|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  331 332 [333] 334 335   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
10.2.2012 17:04:33   
mala_sa
Mi jutros ruckili bananu sa grizom.
Za rucak imamo junetinu sa proljetnom mjesavinom, uz hljeb i jogurt - mljac, mljac

Ljubicice ja se isto pitam kad poceti sa trecim cvrstim obrokom, al po mom A vidim da je jos rano. Ja njemu ujuto dajem uvijek voce sa zitaricama - tako da to racunam kao pravi obrok jzer ga bas drzi.

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu ljubičica 28)
Neposredna veza do poruke: 8301
11.2.2012 13:23:58   
Hannica
Ne znam gdje da postavim pitanje,ali posto je vezano za cvrstu hranu ovdje cu.user posted image Da li bebama koje su AD mlijeku treba uvesti cvrstu hranu prije nego bebama koje doje.user posted image Jos uvijek nam je rano za to,ali da se raspitamo na vrijeme.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 8302
   [Obrisana poruka]
11.2.2012 13:35:44   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Hannica)
  Neposredna veza do poruke: 8303
11.2.2012 13:37:39   
felix

IZVORNA PORUKA: Hannica

Ne znam gdje da postavim pitanje,ali posto je vezano za cvrstu hranu ovdje cu.user posted image Da li bebama koje su AD mlijeku treba uvesti cvrstu hranu prije nego bebama koje doje.user posted image Jos uvijek nam je rano za to,ali da se raspitamo na vrijeme.user posted image

mi smo bili na AD pocela sam dohranu sa 4 mj tj sa kasicama , da proba ih dok je naucio jest i naviko na okuse to je bilo 5,5 mjes da je pravo jeouser posted image to je sve bilo da usta isprlja user posted image

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 8304
11.2.2012 13:54:29   
Emica_sa

Moji su bili na AD i ja nisam pocinjala sa dohranom prije 6 mjesecauser posted image

Hello, it's me...

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 8305
11.2.2012 14:39:06   
Skvo RR
Sa curetkom cini mi se od 5 mjeseca...sa bebcem sam pocela od cetvrtog.

Elem, juce slani obrok blitva i krompir, danas karfiol i mrkvica sa malo maslinovog ulja.
user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 8306
11.2.2012 14:42:22   
Hanady RR

po preporuci pedijatara ja sma kćer stariju koja je bila na Ad sa 4 i pol mjeseca počela hraniti i čvrstim obrokom...
dok po preporuci pedijatara mlađu koju sam dojila sa 6 mjeseci...

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 8307
11.2.2012 15:31:41   
Lavić
Moja beba doji, ali smo poceli sa 4 mjeseca.
Tad je znao pojesti samo jednu kašikicu, pa sutra dvije i tako smo probavali nove okuse. Sad ima 6 i po mjseci i fino ruča, a nakon svake hrane ipak doji.
Ja dajem svega pomalo, ne bježim od glutena, ali baš ne forsiram.
Samo lagano...

Lavić nam je stigao 1. augusta 2011. godine

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 8308
11.2.2012 23:02:54   
mala_sa
Hannice najbolje ti je da pratis po bebicama, ako ti pocnu gurati hranu iz usta znaci da nisu spremne za kasiku. Ja sam malog dojila i poceli smo sa dohranom sa 5,5mj, tad je bas bio spreman za dohranu.

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

(odgovor članu Lavić)
Neposredna veza do poruke: 8309
11.2.2012 23:40:02   
new_mum
Lavic, posto smo mi negdje ublizu sa svim, samo da vidim kako napredujete? user posted image Sta si odlucila za dojenje kada pocnes raditi? Kako ste uveli gluten? Mi jos nismo, planiram u ponedjeljak, pa me zanima sta prvo da joj damuser posted image

04.08.2011. - mamina princeza

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 8310
12.2.2012 14:12:19   
sweet insanity
Mi smo uveli gluten sa 6 i pol mjeseci i to uzela onaj mljeveni lino keks i ovremeno dodavala u kasice, pa jednom 3korn od babylove i nekad koricu hljeba. Danas uredno jede al opet ne precesto.

