Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 12.9.2011 13:04:28
amiyca
Doktor je na godisnjem i dolazi 26.09. Posto je meni bila visoka beta a pocetak trudnoce, sestra Amina mi rekla da dodjem da me neko pregleda. Pregledala me dr. Lejla Imsirija. Sve ok. Uredna trudnoca, 6 sedmica... Sada moram ici da vadim neke nalaze, dok dr. ne dodje i onda kod njega na pregled...
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 12.9.2011 13:14:43
Anoniman
amiyca- sretno... Šta misliš o Lejli jel' ti se svidjela? Ona je mene pregledala (Profesor tržio i drugo mišljenje, on nju pravo cijeni i poštuje) kada je mene trebao operisati.
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 12.9.2011 13:33:37
amiyca
Ne mogu bas nakon jednog pregleda imati neko misljenje... Vjerotavno sestre sa steriliteta znaju koga mogu zvati ako je hitan Godinjakov pacijent... Mijenja ga Idrzibegovic, ali je danas od 14:00, pa je zvala Lejlu... Pregledala me UZV i dala mi da radim neke nalaze dok dr. ne dodje. Izmedju ostalog mi dala da radim test hepatitis markere i rubeola antitijela. Jel neko radio to? Dobila sam uputnicu za DIP, al ova moja dr. opste prakse nema pojma gdje se to radi i sto mi je to dala...
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 12.9.2011 13:45:43
Anoniman
Test na antitijela rubeole se radi da bi utvrdili jesi li istu bolovala kao dijete. Ako nisi, a trudna si, može ti preći od nekog malog djeteta i opasna je u prvom tromjesečju trudnoće, a beba kad se rodi može imati mali milion problema jer je taj virus štetan za imunitet.
Hepatitis markeri se rade za utvrđivanje funkcije jetre, jer je i ovo prenosivo na bebu... pa možda hoće da te pretresu od do... Ne brini da je nešto strašno odmah bi ti rekli...
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 12.9.2011 15:00:04
Anoniman
Ja mislim da ti sve može na jednu uputnicu... to ti je obično vađenje krvi, samo se rade analize kako je napisano na uputnici! Svi markeri se vade po istom sistemu, znam jer sam i ja X markera morala vaditi i svaki put su mi vadili krv...
Po mom nekom mišljenju oni to rade da bi isključili sve moguće "prijetnje" i isti bi proces trebale proći sve žene koje rade na trudnoći ali malo koja zna da treba i većina tek tako ostane trudna... ja imam nalaza ko' neka stara baba pa moj doktor zna sve od A do Ž šta bi me moglo čekati!
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 12.9.2011 23:48:22
hmela
čestitaaaaaaaaaaaaaaaaaaam
Tko čekati ne zna, taj neće shvatit, niti će znati drugi da si me spasila ti jedina čekanjem svojim dugim. Nas dvoje samo znat ćemo kako preživjeh vatru kletu - naprosto, ti si čekati znalakao nitko na svijetu.
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 14.9.2011 8:53:32
ivannna
Amiyca, moram samo da prokomentarišem tu tvoju dr opšte prakse, baš je neki stručnjak čuj nema pojma gdje se radi i što ti je dala, stvarno nemam riječi. Pa na početku trudnoće i meni je dr.Godinjak dao da to odradim, to je dio i TORCH testa koji se standardno radi u obradi steriliteta. Ne brini to ti je standardna procedura, sve ide na jednu uputnicu :). Jel ti ista rekla dr. Lejla Imsirija, sta misli sto je beta tolika, jel starija trudnoća ili su blizanci :D
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 14.9.2011 10:45:57
amiyca
Ma ova doktorica opste prakse je posebna prica... Ona svaki put meni propisuje pencilinski antibiotik, a meni pise u kartonu da sam alergicna na pencilin. Da sam nepismena, mogla bi me ubiti... Super, onda cu sutra, ako me ovaj saobracajni nered u gradu ne sprijeci otici da uradim i te nalaze... Dobila sam i da radim urinokulturujer ima malo bakterija, a i ranije sam imala eserihiju... Lejla mi nije nista rekla, osim da je sve normalno, da je uredna trudnoca od 6 nedjelja (broji se od prvog dana zadnje mentruacije). Vidim na netu da je to normalno. U 6. sedmici nakon prvog dana zadnje menstruacije beta HCG ima vrijednost od 1.080 - 56.500... 26.09. dolazi dr. pa cu kod njega na pregled sa svim nalazima...
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 17.9.2011 12:19:06
amiyca
Evo mene sa novim vijestima... U cetvrtak navecer sam malo krvarila, prepala se pravo, i u petak odmah odem na GAK. Primio me dr. Idrizbegovic... Dao mi terapiju Depo progesteron inj svaki treci dan i Dabroston tabl 2 x 1 do 12. nedjelje i naredio strogo mirovanje. Ali me zabrinuo njegovo nalaz UZV. Dr. Imsirija je napisala da je vidljiv embrion od 5,7 mm na nalazu, a ovaj dr. nije vidio emrbion ali je vidio dva gestacijska mjehura (ivanna je dobro posumnjala...) i narucio me ponovo na UZV, ovaj put 4D 23.09, da ponovim BETU, i uradim do tada one nalaze za hepatitis i rubeolu... Kaze, mozda onaj UZV na odjelu za sterilitet nije tako dobar kao onaj prvi na koji me gledala dr. Citam da je moguce da se embrion javi i nakon 6. nedjelje, i ne mogu iscekati da do petka...
