selina
|
IZVORNA PORUKA: Hurma IZVORNA PORUKA: Esmica Evo i nas na ovoj temi.Curica ima 2 godine i 4 mjeseca.Ovo nam je mozda 3 pokusaj odvikavanja,i sad zaista ne mislim odustati.Bez pelene je 5 dan,i dosad nisam vidjela neki napredak osim sto je sinoc krenula da kaki,i potrcala da se skida na tutu.Inace ja je stavim na tutu,nekad piski,nekad ne,ali sama nije trazila nikako za ovo vrijeme.Ali od jutros ,kad sam vec nade pogubila,smislili smo novi nacin za nas,a citala ga na ovoj temi.Naime,djeca vole puno crtane Toy Story,i Aute,tako da mi mali ima gacice s likovima jurica,i buzza i woodya,i danas odlucimo iste gacice obuci malenoj.Ona je odusevljena sto nosi buzza,i obecala nece ga upiskiti.I stvarno dosad nije. Jednom je ja stavila na tutu,jednom isla na wc,jer je ona vejika,a poslije sama trci,cuva se dole,i kaze pikim tutu,necu baz jajtjeja pikiti. Nadam se da cemo uspjeti. Hurma,kakvo je sad stanje? mi smo eto vec 10-tak dana bez pelene... unazad 4 dana nije piskio u gace nikako... kad hoce da kaki obavezno najavi ili kaze "tuta tuta" ili boji tomak"... sa pišom... hm... uhvati se za cunu i poskakuje i ja kazem tuta, on skoci i ide prema wc-u... juce je muzu doduše rekao tuta tuta i kad mu se piskilo... uvece pred spavanje ide na tutu, pa koliko god moze on piski i na spavanje u gacicama... nema pelena (samo jednu noc je se upiskio navece i to zato sto prije spavanja nije bio piškio, doduše i ne dajem mu mlijeko niti vode pred samo spavanje, osim ako traži sam) ... evo maloprije prije popodnevnog spavanja ja ga na tutu, kad kaze nece... doduše nije nista ni pio i zaspa, ali znam da ce cuvati dok se ne probudi... tako da ja mislim da je odvikavanje iza nas... svaki dan ide na bolje... jedino sto je peglaža nosati tutu gdje god krenemo u goste i kako ga odvesi nrp negdje u soping centar... ne mogu bas nositi tutu i po soping centrima, on ne zna cuvati cunu i piskiti niti sjediti na šolji, što i ne bih... jer je svugdje tako prljavo... ok ispiskiti ga prije nego krenemo ali ko zna hoce li zatražiti nakon sat dva... ?!?!?! savjeti? ja za mojom malom nisam nikad nosila tutu ako bi kome isla bliznjem oni malte ne svi imaju tutu a ako bi kome isla u goste ko nema tute ja ispisam malu na kadi a u shoping centrima bi ako bi joj se trazilo da piski ja bi je izmokrila u umivaonik vecinom su cisti a da se to ne bi uvjek desavalo ne bi joj davala puno tecnost dok idemo u setnju tako da moze dugo da izdrzi!!
|