|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  323 324 [325] 326 327   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
21.1.2012 17:59:08   
pynki
am ja mislim da smijes, iako ja ne praktikujem nikako jetru za jelo, jer je ona filter za sve...eh jedino ako imas domacu pa znas da nije tele bilo na antibioticima, i sta ja znam cemu? sto mu ne stavis suhu na koljenici? od mesa, junetina je najbolja za zeljezo,eh ja nemam pojma smije li on junetinu jesti?

animagical...ev upravo citam u jednoj knjizi,da junetina i mljeveno meso tek od godinu dana se smije davati...pusa za djuga

mamina dusica     16.09.2011

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 8101
21.1.2012 18:02:52   
Anoniman
Junetina od devet mjeseci se uvodi. Bar sam ja tako po savjetu djecijeg nutricioniste.

(odgovor članu pynki)
  Neposredna veza do poruke: 8102
21.1.2012 23:59:16   
animagical
IZVORNA PORUKA: pynki

am ja mislim da smijes, iako ja ne praktikujem nikako jetru za jelo, jer je ona filter za sve...eh jedino ako imas domacu pa znas da nije tele bilo na antibioticima, i sta ja znam cemu? sto mu ne stavis suhu na koljenici? od mesa, junetina je najbolja za zeljezo,eh ja nemam pojma smije li on junetinu jesti?

animagical...ev upravo citam u jednoj knjizi,da junetina i mljeveno meso tek od godinu dana se smije davati...pusa za djuga

mamina dusica     16.09.2011

nisa,, ja to pisala za sebe, nego za amam, a njen sin ima preko 9 mjeseci!

(odgovor članu pynki)
Neposredna veza do poruke: 8103
22.1.2012 11:46:31   
Amam
Hvala cure,E je poceo da rucka junetinu prije par dana.
Danas imamo baby bosanski lonac na pilecoj mesnoj vodi user posted image ,kuham nama pa sam njemu izdvojila posebno povrce koje moze i stavila batak,da malo odmori zeludac user posted image

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 8104
22.1.2012 15:48:02   
bembela
a ja vise samu sebe nerviram sa ovom dohranom cccccccc
sad hoce-sad nece povrce...ne mogu mu samo tikvicu davati,ufff
smijem li vec poceti sa pilecom vodicom,pa da to umijesam sa povrcem,mozda tako bude htio?

27.06.2011. na svijet dosla mamina ljubav i sreca najveca :)

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 8105
22.1.2012 17:51:18   
palachinken
Amam, super prijedlog za desert! JEst da nemam domaćeg pekmeza, ali ima nekog drugog voća, pa ćemo kombinovati user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu bembela)
Neposredna veza do poruke: 8106
22.1.2012 20:16:43   
mala_sa
Moj A povecao sebi dozu na 200gr teglicu + desert (mali jogurt, sir il nesto homemade )user posted image

Amam hvala na ideji - mi bi to sutra mogli ruckiti. Eh mogla bih i ja onda lagano i A uvoditi junetinu, i jagnjetinu user posted image

Bembela mi smo sa 7mj vec poceli da ruckimo iletinu, curetinu i teletinu (na pocetku po dvije velike kasike), a kasnije povecavali. I tada smo vec jeli vecinu povrca i zitarica.

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 8107
22.1.2012 21:28:45   
Amam
Mala_sa posto ste nam vi najblizi (evo me k'o Cickolini user posted image ) reci mi kako A cesto jede?
E sad slabo doji u toku dana 1 ili 2 puta najvise,pa mu onda moram davati vise obroka,a ne prihvata drugo mlijeko user posted image

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 8108
22.1.2012 21:59:55   
animagical
amam, a jesi mu probala napraviti mlijecnu kasicu, na ime mlijecnog obroka? npr s grizom, nekim linom, ili sta vec ide, stvarno ne znam...

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 8109
22.1.2012 22:09:01   
Amam
IZVORNA PORUKA: animagical

amam, a jesi mu probala napraviti mlijecnu kasicu, na ime mlijecnog obroka? npr s grizom, nekim linom, ili sta vec ide, stvarno ne znam...

Jasta sam,i lino proizvode i hipp i humanu za laku noc i nista nece,on ne voli ukus drugog mlijeka,nece ni kravije,ne voli ni pavlaku ,samo ponekad hoce jogurt kad pomijesam s vocnom kasicom user posted image user posted image

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

Neposredna veza do poruke: 8110
22.1.2012 22:12:54   
animagical
pa dobro, bitno da unese kalcij, daj mu sira, jogurta, ne mora mlijeko, sta ces

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 8111
22.1.2012 22:51:32   
Amam
IZVORNA PORUKA: animagical

pa dobro, bitno da unese kalcij, daj mu sira, jogurta, ne mora mlijeko, sta ces

Ma on doji po cijelu noc svakih 2h pa mu onda beli dosad u toku dana user posted image

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

Neposredna veza do poruke: 8112
23.1.2012 9:51:08   
Daja_sa
Juce kuhana jabuka sa bananom i rizinim pahuljicama...
Danas tikvica sa mrkvom i krompirom...
Sutra nam je u planu da probamo proso...ih onda ce biti more kombinacija za ruckatiuser posted image

Cunce nase majo...29.09.2008
Jos jedno sunce nas je obasjalo 23.08.2011...

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 8113
23.1.2012 11:54:47   
Amam
Danas supica s mljevenom junetinom,maslinovim uljem,persun i tjestenina user posted image

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 8114
23.1.2012 12:01:21   
mala_sa
Kod nas jutros bila: banana i jabuka sa prosenim pahuljicama.

Za rucak: Spinat sa grizom i abc sirom. I za desert jedan dnone jogurt.

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 8115
23.1.2012 18:35:39   
Skvo RR
mi smo danas papali pored mlijeka po soljicu mladog povrca i mrkvu i jabuku...e sada zanima me, imam namjeru poceti kuhati bebcu kasice...prosla sam taj period od mjesec dana...to mi je i sa umom pravilo bilo...krenula sam sa dohranom sa obradjenim kupovnim, pa nastavila za mjesec sa home made....zanima me stavljate li u povrtne kase maslinovo ulje? Nadalje, zanima me keks, tj. Uvodjenje glutena...umi sam ga uvela sa 8 mjeseci...ali sada se kao nesto novo prpmjenilouser posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 8116
23.1.2012 18:59:02   
palachinken
Skvo, ja dodajem 2-3 kapi maslinovog u povrtne kašice, a gluten smo uveli s 5 mjeseci. Kod dojene djece ide kad je dojenje najintenzivnije, nama je to ovaj period.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 8117
23.1.2012 22:00:37   
mala_sa
Skvo ja u slane uvijek stavljam malo maslinovog ulja, a sad sam mu pocela pomalo i soliti. Takodjer nekad mu stavim i malo ulja sjemenki od bundeve (super je zdravo, a i ima jako lijep ukus).
Gluten smo uveli sa 6mj, ja slucajno kupila mlijecnu kasicu i tek kasnije vidjela da sadrzi gluten user posted image

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 8118
23.1.2012 23:29:53   
dica_maja
Sa koliko mjeseci se uvodi so u ishrani bebe? user posted image

Leonu je 7.mjeseci! user posted image

Nedavno smo bili kod pedijatra i preporucio nam je da u povrtne kasice ubacujemo po malo soli. Posto sam cesto po forumima citala da se so dodjaje tek poslije prvog rodjendana, zanima me da li neko ima slicno iskustvo? Da li svojim bebama solite hranu? Mi smo probali kropir i mrkvu sa malinovim uljem i sa malo soli, primjetila sam da mu se vise svidja! user posted image  

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 8119
23.1.2012 23:42:59   
Amam
 Skvo Mi gluten probali sa 6,5 ,u povrtne kasice i u tjesteninu stavim malu kasicicu m,ulja.
Pomalo i solim hranu,jer moj nece drugacije,dica-maja,ne znam sta bih ti rekla,sve je individualno,moj je tesko prihvatao dohranu,pa sam svasta probala,s nekih 8-8,5 sam pocela po malo soliti

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu dica_maja)
Neposredna veza do poruke: 8120
23.1.2012 23:47:30   
ziki
Ja sam starijem so uvela posle rodjendana, prije toga nisam solila. Sad takodje ne planiram prije rodjendsana da uvedem so. Mi sa dohranom idemo pravo polako, ne zurim a primjecujem da nije bas spreman da mu sad uvedem svasta. Npr ima punih 7 mj a cijeli dan danas i sinoc cijelu noc problem sa stomacicem zbog toga sto sam ja jela grah.

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

Neposredna veza do poruke: 8121
24.1.2012 12:43:25   
dica_maja
DANAS JE LEONU PUNIH 7 MJESECI! user posted image

Probali smo keks jucer! I danas smo malo papali keksa (kvalitetniji petit keks)! Pedijatar preporucio sa 7 mjeseci da polako uvodimo gluten. Nije imao nikakvu reakciju, sve je proslo ok!

Nikada mu nisam pravila supu sa tjeseteninom. Nismo ni meso jos probali, ali smo pravili kasicu na vodi od domace kuhane piletine (i to smo rado jeli).

Kakvu tjesteninu koristite kada svojim malisanima pravite supice?
Ne znam da li dobro da se daje najobicnija tjestenina jer sadrzi jaje,a bebe do godinu dana ne smiju da jedu bjelanjak. (probali smo malo zumanceta tvrdokuhanog)

user posted image

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 8122
24.1.2012 13:43:05   
Daja_sa
Danas kuhana jabuka i kruska...pa u to sve banana da dobijem malo guscu kasicuuser posted image ...pojela je podosta i zalila vodom u kojoj sam kuhala voce.
Nije proslo sat... dreka...vriska...gladna i spucala je punu flasicu mlijekauser posted image

Cunce nase majo...29.09.2008
Jos jedno sunce nas je obasjalo 23.08.2011...

Neposredna veza do poruke: 8123
24.1.2012 14:10:49   
bembela

IZVORNA PORUKA: mala_sa

Moj A povecao sebi dozu na 200gr teglicu + desert (mali jogurt, sir il nesto homemade )user posted image

Amam hvala na ideji - mi bi to sutra mogli ruckiti. Eh mogla bih i ja onda lagano i A uvoditi junetinu, i jagnjetinu user posted image

Bembela mi smo sa 7mj vec poceli da ruckimo iletinu, curetinu i teletinu (na pocetku po dvije velike kasike), a kasnije povecavali. I tada smo vec jeli vecinu povrca i zitarica.

hvala mala sa,moj hoce sve zitarice koje mu ponudim,ali od povrca samo tikvicu i malooo mrkvice,pa me to bas muci.

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 8124
24.1.2012 14:18:04   
bembela
i ja sam danas,slucajno dala kasicu sa piskotama,i rekoh hajde vala da i taj gluten krene...kad ono kad sam bacala u smece pogledam ponovo teglicu i pise da je bez glutenauser posted image piskote su valjda keks,a keks valjda ima glutenuser posted image user posted image
uf,jadna ja ,pojede me dohrana user posted image

(odgovor članu bembela)
Neposredna veza do poruke: 8125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  323 324 [325] 326 327   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  323 324 [325] 326 327   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *