svima

(odgovor članu choirgirl)
Neposredna veza do poruke: 1293
26.1.2012 11:56:26   
nella28
Pa ne znam čitala sam postove drugih cura koje su radile 5-6 ins i nisu uspjele pomislih da je gubljenje vremena pa odlučih na vto poslije 1 IUI.Joj tako sam zbinjena znam da vto i nije bezazlen i da nosi odredjeni rizik...razmisliću

(odgovor članu sarisari)
Neposredna veza do poruke: 1294
26.1.2012 18:45:13   
vjestica
nella liječenje neplodnosti traje različito dugo jer niko ne može dati garannciju da će neki postupak uspjeti, ma kako veliki stručnjak bio
neko ima sreće pa vrlo brzo uspije, a nečija borba traje više godina
inseminacija je najblaži oblik MPO, koji nije toliko psihički, fizički i finansijski zahtjevan kao vantjelesna, ali ima i mali postotak uspješnosti, tek 15%
vto ima malo veći postotak - 30-40%
s obzirom na nalaze tebe i tm , je bih ti preporučila da probate još 2 inseminacije (po mogunosti jedna za drugom), ako ne uspije, onda idite na VTO
btw i kdo mene je bila idiopatska neplodnost i uspjela mi je 2 inseminacija i smatram se izuzetno sretnom ženom zbog toga user posted image
sretno

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu nella28)
Neposredna veza do poruke: 1295
27.1.2012 10:07:50   
nella28
Hvala user posted image

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 1296
3.2.2012 10:04:55   
nika83
Pozdrav svima,ja sam se odnedavno krenula liječiti kod dr.Godinjaka.S obzirom da sam 2 godine u braku(a nemam djece), preporučio mi je da izvadim hormone,briseve, i suprug da uradi spermogram.Interesuje me kakva je procedura za briseve.Na Jezeru su mi rekli da ih moram donijeti sa Dipa ili čak kupiti u privatnoj poliklinici Sanasa...Da li briseve  lično uzima dr. Godinjak?Pozz

(odgovor članu Almaa)
Neposredna veza do poruke: 1297
3.2.2012 14:21:34   
nella28
Ja sam radila prosle god i nije mi on lično radio briseve bila je druga doktorica,ne znam kako sad ide,valjda će se javiti nekao da ti odgovori.Sretno

(odgovor članu nika83)
Neposredna veza do poruke: 1298
3.2.2012 15:49:06   
Alfa
Cao Nika,
što se tiče spermograma dr priznaje samo nalaz od biologa Radmile Mujkić, koja radi na istom mjestu kao i dr samo produžite na kraj hodnika ( ako nema knjižicu košta  30 KM, prvo nek se naruči na br.033 250-275).
A ti :
Od nalaza trebas izvaditi hormone 8DC i 21DC, bris cerviksa i vagine, test na klamidiju i mikoplazmu, papa test.
Za sve ovo trazis uputnice od ginekologa u svom domu zdravlja.

Hormone vadis:7 hormona 8DC i 2 hormona 21DC, to radis na DIP-u, ne trebas se narucivati, samo dodjes ujutro u pola 8 (cijena po hormonu je 2 KM).

Na DIP-u odmah trazis i podloge za ovo ostalo, ali naravno prije toga se za ove sve ostale testove, osim hormona, moras naruciti na Jezero (033/250-274), jer se sve osim hormona na Jezeru radi. Kad ti urade ove ostale testove, nosis ih na obradu ponovo na DIP. Za 10 dana budu gotovi i ides po njih direktno na Jezero (DIP dostavi direktno na Jezero rezultate). Jedino se na papu ceka po 2 mjeseca, tako da ti je moj savjet da papu uradis kod svog ginekologa, jer ce je Godinjak prihvatiti, samo mu kazes da na Jezeru jos papa nije gotov, ali da ti imas drugi, koji je nedavno radjen...

Kada dobijes sve potrebne nalaze narucujes se kod Godinjaka na Jezero kod sestre Izete 033/250-254. Kada budes zvala Izetu, reci joj da vec imas sve nalaze (da ti je ona preko telefona rekla sta ti sve treba) i nece biti problem da se narucis. A ako ipak bude guzva, mozes se naruciti na Terme kod njega privatno 033/772-002, tako ces lakse "uletiti" i na Jezero.

U svakom slucaju ako radis, bice ti potrebno da ponekad odes i u Terme kod njega, da ne bi puno odsustvovala s posla.

Ako  svi nalazi budu OK, onda on preporucuje klomifen, 1 do 2 ciklusa, onda inseminaciju, a ako to ne usije, onda preporucuju histeroskopiju i laporaskopiju da vidi unutrasnjost materice i prohodnost jajovoda i otkloni "smetnju", ako je ima.
Ovo što sam ti napisala , tako je mene posavjetovala jedna forumašica i puno mi pomogla, međutim tačno je da sam na DIP-u radila hormone, ali za ostale testove oni kazu da nema reagena, već samo za ležeće pacijente, tako da sam zvala i zvala i prošlo mi 3-4 mj. čekajući te reagene ( u međuvremenu sam ih ipak uradila u SANASI, ali ipak  sam htjela nalaz iz drž. bolnice), dok se jednom nisam požalila dr zbog tih reagena i onda mi on uradio te ostale nalaze ( možda ti uspiješ odmah).
Eto valjda sam ti nešto pomogla.....Cao

(odgovor članu nika83)
Neposredna veza do poruke: 1299
3.2.2012 20:04:54   
nika83
Draga Alfa,mnogo ti hvala na detaljnom odgovoru.Neke hormone sam već odradila,neke ću uskoro ,još mi jedino treba dobra organizacija oko tih briseva,naručena sam 16.-og i nadam se da ce sve dobro proći.Moj problem je i cervikalni polip,tako da ja vjerujem da će se kod mene preskočiti ovaj dio sa klomifenom,i uraditi histeroskopija.Puno sreće i pozdrava svim zenama koje prolaze ovaj trnovit put....

(odgovor članu Alfa)
Neposredna veza do poruke: 1300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *