Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Dobar vam dan...citam ravno pola sata Al ste bile vrijedne u sitne sate... Meni jutros zaledilo sve na autu, brave, vrata....dosla sam na posao u pola 10.... Ni onaj sprej nije pomogao, na kraju je svekar izvukao produzni kabal pa smo FENOM grijali bravu i kad smo uspjeli otkljucati, nisam mogla svoja vrata otvoriti nego sam usla kroz vrata iza vozaca, pa se provlacila... Elem veselo....
a i ja sam se iznenadila kad je obukla pogotovo majicu, hajd gaćice i nije problem, samo joj ja okrenem koji dio ide gore , a trenerka isto nije problem. šarape samo skida nikako ne oblači ali to većina djece zna
i moja pije iz čaše s kljunom mlijeko, a ostalo ili na slamku (ako je sokić na slamku) ili iz obične čaše
nego de mi recite da li da se sikiram. ajša od početka ljeta ne nosi pelenu po danu, uglavnom se ne upiški, osim nekih vanrednih situacija par puta. ali navečer pije mlijeko prije spavanja i još uvijek se piški u pelenu noću. ne smijem joj skinuti pelenu jer se jednostavno ne zna još probuditi da traži da piški. ponekad u toku noći traži da piški, nekad joj mi nudimo a ona se ljuti kaže spavaaaaaam. obzirom da se podavno odvikla od dnevne pelene, da li da se sikiram što još noćnu nosi?
Vec sam pisala na anketi da je moja F. jos oko pola godine, nakon sto je naucila na tutu, nosila nocnu jer je nocna pelena bila mokra, a nije mi se dijete budilo da je vodim na tutu. Postepeno, pelena je postajala sve suhlja i suhlja i tako smo je skinuli. Nadamo ste da ce ti nas primjer olaksati
fazon je i u kontroliranju koliko dijete popije napitka pred spavanje moja popije od 0,5 - 1 litar mlijeka a ja zaista ne bi da joj to uskratim, sve kontam sama će dobiti osjećaj za probudit se i piškiti
Moja F. je pred spavanje pila flasicu mlijeka cca 250ml i to bi samo bilo to. Izbjegavali smo poslije iza 5h piti puno tecnosti...No jednostavno pelena je pila puna oko 6 mjeseci nakon sto smo naucili na tutu
Moja F. je pred spavanje pila flasicu mlijeka cca 250ml i to bi samo bilo to. Izbjegavali smo poslije iza 5h piti puno tecnosti...No jednostavno pelena je pila puna oko 6 mjeseci nakon sto smo naucili na tutu
i ja bi vako rado al ne ide, moja Ajša bi stalno nešto pijuckala
a i ja sam se iznenadila kad je obukla pogotovo majicu, hajd gaćice i nije problem, samo joj ja okrenem koji dio ide gore , a trenerka isto nije problem. šarape samo skida nikako ne oblači ali to većina djece zna
i moja pije iz čaše s kljunom mlijeko, a ostalo ili na slamku (ako je sokić na slamku) ili iz obične čaše
nego de mi recite da li da se sikiram. ajša od početka ljeta ne nosi pelenu po danu, uglavnom se ne upiški, osim nekih vanrednih situacija par puta. ali navečer pije mlijeko prije spavanja i još uvijek se piški u pelenu noću. ne smijem joj skinuti pelenu jer se jednostavno ne zna još probuditi da traži da piški. ponekad u toku noći traži da piški, nekad joj mi nudimo a ona se ljuti kaže spavaaaaaam. obzirom da se podavno odvikla od dnevne pelene, da li da se sikiram što još noćnu nosi?
Vec sam pisala na anketi da je moja F. jos oko pola godine, nakon sto je naucila na tutu, nosila nocnu jer je nocna pelena bila mokra, a nije mi se dijete budilo da je vodim na tutu. Postepeno, pelena je postajala sve suhlja i suhlja i tako smo je skinuli. Nadamo ste da ce ti nas primjer olaksati
fazon je i u kontroliranju koliko dijete popije napitka pred spavanje moja popije od 0,5 - 1 litar mlijeka a ja zaista ne bi da joj to uskratim, sve kontam sama će dobiti osjećaj za probudit se i piškiti
Ovo hzaboravih komentarisati I meni je bilo bitnije da pred spavanje popije mlijeko, nego da joj e stavljam pelenu. Vodila sam se tim da ce kad bude malo veca nauciti sam kontrolisati mjehur i po noci. Tako je i bilo.
s tim da O. nikad još sam sebi ne drži flašicu dok pije user posted image uvijek mu je ja ili mm pridrzavamo on se napije koliko hoce i to je TO!
e čuj to moja A od četvrtog mjeseca sama drži flašicu i ta uvijek bi sve sama
i moji sami drze flasice,Luka je prvo to naucio
Mi smo sa flašicom počeli oko 9-10mjeseca, prvih 6m. mu nije trebala jer je iskljucivo dojio. Ma nije da ju ne zna drzati ali onda je to igra, ako me razumijete, ovako kad trazi da pije mi mu dajemo, inače, drzat ce on sam ali će sadrzaj sigurno izmusti na pod ili gdje vec stigne.
a moja malena koristi flašicu a prije petnaestak dana je napunila 3 godine šta vi o tome mislite??? zna ona piti iz čaše naravno al voli flašicu, osobito kad legne voli da pijucka šta da radim?
ja bih je pod hitno odvikavala..ista stvar je i sa cuclom...mislim da većina karijesa nastaje upravo radi toga sto ostaju naslage hrane(mlijeka) iz flasice i dijete tako neopranih zuba zapravo zaspe!!! moja mama kao dječiji specijalista stomatolog kad vidi da joj na predškolski sistematski dodje dijete sa flašicom u ruci hoće šlag da strefi.obavezno očita bukvicu roditeljima..pa mislim stvarno ...po meni (mozda grijesim) ta djeca traže neku vrstu utjehe u toj flašici.. a da ti legnes kraj nje pred spavanje da se mazite, citate price, držite za ruku umjesto sto se sama uspavljuje s flasicom?
po meni (mozda grijesim) ta djeca traže neku vrstu utjehe u toj flašici.. a da ti legnes kraj nje pred spavanje da se mazite, citate price, držite za ruku umjesto sto se sama uspavljuje s flasicom?user posted image user posted image
ona legne pored mm i sve to rade uz flašicu a nekada nam neda prosto da ležimo do nje, ona voli komociju
e pa ti nam onda možeš odgovoriti na mnoga pitanja ne reče slažeš li se sa ranije mojim iznesenim postovima a vezano za zube, kod odraslih u tom slučaju?
po meni (mozda grijesim) ta djeca traže neku vrstu utjehe u toj flašici.. a da ti legnes kraj nje pred spavanje da se mazite, citate price, držite za ruku umjesto sto se sama uspavljuje s flasicom?user posted image user posted image
ona legne pored mm i sve to rade uz flašicu a nekada nam neda prosto da ležimo do nje, ona voli komociju
hebi ga, jednu noć se napravi luda i samo lezi pored nje..skreni joj pažnju da ne traži flasicu..znam kako je ovo odprilike, jer sam imala slicnu peripetiju oko odvikavanja od cucle..tražio je, ali ja ga mazim, kazem kako sam tuzna jer me ne benda i hoce cuclu umjesto mene, mog mazenja bla bla..ti znas najboljes voje dijete, ali udari joj na emocije i skreni paznju...pricaj pricu da nije mala beba, da ce joj zubi ispasti, boliti i sl...kod mene je ovo upalio