|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  68 69 [70] 71 72   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Tuta i kako naučiti!?
10.2.2012 9:21:44   
Halimaa
evo, nakon mjesec dana mi smo napredovali, sada sam kaže "hoće piškit"! user posted image   Ponekad mu se "omakne" da se upiški ali vrlo rijetko, uglavnom kad se zaigra.  Da sam znala da nije taaako teško, uradila bih to puno ranije a ne sa 2,5 godine.

< Poruku je uredio Halimaa -- 10.2.2012 9:22:19 >

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 1726
10.2.2012 10:12:19   
gvendolina
halimauser posted image

Kod nas je problem nocna pelenauser posted image Mi smo prestali nositi pelene prije 7-8 mjeseci, nocnu smo skinuli tek prije 15-ak dana,jer je uglavnom bila suha i mislila sam da je vrijeme da je ukinemo.Ali evo od kada smo je skinuli skoro svaku vece mi se upiskiuser posted image Uopste se ne budi da trazi tutu,a nekada ni kada se upiski ne probudi se vec mi primjetimo pa ga moram presvlacitiuser posted image

ne bi da mu je vracam kada smo vec skinuli,jer smo se i dnevne rijesili tako sto smo je jednostavno prestali nositi....ali mi nije jasno zasto se sada ovoliko piski,a sa pelenom se budio suhuser posted image Ja sam se smijala mamama koje su sat navijale da dizu dijete da piski,ali izgleda da cu i ja moratiuser posted image

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu Halimaa)
Neposredna veza do poruke: 1727
10.2.2012 10:20:50   
Vinetu
Moj curetak već nekoliko mjeseci ne nosi pelenu po danu, samo noću kad spava.  Ipak, i dalje je moram napominjati.  Rijetko se sjeti, na vrijeme, da mi kaže da mora u wc.  -kad joj kažem da mora da piški, obično govori "Neću da piškim", al' čim sjedne na wc šolju izjavi "ja moram da piškim".
Tako isto radi i u vrtiću.
P.S. Prije desetak dana je napunila 3 godine

(odgovor članu gvendolina)
Neposredna veza do poruke: 1728
10.2.2012 10:24:29   
veeseelaa
Vinetu idel malena u vrtić?

i moja ima 3 godine, sa 2 godine i par mjesece počela je koristiti tutu, nema zime preko dana.... sama koristi wc šolju već duži period, skine se i piški il kaki a onda zove mene il mm da je operemo
al zato noću koristimo pelenu.... ja pustim da zaspe bez pelene a onda joj dok spava istu stavim jer kad je budna ona ne dozvoljava i pelena uvijek bude puna....
do duše moja pije jako puno, ja joj tečnost ne uskraćujem

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 1729
10.2.2012 10:31:08   
leona81
ja nesto kontam na proljece samo da malo otopli pa skinuti pa sta bude, voditi je na tutu, obuci gace i navecer isto pa valjda skonta, imat ce u maju 2 i po godine

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 1730
10.2.2012 10:43:23   
chuci
IZVORNA PORUKA: gvendolina

halimauser posted image

Kod nas je problem nocna pelenauser posted image Mi smo prestali nositi pelene prije 7-8 mjeseci, nocnu smo skinuli tek prije 15-ak dana,jer je uglavnom bila suha i mislila sam da je vrijeme da je ukinemo.Ali evo od kada smo je skinuli skoro svaku vece mi se upiskiuser posted image Uopste se ne budi da trazi tutu,a nekada ni kada se upiski ne probudi se vec mi primjetimo pa ga moram presvlacitiuser posted image

ne bi da mu je vracam kada smo vec skinuli,jer smo se i dnevne rijesili tako sto smo je jednostavno prestali nositi....ali mi nije jasno zasto se sada ovoliko piski,a sa pelenom se budio suhuser posted image Ja sam se smijala mamama koje su sat navijale da dizu dijete da piski,ali izgleda da cu i ja moratiuser posted image

možda mu bude hladno pa se upiški. a možda je ovih dana više pio tečnost navečer.
a možda se on i u pelenu jednom upiški u toku noći, to se upije i vi ujutro mislite pošto nije puna pelena da nije nikako ni piškio. pipni ako je jednokratna pelena ima li onih loptica, dobro prepipaj

< Poruku je uredio chuci -- 10.2.2012 10:44:35 >

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

Neposredna veza do poruke: 1731
10.2.2012 10:46:50   
Vinetu
Veeseelaa, moja je cura mlađa od tvoje mjesec dana.  Ide u vrtić i u vrtiću učitaljica stalno mor ada je napominje.
Evo, upravo sad mi reče da mora da kaki, kad kaka već uveliko u gaćicama.  Stvarno sam strpljiva i ne ružim je zbog toga, ali... već je dovoljno velika, konta ona sve, zna gdje treba da se piški i kaki al' neće.  Jednom mi je čak i rekla "Ja ne volim da piškim".
Najviše mi je krivo, a pisala sam o ovome i ranije, što je i ona sa godinu dana navikavana na tutu i već sa godinu i par mjeseci je znala sama a mi kaže kad mora u wc.  Kad je krenula u vrtić (sa 22 mjeseca) ja odvikavanje od pelena stavim na stranu dok se dijete ne navikne na vrić (jer je prilično povučena)... i ona veoma brzo zaboravi sve vezano za tutu. 

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 1732
10.2.2012 10:48:36   
veeseelaa
pa baš me čudu ta dešavanja obzirom da ide u vrtić
ono djeca vide jedna od drugog pa i sama tako deveraju
meni je vrtić valjao pravo po pitanju odvikavanja od pelene
svakako se nemoj sekirati, sve će to ona sama, bitno je da je zdrava

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 1733
10.2.2012 11:04:34   
gvendolina
chuci i ja nesto mislim ili mu je hladno ili se prehladio user posted image a prepipavali smo mi pelene i bile su zaista potpuno suhe, desavalo se da se upiski samo kada bi duze odspavao a sada se u toku noci piski.jedino mi preostaje da ga dizem nocu na tutu.

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 1734
10.2.2012 15:17:33   
megi
Halima user posted image  , ali mozda ranije ne bi bio ni spreman tako da je super sto ste i to rijesili

mi smo skinuli dnevnu, ali nocnu nismo jos bude koju noc suha, ali uglavnom se popiski
a sad posto je hladno i ne pomisljam da je skinem, neka prodju ove hladnoce pa cemo i to nadam se rijesiti

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

Neposredna veza do poruke: 1735
10.2.2012 16:35:49   
sabinos
IZVORNA PORUKA: gvendolina

chuci i ja nesto mislim ili mu je hladno ili se prehladio user posted image a prepipavali smo mi pelene i bile su zaista potpuno suhe, desavalo se da se upiski samo kada bi duze odspavao a sada se u toku noci piski.jedino mi preostaje da ga dizem nocu na tutu.

ovako sam i ja kontala za mog Ajdina.ali ne moze biti prehlađen tako dugo i nema sanse da mu je hladno jer spava sa mnom pod jorganom.ja navijam sat po 3 puta u noci i dezuram ali nekad ujutro oko 8 ili 9 opet uspije da upiski.stvarno nisam pametna vise.doduse ima brz metabolizam,kao i ja i cim popije napr.solju caja u roku sat vremema ide najmanje 2 puta da piski.nekad se upiski i u toku dnevnog spavanja,znaci u roku dva sata...nedavno mi jedna teta pricala da dijete ima 6 godina i jos uvijek koristi nocnu pelenu,ja user posted image

nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir

mamine paše i najbolji drugovi
veliki A 2009
mali A 2013

Neposredna veza do poruke: 1736
12.2.2012 1:42:19   
volim djecu
Ovako je to izgledalo sa mojom curicom: 18 mjeseci - počele smo da ujutro poslije buđenja i navečer prije spavanja koristimo tutu; 20 mjeseci - bilo je ljeto, skinule smo pelenicu i dogovorile se da traži tutu po potrebi, nekada smo uspjele uhvatiti "to", a nekada je bilo kasno, što je popračeno ljutitim pogledom te riječima kako je to ružno da se radi u gačice, to je trajalo sedam dana, dok osmi dan kada se upiškila u gačice, ja sam rukom po goloj guzi pljesnula i rekla dosta je više igranja, ukoliko se to ponovi, nećeš moći gledati crtić na tv-u. To sam morala još par puta ponoviti, a uvečer sam stavljala kesu, pa na nju peškir, ukoliko se upiški, provjeravala sam svaki satić. Tako da je to naše učenje trajalo 15-tak dana. Smatram da vršenje nužde u pelenicu nimalo nije higijenski, te da ukoliko nečije dijete od npr.20 mjeseci zbog svog odgoja odbija koristiti tutu, treba da proradi rukicom po guzi, i pelene će biti zaboravljene do sljedećeg dana. pozz user posted image    

(odgovor članu Halimaa)
Neposredna veza do poruke: 1737
12.2.2012 2:58:54   
DM

IZVORNA PORUKA: volim djecu

Ovako je to izgledalo sa mojom curicom: 18 mjeseci - počele smo da ujutro poslije buđenja i navečer prije spavanja koristimo tutu; 20 mjeseci - bilo je ljeto, skinule smo pelenicu i dogovorile se da traži tutu po potrebi, nekada smo uspjele uhvatiti "to", a nekada je bilo kasno, što je popračeno ljutitim pogledom te riječima kako je to ružno da se radi u gačice, to je trajalo sedam dana, dok osmi dan kada se upiškila u gačice, ja sam rukom po goloj guzi pljesnula i rekla dosta je više igranja, ukoliko se to ponovi, nećeš moći gledati crtić na tv-u. To sam morala još par puta ponoviti, a uvečer sam stavljala kesu, pa na nju peškir, ukoliko se upiški, provjeravala sam svaki satić. Tako da je to naše učenje trajalo 15-tak dana. Smatram da vršenje nužde u pelenicu nimalo nije higijenski, te da ukoliko nečije dijete od npr.20 mjeseci zbog svog odgoja odbija koristiti tutu, treba da proradi rukicom po guzi, i pelene će biti zaboravljene do sljedećeg dana. pozz user posted image    

Ne vidim ni da je kod vas ta metoda pila voda odmah-zar ne?!user posted image

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu volim djecu)
Neposredna veza do poruke: 1738
12.2.2012 3:30:36   
Ella_H
Nikad nisam prisiljavala djete na tutu
evo imam dva momcica nijedan nije volio tutu
bilo ih je sarenih, neke su i svirale ali djaba.
Metodu puc puc sam koristila na mladjem
kad bi namjerno skinuo pelenu i uzinat mi se
popiski ili ukaki na stepenice u kuhinji itd i to poslije
par upozoravanja jer sta bi sljedece nece mi se
na glavu valjda popetiuser posted image .
Ima mjesec dana evo sam skida pelenu trazi wc i obavlja
biznis tamo mozda malo i precesto ali ja zadovoljnauser posted image .
Sad mu je 2.5 godine mozda za neke malo kasno za te stvari ali meni taman,
djeca znaju kad su spremna a curice pametnice su inace kako vidim
ranije dosta spremne. Ja jos uvijek navece stavim pelenu nekako
nesigurna sam ali moram i to sto prije ukinuti znam.
Jedna stvar koja je nama onako malo pomogla je knjiga
o braci koji ide na wc i inace to mu je omiljena knjiga,
cim mu babo dodje kuci djete govori baco piki, kaki itduser posted image .

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 1739
12.2.2012 12:16:15   
tekja
volim djecu, sta bi radila da ih nevolisuser posted image user posted image user posted image ...savjet ti je nidje vezeuser posted image

Jul 20th

...just because it burns
doesn't mean you're gonna die
you gotta get up and try try try!

(odgovor članu Ella_H)
Neposredna veza do poruke: 1740
12.2.2012 12:21:11   
megi
ne vidim koristi za puc puc metodom ako dijete nije spremno

a izjava da dijete zbog odgoja odbija tutu mi je user posted image

ja se uopce ne smatram losom majkom sto je moja cura sa 2,5 godine pocela koristiti tutu

(odgovor članu tekja)
Neposredna veza do poruke: 1741
12.2.2012 12:54:49   
maja78 RR
IZVORNA PORUKA: tekja

volim djecu, sta bi radila da ih nevolisuser posted image user posted image user posted image ...savjet ti je nidje veze

potpisujem

< Poruku je uredio maja78 RR -- 12.2.2012 12:55:11 >

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu tekja)
Neposredna veza do poruke: 1742
12.2.2012 14:32:33   
Mya_81 RR
Eh, ovakva je situacija trenutno kod nas. S malom nuzdom nemamo problema i to je svladano, ali veliku nikako nece. Obavi to u gaćice i odmah trazi da se presvucemo, ali jednostavno nece da trazi da ide na tutu kad je u pitanju br. 2. Nekoliko puta sam skuzila i trenutak kad kaki i odmah je naravno pitam da idemo ili na tutu ili u wc, ali nema sanse. Bas negoduje oko toga i koliko god da ja pricam o tome ona nece. Fakat ne znam ima li ikakav nacin da je nekako 'nagovorim' ili jednostavno moram cekati da ona sama to svlada user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 1743
12.2.2012 14:41:10   
megi
Mya vrati se par stranica unazad vidjeces da je N_N imala velikih problema oko kakenja u gacice
mozda je bolje ne forisrati, da se ne bi stvorile traume
adna je jedno vrijeme odbijala, ja je nisam tjerala, sad ide kaki, mada kad se zaigra kao juce nekad malo okasnimo
mi jos ne skidamo nocnu nesto cekam bar dok ovi minusi prestaju kad pomoslim d abi se upiskila, mokra a hladno da se ne prehladi

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 1744
12.2.2012 14:42:55   
milenium
IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR

Eh, ovakva je situacija trenutno kod nas. S malom nuzdom nemamo problema i to je svladano, ali veliku nikako nece. Obavi to u gaćice i odmah trazi da se presvucemo, ali jednostavno nece da trazi da ide na tutu kad je u pitanju br. 2. Nekoliko puta sam skuzila i trenutak kad kaki i odmah je naravno pitam da idemo ili na tutu ili u wc, ali nema sanse. Bas negoduje oko toga i koliko god da ja pricam o tome ona nece. Fakat ne znam ima li ikakav nacin da je nekako 'nagovorim' ili jednostavno moram cekati da ona sama to svlada user posted image

isti problem i mi imamo.a da te utješim reći ću ti da je tvoja bar mlađa,mi imamo 3 ipo godine i ne nosimo pelenu odavno.s malom nuždom nema problema al velika...user posted image
razmišljam da ga vodim pedijatru radi toga,pedagogu ma kome god.ako ne mogu njemu pomoć da bar meni onda nešto propišu jer ja sam napola luda već,od svega,od pranja ukakanih vešova,psiha mi je radi toga very lowuser posted image

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 1745
12.2.2012 14:57:04   
Mya_81 RR
I mi smo jos na nocnoj peleni. Čim malo otopli idemo u borbu skidanja i njih.
A nama je kakica takva da meni zaista ne predstavlja problem kad je presvlačim, nadam se da se bar to neće promjeniti, mada naravno se vise nadam da se sve ovo nece i oduziti.

Nisam ni ja za forsiranje, ali sto ako to potraje toliko dugo user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 1746
12.2.2012 17:57:57   
Vinetu
IZVORNA PORUKA: volim djecu

user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Vinetu -- 12.2.2012 18:12:09 >

(odgovor članu volim djecu)
Neposredna veza do poruke: 1747
12.2.2012 18:07:43   
rose 87
Mi smo prije drugog rodjendana skinuli pelenu,nakon 15-ak dana i nocnu,pokusavali smo ranije ali nije bio spreman i odustali,nakon nekog vremena desilo se par puta da se upiski ili kaki u gace,prvo sam mislila da se zaigra ali onda mi se bukvalno poceo smijati u lice kad se upiski,pa smo ga za kaznu slali u sobu jer mu mokre gace nisu smetale i prestao je
problem je sto je poceo piskiti navecer i bilo me strah da se nebi prehladio a nema sanse da ga probudim da piski pa smo za sad vratili pelenu samo navecer,nekad se probudi suh nekad mokar,preko dana vise nemamo problema uvijek trazi tutu

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 1748
12.2.2012 18:16:13   
milenium
vinetu imaš u dm-u one jednokratne podmetače dođe ih 10 a koštaju 7km a imaš i u svakoj ljekarnoj.možda su čak bolji ti iz ljakarne koriste se i u rodilištima tj po bolnicama jer su veći a i možeš ih iskoristit bolje npr.dođu 2 najlona sa strane pa onda možeš i ono u sredini i to dvoje koristiti znači sveukupno 3 puta. ja sam samo povirila da vidim ima li tko kakav savjet za mene al evo ništa izgleda da je to samo kod nas takav slučaj. najgore mi je što se danas ukakio već 3-4 puta ,svaki put po malo.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 1749
   [Obrisana poruka]
12.2.2012 18:23:25   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Vinetu)
  Neposredna veza do poruke: 1750
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  68 69 [70] 71 72   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  68 69 [70] 71 72   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *