Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 31.1.2012 14:09:43
mimikimi
mala sa a koju tjesteninu mu pravis i kakav je to umak ili je to samo sirom pospes jel ti to njemu dajes kasice iz flasice j svojoj skoro dala keksolina da malo promijeni one od hippa uvijek jela reko haj da malo promijenimo toliko joj se svidjela da se dobro isplace kad pojede jos ja napravim punu aventovu ona je na 330 ml ali ja do dude ravnu i kad pocne vuci zrak toliko se rasplace da je haos poslije dok je umirimo kaze moj muz daj djetetu napravi vise reko kako cu kad nema vece flasice???
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 31.1.2012 22:15:59
mala_sa
Mimikimi ja ti imam jedan bebi kuhar, pa pokum nekih recepata iz njega. Ima dosta recepata za tjesteninu i ribu. Evo ti ovaj recept danas sto sam ja kuhala
Potrebno je: 100 gr zamrznutog spinata, ili 225gr svjezeg 50gr sitnije tjestenine (ja obicno koristim one za supu: slova, zvjezdice, fidoline) 15gr putera 2 kasike mlijeka 2 kasike krem sira 40gr rendanog sira (emental, livada...)
Staviti tjesteninu da se kuha. A u dr posudu proprziti spinat na puteru, dodati mlijeko i krem sir, kad je skuhano dodati i rendani sir. Sve pomijesati sa tjesteninom i ako je potrebno izblendati.
Ja sam danas umjesto tjestenine skuhala obicnu rizu, i super je pojeo. Ti stavi odokativno sastojaka, ,nemoras bas u gram pogoditi
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.2.2012 0:13:08
mimikimi
he super ideja ja nisam dosada ovako radila bas ti hvala ja inace sam spinat sa mlijekom sirom i maslacem pa onda udrobim kruha probam sutra pa cu vidjeti kakvo ce joj biti
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.2.2012 12:44:59
mala_sa
IZVORNA PORUKA: mimikimi
he super ideja ja nisam dosada ovako radila bas ti hvala ja inace sam spinat sa mlijekom sirom i maslacem pa onda udrobim kruha probam sutra pa cu vidjeti kakvo ce joj biti
Nema na cemu, javi kako joj se svidja.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.2.2012 13:19:04
mimikimi
mala sa javim ja se nadam da hoce ja palentu skuham sa malo maslaca i mlijeka 2-3kasike sve ostalo voda malo gusce napravim pa u vruce dodam abc sira ili jogurta
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.2.2012 23:19:55
mimikimi
IZVORNA PORUKA: mala_sa
Mimikimi ja ti imam jedan bebi kuhar, pa pokum nekih recepata iz njega. Ima dosta recepata za tjesteninu i ribu. Evo ti ovaj recept danas sto sam ja kuhala
Potrebno je: 100 gr zamrznutog spinata, ili 225gr svjezeg 50gr sitnije tjestenine (ja obicno koristim one za supu: slova, zvjezdice, fidoline) 15gr putera 2 kasike mlijeka 2 kasike krem sira 40gr rendanog sira (emental, livada...)
Staviti tjesteninu da se kuha. A u dr posudu proprziti spinat na puteru, dodati mlijeko i krem sir, kad je skuhano dodati i rendani sir. Sve pomijesati sa tjesteninom i ako je potrebno izblendati.
Ja sam danas umjesto tjestenine skuhala obicnu rizu, i super je pojeo. Ti stavi odokativno sastojaka, ,nemoras bas u gram pogoditi
mala sa spucala je cijelu porciju ima vise od 200g i bas joj je fino bilo sad cu cesce ovaj umak ali cu kombinirat ga sa rizom i prosom da promijeni malo a kontam valjalo bi i pire krompir napraviti pa preko toga umak i to mora biti fino
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 2.2.2012 11:19:08
mala_sa
IZVORNA PORUKA: mimikimi
IZVORNA PORUKA: mala_sa
mala sa spucala je cijelu porciju ima vise od 200g i bas joj je fino bilo sad cu cesce ovaj umak ali cu kombinirat ga sa rizom i prosom da promijeni malo a kontam valjalo bi i pire krompir napraviti pa preko toga umak i to mora biti fino
Bas mi je drago da se smizlici svidjelo . Ja sam razmisljala bil pravila sa rizom ili sa krompirom i odaberem rizu. Al mislim da ce biti super i sa krompirom - moramo i mi probati
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 2.2.2012 15:19:10
Daja_sa
Eeee mi danas probali puru...i samo kasiku pojela koliko joj se gadi ... A mlijeko mi i dalje odbija i vise sam na rubu zivaca...jutros sam joj na kasiku dala mlijeko i popila je nekih 90ml... ...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 2.2.2012 17:21:09
Skvo RR
moj isto sinoc odbio mlijeko..dala mu hipp teglicu mlijeko keks...danas pojeo dvije flasice plus slani obrok..sada mu na kaikicu dala 70 ml...rekla mm u da kupi hippovih teglica keksa za laku noc...ne kontam ovu mrzovoljnost prema mlijeku
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 2.2.2012 17:38:35
Daja_sa
Probacu i ja tu Hipp sa keksom... Ona jutros popila 60ml kad je ustala . Onda je bio bezuspjesan pokusaj slanog obroka sa purom...ja napravim flasicu ma ni da cuje...i onda joj kasikicom davala... Nakon toga evo do sad uspjela jedva da joj dam dvoje flasice po 150ml... Cekam da ustane pa cu joj dati jabuku sa rizinim pahuljicama...valjda pojede... Ovo mi je vise pravi smor...em brinem em sam rubu zivaca...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 2.2.2012 23:12:19
stara_mama
dje ste,mame, ja sam nova ovdje,dodjoh da vidim kakve greske pravim sa svojom bebacom hvala,bolje vas nasla
moram malo bolje da prelistam,da vidim sta vam bebe jedu.kod mene (6.mjesec) uglavnom po knjigama,kad se nisam onesvjestila kad sam procitala da neke jedu vec i hljeb
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 2.2.2012 23:14:38
Daja_sa
IZVORNA PORUKA: stara_mama
dje ste,mame, ja sam nova ovdje,dodjoh da vidim kakve greske pravim sa svojom bebacom hvala,bolje vas nasla
moram malo bolje da prelistam,da vidim sta vam bebe jedu.kod mene (6.mjesec) uglavnom po knjigama,kad se nisam onesvjestila kad sam procitala da neke jedu vec i hljeb
Dobro dosla Zasto mislis greske? ne kontam ...jel nece da rucka ili
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 2.2.2012 23:35:34
stara_mama
nas dnevni jelovnik izgleda ovako: 9-10 dojenje 12-13 slana kasica,ako sam ja nesto kuhala tipa krompir,mrkva,bilo kakvo povrce,onda joj od toga mixam.ako sam za rucak imala snicle ili sl,onda ona jede kupovne kasice. onda koliko god puta dnevno hoce,ona doji,a to je ponekad 3,a ponekad 5 puta 19-20 pravimo vocne kasice,to uvijek sama pravim,svakakvo voce osim agruma i grozdja,neki put sa kinder muesli,neki put sa drugim hipp kasicama. 23-00 opet dojenje oko 03 opet dojenje i zadnji put oko 06 opet dojenje i onda drugi dan sve jovo nanovo ah,da,ne pije nista,flasicu ziva nece usta,samo poslije ove vecernje kasice popije,na kacicicu manje od 30 ml fenchel caja.to mi je bitno jedino zato sto joj topim one tabletice u caju.neki put uzme caj rado,ali ne vise od 5 malih kasicica,a neki put i onu prvu,sa tabletom,jedva proguram kroz usta. ima dva zubica,ali ne dajem nista sto nije sasvim izmiksano
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 2.2.2012 23:52:50
fatimica09
moja mala ima 7,5 mjeseci,
- 8,30-9,00 180 ml ad mlijeko - 11,30-12,00 190 g voćne hipp kašice, ili banana i jabuka izrendana, ili keksolino, frutolino i sl.uglavnom voće ili nešto slatkasto - 14,30-15,00 180 ml ad mlijeka - 18,00-18,30 pileća ili teleća supica sa nekim pahuljicama, ili povrće sa mesom obavezno /teletina, puretina, piletina/, znači slani obrok. - 21,00 180 ml ad mlijeka i spavanje do ujutro
- povrće je probala svo raspoloživo sem graha i kupusa, voće isto svo sem limuna, jagoda i ostalog bobičastog, hljeb sam joj pomalo davala, gluten više ne izbjegavam struktno, obično mlijeko i bjelance, kao i med ne namjeravam do pune godine aBd!
I da ona već pomalo ,,insistira" na krupnijoj hrani....dva zubića nisu šala
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 3.2.2012 0:01:26
stara_mama
eto vidis,meni su rekli da slano ide prvo,a voce tek u kasno popodne.a ovdje vidim da skoro svi praktikuju voce prije,a povrce poslije podne. hmmm,sto li je to tako
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 3.2.2012 0:06:27
fatimica09
meni su baš obrnuto pedjatri savjetovali...voće pogotovo svježe zna biti teže za provariti pa zato da dajem ujutro...mada kad skontaš to i jeste kao užina, pa ne jedem ni ja supu u podne
a ovaj slani obrok kod mene jeste malo kasno, bar ja mislim, ali moja malena jako voli ovo ad mlijeko tako da ne bih ni slučajno izbacila tu flašicu oko 14,30 a prerano mi je recimo oko 17,00 da joj već ponudim slani obrok....ovako ona mašalah puca ko velika
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 3.2.2012 0:08:34
fatimica09
a onda obzirom da tvoja mala doji, možda joj je i previše slatkog, tako da ja ne bih uopšte puno insistirala na voćui slatkom, radije povrće i slankasti okusi
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 6.2.2012 18:15:59
mojamalabeba1
E drage mame :) Mi smo poceli ovu borbu sa hranom i nekako guramo, medjutim mali slano nista nece :( Voce pojede, sve mu se svidja da li sirovo ili kao poslastica sve puca ali slano uzas :( Imam neki kuhar pa po receptima ali nista nece da jede :( malo mi ovo sa supama nije jasno, sad bi trebali i meso polahko uvoditi i zitarice :) Zubica jos nemamo, tako da sve sto nije dobro izmiksano tjera ga na povracanje ::(vidim ovdje bebe pucaju sve u 16 a moj mali sve to nesto pomalo, jel grijesim ?ne bih nista na silu
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 6.2.2012 20:02:53
ivana st
Kolilko ti beba ima mjeseci? za početak ti i ne trebaju neki posebni recepti, uvodi mu namirnicu po namirnicu pa ćeš vidjeti što mu se sviđa. a što si mu do sada spremala od povrća '
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 6.2.2012 21:42:55
mala_sa
mojamalabeba pa mozes mu vec poceti kuhati povrce na mesnoj vodi, a za 15ak dana i dodavati pomalo mesa u kasice. Nemoj ga siliti puno, nek pojede koliko on hoce, sad mu je jos uvijek osnovna hrana mlijeko.