Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
a i ja sam se iznenadila kad je obukla pogotovo majicu, hajd gaćice i nije problem, samo joj ja okrenem koji dio ide gore , a trenerka isto nije problem. šarape samo skida nikako ne oblači ali to većina djece zna
i moja pije iz čaše s kljunom mlijeko, a ostalo ili na slamku (ako je sokić na slamku) ili iz obične čaše
nego de mi recite da li da se sikiram. ajša od početka ljeta ne nosi pelenu po danu, uglavnom se ne upiški, osim nekih vanrednih situacija par puta. ali navečer pije mlijeko prije spavanja i još uvijek se piški u pelenu noću. ne smijem joj skinuti pelenu jer se jednostavno ne zna još probuditi da traži da piški. ponekad u toku noći traži da piški, nekad joj mi nudimo a ona se ljuti kaže spavaaaaaam. obzirom da se podavno odvikla od dnevne pelene, da li da se sikiram što još noćnu nosi?
misliš da joj od flašice neće ništa biti? ja sam kontala s malenom ovih dana posjetiti stomatologa da se konsultujem oko ovog problema, bojim se da isti ne utiče na izgled zuba inače dudu nikada nismo koristili, mislim samo prvi mjesec dana po rođenju
ima li neko kom dijete sa 3 godine koristi flašicu? osjećam se usamljeno u ovom problemu
evo imam ja,Luki ce iduce sedmice 3 godine i bice veliki problem odvici ga od flasice. mi smo bili kod stomatologa ljetos i cekamo petice da niknu pa da mu premaze fluorom. a bitno je samo da ne dudla flasicu na prazno a dok pije samo i ne igra se s njom nije problem (po meni)
a moja malena koristi flašicu a prije petnaestak dana je napunila 3 godine šta vi o tome mislite??? zna ona piti iz čaše naravno al voli flašicu, osobito kad legne voli da pijucka šta da radim?
moja nikada nije pila iz flasice, samo one s kljunom ili iz case
jao pa to je divno, a moja nema šanse da zaspe ako ne pijicka čaj il mlijeko iz flašice
al moja se zato uspavljuje uz cucu i dekicu, ne koristi je kad je budna, samo kad hoce da zaspi, a caj i mlijeko nece ni da okusi to mi je pravo zeznuto kad je npr prehladjena i hoce da pije samo vodu, nije ni ljubitelj sokova
nego de mi recite da li da se sikiram. ajša od početka ljeta ne nosi pelenu po danu, uglavnom se ne upiški, osim nekih vanrednih situacija par puta. ali navečer pije mlijeko prije spavanja i još uvijek se piški u pelenu noću. ne smijem joj skinuti pelenu jer se jednostavno ne zna još probuditi da traži da piški. ponekad u toku noći traži da piški, nekad joj mi nudimo a ona se ljuti kaže spavaaaaaam. obzirom da se podavno odvikla od dnevne pelene, da li da se sikiram što još noćnu nosi?
moja nosi noću a ima 3 godine, svako jutro pelena je puna
Vidim o dudama i flašicama jutros. Mi dudu ukinuli kad ju je O. sam počeo da lansira iz usta..vidim nije mu više zanimljiva i jednostavno mu je prestanemo davati. A flašica,ima onu s kljunom i ne voli je, ma ni naopako s njom, tako da smo na ovoj običnoj s tim da O. nikad još sam sebi ne drži flašicu dok pije uvijek mu je ja ili mm pridrzavamo on se napije koliko hoce i to je TO!
vesela duda moze napraviti problem,odnosno prije je pravila a flasica nece joj nista biti. kod mene su jedinice bile izbacene radi dude...
i ne mora znaciti od moje rodice blizanci skoro do 3,5 god i flase i dude nosali a zubici im bolji nego kod anela bjele se ko biseri ravni ko pod spagu
znam,zato napisah prije je pravila,sada su dude drugacijeg oblika tako da se ja zbog toga ne brinem uopste. moj Luka voli flasicu isto jer dudu nije nikada koristio i mi bili vani a neka ce zena meni "nisi ti nikakva majka kad ti iz toga pije".ja sam toliko sokirana bila da nisam uspjela da joj odgovorim jer je vec prosla ali svasta bih joj rekla stvarno
pa da znaš da moja Ajša izgleda smiješno s flašicom, mislim tolika cura a koristi flašicu, još je i povisoka pa izgleda starije ono što je dobro jeste da joj u vrtiću već duži period istu ne daju al ona čim mene vidi traži i histeriše, plače i kuka i ja prosto dam
ovako ajša iskorištava mm. kod mene nema problema kod njega samo daj babo mlijeko s medom i da nju nosa dok se to ugrije, pa da ona miješa da se med rastopi itd. ali njemu traži u svako doba dana bez obzira je li jela prije toga ili pila. on popušta a ja mu govorim iskorištavaće te dok god može
Dobar vam dan...citam ravno pola sata Al ste bile vrijedne u sitne sate... Meni jutros zaledilo sve na autu, brave, vrata....dosla sam na posao u pola 10.... Ni onaj sprej nije pomogao, na kraju je svekar izvukao produzni kabal pa smo FENOM grijali bravu i kad smo uspjeli otkljucati, nisam mogla svoja vrata otvoriti nego sam usla kroz vrata iza vozaca, pa se provlacila... Elem veselo....
tiki poslala bih je i ja da sam stigla ali mi je zbrisala...
chuci koliko je Ajsi sada?ja ne znam moji piju po noci jos uvijek i budu im pelene bas pune..ne znam kako cemo to rijesiti
mame koje su odvikle djecu od pelene kazu da su odmah i nocnu a ja ti nisam bas pametna po tom pitanju
još malo pa 2god i 4 mjeseca mislim mala je ona, ali kontam ako se tako davno odvikla od dnevne pelene da ne bude problem sa noćnim mokrenjem šta ja znam a i kod nje puna pelena. nekada ustane da piški oko pola 6, pa neće pelenu, pa je stavimo bez ali onda ustaje opet oko pola 8 pa piški kad ustane i ne upiški se. ali kad je vidim da se vrti u 2-3 znam da joj se piški a plače ako je dižem da ustane, kaže neću piškiti, spavaaaaam (malo nasilno, ko ono pusti me)
a i ja sam se iznenadila kad je obukla pogotovo majicu, hajd gaćice i nije problem, samo joj ja okrenem koji dio ide gore , a trenerka isto nije problem. šarape samo skida nikako ne oblači ali to većina djece zna
i moja pije iz čaše s kljunom mlijeko, a ostalo ili na slamku (ako je sokić na slamku) ili iz obične čaše
Vec sam pisala na anketi da je moja F. jos oko pola godine, nakon sto je naucila na tutu, nosila nocnu jer je nocna pelena bila mokra, a nije mi se dijete budilo da je vodim na tutu. Postepeno, pelena je postajala sve suhlja i suhlja i tako smo je skinuli. Nadamo ste da ce ti nas primjer olaksati
Vec sam pisala na anketi da je moja F. jos oko pola godine, nakon sto je naucila na tutu, nosila nocnu jer je nocna pelena bila mokra, a nije mi se dijete budilo da je vodim na tutu. Postepeno, pelena je postajala sve suhlja i suhlja i tako smo je skinuli. Nadamo ste da ce ti nas primjer olaksati
fazon je i u kontroliranju koliko dijete popije napitka pred spavanje moja popije od 0,5 - 1 litar mlijeka a ja zaista ne bi da joj to uskratim, sve kontam sama će dobiti osjećaj za probudit se i piškiti
Dobar vam dan...citam ravno pola sata Al ste bile vrijedne u sitne sate... Meni jutros zaledilo sve na autu, brave, vrata....dosla sam na posao u pola 10.... Ni onaj sprej nije pomogao, na kraju je svekar izvukao produzni kabal pa smo FENOM grijali bravu i kad smo uspjeli otkljucati, nisam mogla svoja vrata otvoriti nego sam usla kroz vrata iza vozaca, pa se provlacila... Elem veselo....