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 20.10.2011 9:03:58
hmela
Evo mene nakon neke kraće pauze s novim pitanjima. Mengu sam trebala dobiti 24-tog sept.i ona mi je kasnila nekih 13 dana nisam htjela da radim test jer svaki put kad uradim ja dobijem drugi dan :)međutim 14 dan mi je počeo da se javlja neki smeđkasti iscjedak,potom malo poteče crvenila, a onda opet iscjedak i tako nekoliko dana da bi zadnja tri dana počelo malo više krvarenje koje se primiri pa opet krene,ali nikad mi nije ovako u ciklusu,jer inače kod mene ima puno. Nisam bila kod dr.jer se nikako nisam uganjala s njim,doduše jedan sam termin propustila jer sam mislila da sam dobila al se to ev nastavilo.Tek u ponedjeljak u 17:00 sam naručena na Terme pa da vidim šta će biti. Meni se još jednom dešavalo da mi ovako bude davno prošle godine i onda sam radila beta HCG na kojem nije ništa bilo.Potom mi je dao neke tablete da sve to stane i poslije tih tableta 5 dana ponovo sam kao dobila redovnu men. Inače ciklus mi traje 36 dana i on je rekao da je to normalan ciklus. Sve mi se poremetioplo jer ovaj ciklus sam trebala da radim i drugu inseminaciju :( al et očito sad za sad ništa. E moje pitanje za vas drage moje je: Da li se ikada nekome ovo desilo i da li neko od vas zna šta bi to moglo biti.Ja nemam nikakve simpt.osim zadnja tri dana kao da su mi malo grudi narasle i da me ko malo boljuckaju kao pred ciklus.Bolove u stomaku nisam imala,niti mučnine,nesvjestice i sl. Hvala vam pa se javnem opet,pusa
Tko čekati ne zna, taj neće shvatit, niti će znati drugi da si me spasila ti jedina čekanjem svojim dugim. Nas dvoje samo znat ćemo kako preživjeh vatru kletu - naprosto, ti si čekati znalakao nitko na svijetu.
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 20.10.2011 17:35:09
ivannna
Draga Hmela, uradi test, do sada bi morao biti tačno pozitivan ili negativan, sto se tice simptoma oni mogu biti i simptomi pms-a, a i trudnoće, tako da na osnovu toga ne možeš znati. Ja na pocetku svoje trudnoće sam bila dobila kao neko krvarenje od par dana, prvo smeđkasto, a onda pravo crvenkasto ali je bilo dosta oskudno i stalo nakon 2,5 dana. A od simptoma sam imala prave simptome pms-a. Javni sta si uradila, držim fige
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 21.10.2011 0:00:38
hmela
Uradila sam test to sam zaboravila napisati(kako sam to zaboravila)20 dan od kada sam trebala dobiti i nije mi ništa pokazalo na žalost.A ja nekih simpt.nemam osim da me po nekad malo bole grudi ali sam ponekad ništa pretjerano.Eto idem kod dr.u ponedjeljak pa ću vidjeti šta će mi on reći i šta će biti.Ali et prije sam mislila malo s vama počavrljati odprilike da vidim mišljenje ili savjete ili neka iskustva.Hvala u svakom slučaju,pa javnem šta bi.A do tada ako iko išta zna tu sam da poslušam hvalaaaaaaaaaaaaaaaaa
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 23.10.2011 23:17:45
hmela
Sutra idem kod dr.javnem šta je bilo i kako je prošlo,pusaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 25.10.2011 23:24:11
hmela
Bila kod dr.pregledao me je al mu nije jasno zašto krvarim,jer je sve ok.Dao mi je da uradim nalaz beza HCG i da mu donesem kad bude gotov.Sutra idem da vadim odma nalaz pa ću mu odnijeti i javnem šta se dešava dalje.A do tada dal neko ima neke sumnje il predpostavke šta se sve može desiti i biti,hvala :)
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 26.10.2011 12:17:48
ivannna
Draga Hmela, predpostavljam da je doslo do nekog disbalansa hormona, meni se jednom desilo (u pauzi između klomifena) da nisam dobila 40 dana, to mi se desilo prvi put u životu, jer mi je uvijek bilo tačno negdje oko 27 dana, isto isla dr. i on me poslao da uradim betu da se isključi vanmaterična, i rekao da stvarno ne vidi uzrok tome, al ubrzo nakon toga sam dobila, i sve se onda nastavilo kako treba. Javi kakva je beta ispala???
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 27.10.2011 19:49:06
hmela
Hej evo mene uradila betu i niš strašno 0,8 znači odlično tako kaže on.Bila večeras kod njega dao mi Primolut- Nur tablete 10 dana 2x1 i nakon što dobijem da dođem opet na kontrolu,eto toliko.Znači moja druga inseminacija se malo odlaže.Javnem opet šta je bilo.A vama velika hvala na brizi i pažnji,sretno :)
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 21.11.2011 13:52:32
M kao Mama
Cure moje drage, treba mi Vaša pomoć, maločas me zvala moja prijateljica i zamolila za uslugu, naime zanima je da li dr. Godinjak readi na Jezeru vantjelesnu oplodnju i koliko to košta za osobe koje su osigurane, pa ako možete da mi napišete na PP te osnovne podatke pa da je mogu uputiti.
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 21.11.2011 14:01:51
vjestica
radi, ali samo kad postoje apsolutne indikacije tj kad nema drugog izbora (začepljeni jajovodi) radi samo običnu vantjelesnu, ne radi mikroinjekciju, sam potupak mislim da ne košta previše, ali su lijekovi skupi, par hiljada maraka ( zavisi koja stimulacija ide, mislim da dođe oko 2000-3000 km)
< Poruku je uredio vjestica -- 21.11.2011 14:02:14 >