|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  333 334 [335] 336 337   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   [Obrisana poruka]
15.2.2012 13:57:48   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu animagical)
  Neposredna veza do poruke: 8351
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
15.2.2012 13:58:18   
animagical
moj A jedino od mrkve kaki bas tvrdouser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 8352
   [Obrisana poruka]
15.2.2012 14:01:29   
Brisani uporabnik

Neposredna veza do poruke: 8353
15.2.2012 14:02:00   
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: entinte

ja sam pravila spinat sa zumancetom i mlijekom, i toga se napuca dobro, bas voli tu kombinaciju.

Mi jos nismo uveli spinat, nacitala se svega o nitratima i kao najbolje izmedju 8-10 mj pa ajde reko da sacekam no eto imamo 8 i kusur. A takodjer sam citala da se zna desit crvenilo i osip na guzi od istog, istinauser posted image user posted image user posted image Eh sad, mogla bih probati sa zaledjenim, s tim za sve sto ide sa mlijekom ja koristim AD, pa ne znam kako bi bilo da kasnije spinat pomijesam sa ad il da ti ucinim sa pavlakom il jogurtom. Necu kravlje do godine....

(odgovor članu entinte)
Neposredna veza do poruke: 8354
15.2.2012 14:02:56   
ciciban26
joj ja pogrijesi post. sorry...a ne znam obrisati user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Probala sam ja i sa jabukom i opet place mada je nju skroz slabo i jela,ne svidja joj se valjda.

Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05

Neposredna veza do poruke: 8355
15.2.2012 14:05:28   
dijana79
pahuljice i moj dječak je na kombinaciji Novalaca i dojenja i isto ponekad ima stolicu zelenkaste boje
animagical kako se spremaju te dm prosene pahuljice ako možeš da mi napišeš ja sam ih probala skuhati sa mljekom i nisu loše al kako da ih skuham da se skroz skašaju to sad isprobavam da budem sprema kad mi beban bude pošao da jede čvrstu hranu i sa koliko se mjeseci to daje djetetuuser posted image

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 8356
15.2.2012 14:09:16   
animagical

IZVORNA PORUKA: Iman83

IZVORNA PORUKA: animagical

moj A jedino od mrkve kaki bas tvrdouser posted image

Pojma ti nemam...al znam da je mrkva jako dobra za crijevnu floru.

Moja je u početku dohrane imala tvdu kaku šta god joj smiksala...nije to ni do vrste hrane koliko do navikavanja organizma na krutu hranu...nakon nekog vremena se i to reguliše.

ne, ne on kaki vise rijetko kad bilo sta drugo jede, mrkva mu jedino ne godi...doduse i meni mrkva smeta...

dijana proso je bez glutena pa moze od pocetka dohrane, kad vec pocnete... ja sam kupila alnatura hirse flocken, u dm-u, kuha se pet minuta, pa 15 stoji u toj vodi, i onda ga izvadis i blendas sa cim vec pravis, npr sa povrcem...ja ga u biti i kuham skupa u serpi s povrcem...

Neposredna veza do poruke: 8357
15.2.2012 14:29:24   
bebix
Animagical mm kupio proso u dm-u baby love na njemu ne pise da se treba kuhati, vec da se samo stave 2-3 kasike u 100ml prokuhane ohladjene na 50' C vodeuser posted image

Neposredna veza do poruke: 8358
15.2.2012 14:31:37   
animagical
pa to je valjda ono instant, kao i baby riza pahuljice? ovo ja govorim za ono alnatura,ono ide ovako , cini mi se iman mi ovo objasnila?

(odgovor članu bebix)
Neposredna veza do poruke: 8359
15.2.2012 14:33:41   
bebix
ma ok je, ja sam te bas jucer spiminjala sto mi rece za ovaj proso kako je fino jeouser posted image user posted image nego me zanima jel valja ovaj ja vec davala djetetu, pa sad kad procitah kuha panika me uhvati, sta mislis hocu li mu nastaviti ovaj ili da kupim taj?

Neposredna veza do poruke: 8360
   [Obrisana poruka]
15.2.2012 14:36:29   
Brisani uporabnik

Neposredna veza do poruke: 8361
15.2.2012 14:37:53   
animagical
user posted image ma to je isto...ko dal da kuhas rizu ili koristis onu instant...ja kuham jer sam slucajno uzela ovo sto se kuhauser posted image a rizu koristim tu sto se samo s vodom muti...

(odgovor članu bebix)
Neposredna veza do poruke: 8362
15.2.2012 14:38:24   
bebix

Zrna se kuhaju  5 min u ostave u vodi još 15.
Pahuljice i ja dodajem odmah u kašice, jogurte i ostalo.

Zrna:
user posted image

Pahuljice:
user posted image

user posted image

user posted image user posted image Hvala Iman, kod mene su pahuljiceuser posted image kad istrosimo onda cu kupiti zrna, pretpostavljam da su zdravijauser posted image

Neposredna veza do poruke: 8363
15.2.2012 14:38:31   
mimikimi
IZVORNA PORUKA: bebix

Animagical mm kupio proso u dm-u baby love na njemu ne pise da se treba kuhati, vec da se samo stave 2-3 kasike u 100ml prokuhane ohladjene na 50' C vodeuser posted image

te su ti obradjene zitarice i odmah spremne za jesti kao recimo i cokolino keksolino
a ove alnaturine se moraju kuhati 10-15min i ostaviti da nabubre 10tak minuta
mozes i jedne i druge ali meni je opet bolje cisti proso
i on bude mekan ne treba ga raskuhavati bas je super za kombinacije u supama i kao prilog

*mamin zvrk* 13.03.2011

(odgovor članu bebix)
Neposredna veza do poruke: 8364
15.2.2012 14:39:12   
animagical
oooooooooo provaleuser posted image user posted image iman, ja mirne duse kuhala pahuljiceuser posted image nisam te skontala kad si mi objasnila, ja mislila ovo se kuhauser posted image

Neposredna veza do poruke: 8365
15.2.2012 14:40:30   
bebix

IZVORNA PORUKA: animagical

user posted image ma to je isto...ko dal da kuhas rizu ili koristis onu instant...ja kuham jer sam slucajno uzela ovo sto se kuhauser posted image a rizu koristim tu sto se samo s vodom muti...

user posted image user posted image jeo je krusku i nije htio samu ipak sam morala staviti proso i onda je pojeo bez problemauser posted image ,e sad odoh praviti sta za jelo nama koji ne jedemo instantuser posted image

Neposredna veza do poruke: 8366
   [Obrisana poruka]
15.2.2012 15:10:06   
Brisani uporabnik

Neposredna veza do poruke: 8367
15.2.2012 23:31:31   
eko beba
probali i tikvicu ... dvije male kasike dovidjenja ... ne svidja mu se ni ovo ... beba kojoj se ne dopada niti jedan do sad probani ukus ... valjd ace poceti jesti cvrstu hranu do 1. mjeseca user posted image Ne znam da li da napravim pauzu jos 10 dana, za 10 dana puni 6. mjeseci pa da mu tek tad pokusam opet dati nesto, a do tad da iskljucivo doji ili da mu dajem i dalje po nesto?

Neposredna veza do poruke: 8368
15.2.2012 23:32:46   
eko beba
user posted image user posted image valjda ce poceti jesti cvrstu hranu do 12. mjeseca user posted image

(odgovor članu eko beba)
Neposredna veza do poruke: 8369
15.2.2012 23:58:34   
canim
Ja ne smijem ni reci da smo mi prerasli ovu temu a jos nismo uspostavili ni jedan posten cvrsti obrok, sve nesto par kascica i to je to, trudimo se od 6 mjeseca ali nam nikako ne ide, eto samo da vam mahnemo i da znate da vam zavidimo user posted image user posted image

(odgovor članu eko beba)
Neposredna veza do poruke: 8370
16.2.2012 8:46:30   
palachinken

IZVORNA PORUKA: eko beba

probali i tikvicu ... dvije male kasike dovidjenja ... ne svidja mu se ni ovo ... beba kojoj se ne dopada niti jedan do sad probani ukus ... valjd ace poceti jesti cvrstu hranu do 1. mjeseca user posted image Ne znam da li da napravim pauzu jos 10 dana, za 10 dana puni 6. mjeseci pa da mu tek tad pokusam opet dati nesto, a do tad da iskljucivo doji ili da mu dajem i dalje po nesto?

Ma nek isprobava okuse, pa će se projesti jednom user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu eko beba)
Neposredna veza do poruke: 8371
   [Obrisana poruka]
16.2.2012 9:43:30   
Brisani uporabnik

(odgovor članu canim)
  Neposredna veza do poruke: 8372
16.2.2012 9:53:56   
Lavić
New_mum, ja Plazmu dajem onako da cucla, liže pa i grize - svrbe ga desni pa mu super dođe.
Čestitke na glutenskoj kašici, ja sam davala onu sa čokoladom, nije mu se svidjela user posted image
Jogurt sam počela davati još prije dva mjeseca, kad skuham krompir dodam jogurta da dobijem kašicu.
A koji mladi sir da počnem davati? ABC?
Žumance dajem samo, skuham jaje tako da žumance ostane blago stvrdnuto, čitavo pojede.

Ciciban26, imaš Hipp kašicu od šljive, super je, a kod nas redovno rješava probavu.
Eko beba, probaj jednu namirnicu davati 2-3 dana, pomalo, tako je nama uspjelo da počnemo ručati brokulu i karfiol.
Valjda dok se malo navikne na okus.

Lavić nam je stigao 1. augusta 2011. godine

(odgovor članu new_mum)
Neposredna veza do poruke: 8373
16.2.2012 10:24:01   
canim

IZVORNA PORUKA: canim

Ja ne smijem ni reci da smo mi prerasli ovu temu a jos nismo uspostavili ni jedan posten cvrsti obrok, sve nesto par kascica i to je to, trudimo se od 6 mjeseca ali nam nikako ne ide, eto samo da vam mahnemo i da znate da vam zavidimo user posted image user posted image

Nije valjda da i dalje zeza s hranom...user posted image ...nadam se da će se to popraviti.
Ljubi drugaricuuser posted image

Ma zeza draga i to pravo, ne smijem je forsirati da ne zamrzi hranu iako joj stalno nesto nudim user posted image nadam se da ce se uskoro promijeniti.

Neposredna veza do poruke: 8374
16.2.2012 11:30:24   
tukica
evo i mene opet, moja mala i dalje lose jede... pijemo i Pikovit i Ferum lek za zeljezo, ali ona se jos nije projela... pojede par komadica hljeba sa necim namazanim i par kasikica supice i to je to... voce nece nikako... neko mi je predlagao jogurt i voce da pomijesam, pa ima li neko recept kakav? da li da isitnim voce, pa dodam u jogurt ili?

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 8375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  333 334 [335] 336 337   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  333 334 [335] 336 337   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *