Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 1.7.2011 13:04:16
ena0002
Ivana iskrebe cestitke Hmela Godinjak obicno na onom papiru koji mu uvijek moras dati prije pregleda napise koje sve nalaze treba da odradis prije laparaskopije
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 26.7.2011 11:18:40
san4
Zdravo Cure!Imam jedno pitanje,radena mi je laparoskopija zbog vanmatericne trudnoce,a imala sam i dren.Na mjestu gdje je bio dren,je jaci konac koji je bas vidljiv.Nisam jos bila kod ljekara na kontroli,jer patohistoloski nalaz jos nije gotov. Prosli put kad sam radila laparoskopiju konci su mi sami ispali.Mene interesuje,s obzirom da sam imala dren,da li su to isti konci? Doktor prilikom otpusta nije nista spomenuo da dodem da vadim konce.Malo sam zbunjena!
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 27.7.2011 14:46:14
san4
Bila sam na klinici kod dr Zulfe .Izvadio mi je konac,mada u sustini nema potrebe,jer su to konci koji sami izlaze,vremenom bi izasli sami. Eto,samo da javim,mozda nekom bude od koristi.
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 28.7.2011 14:40:36
M kao Mama
IZVORNA PORUKA: san4
Bila sam na klinici kod dr Zulfe .Izvadio mi je konac,mada u sustini nema potrebe,jer su to konci koji sami izlaze,vremenom bi izasli sami. Eto,samo da javim,mozda nekom bude od koristi.
E, draga moja a ja baš razmišljam šta li bi jučer, hajd barem jedan problem, odnosno k onac manje, ljubim te,
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 30.7.2011 15:11:06
hmela
I ja imam te konce od laparoskopije koju sam nedavno radila al i kod mene će vjerovatno sami nestati kako se to kaže
Tko čekati ne zna, taj neće shvatit, niti će znati drugi da si me spasila ti jedina čekanjem svojim dugim. Nas dvoje samo znat ćemo kako preživjeh vatru kletu - naprosto, ti si čekati znalakao nitko na svijetu.
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 30.7.2011 15:11:57
hmela
Drage moje šta dalje slijedi nakon laparoskopije,nako odprilike i iz iskustva:)hvala
Tko čekati ne zna, taj neće shvatit, niti će znati drugi da si me spasila ti jedina čekanjem svojim dugim. Nas dvoje samo znat ćemo kako preživjeh vatru kletu - naprosto, ti si čekati znalakao nitko na svijetu.
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 1.8.2011 11:21:19
hmela
j drage moje meni je dr.kad me otpuštao iz bolnice rekao za 15 dana na kontrolu.E sada da li od dana odpuštanja tih 15 dana ili od dana operacije,unaprijed hvala
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 1.8.2011 13:04:44
ivannna
Meni su konci ispali tek 40 dana od operacije, samo mi je onaj konac gdje sam imala dren dr. izvadio kad sam dosla na prvu kontrolu. Sto se tiče vremena za prvu kontrolu, nije ti to tako fiksno, ja sam bas bila dobila neki 15-ti dan nakon operacije pa sam sačekala da prođe pa onda otisla na kontrolu, tako da tih par dana (da li je od operacije ili otpustanja-iako mislim od tog dana kad ti je rekao) ne igra veliku ulogu.
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 7.8.2011 10:34:18
delfin
zna li neko kako radi dr. godinjak n aklinici sledeće sedmice, rekao mi je da je u srijedu dežurni, valjda se nije zeznuo. J amu dosad išla privanto, a sad moram gore, kako to uopšte ide sa njihovim smjenama?
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 8.8.2011 8:55:34
hmela
ena 0002 meni on nije pomenuo nikakav patohistološki nalaz.Samo mi je dao neki papir na kojem je napisao dg.i lijekove koje sam trebala piti,rekao šta je jkod mene problem i da s tim papirom za 15 dana dodem naq kotrolu.E sada ja sam se naručila u četvrtak u 4 sata kod njega na Terme pa ću vidjeti šta i kako dalje. Samo sam imala pitanje još odprilike zna li neko kakve su dalje procedure,jer do sada je odprilike bilo kao što ste mi i pisale. Hvala i pusa velika
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 8.8.2011 19:18:07
ena0002
Hmela ponesi taj papir sto si dobila u bolnici, na njemu ti pise sta je radio, zatim otpusnicu iz bolnice i jos + ako si radila laparoskopiju sa histeroskopijom, a on to uvijek zajedno radi, moras sacekati i taj patohistoloski nalaz. Mozes mu ici ali ce ti opet reci da dodjes sa tim nalazom. Delfin ja malo pauziram pa aBd u septembru opet sve nanovo
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 8.8.2011 20:12:34
delfin
alfa, danasa kad sam gledala pisalo da je ena. hvala za broj ena, glupo mi da ti išta govorim, osim da ti poželim sreću, zaisat uspije kad se najamnje nadaš...
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 13.8.2011 14:54:34
hmela
Bila sam kod dr.uradio je pregled zadovoljan je.Uradila sam i papa-test,pa kad to bude gotovo onda opet s njim i s tim nalazom(kojeg ipak ima)kod njega.Odprilike za 10-tak dana a onda oauza do kraja sept.odprilike pa ćemo vidjet šta dalje. Hvala vam na odgovorima.
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 16.8.2011 19:40:13
ivannna
Cure treba mi mala pomoć, moram kod dr.Godinjaka otići na Jezero, do sada sam uvijek isla na Terme, sad ne mogu dobiti termin, a treba mi prije 25.08. (tada imam komisiju za bolovanje pa mi on mora napisati sta dalje) pa me interesuje da li se gore mora naručiti ili samo doći kad je on gore. Isla sam ja jednom da mi zakaže operaciju gore ali sam samo došla i rekla sestri Izeti sta mi treba. Ja mogu nazvati sestru Izetu, al me interesuje hoće li me ona naručiti ili će samo reći kad je on tu da tada mogu doći pa čekati... Moram znati da li ću biti u stanju doći do njega, ili da trazim drugo rješenje, frka mi je s vremennom. Unaprijed hvala, znam da će te pomoći ;)
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 16.8.2011 23:47:46
Alfa
Cao, nazovi Izetu da ti zakaže termin- datum. Vrlo je teško da ti precizira u koje ćeš vrijeme taj dan doći, jer je velika gužva,čeka se mnogo, pa ti je moja preporuka da dođeš na zakazani dan skroz rano 7-8 h ili ona odprilike zna kad bi doktor bio slobodan, završio operaciju itd., pa ti recimo kaže dođi između 12-14 h, nazovi, objasni, ali bolje ti se tačno naručiti za određeni dan, pa čekaj.Cao
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 21.8.2011 23:17:50
hmela
zdravo izvini što ti smetam al interesuje me jedna stvar Vidim imaš svoje najveće blago.Da li si imala problema oko začeća,da li si se liječila kod dr.Godinjaka i da li ti je pomogao.Da li si radilaslučajno laparoskopiju ili inseminacije i koliko je čitav proces iščekivanja kod tebe trajao.Hvala
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 22.8.2011 20:14:06
ivannna
Draga Hmela predpostavljam da je ovo pitanje bilo namijenjeno meni :). Evo ukratko nakon nesto manje od godinu neuspjelih pokusaja neuspjelih pokusaja na gin pregledu ustanove mi da imam čokoladnu cistu (endometriom) na lijevom jajniku vel. 1 cm, odlučimo se na dalje pokusavanje i praćenje, par mjeseci nakon toga zatrudnim ali imala missed ab. u 9 tjednu jer se plod nije razvijao dalje, završi kiretažom. Onda par mjeseci čuvanja, pa opet pokusaji i nista, onda cista već narasla na 3 cm, preporuče mi dr.godinjaka, kod njega par mjeseci klomifena, jedna biohemijska trudnoća i odmah poslije laparoskopija (uklonjena cista sve ostalo ok), nakon toga par mjeseci dabrostona, pa par mjeseci klomifena, treći bio uspješan :). I eto nas sad smo 4-ti mjesec sutra je kotrola i nadam se da će sve biti ok (inače cijelo vrijeme umirem od straha kako će sve proći). Sve ukupno oko 3 godine pokusavanja.
Hmela sta god te interesira slobodno pisi na pp, bit će mi drago pomoći ako mogu Sretno svima
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 22.8.2011 20:22:04
Alfa
Cao ivannna, nadam se da ceš i nama drugima pomoci.... . Za početak, malo mi kasni, pa sam nestrpljiva... Zanima me da li za tačnost testa bolje raditi ujutru ili može i naveče, odn. bilo kad? I ja sam kod dr Godinjaka, jednom klomifen i pregnyl, pa sad čekam ili ili , brinem se....
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 22.8.2011 22:49:38
Alfa
Cure, može li od klomifena kasniti menstruacija??? Inače imam redovne menstruacije, svakih 27,28 dana.Sad mi kasni 4 dana, već sam dva puta radila test (evo upravo sad)-negativan!?
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 23.8.2011 6:10:17
ena0002
Alfa test je najbolje uraditi sa jutarnjim urinom. Kad se prima Pregnyl obicno dodje na vrijeme ali to ne mora da bude pravilo. Sacekajjos koji dan pa ponovi test a ako i dalje bude negatoivan a ti ne dobijes otidji kod dr ili na pregled ili da uradis betu. Sretno