Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.2.2012 12:03:39
Daja_sa
IZVORNA PORUKA: tukica
evo i mene opet, moja mala i dalje lose jede... pijemo i Pikovit i Ferum lek za zeljezo, ali ona se jos nije projela... pojede par komadica hljeba sa necim namazanim i par kasikica supice i to je to... voce nece nikako... neko mi je predlagao jogurt i voce da pomijesam, pa ima li neko recept kakav? da li da isitnim voce, pa dodam u jogurt ili?
Nisam sigurna koliko je bebici? Jel zna da pije na slamkicu? Moja starija curica je obozavala da pije "sejkove"...znaci jogurt smiksam sa vocem koje je probala i koje je jela...u casu sa slamkicom ...ih znala je traziti i repete . Probaj tako da joj das...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.2.2012 12:06:15
Daja_sa
IZVORNA PORUKA: sweet insanity
Mi smo isto jogurt uveli sa 7 mj po savjetu Daje_sa Fino joj se svidja, moze i sam i u kombinaciji. Danas za rucak kontam joj napravit zumanjce (cetvrtinu), rizu i recimo brokulu il mrkvicu...we'll see. Ako imate prijedloga za receptice sa zumanjcetom recite Danas cemo ga tek drugi puta jesti.
...zumance sa pavlakom mozes napraviti...probala je jogurt moze i pavlaku slobodno...e sad jel probala kiflu ili hljeb?...ako jeste eto ti super obroka
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.2.2012 13:48:18
tukica
Maloj je 10 mjeseci, mada nemam pojma da li uopste zna slamku koristiti... nisam joj nikada ni davala... vidis, probacu, pa javnem, ali mislim da ce samo blijedo gledati u slamku ili je poceti grickati... inace nista nece da jede (jestivo)... jede ono sto ne treba...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.2.2012 14:07:27
Lady26
Gdje zurite, ima vremena, probat ce sve, jest ce sve, necete zakasniti... Zasad vam je GH samo DOHRANA a osnovno je mlijeko....dojenje ili AD... Jos ne treba zamijeniti nijedan obrok, vec samo davati male kolicine da se beba navikne na okuse...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.2.2012 14:07:30
tukica
i ja sam misljenja da joj ne treba nista jos davati, bar ne od tog nabrojanog... ja sam primijetila da moja malena voli i supicu od zelja, pa jo rado pravim nju... nije tesko, a hranjivo je.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.2.2012 14:14:57
mamabb
Mliječne proizvode, osim mlijeka koje sam davala nakon godine, počela sam sa 8 mjesec, tako nekako i palentu i griz. U tom uzrastu nisam davala ništa bebi osim podoja, nakon šestog mjeseca počela s bananom, jabukom, mrkvom, tikvom, krompir mesne juhice od 7.mjeseca itd
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.2.2012 14:22:25
bebix
ma i ja mislim da je rano, ali me sludise zene koje misle da nisam normalna sto ne dajem vec supu, grah i ono sto mi jedemo barem da lizne malo kolaca itd jedino s kim dijelim misljenje da je dojenje jos uvijek glavno i dovoljno ste vi zene sa rr
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.2.2012 14:27:41
tukica
Ma ja pokusavam da se ne obazirem na te babske price, imam svekra koji misli da je ok dati bebi da malo proba Coca- cole, nista joj nece biti i tako to... ja ga samo pogledam i mislim da zna odgovor... a druga je stvar kada je cuvaju sta joj daju, ne smijem ni da pomislim
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.2.2012 14:29:14
Lady26
IZVORNA PORUKA: bebix
ma i ja mislim da je rano, ali me sludise zene koje misle da nisam normalna sto ne dajem vec supu, grah i ono sto mi jedemo barem da lizne malo kolaca itd jedino s kim dijelim misljenje da je dojenje jos uvijek glavno i dovoljno ste vi zene sa rr
Samo ti po svom...vjeruj da mu nista nece nedostajati, samo polako... Ja licno nisam puno pratila tablice ali nisam ni davala grah sa 4-5mj i sl...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.2.2012 15:29:45
mala_sa
Bebix udri brigu na veselje, ja ti to sve samo na ignor. Moj evo ima skoro 10mj, pa se ibrete kako nejede monte, smoki, kinder cokoladu, ko da ce ti negdje pobjec pa nece moci kasnije da jede, svakako kad bude sam birao sigurno nece uzeti da jede povrce i voce za uzinu
Mi smo mlijecne proiz probali sa 7mj, a palentu nikako nevoli jos uvijek.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.2.2012 17:06:50
Skvo RR
i danas bili na vakcini, uglavno kako imamo stalan slani obrok, da ga pojacamo sa mesnom vodom, i da ukljucimo kao drugi stalan vocno zitni....mogu rizu i sta jos da ubacujem...proso ne dajem....ima li jos sta?