|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  67 68 [69] 70 71   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Tuta i kako naučiti!?
24.1.2012 14:07:17   
Esmica
Evo i nas na ovoj temi.Curica ima 2 godine i 4 mjeseca.Ovo nam je mozda 3 pokusaj odvikavanja,i sad zaista ne mislim odustati.Bez pelene je 5 dan,i dosad nisam vidjela neki napredak osim sto je sinoc krenula da kaki,i potrcala da se skida na tutu.Inace ja je stavim na tutu,nekad piski,nekad ne,ali sama nije trazila nikako za ovo vrijeme.Ali od jutros user posted image ,kad sam vec nade pogubila,smislili smo novi nacin za nas,a citala ga na ovoj temi.Naime,djeca vole puno crtane Toy Story,i Aute,tako da mi mali ima gacice s likovima jurica,i buzza i woodya,i danas odlucimo iste gacice obuci malenoj.Ona je odusevljena sto nosi buzza,i obecala nece ga upiskiti.I stvarno dosad nije. Jednom je ja stavila na tutu,jednom isla na wc,jer je ona vejika,a poslije sama trci,cuva se dole,i kaze pikim tutu,necu baz jajtjeja pikiti.user posted image

Nadam se da cemo uspjeti.
Hurma,kakvo je sad stanje?

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 1701
24.1.2012 14:53:31   
Hurma

IZVORNA PORUKA: Esmica

Evo i nas na ovoj temi.Curica ima 2 godine i 4 mjeseca.Ovo nam je mozda 3 pokusaj odvikavanja,i sad zaista ne mislim odustati.Bez pelene je 5 dan,i dosad nisam vidjela neki napredak osim sto je sinoc krenula da kaki,i potrcala da se skida na tutu.Inace ja je stavim na tutu,nekad piski,nekad ne,ali sama nije trazila nikako za ovo vrijeme.Ali od jutros user posted image ,kad sam vec nade pogubila,smislili smo novi nacin za nas,a citala ga na ovoj temi.Naime,djeca vole puno crtane Toy Story,i Aute,tako da mi mali ima gacice s likovima jurica,i buzza i woodya,i danas odlucimo iste gacice obuci malenoj.Ona je odusevljena sto nosi buzza,i obecala nece ga upiskiti.I stvarno dosad nije. Jednom je ja stavila na tutu,jednom isla na wc,jer je ona vejika,a poslije sama trci,cuva se dole,i kaze pikim tutu,necu baz jajtjeja pikiti.user posted image

mi smo eto vec 10-tak dana bez pelene... unazad 4 dana nije piskio u gace nikako... kad hoce da kaki obavezno najavi ili kaze "tuta tuta" ili boji tomak"... sa pišom... hm... uhvati se za cunu i poskakuje i ja kazem tuta, on skoci i ide prema wc-u... juce je muzu doduše rekao tuta tuta i kad mu se piskilo... uvece pred spavanje ide na tutu, pa koliko god moze on piski i na spavanje u gacicama... nema pelena (samo jednu noc je se upiskio navece i to zato sto prije spavanja nije bio piškio, doduše i ne dajem mu mlijeko niti vode pred samo spavanje, osim ako traži sam) ... evo maloprije prije popodnevnog spavanja ja ga na tutu, kad kaze nece... doduše nije nista ni pio i zaspa, ali znam da ce cuvati dok se ne probudi... tako da ja mislim da je odvikavanje iza nas... svaki dan ide na bolje...

jedino sto je peglaža nosati tutu gdje god krenemo u goste i kako ga odvesi nrp negdje u soping centar... ne mogu bas nositi tutu i po soping centrima, on ne zna cuvati cunu i piskiti niti sjediti na šolji, što i ne bih... jer je svugdje tako prljavo... ok ispiskiti ga prije nego krenemo ali ko zna hoce li zatražiti nakon sat dva... ?!?!?! savjeti?

(odgovor članu Esmica)
Neposredna veza do poruke: 1702
24.1.2012 15:04:13   
taze_mlada
mali ima 2 god i 8 mj i jednostavno nece na tutu.. ood kako je imao niti godinu niakd nije htio sjesti, ustvari tad je nekad i htio sjesti, ono sjedi par sekundi i ustane.... a sad nece ni pod razno ni tutu ni wc:( haman pocne plakati :( ja radim tako da efektivno s njim provedem 3 sata i dok nije sastavio pvaj snijeg stavljali smo gacice a on se skoro zaplace kad se upiski u gacice... 

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 1703
24.1.2012 15:14:33   
selina

IZVORNA PORUKA: Hurma

IZVORNA PORUKA: Esmica

mi smo eto vec 10-tak dana bez pelene... unazad 4 dana nije piskio u gace nikako... kad hoce da kaki obavezno najavi ili kaze "tuta tuta" ili boji tomak"... sa pišom... hm... uhvati se za cunu i poskakuje i ja kazem tuta, on skoci i ide prema wc-u... juce je muzu doduše rekao tuta tuta i kad mu se piskilo... uvece pred spavanje ide na tutu, pa koliko god moze on piski i na spavanje u gacicama... nema pelena (samo jednu noc je se upiskio navece i to zato sto prije spavanja nije bio piškio, doduše i ne dajem mu mlijeko niti vode pred samo spavanje, osim ako traži sam) ... evo maloprije prije popodnevnog spavanja ja ga na tutu, kad kaze nece... doduše nije nista ni pio i zaspa, ali znam da ce cuvati dok se ne probudi... tako da ja mislim da je odvikavanje iza nas... svaki dan ide na bolje...

jedino sto je peglaža nosati tutu gdje god krenemo u goste i kako ga odvesi nrp negdje u soping centar... ne mogu bas nositi tutu i po soping centrima, on ne zna cuvati cunu i piskiti niti sjediti na šolji, što i ne bih... jer je svugdje tako prljavo... ok ispiskiti ga prije nego krenemo ali ko zna hoce li zatražiti nakon sat dva... ?!?!?! savjeti?

ja za mojom malom nisam nikad nosila tutu ako bi kome isla bliznjem oni malte ne svi imaju tutu a ako bi kome isla u goste ko nema tute ja ispisam malu na kadi a u shoping centrima bi ako bi joj se trazilo da piski ja bi je izmokrila u umivaonik vecinom su cisti a da se to ne bi uvjek desavalo ne bi joj davala puno tecnost dok idemo u setnju tako da moze dugo da izdrzi!!

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 1704
24.1.2012 15:35:54   
Halimaa
mi smo sinoc bili u gostima, trpio je puna 2 i kusur sata, kad smo dosli ja njega odmah na tutu, nisam ga uspjela posadit, počne piškit, jadničak stislo ga user posted image   to nam je zasad jedini pomak, da drži pišu dok ga ne stavim na tutu.  Da hoce barem nekako reči kad mu se traži!!! 9-TI dan još se kaki u gaće, dođe do mene i pokaže user posted image Ufff. nikako da skonta! 

(odgovor članu selina)
Neposredna veza do poruke: 1705
24.1.2012 18:10:04   
Esmica
user posted image za sve bebace.
Moja danas super masaAllah.Pomak veliki za nas.Dosla kraj tute,i kaze pikila se.Ja je skinem,ona suha.Onda skontam mozda je krenula kakiti,jer kad pusti vjetar,ona misli da se upiskilauser posted image ,pa je stavim na tutu,i odem u kuhinju,kad me zove starija curica,kaze mama smrdiiiiii nesto.
Kad ona kakila prvi put na tutu,i sve gleda drago joj.
Inace prije i kad bi krenula kakiti,ja je stavim,ona prestane,pa kad je obucem nastavi u pelenu,tako da sam mislila da ce biti pravo tesko nauciti na tutu da kaki.
Isto jednom se danas upiskila i ide raskoraceno prema meni.A prije joj nije smetalo kad se upiski.
Ipak ima pomaka,i ja se nadam da je kraj pelenama.

(odgovor članu Halimaa)
Neposredna veza do poruke: 1706
24.1.2012 22:45:03   
Hurma
mi smo nakon 5 dana suhih gaca veceras se upiskili u igraonici... doduše predugo bi bilo mu cekati, ostali smo 2 sata, pitala ga hoce li ali nisam insistirala, da sam ga odvela u wc piskio bi ali ja se zadala oko drugih stvari i ebi ga... kad ons jedi na jednom mjestu ne mrda i znala sam, kaze upiškio se... :( žao mi ali eto... u igri ce se to desavati i nakon par mjeseci... svjesna sam... strpljenja i strpljenja... sreca nosim presvlaku, presvukla ga i hajmo dalje... kuci tusiranje sa vrata i pricanje i pricanje...

(odgovor članu Esmica)
Neposredna veza do poruke: 1707
24.1.2012 22:51:53   
gvendolina
e mama hurma tu si ti krivauser posted image ...i nama se to znalo desiti, jednostavno se zaigra i ne zeli ici u wc iako ja insistiram. jedva ga smuntam da odemo u wc a tamo imam sat i vidjeti on se vec upiskio. Naravno uvijek nosimo rezervnu odjecu u slucaju nezgodauser posted image Ja sam mu govorila da nas tete nece vise pustiti u igraonu ako se upiski i da ce nas istjerati,naravno upalilo jeuser posted image

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 1708
25.1.2012 14:39:00   
Hurma
...ama jesam... kriva sam... user posted image evo maloprije smo isli vani i vratio se suh... s tim da kuci mu vise ne nudim, ali on napokon trazi... "tuta, tuta"... bas rekoh da vidim bi li sam trazio... i napokon maloprije prvi put zatrazi... user posted image za kaku trazi ali za pišu nije do danas... sinoc se budio po noci, samo sam cekala da se upiski, ali eto nije... vjerovatno je ili cuvao ili nije imao potrebu, iako je tik pred spavanje piškio... a kako god, opet sam zadovoljna situacijom... i dalje mislim da je stvar volje, koje god godišnje doba bilo u pitanju... najbolje kako roditeljima odgovara, kad su na godišnjem u našem slucaju... da se ne vodi van kuce dok se ne ušteli user posted image

(odgovor članu gvendolina)
Neposredna veza do poruke: 1709
31.1.2012 14:37:44   
Mamica24
I nama je tuta pravi deverat user posted image user posted image user posted image Bekiru je godina i 10 mjeseci ali tuta ni govora...

On hoće sjesti na tutu kad mu ja kazem i ponekad piški ali kaki nikako... i tako ja sjedim kraj njeg po pola sata pa izadjem kontam

možda ga stid ali od kakice ni govora... još mu dam ponešto u ruku da se igra al ne pomaže...

Eh kad se on "trehne" u pelenu onda fino i razgovjetno kaze:" Mama, uso se, pere guzu, daj penenu, bizo (brzo), hajde"... što znači

mama ja se ukakio daj pelenu i peri guzu brzo... ja i suprug kad vidimo da se sprema ispod stola da kaki mi ga par puta

prekidamo, brzo skidamo i stavljamo na tutu al ništa.. pa me strah da mi dijete ne fasuje kakve traume od tog svega.. ne znam više šta da

probam.. wc šolja sa nastavcima ma kakvi neće ni da je pogleda.. user posted image user posted image user posted image user posted image

Živi dobar i častan život, tako da kad ostariš i pogledaš unazad moći ćeš da uživaš po drugi put. (L. i B. - naše neprocjenjivo blago)

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 1710
31.1.2012 16:46:45   
sabinos
mi smo se jednostavno rijesili pelene,samo imam problem sto jos uvijek piski u gace u toku noci?user posted image ja nekad navijem sat i probudim ga da piski ali nekad nece,place sto ga budim...i kasnije vidim upiskio se.kontam ako ga budem stalno budila da piski hoce li uopste nauciti da cuva?ima li ko pametan savjet?!

nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir

mamine paše i najbolji drugovi
veliki A 2009
mali A 2013

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 1711
31.1.2012 18:17:26   
milenium
IZVORNA PORUKA: sabinos

mi smo se jednostavno rijesili pelene,samo imam problem sto jos uvijek piski u gace u toku noci?user posted image ja nekad navijem sat i probudim ga da piski ali nekad nece,place sto ga budim...i kasnije vidim upiskio se.kontam ako ga budem stalno budila da piski hoce li uopste nauciti da cuva?ima li ko pametan savjet?!

i s nama je isto.ali ja sam mu počela oblačiti pelenu po noći jer sam primjetila da kad se noću upiški u gaće ujutro bude prehlađen.a da ga ustajem i vodim na wc noću dok je bilo toplije plakao je a sada je toliko hladno po noći  da je i meni teško na wc otić a kamoli njemu.

(odgovor članu sabinos)
Neposredna veza do poruke: 1712
1.2.2012 10:43:53   
sabinos
ja ga ne vodim na wc nego ponesem tutu u sobu i tu piski,ja poslije prospem.nesto me strah da ponovo vratim pelenu,kontam da mu ne poremetim to sto je naucio do sad...evo sinoc smo zaspali oko 11 i 30 i ja navila sat u 3 da ustanem.kad on se vec upiskio.ja ga presvucem i on ne htjede ponovo piskit.ustanem oko 6 i piski,nastavi spavati.oko 9 vec se ponovo upiskio u gace.znaci dva puta u noci,imam vesa ne znam kuda cu s njim vise.user posted image ispod posteljine sam stavila neko nepromocivo platno tako da ne ide u krevet...kad zaspi stavim mu pamucnu pelenu,da pokupi ukoliko bude pisanja...nisam vise pametna

veliki A 2009
mali A 2013

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 1713
1.2.2012 10:47:24   
Ilhana RR
Sabinos i mojoj Lamiji je trebalo malo duze vremena nocno pisanje da prestane al smo mi skontali da od sokica piski tako da joj jedno vrijeme nismo davali sokice da pije i manje je se odma piskila... iza 19 takodjer nije dobivala nista da pije i manje se pisala...

jedno vrijeme smo vratili pelenu po noci al joj oblacili kad ona zaspi jer ona kad je svjesna pelene ne reaguje kad piski...

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu sabinos)
Neposredna veza do poruke: 1714
1.2.2012 11:03:33   
Esmica
I nama je nocno pisanje jos problem.Po danu super,a navecer joj stavim tetra pelenu i one zastitne gace,i zamislite,jutros promocila.Tolko se znaci namokrila da je i odjeca mokra bila.Na krevetu imam nepromocivu plahtu,pa nju samo zamjenim,a curicu sam cijelu jutros morala presvuci.
I znaci nema jos skidanja nocne pelene.
Doduse ona stvarno puno pije,ja ne znam zasto.Po noci se budi,trazi da pije,i place.Svaku noc.Ne popije puno,par gutljaja,ali bas mi je to kod nje cudno. user posted image

Hvala Ti Gospodaru moj na blagodati koju Si mi dao...

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 1715
1.2.2012 11:06:57   
sabinos
moj ne pije u toku noci ali neposredno pred spavanje mora popiti caj ili sok ili kompot.uskracujem mu koliko mogu ali ...inace pije puno tecnsti i u toku dana,pa ide na tutu sigurno 6-7 puta dnevno

veliki A 2009
mali A 2013

(odgovor članu Esmica)
Neposredna veza do poruke: 1716
1.2.2012 14:18:59   
taze_mlada
ja sam kontala cim otopli uzeti godisnji i da krenemo sa odvikavanjem jer ovako od 3 sata dnevno sto sam s njim, nema nista.... 

(odgovor članu sabinos)
Neposredna veza do poruke: 1717
9.2.2012 23:14:34   
milenium
IZVORNA PORUKA: sabinos

moj ne pije u toku noci ali neposredno pred spavanje mora popiti caj ili sok ili kompot.uskracujem mu koliko mogu ali ...inace pije puno tecnsti i u toku dana,pa ide na tutu sigurno 6-7 puta dnevno

i kod nas je isto ovako.nekad mi se čini da ide i deset puta na dan na tutu.
ali brine me to što je moj stariji od tvoga pa mu se opet nikako ne da naučiti noću ustavati da piški. pelena svako jutro bude mokra iako ništa ne pije preko noći a nekad ne pije ni kad pođe spavatiuser posted image a brine me i to što se on još nekada ukaki u gaće iako sam ide na tutu i ne nosi više peleneuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sabinos)
Neposredna veza do poruke: 1718
10.2.2012 0:58:12   
Medić*
Mi smo se vrlo brzo rijesili pelene i dnevne i nocne. Nikada se nije upiskio po noci, iako neposredno pred spavanje popije flasicu mlijeka  i naravno kupatilo i spavanac. Ranije cim bi ustao isao bi u kupatilo, ovh zadnjih dana mu mrsko cini mi se, pitam ga hoce li u kupatilo, nece i tako do pola 11 zna ne traziti da ide na solju ili tutu. Meni je to puno od 21 h nave ce do ujutru od tih doba da ne ide u wc. To se desava zadnjih nekliko dana, pije puno tecnosti, fino jde, ali sve mi se cini da mu je mrsko. Nekada ga i natjeram da odmah ode nakon ustajanja, on nebi ali ja ga fino odvedem u kupatilo, izmokri ko veliki. Jednostavno imam osjecaj da troi i da mu mrsko da ne bi propustio crtace ujutru. 

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 1719
10.2.2012 8:38:37   
Private
Ovo mi je tema za pozalit se vama.Kod mene malac nece na tutu,ustvari hoce al sjedi na njoj ko na fotelji i rijetko kad sta obavi.Nedavno mi je reko:"mama tuta je fuj",o majko milosna ko ljudina je kad ga presvlacim (ima 2god.i 5 mj).neznam da li je to nekakav njegov otpor,jer gleda kad curicu presvlacim,a njoj je 8 mj.Kad ga pitam hoces li na tutu,on odma a cectra (sestra)user posted image Sama neznam koje metode primjeniti,pokusavala sam i stavljanjem na tutu cim se probudi,ili kad popije nesto ili obecavanje nagrada,al on bas urijetko sta uradiuser posted image

Ja se ne bojim ljudi, već onog neljudskog u njima.

Ivo Andrić

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1720
10.2.2012 8:40:31   
maja78 RR
doci ce to na svoje, nemoj se sekirati, pokusaj ne forsirati jedan period, cak i skloniti tutu jer je on izgleda smatra igrackom
pa nakon mjesec opet pokusaj ponuditi
moj je tutu izbacivao van prostorije i sve sam tkao radila dok nije prihvatio

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu Private)
Neposredna veza do poruke: 1721
10.2.2012 8:51:10   
Private
Sve ja to radim majo,al izgleda da mu jos taj prekidac za tutu u glavi ne radi.Nedavno ga stavim na tutu cim se probudio poslijepodne,sjedio je pola sata,vidim ja nema fajde i stavim mu suhu pelenu,nije proslo ni 5 min.on se usro,da sam ga morala tusirati,a ne samo guzu oprati.

Ja se ne bojim ljudi, već onog neljudskog u njima.

Ivo Andrić

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 1722
10.2.2012 8:55:54   
leona81
M ide na tutu u vrticu, nekad obavi, nekad ne, ona ne prica jos dovoljno dobro i ne konta da treba reci da ide na tutu...a mi je kuci rijetko stavljamo na tutu jer je kod nas uzasno hladno i nemam srca...nekad weekendom kad smo svi tu pa kad bas bude vruce stavim je i stvarno piski...

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu Private)
Neposredna veza do poruke: 1723
10.2.2012 9:04:07   
vjestica
mojoj curi je 19 mjeseci i kontala sma sad na proljeće - ljeto početi sa tutom
kad je idealno vrijeme za odvikavanje od tute? i ima li nekih tip&tricks koji mogu pomoći pri odvikavanju
da napomenem da sam probala sam godinu da je stavimna tutu, ali je odmah ustajala i nije bilo šanse da sjedne minute na njoj, a kamoli da konta šta treba uraditi

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1724
10.2.2012 9:05:37   
maja78 RR
mislim da svako dijete ima svoj period kad hoce, i dok ono ne odluci mozemo se mi na glavu nasaditi to se nece desiti
tako da je na nama samo da pokusavamo ali lagano bez preforsiranja

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 1725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  67 68 [69] 70 71   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  67 68 [69] 70 71   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *