Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 20.1.2012 22:12:27
Anoniman
Palachinken pravila sam ja Ani cesto griz na vodi, samo sam znala dodavati posle voca jer sam ja njoj zbog totalnog odbijanja mlijeka uvela dohranu sa nepuna cetiri mjeseca i svaki joj je obrok bio na kasiku pa sam morala namisljatis ta praviti. Đolsa jesi li probala zavezati ga u AS ili ležeći hraniti, ja Luku ležeći hranim.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 20.1.2012 23:36:24
Daja_sa
Mi jedemo u onoj lezaljci za bebe ...nekako se smjestimo i dobro nam ide. Danas smo "krkali" sipak sa jabukom...hmmm cini mi se da joj je pojako bilo jer se guza malo zacrvenila...ali je slatko mljackala uhhhh
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 20.1.2012 23:44:41
Daja_sa
ma kupih joj gotovu kasicu Hipp...sipurak i jabuka...pojela je par kasikica...htjela je ona jos al reko neka mozda joj bude previse ...i kad sam je tusirala vidim guza se blago crveni... ...napravicu pauzu koji dan pa cu probati opet da vidim jel reakcija na tu kasicu...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 21.1.2012 1:31:54
ziki
IZVORNA PORUKA: ĐoIsA
Kako hranite bebe koje ne sjede? Ja bih sada dala ponesto da proba ali ne znam kako,jel ih hranite kasikicom? Jedino sok da popije? Moj mali kad mu prinesem kasiku ustima s vodom npr plazi jezik i sve iz usta gura van..kako bi ga uopste nahranila?
I starigeg a sad i mladjeg lijepo u AS stavim, pa As uguram u radnu stolicu bocno, drsku od AS spustim i prebacim preko jedne rucke da je stabilnije i za sto kad mi jedemo i on jede.
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 21.1.2012 10:53:09
ciciban26
Oooooo jeste se raspricale o hrani Ja svojoj svrci hocu da dam malojabukice da proba,jeste li vi kuhale ili pekle u rerni? Jabuka ce biti prvo cvrsce sto ce probati
Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 21.1.2012 11:01:05
palachinken
ciciban, ja sam prvi put jabuku malo prokuhala pa s tom vodom izblendala. Kasnije sam sirovu davala. Iako ti ja od srca preporucujem da probate s povrcem, jer se male guze lako naviknu na slatki okus voca pa mozda budete imali problema s povrcem kasnije.
jelena, ja svakako sve zitarice mijesam sa vocem ili povrcem, pa sam kontala umjesto ovih bezglutenskih dodati griz. Hvala
dajo, tu smo kasicu nedavno jeli, ona je preukusna, ja bih je sebi, ali gdje cu djetetu od usta krast''
< Poruku je uredio palachinken -- 21.1.2012 11:02:27 >
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 21.1.2012 11:14:34
Amam
Ja cu danas svom pashi spinat,pa cu mu staviti malo karfiola da mu bas ne bude bljutavo,a sta mislite smijem li mu skuhat telece jetrice,pa da izblendam i stavim u spinat
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 21.1.2012 12:41:34
animagical
am ja mislim da smijes, iako ja ne praktikujem nikako jetru za jelo, jer je ona filter za sve...eh jedino ako imas domacu pa znas da nije tele bilo na antibioticima, i sta ja znam cemu? sto mu ne stavis suhu na koljenici? od mesa, junetina je najbolja za zeljezo,eh ja nemam pojma smije li on junetinu jesti?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 21.1.2012 12:44:11
animagical
ciciban, i ja bih radije s povrcem, kuhana tikvica je lagana a lako se i izbaci iz organizma, ili mrkva,ali ona zna malo zacepiti bebu? mi danas imamo tikvu s prosom
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 21.1.2012 12:48:18
palachinken
Nama je osip za koji sam se žalila neki dan, izazvao svježi karfiol, moguće da je tretiran nečim što mu ne odgovara. Na Ledo smrznuti nije imao reakciju. Danas na meniju, voda od pileće supe, kuhana s peršunom i lukom, sa mrkvom i krompirom.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 21.1.2012 13:18:36
Skvo RR
moj bebac pojede jednu malu soljicu...to mu je mjera....za sada voli vise povrtne od vocnih kasa....ali ruku na srce jede, ali ne mljacka.....uma je uzivala...on samo pojede....
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 21.1.2012 13:30:12
animagical
nisam nasla, brokulu smo koristili svjezu, iako mi djeluje nekako kao plasticno cvijece ugl, voli je.. znaci, da trazim lado karfiol, hvala! i jos-koliko dugo kuhas proso? ono alnataura
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 21.1.2012 13:31:58
palachinken
Kod nas nema alnaturinog prosa vec dugo, ja njemu kupila babylove prosene pahuljice. Mislim da je Iman napisala kako sprema proso par stranica unazad, ja se ne sjecam
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 21.1.2012 13:42:49
bebacha
mi smo dosta dzgoo koristili Ledo carsko povrce,unutra je karfiol,mrkva,brokula.a jako je dobra i proljetna mjesavina.to je najbolja zaledena mjesavina i super je za bebice
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 21.1.2012 14:42:38
Amam
Mi smo ruckali,posebno sam iskuhala jetricu,a posebno spinat s malo karfiola,sve to iblendala s maslinovim uljem i malo soli,ruku na srce kao da sam sadrzaj pelene istresla u tanjir ,konta sto ja ovo dzaba radim,ponudim mu on jede ,pojeo e pola tanjirica ja presretna,nije kolicina koju pojede za rucak ali dobro,jest da je mm sjedio i aplaudirao,ali to je zanemarivo. Animagical kuham ja njemu i na mesnoj vodi od junetine,mesar nam dobar drug pa nam javi kad je fina meska i kupila komad pa mi samljeo i sad pravimo supice s tim.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 21.1.2012 15:15:13
mala_sa
MasAllah Amam momak se projeo
Mi smo jutros rucali Alnatura 3-Corn sa bananom = ovo pravo voli , a za rucak cemo kupovnu teglicu - spremamo se za svadbu veceras pa nemam kad kuhati (ja jesam nemajka)
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 21.1.2012 17:23:23
Amam
Mala_sa ,lijep provod.
Chinko i ostale evo ja kuhala E desert . Izrendala pola jabuke i stavila u vodu koja vec kuha,u to dodala griz i pustila da malo kuha do zeljene gustoce,u to sam stavila kasicicu pekmeza od sipka(domaceg),E pojeo u slast,a super je i ja probala