Kad ste kod broja obroka, vdim nesto spada u obrok nesto ne pa ne kontamuser posted image Moja N od kako je napunila 8 mj pored dojenja ima voce, povrce sa mesom rizom i svakojake kombinacije, i pred spavanje mlijecna kasica sa AD, nekad je to keks sa ad nekad ona koja vec u sebi ima AD i sl. Je li to ispada kao 3 obroka ili?

(odgovor članu new_mum)
Neposredna veza do poruke: 8311
12.2.2012 14:25:52   
animagical
sweet to su tri obroka...vocni, povrtni i mlijecni...

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 8312
12.2.2012 14:48:52   
sweet insanity
ma da, ali navodno se voce ne ubraja u obroke nego kao uzina al nama ne moze biti uzina jer nemamo dorucka. Kao eto do godine dana treba daimaju 3 obroka i 2 uzine...vidjet cemo. Moja zaista voli da šopa, kuc kucuser posted image

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 8313
12.2.2012 14:52:38   
animagical
zavisi...neko racuna kao obrok,ako je zasitno, tj ako da bananu ili ubaci keks ili rizine pahuljice u neko drugo voce, pa to dijete drzi neko vrijeme sitim...ako bude gladno za pola sata, sat, onda nije obrok, bar ne dovoljan... meni je voce obrok, jer i imamo jedan obrok, pa je nekad voce a nekad povrce...ja u voce ako je to kruska,jabuka-dodam rizu ili proso, a ako je banana s necim, onda i ne dodam...mi svejedno nismo izbacili nijedan podoj pa mi nije ni vazno....

Neposredna veza do poruke: 8314
12.2.2012 15:43:53   
palachinken
Nama je voće sa žitaricama doručak, oko 10h, a oko 14h ima ručak, povrće + piletina + mesna voda + žitne pahuljice ako treba da zgusnu kašicu.
Uspijevam izdojiti oko 160ml mlijeka na poslu, što mu bude za 2 uspavljivanja.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

Neposredna veza do poruke: 8315
12.2.2012 16:14:06   
sweet insanity
Moja je sa vocnim obrokom izbacila jedno dojenje tj recimo doji ujutro oko 7 pa jede voce oko 10 pa opet oko 13-4h povrce plus podoj. I uvecer na kasiku zitarice i mlijeko ili keks i mlijeko (prvo sma u flasicu sa ad-om) a sad na kasikicu sa ad-om naravno, ipak necu kravlja do godine. Zna se desit da joj dma uvecer flasicu u snu al kako sam vidjela da je to poremeti i da ne pije puno oda samo sat i pol prije spavanja na kasiku i podoj pred spavanje.  Izmedju vecernjeg mlijecnog obrka i rucka+dojenje imamo jos jedno dojenje plus po noci nekad jednom, nekad nijednom, nekad 3 put-to se ne znauser posted image

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 8316
12.2.2012 20:07:13   
mala_sa
Mi danas ruckili:
za dorucak: voce + mljeveni keks
za rucak: na telecem temeljcu skuhana teletina, mrkva, patlidzan i mekinje za ljudsku ishranu

Neposredna veza do poruke: 8317
12.2.2012 23:04:56   
eko beba
ima li slucajeva da beba odbija hranu? naime, moj bebac ima 5 mjeseci i 18 dana i pokusala sam mu u par navrata dati nekoliko kasicica banane i one frutekove vocne kasice ... on pojede jednu i nece vise (dojim ga). Probala sam mu dati i onu hippovu milk pap koja je za 4+ ali ista stvar (s tim sto bih sacekala po 3 dana izmedju da vidim da se slucajno ne pojavi alergijska reakcija). On tako nezainteresovano izgleda kad je u pitanju cvrsta hrana, ali sam primjetila da poslije nje moze biti miran i po 20 min. sto inace nije slucaj. Slabo spava, nije zainteresovan za cvrstu hranu, cucu nece, sa flasicom u koju sam sipala caj samo bezveze zvace ....ni gutljaj da povuce. znaci li to da je borba zvana "nahraniti dijete" na pomolu? Help

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 8318
12.2.2012 23:18:55   
animagical
nije flasica obavezna za hranjenje bebeuser posted image ni moj sin ne zna koristiti flasu ni cuclu, ali ga niko i ne tjera, doji i fino mu je... ako beba gura hranu iz usta, mozda nije spremna na cvrstu hranu...ta tri dana pauze ne kontam, je li mislis da nesto das, pa tri dana ne dajes nista cekajuci reakciju? treba 3 dana davati istu namirnicu, a ne nesto novo... to hippovo vrlo moguce da nece jer sadrzi adaptirano,pa ima drugaciji ukus... ne moras mu uopste davati mlijecne kasice, doji i dosta mu je mamino mlijeko....probaj skuhati i izblendati mrkvicu? dojenje tj mlijeko je u prvoj godini najvaznije, ostalo je dohrana... i da, u pocetku je sasvim ok da pojede samo par kasicica...dok proba, upozna ukus...

(odgovor članu eko beba)
Neposredna veza do poruke: 8319
12.2.2012 23:23:53   
eko beba
ma pokusavala mu dati onaj caj luk i jabuka na flasicu ... skontala ne ide i dohvatila se kasike ... da ... tri dana mu dajem po kasikicu dvije ili tri(ako uspijem trecu ubacit) iste namirnice ... pa onda pokusam s drugom namirnicom ... ali se njemu izgleda bas nista ne dopada user posted image a ja bila tako sretna kad sam skontala da mogu ruke odmorit 15 min poslije te dvije tri kasikiceuser posted image

Neposredna veza do poruke: 8320
12.2.2012 23:34:45   
ziki
Mislim da beba jednostavno nije spremna za dohranu. Probaj da izdojis malo mlijeka i umijesas sa nekim pahuljicama, ja sam sa baby rice-om tako pocela sa obojicom. Stariji je u pocetku takodje jeo samo po 4-5 kas(ako se dobro sjecam tako citav 7. mjesec), kasnije je dogurao na 3 obroka cvrste hrane uz obavezno dojenje na 2 sata do godine, dok se nisam vratila na posao.

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu eko beba)
Neposredna veza do poruke: 8321
12.2.2012 23:34:50   
animagical
heeheh pa polako, ako nece, nece, nazor ne ide...a tek ste poceli da se sad odmah brinesuser posted image bitno da bebana hoce dojiti, a to za odmaranje ruku....izdrzi, to je mami u stazuser posted image probaj s kuhanom tikvom, ona dobro prolazi kod beba a i lahka je za probavu... samo napravi malo tecniju kasicu...kad blendas, dodas vode od kuhanja...

(odgovor članu eko beba)
Neposredna veza do poruke: 8322
12.2.2012 23:44:10   
eko beba
heh ...a gdje mogu naci tikvu? ima li je sad, pa da probam ... ja domacice user posted image ...a on doji li doji i kad ima, a i kad nema vuce uprazno ... da bar ima kakva montazna sika da ne moram ovako ustajat svakih 10 min danju kad zaspi user posted image

Neposredna veza do poruke: 8323
12.2.2012 23:48:13   
eko beba
Mislim da beba jednostavno nije spremna za dohranu. Probaj da izdojis malo mlijeka i umijesas sa nekim pahuljicama, ja sam sa baby rice-om tako pocela sa obojicom. Stariji je u pocetku takodje jeo samo po 4-5 kas(ako se dobro sjecam tako citav 7. mjesec), kasnije je dogurao na 3 obroka cvrste hrane uz obavezno dojenje na 2 sata do godine, dok se nisam vratila na posao.

sa sstarijim nisam imala nikakav problem kad je u pitanju hrana ... i dan danas papa sve, po kile voca min pojede dnevno ... ali me ovaj izgleda zeza ... doduse stariji je bio na AD pa kontam mozda i to ima neke veze ... nemam pojma. A sa izdajanjem sam bas posvadjana ... ne ide mi nikako 10-20 mil max... i to se namucim ... poksala jednom kad mu nosic bio zapusen ... grudi prepune i ja jedva izdojim 50 mil user posted image

(odgovor članu eko beba)
Neposredna veza do poruke: 8324
12.2.2012 23:52:00   
Amam
Imas tikvice za kupiti u piljari,
Mozda ti bebac nije jos spreman za dohranu.
Ja sam sa ukusima pocela s 5,5 mj a tek sa 9 mj je poceo jesti,tako da nemoj da brines ako je odbio sad,ne znaci da nece,probaj da mu das negdje izmedju podoja,da nije niti sit niti gladan.

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu eko beba)
Neposredna veza do poruke: 8325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  331 332 [333] 334 335   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  331 332 [333] 334 335   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *