Alfa
|
Cao Nika, što se tiče spermograma dr priznaje samo nalaz od biologa Radmile Mujkić, koja radi na istom mjestu kao i dr samo produžite na kraj hodnika ( ako nema knjižicu košta 30 KM, prvo nek se naruči na br.033 250-275). A ti : Od nalaza trebas izvaditi hormone 8DC i 21DC, bris cerviksa i vagine, test na klamidiju i mikoplazmu, papa test. Za sve ovo trazis uputnice od ginekologa u svom domu zdravlja. Hormone vadis:7 hormona 8DC i 2 hormona 21DC, to radis na DIP-u, ne trebas se narucivati, samo dodjes ujutro u pola 8 (cijena po hormonu je 2 KM). Na DIP-u odmah trazis i podloge za ovo ostalo, ali naravno prije toga se za ove sve ostale testove, osim hormona, moras naruciti na Jezero (033/250-274), jer se sve osim hormona na Jezeru radi. Kad ti urade ove ostale testove, nosis ih na obradu ponovo na DIP. Za 10 dana budu gotovi i ides po njih direktno na Jezero (DIP dostavi direktno na Jezero rezultate). Jedino se na papu ceka po 2 mjeseca, tako da ti je moj savjet da papu uradis kod svog ginekologa, jer ce je Godinjak prihvatiti, samo mu kazes da na Jezeru jos papa nije gotov, ali da ti imas drugi, koji je nedavno radjen... Kada dobijes sve potrebne nalaze narucujes se kod Godinjaka na Jezero kod sestre Izete 033/250-254. Kada budes zvala Izetu, reci joj da vec imas sve nalaze (da ti je ona preko telefona rekla sta ti sve treba) i nece biti problem da se narucis. A ako ipak bude guzva, mozes se naruciti na Terme kod njega privatno 033/772-002, tako ces lakse "uletiti" i na Jezero. U svakom slucaju ako radis, bice ti potrebno da ponekad odes i u Terme kod njega, da ne bi puno odsustvovala s posla. Ako svi nalazi budu OK, onda on preporucuje klomifen, 1 do 2 ciklusa, onda inseminaciju, a ako to ne usije, onda preporucuju histeroskopiju i laporaskopiju da vidi unutrasnjost materice i prohodnost jajovoda i otkloni "smetnju", ako je ima. Ovo što sam ti napisala , tako je mene posavjetovala jedna forumašica i puno mi pomogla, međutim tačno je da sam na DIP-u radila hormone, ali za ostale testove oni kazu da nema reagena, već samo za ležeće pacijente, tako da sam zvala i zvala i prošlo mi 3-4 mj. čekajući te reagene ( u međuvremenu sam ih ipak uradila u SANASI, ali ipak sam htjela nalaz iz drž. bolnice), dok se jednom nisam požalila dr zbog tih reagena i onda mi on uradio te ostale nalaze ( možda ti uspiješ odmah). Eto valjda sam ti nešto pomogla.....Cao
|