Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 24.1.2012 14:30:14
mala_sa
Ja sam pocela da solim tek sad - znaci sa 9mj, u biti sve zavisi od zemlje do zemlje, al ja sam nekako po svom nahodjenju odlucila da mu pocnem sada soliti hranu.
takodjer jaje smo probali sa 7mj (ovdije tako predlazu). I odtad koristimo i tjesteninu (terhanu, pilav, spagete)...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 25.1.2012 23:14:44
Daja_sa
Ja nigdje nisam uspjela da nadjem proso ...ostao mi jos DM na Dobrinji...haman sve sam obisla . Danas smo ponovili kasicu sa sipurkom i jabukom i u to dodali banane ...pa smazala je podosta i zalila vodom. E sad nju ovi obroci uopste ne drze nesto dugo...evo danas nakon ove vocne kasice za ravno 45 minuta dreka...gladna i spuca opet svoju flasicu...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 25.1.2012 23:20:29
taurus
IZVORNA PORUKA: mala_sa
Ja sam pocela da solim tek sad - znaci sa 9mj, u biti sve zavisi od zemlje do zemlje, al ja sam nekako po svom nahodjenju odlucila da mu pocnem sada soliti hranu.
takodjer jaje smo probali sa 7mj (ovdije tako predlazu). I odtad koristimo i tjesteninu (terhanu, pilav, spagete)...
kako daješ tjesteninu...je li je miksaš i šta dodaješ u nju
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 25.1.2012 23:29:36
animagical
IZVORNA PORUKA: Daja_sa
Ja nigdje nisam uspjela da nadjem proso ...ostao mi jos DM na Dobrinji...haman sve sam obisla . Danas smo ponovili kasicu sa sipurkom i jabukom i u to dodali banane ...pa smazala je podosta i zalila vodom. E sad nju ovi obroci uopste ne drze nesto dugo...evo danas nakon ove vocne kasice za ravno 45 minuta dreka...gladna i spuca opet svoju flasicu...
dodaj u te povrtne/vocne malo baby rice ili prosa pa ce je duze drzati... ja sam nasla alnatura proso,pise hirse flocken, u dm-u u gradu... mi smo danas ruckali tikvicu i jabuku, s prosom...pojeo je punu avent casu (mislim da je to 190gr kao i teglica) i nakon toga dojio,da zalije,kao da ni jeo nije...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.1.2012 14:14:15
Daja_sa
Danas krompiric,tikvica i mrkva...izmiksano sa njenim Aptamilom...kao neki pire smo ruckali... Ja kupila u DM-u onu zdjelicu babylove ...elem pola te zdjelice je spucala ...ali je opet drzalo nekih sat vremena ...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.1.2012 14:18:54
animagical
sta fali,nek jede dijete i A zna dojiti odmah iza cvrstog obroka,kao da ni jeo nije, a vidim i ja da mu je puno dzaba vole djeca mlijeko,pa i jeste im najvaznije... moje dijete ne voli krompir i nema sile uvaliti mu ga,bilo pojedinacno bilo u kombinaciji s necim...jedva cekam da bude smio jogurt, to ide sa 6 ili 7 mjeseci? mozda tako pojede krompircic
< Poruku je uredio animagical -- 26.1.2012 14:19:52 >
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.1.2012 14:21:49
Daja_sa
IZVORNA PORUKA: animagical
sta fali,nek jede dijete i A zna dojiti odmah iza cvrstog obroka,kao da ni jeo nije, a vidim i ja da mu je puno dzaba vole djeca mlijeko,pa i jeste im najvaznije... moje dijete ne voli krompir i nema sile uvaliti mu ga,bilo pojedinacno bilo u kombinaciji s necim...jedva cekam da bude smio jogurt, to ide sa 6 ili 7 mjeseci? mozda tako pojede krompircic
Ma ja sam svojoj S jogurt uvela sa 6,5 mjeseci...obozava ga i dan danas...a opet imas more kombinacija sa jogurtom ---i ja jedva cekam
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.1.2012 14:26:23
mala_sa
Taurus kad mu pravim piletinu sa povrcem onda u tu vodu dodam i terhane - na kraju sve povadim i izmiksam ili isitnim dobro viljuskom jer on nevoli komadice. Takodjer spagete skuham i u to dodam brokulu i ABC sir. Takodjer to izblendam ili izgnjecim. Najvaznije mi je da se fino skuha da je super mekana. Sad cu mu probati i crveno meso, pa cu napraviti spagete u bolonjez sosu - samo bez zacina.
< Poruku je uredio mala_sa -- 26.1.2012 14:28:03 >
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.1.2012 14:34:06
mala_sa
IZVORNA PORUKA: animagical
Ja sam jogurt pocela sa 6,5mj. Moj A takodjer nevoli krompit, i puru. Ali krompir uspije^pojesti samo sa jogurtom, ili sa tikvom stambolkom.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.1.2012 14:35:05
palachinken
bebacho, hvala na preporuci za proljetni mix. Danas sam mu pravila to povrće sa palentom i baš je puno pojeo. Čak sam mu prestala davati, kontam, eksplodirat će mi dijete
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.1.2012 14:36:24
mala_sa
Eh da dok sam se sjetila, dajete li vi djeci suho voce, i ako DA; kako ga pripremite??? Ja imam tonu susenih kajsija, krusaka, sljiva, jabuka...a pojma nemam kako bih mu to dala
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.1.2012 14:40:25
Daja_sa
Eh da dok sam se sjetila, dajete li vi djeci suho voce, i ako DA; kako ga pripremite??? Ja imam tonu susenih kajsija, krusaka, sljiva, jabuka...a pojma nemam kako bih mu to dala
Pa skuhaj kompot...jabuke i kajsije mozes izmiksati pa dodati u griz, ili sa prosom...a i vode iz kompota moze slobodno da pije .
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.1.2012 15:38:58
mala_sa
IZVORNA PORUKA: Daja_sa
Pa skuhaj kompot...jabuke i kajsije mozes izmiksati pa dodati u griz, ili sa prosom...a i vode iz kompota moze slobodno da pije .
Dajo hvala na ideji, ja skroz i zaboravila na kompot
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.1.2012 15:46:56
Daja_sa
IZVORNA PORUKA: palachinken
S kojom ribom i kad ste počele?
Negdje sa 8 mjeseci...kupovala sam San Pjer ribu...nema kostiju...jest da je poskupa ali 1 kg moze trajati dugo Kuhala sam sa krompirom i blitvom ili spinatom...Kasnije sam dodavala i bijelog luka ...znam da je to pravo volila da jede
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.1.2012 23:11:32
Amam
Moje dijete nece rizu,on je s nekih 7 mj pravo volio onaj baby rice i pojeo jednu kutiju,drugu sam cijelu bacila. Danas mu skuhala mrkvicu i malo graska i rizu dodala,ma nikako 2 zalogala i pljuje. Morala sam na brzinu skuhati tjesteninu s persunom i mas.uljem. Ja njemu ne blendam ,doduse on voli vise kad nije blendano a tjesteninu mu kupim onu sitnu u obliku slova ili zvjezdica.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.1.2012 23:15:22
mala_sa
IZVORNA PORUKA: Amam
Moje dijete nece rizu,on je s nekih 7 mj pravo volio onaj baby rice i pojeo jednu kutiju,drugu sam cijelu bacila. Danas mu skuhala mrkvicu i malo graska i rizu dodala,ma nikako 2 zalogala i pljuje. Morala sam na brzinu skuhati tjesteninu s persunom i mas.uljem. Ja njemu ne blendam ,doduse on voli vise kad nije blendano a tjesteninu mu kupim onu sitnu u obliku slova ili zvjezdica.
Ja isto najcesce koristim ovu tjesteninu, ili onu za supu - super tanke spagetice (neznam kako se zove)
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.1.2012 23:32:32
tukica
samo da prijavim da je moja malena sa nekih evo 9 i po mjeseci pocela malo bolje jesti... jede skoro sve sto i mi, s tim da se pazi da jelo nije posoljeno, a mi dosoljevamo naknadno... uvela sam joj ujutro da doruckuje sa mnom hljeba i kajmaka ili pavlake, ponekad kuhano zumanjce, pa onda doji nakon sat-dva, poslije podne supica i nesto malo druge hrane koju mi jedemo, pa onda opet nakon sat dojenje, pred spavanje neka vocna kasica i naravno opet dojenje... fazon je sto svu ovu navedenu hranu jede u vrlo malim kolicinama... pola male kriskice ujutro, par kasikica supice i rijetko pola teglice kasice... uskoro pocinjem raditi i pojma nemam kako ce ona bez famoznog dojenja... flasicu je odbacila jos u 6.mjesecu...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 28.1.2012 0:14:14
Amam
Prijedlog za desert -suhe sljive namocite u toplu vodu da smeksaju i ocistite od kospica,napunite rizom mozete staviti pekmez od jabuka ili secer ako ga vec koristite i skuhati. Na mjesto sljiva mogu biti i smokve.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 28.1.2012 13:05:20
bembela
jos mi samo recite koji jogurt???mom malenom je 8 mjesec nastupio,a nisam mu nikada dala nista sto sadrzi kravlje mlijeko,zbog alergija,ali bih htjela probati,ne mogu vise,vazda nesto moram birati...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 28.1.2012 13:11:38
Amam
Pa prvoj probaj obicni neki,ako vec do sad nije probao,ja sam svom davala dukat ili sesniu. Sad mu dam dukatino ili danonino s nekim okusom,ili obicni u kombinaciji s vocem,bitno da nije light.