|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  322 323 [324] 325 326   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
20.1.2012 22:12:27   
Anoniman
Palachinken pravila sam ja Ani cesto griz na vodi, samo sam znala dodavati posle voca jer sam ja njoj zbog totalnog odbijanja mlijeka uvela dohranu sa nepuna cetiri mjeseca i svaki joj je obrok bio na kasiku pa sam morala namisljatis ta praviti.
Đolsa jesi li probala zavezati ga u AS ili ležeći hraniti, ja Luku ležeći hranim.

(odgovor članu animagical)
  Neposredna veza do poruke: 8076
20.1.2012 23:36:24   
Daja_sa
Mi jedemo u onoj lezaljci za bebe user posted image ...nekako se smjestimo i dobro nam ide.
Danas smo "krkali" sipak sa jabukom...hmmm cini mi se da joj je pojako bilo jer se guza malo zacrvenila...ali je slatko mljackala uhhhhuser posted image

Cunce nase majo...29.09.2008
Jos jedno sunce nas je obasjalo 23.08.2011...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 8077
20.1.2012 23:42:39   
animagical
kako sipak? jel mislis sipurak ili nar? ne kontam veceras nista,zbunise me one temeuser posted image

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 8078
20.1.2012 23:44:41   
Daja_sa
ma kupih joj gotovu kasicu Hipp...sipurak i jabuka...pojela je par kasikica...htjela je ona jos al reko neka mozda joj bude previseuser posted image ...i kad sam je tusirala vidim guza se blago crveni...user posted image ...napravicu pauzu koji dan pa cu probati opet da vidim jel reakcija na tu kasicu...

Cunce nase majo...29.09.2008
Jos jedno sunce nas je obasjalo 23.08.2011...

Neposredna veza do poruke: 8079
21.1.2012 1:01:56   
animagical
garant od sipurka, preskoci ga ondauser posted image

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 8080
21.1.2012 1:31:54   
ziki
IZVORNA PORUKA: ĐoIsA

Kako hranite bebe koje ne sjede? Ja bih sada dala ponesto da proba ali ne znam kako,jel ih hranite kasikicom? Jedino sok da popije? Moj mali kad mu prinesem kasiku ustima s vodom npr plazi jezik i sve iz usta gura van..kako bi ga uopste nahranila?

I starigeg a sad i mladjeg lijepo u AS stavim, pa As uguram u radnu stolicu bocno, drsku od AS spustim i prebacim preko jedne rucke da je stabilnije i za sto kad mi jedemo i on jede. 

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 8081
21.1.2012 10:53:09   
ciciban26
Oooooo jeste se raspricale o hrani user posted image user posted image user posted image user posted image
Ja svojoj svrci hocu da dam malojabukice da proba,jeste li vi kuhale ili pekle u rerni? Jabuka ce biti prvo cvrsce sto ce probati user posted image

Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 8082
21.1.2012 11:01:05   
palachinken
ciciban, ja sam prvi put jabuku malo prokuhala pa s tom vodom izblendala. Kasnije sam sirovu davala. Iako ti ja od srca preporucujem da probate s povrcem, jer se male guze lako naviknu na slatki okus voca pa mozda budete imali problema s povrcem kasnije.

jelena, ja svakako sve zitarice mijesam sa vocem ili povrcem, pa sam kontala umjesto ovih bezglutenskih dodati griz. Hvala

dajo, tu smo kasicu nedavno jeli, ona je preukusna, ja bih je sebi, ali gdje cu djetetu od usta krast'' user posted image

< Poruku je uredio palachinken -- 21.1.2012 11:02:27 >

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu ciciban26)
Neposredna veza do poruke: 8083
21.1.2012 11:14:34   
Amam
Ja cu danas svom pashi spinat,pa cu mu staviti malo karfiola da mu bas ne bude bljutavo,a sta mislite smijem li mu skuhat telece jetrice,pa da izblendam i stavim u spinatuser posted image

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 8084
21.1.2012 12:41:34   
animagical
am ja mislim da smijes, iako ja ne praktikujem nikako jetru za jelo, jer je ona filter za sve...eh jedino ako imas domacu pa znas da nije tele bilo na antibioticima, i sta ja znam cemu? sto mu ne stavis suhu na koljenici? od mesa, junetina je najbolja za zeljezo,eh ja nemam pojma smije li on junetinu jesti?

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 8085
21.1.2012 12:44:11   
animagical
ciciban, i ja bih radije s povrcem, kuhana tikvica je lagana a lako se i izbaci iz organizma, ili mrkva,ali ona zna malo zacepiti bebu?  mi danas imamo tikvu s prosomuser posted image

Neposredna veza do poruke: 8086
21.1.2012 12:48:18   
palachinken
Nama je osip za koji sam se žalila neki dan, izazvao svježi karfiol, moguće da je tretiran nečim što mu ne odgovara. Na Ledo smrznuti nije imao reakciju.
Danas na meniju, voda od pileće supe, kuhana s peršunom i lukom, sa mrkvom i krompirom.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

Neposredna veza do poruke: 8087
21.1.2012 13:05:04   
lejla80
Kod nas danas corbica sa piletinom krompirom i mrkvicom:)..Jutros smo prvi put za dorucak papali cijelo jaje..

2011.
2016.

Neposredna veza do poruke: 8088
21.1.2012 13:18:36   
Skvo RR
moj bebac pojede jednu malu soljicu...to mu je mjera....za sada voli vise povrtne od vocnih kasa....ali ruku na srce jede, ali ne mljacka.....uma je uzivala...on samo pojede....

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 8089
21.1.2012 13:23:56   
animagical
palacinko, jel ima posebno ledo karfiol ili je to onaj iz carske mjesavine? nisam nasla a trazila sam

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 8090
21.1.2012 13:26:01   
palachinken
Ima posebno i karfiol i brokula. Ja to uzimam, jer mi je mrkva iz carske bezveze.

Neposredna veza do poruke: 8091
21.1.2012 13:30:12   
animagical
nisam nasla, brokulu smo koristili svjezu, iako mi djeluje nekako kao plasticno cvijeceuser posted image ugl, voli je.. znaci, da trazim lado karfiol, hvala!user posted image i jos-koliko dugo kuhas proso? ono alnataura

Neposredna veza do poruke: 8092
21.1.2012 13:31:58   
palachinken
Kod nas nema alnaturinog prosa vec dugo, ja njemu kupila babylove prosene pahuljice. Mislim da je Iman napisala kako sprema proso par stranica unazad, ja se ne sjecam user posted image

Neposredna veza do poruke: 8093
   [Obrisana poruka]
21.1.2012 13:35:51   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

Neposredna veza do poruke: 8094
21.1.2012 13:42:49   
bebacha
mi smo dosta dzgoo koristili Ledo carsko povrce,unutra je karfiol,mrkva,brokula.a jako je dobra i proljetna mjesavina.to je najbolja zaledena mjesavina i super je za bebice

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 8095
21.1.2012 14:42:38   
Amam
Mi smo ruckali,posebno sam iskuhala jetricu,a posebno spinat s malo karfiola,sve to iblendala s maslinovim uljem i malo soli,ruku na srce kao da sam sadrzaj pelene istresla u tanjir user posted image ,konta sto ja ovo dzaba radim,ponudim mu on jede user posted image ,pojeo e pola tanjirica ja presretna,nije kolicina koju pojede za rucak ali dobro,jest da je mm sjedio i aplaudirao,ali to je zanemarivo.
Animagical  kuham ja njemu i na mesnoj vodi od junetine,mesar nam dobar drug pa nam javi kad je fina meska i kupila komad pa mi samljeo i sad pravimo supice s tim.

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 8096
21.1.2012 14:44:16   
animagical
hvala!  i za proso, a i za povrce! pun mi zamrzivac nekih mjesavina,kad nestane ideja, dobro dodju

amam jel se to momak projeo? bravouser posted image

< Poruku je uredio animagical -- 21.1.2012 14:45:30 >

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 8097
21.1.2012 14:49:59   
Amam
IZVORNA PORUKA: animagical

amam jel se to momak projeo? bravouser posted image

Ma sve me strah da kazem ali jeste hB,ja sam prezadovoljna samo da ovako nastavimo aBd

< Poruku je uredio Amam -- 21.1.2012 14:54:26 >

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

Neposredna veza do poruke: 8098
21.1.2012 15:15:13   
mala_sa
MasAllah Amam momak se projeo user posted image user posted image

Mi smo jutros rucali Alnatura 3-Corn sa bananom = ovo pravo voli user posted image , a za rucak cemo kupovnu teglicu - spremamo se za svadbu veceras pa nemam kad kuhati user posted image (ja jesam nemajka) user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 8099
21.1.2012 17:23:23   
Amam
Mala_sa user posted image ,lijep provod.

Chinko i ostale evo ja kuhala E desert user posted image .
Izrendala pola jabuke i stavila u vodu koja vec kuha,u to dodala griz i pustila da malo kuha do zeljene gustoce,u to sam stavila kasicicu pekmeza od sipka(domaceg),E pojeo u slast,a super je i ja probala user posted image

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 8100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  322 323 [324] 325 326   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  322 323 [324] 325 326   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *