Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
milenium ... mi smo imali isti problem... piskio je u tutu ... već je imao tri i po godine, ali da kaki ni pod tackom razno ... ja mu skroz skinula pelene, a on poceo trpiti pa ni u pelene ni na parket ni u gacice ... jednostavno nije nigdje htio kakiti. Onda se zbog toga stvrdnula stolica i eto jos veceg belaja ... puc puc metodu nikako ne preporucujem! ... jednostavno ga pusti ... mi smo morali Portalakom (sirup koji nam je sacuvao zivce) regulisati stolicu, da bude kao i ranije svaki dan ... puno zitarica i svega onoga sto cisti crijeva ... pedijatar tako rekao ... cak sam ga mislila i voditi i psihologu ... i jedno jutro se on i MM dogovore ako bude kakio u šolju (posto tuta nije nikako ) da ce mu kupiti sve autice koje bude vidio (napominjem da kod njega ucjene nisu nikada palile) ... i on popodne zove i kaze mi kako hoce kakiti u solju i stvarno je kakio ... ja sam gledala u WC soljuu i nisam se mogla nacuditi ... ali od Portalaka nismo odustajali jos sigurno 2 mjeseca ... i evo sve 5 sada. Sam kaze kad hoce kakiti obavi svoje i zove iz WC da mu operem guzu. nas problem je bio sto je eto samo jednom imao tvrdu stolicu i to ga zaboljelo ... jer je poslije tri dana ipak morao kakiti. govorio je da ne voli kakiti ... da ga to boli i sl. Eto nadam se da sam ti bar malo pomogla svojim iskustvom.
vinetu imaš u dm-u one jednokratne podmetače dođe ih 10 a koštaju 7km a imaš i u svakoj ljekarnoj.možda su čak bolji ti iz ljakarne koriste se i u rodilištima tj po bolnicama jer su veći a i možeš ih iskoristit bolje npr.dođu 2 najlona sa strane pa onda možeš i ono u sredini i to dvoje koristiti znači sveukupno 3 puta. ja sam samo povirila da vidim ima li tko kakav savjet za mene al evo ništa izgleda da je to samo kod nas takav slučaj. najgore mi je što se danas ukakio već 3-4 puta ,svaki put po malo.
Hvala, milenium... ma ja sam se samo šalila sa ovom što "voli djecu".... al sam izbrisala komentar, da me moderatori ne ruže
ne znam hoće li pomoći ali evo, ajdin već nekoliko mjeseci ne nosi pelenu, no jednom kad je kakio zaljepila mu se tuta za debelu guzu i kad je ustao ona se odljepila i sadržaj se prosuo po tepihu, ja sma ga malo zaružila i kontam to je to, e ali idući put belaj, hoće da kaki ali neće na tutu, nema šanse, ja moli, galami, obećavaj, ma neće i neće. ali htio je srećom na wc šolju, od tad dobro pazim da ga ništa ne ružim vezano za tutu, skontala sam da su nešto aman osjetljivi na to
eko beba,nisi me možda skontala.mi i ne nosimo pelene.ne nosimo pelene već od drugog rođendana.(noćnu nosimo)i nema problema sa stolicom kao što vidiš kaki non stop i ništa ga ne boli,mislim on ne govori da ga boli niti plače niti išta.help!
ma škorpija nek kaki gdje god hoće,u tutu, u šolju ,na pod ,svejedno samo nek ne kaki u gaće.al on neće ni u što drugo nego u gaće.molili,pričali,obećavali biciklo,auto ma sve al džaba. eno ga sad piški mu se a ja mu za inat govorim da slobodno piški u gaće,kad misli da se u gaće kaki neka onda i piški.al on neće da se upiški u gaće nema šanse.a kakit mu se milina u gaće kako toliko dijete ne shvaća tu razliku? da nije bolestan,možda nema nikakvih osjetila na guzi
Mya 81 nebrini curice su pametnice uvijek to kazem. Mozda nekad i potraje duze, ali vjeruj mi draze mi je i tako nego da terorisem djete. Moji su imali nekakvu averziju prema tuti a na wc solju nikakav problem. Sretno svima sa tuta-wc treningom .
ma škorpija nek kaki gdje god hoće,u tutu, u šolju ,na pod ,svejedno samo nek ne kaki u gaće.al on neće ni u što drugo nego u gaće.molili,pričali,obećavali biciklo,auto ma sve al džaba. eno ga sad piški mu se a ja mu za inat govorim da slobodno piški u gaće,kad misli da se u gaće kaki neka onda i piški.al on neće da se upiški u gaće nema šanse.a kakit mu se milina u gaće kako toliko dijete ne shvaća tu razliku? da nije bolestan,možda nema nikakvih osjetila na guzi
joooj milenimu da je ljeto predložila bih ti da ga ostaviš malo u gaćicama sa kakom, da mu malo zasmrdi, ali zima je i i od toga nema ništa, ali kako god sigurna sma da će proći s vremenom, a samo je porblem valja to prati,ali eto imaćeš nešto da mu nabijaš na nos kad bude tindjedžer
i ja sam imala problem ovaj, doduse on je kakio u pelenu, znaci smao trazio pelenu da to obavi. i kad ja isfrosiram da kaki na tutu onda nijehtjeo nigdje pa sam odustajala to je jako cesto kod djece da imaju problem sa kakom i znam kako se osjecas
a ti fino njemu stavi pelenu totalno, a vidjet ces on se odvikao od nje i nece je podnositi, a ti reci da ne mozes vise prati gace i neka kaki u pelenu i piski kad vec nece na tutu ili wc solju, ko zna mozda uspije jer tebi to pranje je sigurno vec problem ako traje tako dug vremenski period
maja,jucer sam mu stavila pelenu,i on je uzivao u njoj njemu je svejedno,pelena,ves,samo nee gdje treba. ja sam mu rekla nemamo vise vesova svi su prljavi,sve ce mo potrositi ako nastavis ovako,a on kaze,ma nema veze ima pelena i sta da covjek radi,roknit cu se.
< Poruku je uredio milenium -- 12.2.2012 19:18:59 >
eko beba,nisi me možda skontala.mi i ne nosimo pelene.ne nosimo pelene već od drugog rođendana.(noćnu nosimo)i nema problema sa stolicom kao što vidiš kaki non stop i ništa ga ne boli,mislim on ne govori da ga boli niti plače niti išta.help!
kakao i moj u gace ... kad je skontao da ne moze trpit vise ... ali tuta WC solja ... no. no ... i ja ga tako pustila mjesec dana ... zlo mi je bilo od njegovog vesa ... tjerala sam ga da i sam opere to svoje ... na jedvite jade radio, ali morao je ... dva tri puta ... i onda pricala ja vidis kako to smrdi kako to treba da ide u solju i bla, bla, bla ... jezik otupio ... e sad je li i to doprinijelo da se konacno odluci ici na WC ne znem ... ali sam skontala da od cega god mi napravimo frku onda on to s duplim zadovoljstvom radi. Mozda da se pravis da se nista nije desilo ... a onako usput pricas kako je to bezveze, kako smrdi ... i polako ... ja sam mislila da cu osijediti dok on nauci ici na WC
Milenium, nemoj se toliko brinuti... najbitnije je da mu stalno pričaš kako se i kakiti treba u šolju, kao što i piški. Možda tvoja reakcija, ma i najmanja ljutnja, uzrokuje to. Ja sam nedavno imala situaciju da moja malena nije HTJELA kakiti nikako punih 10 dana. Skontam ja da sam je jednom naružila što je kakila u gaćice i da je to nju baš pogodilo. Samo sam je pričom, podrškom, uspjela nagovoriti da kaki i kad je konačno uspjela, nakon poduže muke na šolji, kaže mi: "Nemoj se, mama, ljutiti!" - mislila je da je opet uradila nešto loše...(Tako mi je krivo bilo što sam sve to prouzrokovala : (((
istrenirao me je ,ne mora dalje,ja sam ni za šta i nikakva
maja,jucer sam mu stavila pelenu,i on je uzivao u njoj njemu je svejedno,pelena,ves,samo nee gdje treba. ja sam mu rekla nemamo vise vesova svi su prljavi,sve ce mo potrositi ako nastavis ovako,a on kaze,ma nema veze ima pelena i sta da covjek radi,roknit cu se.
joj bas tesko
MYA ,milenium i mi smo imali problem s kakaom ,kod nas je trajalo dva tjedna i ja sam molila ga obećavala ma nema šta nisam i na kraju mi padne na pamet da nađem gačice sa likom Dore(tada je baš volio)i onda mu njih oblačila i rekla ako pokakiš Doru ona će biti tužna,i eto upalilo je ,otada nije nijednom ukakio se u gaće od toga ima već 5 mjeseci a možda i više
milenimu neznam hoce li pomoci ali moj mali nikad nije htjeo kakiti pred nama,znaci da ga mi gledamo,ustao bi sa tute i onda to u nekom cosku obavio u gace,sad kad kaki on je uvijek u drugoj sobi i moramo zatvoriti vrata
milenimu neznam hoce li pomoci ali moj mali nikad nije htjeo kakiti pred nama,znaci da ga mi gledamo,ustao bi sa tute i onda to u nekom cosku obavio u gace,sad kad kaki on je uvijek u drugoj sobi i moramo zatvoriti vrata
I ja sam to primijetila kod moje curice. Obično kaki svaki dan u isto vrijeme i , kad znam da bi trebala kaikiti, ja izađem iz vc-a dok je ona na šolji... i cura obavi posao! Valjda joj samo idem na živce i stvaram pritisak!
meni je muka kad pomislim na odvikavanje od pelena, i dalje nece ni na tutu ni na umetak na solji
najbolje na proljeće, sačekaj još koji mjesec ma samo joj skineš pelenu, 1-2 puta će napraviti zijan a kasnije će biti sve ok Tako je bilo kod nas, do duše ona je "vježbala" na tutu jedno 7-8 mjeseci prije neg je prestala, mislim stavljali smo je redovno al vrtić nam je u odvikavanju jako pomogao
najgore je sto na proljece dolazi beba, bojim se da ce jos biti teze radi raznoraznih promjena a ko zna u kakvom cu ja biti stanju a kad pomislim na duplo kupovanje pelena zlo mi
inače nemojte se oko odvikavanja sekirati ako je dijete normalno i zdravo vjerujte sve u svoje vrijeme samo dodje ja sam isto bila opterećena oko korištenja pelena, još moja A povisoka pa su svi mislila da je starija, pa kad je vide s pelenom ibrete se a ja se sva ospem a eto sa 2 godine i par mjeseci se odvikla....
e to da a šta misliš da sada prioneš na posao odvikavanja od pelene?
mislila sam al ne mogu na silu kad nece nikako da sjedne na tutu il odmah skace s nje. isti slucaj i sa soljom, tj, onim umetkom, a sad sam uglavnom po citav dan s njom sama pa ne mogu tek tako skinut pelene i prati svaki cast kad se popiski po tepihu, jedva se saginjem