|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  332 333 [334] 335 336   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
12.2.2012 23:52:23   
animagical
izdajanje ni meni ne ide...ali za pocetke u dohrani i ne treba ti vise od 20ml, taman da razrjedis time kasiku baby rize...a ja je pravim s vodom, iako pise da ide s mlijekom... ne koristim te kasice s adaptiranim...
tikve, zute, stambolke, imas na pijaci...a mozes i tikvicu, nje imas svuda isto... moze i mrkva... ja ne bih voce prvo, onda mozda nece htjeti povrce...

(odgovor članu eko beba)
Neposredna veza do poruke: 8326
13.2.2012 0:00:08   
eko beba
odoh po tikvicu sutra ... ako je bude u granapu... pa javim ... a negdje sam procitala da imaju i neke organske zitarice ili riza u DM ... znas li mozda kako se zovu ... posto nemam bas vremena za trazenje ... a riza koju koristis je li Hipp ili neka druga? i ima li je u DM?

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 8327
13.2.2012 0:07:38   
animagical
riza ima u dm-u...ima hipp baby rice, onda imas babylove kukuruzne pahuljice, i imas alverde hirse flocken, to je proso, bogato je zeljezom...to smo mi probali... iako rizu mozes i obicnu, koju ti jedes, samo dobro skuhas, bez soli naravno i izblendas, ja koristim stapni mikser...s rizom fino ide kruska, svjeza...a moze i tikva, mrkva...sta vec probateuser posted image sretno!

(odgovor članu eko beba)
Neposredna veza do poruke: 8328
13.2.2012 0:13:38   
eko beba
hvala na expresno brzim oodgovorima! ... probamo javimo user posted image

Neposredna veza do poruke: 8329
13.2.2012 10:41:06   
pahuljica_25
Evo i mene prvi put na ovoj temiuser posted image

Moja beba je na kombinaciji dojenja i AD.Pitanje za mame koje hrane bebe sa AD je li vaše bebe imaju maslinasto zelenu boju stolice?Moj D. od kako je počeo piti više AD ima takvu stolicu jednom dnevno.Ja kontam da je to od ADuser posted image

03.11.2011.maleni princ obogatio naš život.....

(odgovor članu eko beba)
Neposredna veza do poruke: 8330
13.2.2012 10:44:48   
Emica_sa

IZVORNA PORUKA: pahuljica_25

Evo i mene prvi put na ovoj temiuser posted image

Moja beba je na kombinaciji dojenja i AD.Pitanje za mame koje hrane bebe sa AD je li vaše bebe imaju maslinasto zelenu boju stolice?Moj D. od kako je počeo piti više AD ima takvu stolicu jednom dnevno.Ja kontam da je to od ADuser posted image

koji AD,ako je aptamil,on je pun zeljeza i moze biti od togauser posted image

Hello, it's me...

(odgovor članu pahuljica_25)
Neposredna veza do poruke: 8331
13.2.2012 11:32:14   
pahuljica_25
Novolac pije, čini mi da sam vidjela da i on ima dosta željezauser posted image

03.11.2011.maleni princ obogatio naš život.....

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 8332
13.2.2012 15:12:33   
Lavić
New_mum, moj dečko sad doji otprilike svaka 3 sata: kad se probudi oko 7, pa 10, 13, 16, 19 sati.
Naravno, uz odstupanje kakvo je npr. danas, samo bi dojio, nešto mu nadošlo user posted image
Oko 13 i 19 sati ruča čvrstu hranu, nakon čega obavezno opet doji da zasladi.
Draže mu je voće, pojede ga količinski više, ali ne odbija ni povrće. Sve u svemu, mislim da nam dobro ide.
Kad počnem raditi, mislila sam da ga ujutro podojim prije nego što krenem, da dođem kući za vrijeme pauze (radim relativno blizu, sa autom 10 minuta), i onda oko pola 5, kad se vratim.
Za izdajanje stvarno nemam dovoljno mlijeka, a budući da odavno pred spavanje pije Hipp AD, neće biti problem da popije flašicu i po danu.
Gluten - Plazma keks user posted image  Počeo ručati plazmu kad smo ga osunetili, imao 4 i po mjeseca. Morali ga držati bez pelene i paziti da se ne uvrijedi, pa smo ga zabavljali na sve moguće načine, a na stolu stajala plazma... MM mu dao malo da lazne umjesto cucle, a njemu se dopalo, tad je pola pojeo. Tih dana sam ga zbog rane samo dojila, i činilo mi se kao pravo vrijeme za uvođenje glutena. Inače kuham supu na telećim kostima i stavljam fidoline, koje poslije izmiksam. Davala sam i Hipp kašice sa glutenom.
Ako niko u porodici nema alergije na hranu, mislim da se ne trebaš brinuti. Ionako user posted image  toga samo malo pojede, neka se polako navikava.
Kako vama ide ručkanje? Javi kako prođe gluten...

Lavić nam je stigao 1. augusta 2011. godine

(odgovor članu new_mum)
Neposredna veza do poruke: 8333
15.2.2012 12:01:43   
Daja_sa
Nije nas dugo bilo ovdje...
I dalje smo definitivno posvadjani sa mlijekom...al sta da radim...ocito joj tako i odgovara...
Nas dan otprilike izgleda ovako:
Ujutro izmedju 8-9h popije nekih 120ml Aptamila...
U 11h je slani obrok...povrce na pilecoj supici... onda ide spavanjac
Izmedju 13-14h 150ml Aptamila
U 16h ide vocni a nekad i vocno zitni obrok (jabuka, banana, kruska i suha sljiva je svjeze sto je probala...a od gotovih kasica sipurak i jabuka, banana i marelica, banana i breskva)...
U 18h opet 150 ml Aptamila
I u 21h nakon kupanja pred spavanjac desi se da popije 180mluser posted image ...

Cunce nase majo...29.09.2008
Jos jedno sunce nas je obasjalo 23.08.2011...

(odgovor članu Lavić)
Neposredna veza do poruke: 8334
15.2.2012 12:38:58   
sweet insanity
Mene zanima kako sa mamama koje doje i cije su bebe tu negdje blizu moje N po starosti ili kad su bile te starosti....

Kod nas sa 8 mjeseci i kusur je ovako otprilike-satnica je okvirna.

oko 7h dojenje
      10h vocna kasica
      13-13:30 dojenje
      16-17h povrce sa mesom i rizom i sl (slani obrok) pa dojenje nakon njega
      20h mlijecni obrok (pahuljice sa ad ili keks sa ad)
      22-23 dojenje
      Dojenje u toku noci (jednom ili dva puta)

Je li ovo mlijeka dosta?

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 8335
15.2.2012 12:39:53   
new_mum
Evo i nas user posted image U vrijeme rucka, oko 15h jedemo povrce, poceli smo ga praviti na mesnoj vodi; a oko 18-19h svjeze voce ili vocnu kasicu... Pred spavanje joj nekada znam dati malo hrane za laku noc, a u ponedjeljak sam joj dala Hipp kasicu sa keksom i tako smo uveli gluten bez ikakvih problema user posted image Jos uvijek dojim na zahtjev, a poslije ova dva cvrsta obroka ne doji vise jer se vec polako spremamo na moj odlazak na posao koji je sve blize user posted image Naucila je piti na flasicu moje mlijeko, a na casu sa kljunom pije vodu, sok (razrijedjen sa vodom) i kamilicu... Zalihu mlijeka u zamzivacu polako pravim, jedino jos moram nauciti da je uspavam bez dojenja i mislim da ce to biti najveci problem user posted image
Ove sedmice planiramo probati mladi sir jer sam prema tablici koju imam nasla da to vec moze i da kucnem do sada nista nije odbila user posted image
Lavic kako mu dajes plazmu, sa AD?

04.08.2011. - mamina princeza

(odgovor članu Lavić)
Neposredna veza do poruke: 8336
15.2.2012 12:44:26   
Daja_sa

IZVORNA PORUKA: new_mum

Evo i nas user posted image U vrijeme rucka, oko 15h jedemo povrce, poceli smo ga praviti na mesnoj vodi; a oko 18-19h svjeze voce ili vocnu kasicu... Pred spavanje joj nekada znam dati malo hrane za laku noc, a u ponedjeljak sam joj dala Hipp kasicu sa keksom i tako smo uveli gluten bez ikakvih problema user posted image Jos uvijek dojim na zahtjev, a poslije ova dva cvrsta obroka ne doji vise jer se vec polako spremamo na moj odlazak na posao koji je sve blize user posted image Naucila je piti na flasicu moje mlijeko, a na casu sa kljunom pije vodu, sok (razrijedjen sa vodom) i kamilicu... Zalihu mlijeka u zamzivacu polako pravim, jedino jos moram nauciti da je uspavam bez dojenja i mislim da ce to biti najveci problem user posted image
Ove sedmice planiramo probati mladi sir jer sam prema tablici koju imam nasla da to vec moze i da kucnem do sada nista nije odbila user posted image
Lavic kako mu dajes plazmu, sa AD?

A jeste li probale jogurt? Mozda prvo jogurt pa onda mladi sir... ovo je samo moje misljenjeuser posted image

(odgovor članu new_mum)
Neposredna veza do poruke: 8337
15.2.2012 12:52:47   
new_mum
Nismooo, prema ovome sto sam citala pise prvo sir, a naravno primam savjete iskusnijih user posted image S cim da joj dam jogurt prvi put i koji ili je svejedno?

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 8338
15.2.2012 12:56:58   
Daja_sa
Ja sam starijoj sa 6,5 mjeseci dala Bioaktiv LGG...i evo dan danas samo taj pijeuser posted image .
Prvi put je bilo na kasikicu eto citsto da proba...a onda smo negdje sa 7 mjeseci jogurt jeli uz sve slane obroke (nekad onako kasikicom a nekad sam joj znala ubaciti u obrok )...i najvise je volila mix voca sa jogurtomuser posted image ...

(odgovor članu new_mum)
Neposredna veza do poruke: 8339
15.2.2012 13:06:03   
animagical
mislim samo da treba biti punomasni

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 8340
15.2.2012 13:18:50   
entinte
Evo i mene nakon dugo dugooo vremana...
K sa 10 mj jede skoro sve, dnevna klopa se otprilike sastoji od;
- AD (ujutro)
- voće
- keksolini, karamelino, frutolinu, grisolino i sl.
- povrće sa mesom
- AD (pred spavanje)
Između uvijek nešto pijucka, gricka, nekad voćni jogurt nekad monte, neki mali slatkiš, gricne koji smoki i tako.

Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!!
K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm
N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm
I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 8341
15.2.2012 13:31:54   
sweet insanity
Mi smo isto jogurt uveli sa 7 mj po savjetu Daje_sauser posted image Fino joj se svidja, moze i sam i u kombinaciji.
Danas za rucak kontam joj napravit zumanjce (cetvrtinu), rizu i recimo brokulu il mrkvicu...we'll see. Ako imate prijedloga za receptice sa zumanjcetom reciteuser posted image Danas cemo ga tek drugi puta jesti.

(odgovor članu entinte)
Neposredna veza do poruke: 8342
15.2.2012 13:44:21   
entinte
ja sam pravila spinat sa zumancetom i mlijekom, i toga se napuca dobro, bas voli tu kombinaciju.

Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!!
K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm
N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm
I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 8343
15.2.2012 13:45:11   
ciciban26
Iskusnije mame kako su vase bebe prihvatile uvodjenje cvrste hrane? Jesu li imale poteskoca sa probavom?
Mojoj E ce za koji dan 5 mj. i davala sam joj mrkvu od povrca,jako joj se svidja i prihvata ali predvece kao da je muci stomak,grci se i place kao u periodu grceva. Da li je to normalna reakcija na cvrstu hranu dok se malo ne privikne ili ipak jos nije spremna

Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05

(odgovor članu entinte)
Neposredna veza do poruke: 8344
15.2.2012 13:50:11   
babina beba
Ja sam svojoj od 6-og pocela uvoditi i hvala Bogu sve ok! napravi sad malo pauzu nemoj joj mrkvu davatyi neko vreme pa vidi rekaciju stomaka. Pokusaj malo jabuke izmiksati ili bananu. Ja sma prvo pocela sa frutekovim kasicama, a sad sa 10.5 mjeseci jede sve osim bas one teske hrane sa zacinima jakim!

(odgovor članu ciciban26)
Neposredna veza do poruke: 8345
15.2.2012 13:50:25   
bebix
Ja sam jucer I prvi put napravila proso, pravila sam sa pola banane, pojeo je sve sto sam napravila i super mi je mashallah spavao, znaci nije ga mucilo, e sad uveli smo dosta povrca od voca jabuku, bananau danas cu probati krusku, jel ima jos nesto sto moze da proba 19.02 ce mu punih 5 mjuser posted image

(odgovor članu ciciban26)
Neposredna veza do poruke: 8346
15.2.2012 13:54:39   
bebix
A kad smo kod kruske jel mu je trebam skuhati ili ona ide samo svjezauser posted image

(odgovor članu bebix)
Neposredna veza do poruke: 8347
15.2.2012 13:55:33   
new_mum
Probaj sa tikvicom, mislim da se to svim bebama svidja, pa riza, karfiol, brokula, krompir, a od voca jabuka, kruska, banana, sljive (Hipp kasica)...

(odgovor članu bebix)
Neposredna veza do poruke: 8348
15.2.2012 13:56:08   
animagical
ciciban, za mrkvu znam da zatvara, pa je mozda i poteska...inace, mrkvu treba davati max 2 puta sedmicno,da beba ne pozuti.....

bebix, moze sljivu, breskvu, marelicu, krusku...? ja voce ne kuham nijedno...

(odgovor članu bebix)
Neposredna veza do poruke: 8349
15.2.2012 13:57:03   
ciciban26
Gdje li svrlja ovaj moj postar user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Kontam ili da je spremim u skafander pa na prozor ili da ga cekam ispred zgrade user posted image user posted image user posted image
Pa taman prohodas do dm po stvarcice pa odmorite kod nas na kafici,ha ja. Vjeruj mana je sto mi je blizu,udjem po jednu stvar i kupim i sto mi ne treba user posted image
Joj kod nas u zgradi bio taj granap,okacio covjek iznad kase sliku prosijaka s natpisom "a davao je na povjerenje" ocigledno nije pilo vode pa se granap zatvorio user posted image user posted image user posted image user posted image

Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05

Neposredna veza do poruke: 8350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  332 333 [334] 335 336   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  332 333 [334] 335 336   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *