Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 23.8.2011 8:32:53
AAvalon
Alfa, meni je svaki put kad sam pila klomifen (i cak primila Pregnyl) kasnila menstruacija 2-3 dana. ja se svaki put ponadala, ali eto, nije bilo sudjeno tad . doktorica mi je rekla da se cesto desi da klomifen produzi lutealnu fazu ciklusa, pa zato dodje i do kasnjenja menstruacije. ti ponovi test, nadam se da ce ipak biti Sretno
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 23.8.2011 9:34:43
Alfa
Cao cure, ma nisam ponovo radila test, noćas me malo poboljevao stomak, kao ono pred , ali još nisam dobila. Ovo će me izluditi, nadamo se, počnemo maštati i onda dođe .Test negativan, stomak poboljeva, bobuljice po licu pred menzes i ja se opet nadam . Stvarno sve ovo teško preživljavam, ali ne smijem biti sebična, jer znam da su ovo mnogim dešavalo i trenutno dešava.
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 23.8.2011 11:38:22
ivannna
Alfa, meni su menstruacije nakon pregnila ugl dolazile tačno na vrijeme (u dva dana), par puta kada je kasnilo i radila test bio je negativan kako prvi tako i svi ostali, meni su se ti testovi pokazali kao tačni kada se rade iza dana očekivane menstruacije i sa jutarnjim urinom, sva tri puta kada sam bila trudna (znači missed ab, i jedna biohemijska, kao i ova sad uspjesna) test je odmah pokazao poz, samo je bila razlika u intenzitetu crtice. Ako ne dobiješ uradi betu za koji dan, pa onda doktoru otiđi Meni je jednom kasnilo mjesec dana, a nisam bila trudna, uvijek su mi menstruacije tačne al taj jedan put se eto desilo ko zna zašto Sretno
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 23.8.2011 13:15:09
Alfa
Cao ivannna, nisam u toku sa tom "betom" o kojoj mi govoriš. Možeš li me, molim te, više upoznati s tim, koko se radi, je li se kupuju neki testovi i sl.
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 23.8.2011 15:02:31
ivannna
betaHcg je hormon trudnoće, to je ovaj isti hormon čiju koncentraciju kućnim testom mjeris u urinu, no prije nego se uopste pojavi u urinu nalazi se u krvi i veoma rano nakon začeća se može otkriti vađenjem krvi. Tako ako je kućni test u urinu negativan a i dalje se sumnja na trudnoću uradi se iz krvi da budes sigurna jel ima trudnoće ili nema. Moze se vaditi na DIP-u sa uputnicom ili negdje privatno, ja sam kad mi je trebalo radila kod Al Tawila jer je najjeftinije 20 km.
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 27.8.2011 23:05:18
hmela
hvala ti draga ivana i sretno i tebi,čuvaj se.Ja sam već u drugoj godini pokušavanja,al sam kod dr.godinjaka od oktobra,pa ćemo vidjeti šta dalje nakon male pauze nakon laparoskopije.Inače desni jajovod mi je skroz začepljen i dr.kaže da ne postoji nikakav način da se odčepi,pa sada ostaje samo lijepi i pokušaji.Hvala pusa
Tko čekati ne zna, taj neće shvatit, niti će znati drugi da si me spasila ti jedina čekanjem svojim dugim. Nas dvoje samo znat ćemo kako preživjeh vatru kletu - naprosto, ti si čekati znalakao nitko na svijetu.
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 29.8.2011 17:54:57
irisss
Čitam vas več odavno, pišem prvi put. Kao i sve vi, i ja se borim za ostvarenje majčinstva. Kako bi mi nadam se neka od vas mogla dati čto jasniji odgovor, malo ću detaljnije obajsniti svoju situaciju . Naime, PCOS imam oduvijek, a prije nepune 2 god. sam imala vanmateričnu, lapar. je radio Prof. Godinjak, nažalost odstranjen je desni jajovod. Brisevi nakon tog su bili+na klamidiju, ureaplazmu i mikoplazmu. sve sam to riješila antibioticima, več 2 zadnja puta, nalaz uredan. Od tad radimo na trudnoći ali ništa, na HSG- u mi je rečeno da je preostali jajovod prohodan ali da je bilo poćetnog otpora na poćetku postupka, što je kod mene probudilo sumnju da je i taj moguče ponovo začepljen tj. da se pod pritiskom kontrasta "odčepio", a nakon tog zatvorio ponovo. bila sam i na inseminaciji i bezbroj stimulacija klomifenom sa ciljanim ali ničta, mužev nalaz o.k. Eh ono što mene zanima je kakva je procedura na koševu prilikom svih pretraga potrebnih za IFV, budući da sam ovo sve dosad radila privatno ( i dala hrpu para), imam zdravstveno i željela bih da pokušam i kod Prof. Godinjaka. Molila bih neku od vas iskusnih sa IFV- om na Koševu, da mi napiše proceduru, od izdavanja uputnice (pretpostavljam da mi treba) do svih nalaza koje trebam uraditi i općenito koliko se ćeka, eventualno plačamje itd. unaprijed hvala
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 30.8.2011 6:44:18
ena0002
Iris da bi radila IVF na Klinici moras biti pacijent dr Godinjaka, a da bi bila njegov pacijent moras se gore na Klinici naruciti i vjerovatno proci bar osnovnu proceduru, a to je da uradis hormone, briseve i tm spermiogram....bez obzira sto si to radila i privatno. E nakon tih nalaza dr. odlucuje sta dalje a ti mu svakako mozes reci da zelis IVF
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 30.8.2011 9:42:01
irisss
Hvala ena002, znači ne treba mi uputnica mog gin. koji me vodi(skerlićeva)? S njim mi se teško natezati, a čini mi se da baš i nisu toliko upoznati sa liječenjem neplodnosti u svakom slućaju, hvala na brzom odgovoru i zovem da se naručim
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 1.9.2011 20:00:57
ena0002
Treba ti uputnica svaki put kada ides na Kliniku....ali dovoljna je i ona od ljekara opste prakse ....i u Sarajevu neplodnost jedino mozes lijeciti na Klinici kod dr. Godinjaka il;i privatno kod dr. Mehmedbasica
< Poruku je uredio ena0002 -- 1.9.2011 20:01:44 >
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 2.9.2011 15:45:33
irisss
Da, nažalost znam da samo njih 2 rade na sterilitetu. zvala sam koševo, sestra mi kaže da je Prof. Godinjak cijeli septembar na godišnjem pa da zovem okt. 1dc za pregled 8dc, otprilike mi je rekla koji će mi nalazi trebati, eh sad, ja imam neke od tih nalaza ali ne znam koliko mogu biti "stari", npr. hsg sam radila u 1.2010., hormone u 7.mj, papa također u julu, a briseve prije 5 mj. (i prije tog bio neg.) pa kavo je vaše iskustvo, traži li Prof. "svježe" sve te nalaze ili mogu i ovi koje ja već imam? muž će tek sad raditi spermiogram
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 6.9.2011 8:48:53
amiyca
Drage moje forumasice, ja se nisam javljala tri-cetiri mjeseca na forum, a ni kod dr. Godinjaka. Nakon prve terapije Klomifenom i Pregnyl-om, koja je bila neuspjesna, bila sam na terapiji zbog jake upale, pa su mi se pojavile gljivice, kojih sam se rijesila pocetkom augusta i trebala da idem ponovo kod dr. Godinjaka, i cekala da mi prodje vjestica, al nije ni dosla... Sinoc radila test i pozitivan... Ne mogu da vjerujem da sam konacno ugledala ... Izgleda da mi je opustanje tokom godisnjeg odmora godilo... Sad ne znam bi li zvala Izetu da vidim sta dalje... Ipak sam pacijent dr. Godinjaka...
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 6.9.2011 8:53:19
Anoniman
amiyca čestitam!
Godinjak traži sve jovo na novo... i moraš imati uputnicu... toliko ti ja znam... On ima 8 izliječenih neplodnih brakova godišnje, kažu da je to iiiiiiiiiiiiiiiihhhhhiiiiiiiiiiii pa i za svjetske klinike...
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 6.9.2011 9:01:41
amiyca
Irisss, ja u svom uzbudjenju ne napisah nista o tim uputnicama. Ja sam kod dr. Godinjaka otisla prvi put u aprilu a ponijela sam nalaze od kojih su neki bili stari vec godinu dana (hormoni, brisevi) i nije mi nista ponovo trazio... Doduse, sve nalaze sam radila na DIP-u i na klinici, nista nisam donijela od privatnika... Najbolje ce ti reci Izeta sta treba novo da radis, a sta ne... Sretno...
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 6.9.2011 18:38:00
irisss
amyca prvo čestitam!!!!!! da sve prođe školski i uživaj draga!!!a za uputnice i nalaze ću vidjeti sa sestrama gore, sutra idem. odnijeću to što imam i vidjeti za izvadim što mi nedostaje dok se Prof. ne vrati
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 8.9.2011 13:12:17
ivannna
Amiyca, CEEESTITAAAM, to je stvarno super vijest , koliko se boris sa sterilitetom? Javi se obavezno sestri Izeti da te upise da si kao prof. pacijent zatrudnila, radi njihove statistike, a i da te zakaže kad se doktor vrati na pregled, ja sam isto nakon trudnoće ostala kod njega da mi vodi trudnoću, iako je malo tesko s njim jer slabo priča, al nekako se osjećam sigurno u njegovim rukama
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 8.9.2011 13:15:52
Anoniman
meni kad je rekao da je sve OK ja sam "skakala" po čovjeku ko blesava (ljubila ga i grlila ko da mi je otac rođeni)... a on meni kaže "Stani sine da ti mati izađe!"
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 10.9.2011 1:18:03
hmela
Curke odlično čestitam ,zaista mi je drago sretno i ljubim vas,javnem se opet ponekad dok ne bude i kod mene nešto konkretno ili mi zatrebaju neki odgori,ljubim
Tko čekati ne zna, taj neće shvatit, niti će znati drugi da si me spasila ti jedina čekanjem svojim dugim. Nas dvoje samo znat ćemo kako preživjeh vatru kletu - naprosto, ti si čekati znalakao nitko na svijetu.
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 11.9.2011 17:45:20
amiyca
Hvala vam, drage moje! Cestitke merima_s i ivanna! Ostalim curama zelim puno puno srece... Ja sam ostala trudna prirodnim putem i jos pod utiscima i ne mogu da vjerujem... Borimo se gotovo dvije i po godine... Zadnji put sam bila kod dr. u aprilu i propisao mi je drugu turu Klomifena. U medjuvremenu sam morala otici na papa test i to uradim kod dr. Spahovica. Ispostavi se da imam veoma jaku upalu i dobijem terapiju mteronidazolom od tri mjeseca. Nakon toga, zbog pojave gljivica terapiju flukonazolom i Neopenotran forte i sad kad je vjestica trebala doci, nista... Uradim test, kad ono . Ponovila sam jos dva testa i svi su . Elem, nazovem na GAK, Izete nema, ali me Amina odmah naruci... isla sam u petak raditi prvu betu i jos vece cudo... beta HCG 14605. Izgleda da sam trudna duze nego sto sam mislila, jer je vjestica uredno dosla prosli mjesec, a po ovom sam bila trudna i tada... U ponedjeljak, sutra, idem na drugu betu i na pregled, jer sam izgleda bila trudna pod terapijom flukonazolom... Javim sta je bilo...