Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 12.1.2012 11:56:10
anđelo
IZVORNA PORUKA: pauza
ja vise nemam ni volje ni zelje za sexom.... o tuge moje valjda od duge apstinencije umro mi taj nagon a sto je najtuznije, nije mi dr zabranio, nego me toliko boljelo da smo prestali skroz.... sigurno mi sad coJek ima neku drugu jer vise ni ne trazi, ali sta sad da mu radim....
Pravo da ti kažem,nemam ni ja ...Ne znam zašto.Jesam doduše sama mužu inicirala sex svakih 15-tak dana,žao mi ga nešto.Al onda svaki put valja to dolje prvo odbetonirat,pa onda.Isto kao da sam djevica ,ne bude mi baš prijatno.Vjerovatno od duge apstinencije i gospođa zatvori radnju .Mada sinoć čula sam babicu kad reče,žena možda nema potrebu za sexom,ali je nervozna.Zna njen mozak šta joj fali
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 12.1.2012 12:05:04
anđelo
IZVORNA PORUKA: Bebica11
ja vise nemam ni volje ni zelje za sexom.... o tuge moje valjda od duge apstinencije umro mi taj nagon a sto je najtuznije, nije mi dr zabranio, nego me toliko boljelo da smo prestali skroz.... sigurno mi sad coJek ima neku drugu jer vise ni ne trazi, ali sta sad da mu radim....
I meni je tako bilo pred kraj trudnoce AL CIM SAM SE PORODILA imala sam strasne snove i evo cekam ne bi li ovo curkanje stalo jer se libido povecao
E druga je stvar kad se porodiš.Hormoni polude.Ja sam svih 40 dana poslije poroda muža proganjala da se ljubimo.Sanjala sve i svašta,ma bolje da ne pričam.Prisjedala mu na muku,ali zato čim je otkucalo 40 dana u minut (mada mi je krvarenje prestalo 33 dan)okupala se maca i nadoknadila sve
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 12.1.2012 12:11:09
ellam
POTPISUJEM APSOLUTNO, a volila bih da nije tako
"O, ženo čista, majko plemenita, tvoja materica je mjesto ove počasti, posjećuje te melek, tu započinje stvaranje, pa se boj Stvoritelja i zahvaljuj Mu, ibadet mu čini, da bi tebe i tvoje potomstvo uveo u vječni Džennet!"
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 12.1.2012 12:11:54
ellam
IZVORNA PORUKA: dzenyA
nemam ni ja volje uopste ,a nebi vala ni smjela nema sanse ,a neki dan kad sam bila kod dr.pa me ona pregledala ono rucno,ma zene drage kad ne poludi
sto? jel toliko boli???? mene to ceka u utorak...
"O, ženo čista, majko plemenita, tvoja materica je mjesto ove počasti, posjećuje te melek, tu započinje stvaranje, pa se boj Stvoritelja i zahvaljuj Mu, ibadet mu čini, da bi tebe i tvoje potomstvo uveo u vječni Džennet!"
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 12.1.2012 12:14:53
anđelo
E žene ,moje ,ja vam odoh.Došao moj muž,kaže ženo spremaj se vodim te na najomiljenije mjesto,rekoh gdje ,kaže da špinguješ .Legle pare od knjige na račun,sad ću trošit do besvejsti Ljubim vas i volim puno,puno,puno
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 12.1.2012 12:15:40
dzenyA
jooj ellam nebi da te prebadam, ali mene je bolilo, ja sam sa guzzom gore podigla , nisam se bila pripremila na to, a sexala se nisam ma ne pamtim zene , em bolie em zabrana ma iskreno nije mi do toga
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 12.1.2012 12:16:10
ellam
andjelo sretno mila i uzivaj
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 12.1.2012 12:17:53
ellam
jooj ellam nebi da te prebadam, ali mene je bolilo, ja sam sa guzzom gore podigla , nisam se bila pripremila na to, a sexala se nisam ma ne pamtim zene , em bolie em zabrana ma iskreno nije mi do toga
i jooooj jos u mene doktor i jos ima ogromne ruukkeeee. to sam cula od zena za njega :((((((
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 12.1.2012 12:19:02
Selma Kikoebu
dobro jutro drage
Kad vec pricate o sexu, ja sinoc bila ko fol aktivna, al kakva sam troma i sa stomakom, nikako da to odradim kako treba. I kad se sve zavrsilo, ja se pocnem zaliti (napad je najbolja odbrana) kazem kako nam sex nije ko prije, fali tu nesto, i tako to, nabrajam ja, a MM poceo objasnjavati, kaze pa imas stomak, moramo paziti, i tako to. A od jutros samo ponavlja, Ti nisi zadovoljna mojom uslugom, moram ti vratiti novac
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 12.1.2012 12:25:14
Arina
mako kaze da nema Arine....evooooo jeeee
Cure kod mene sunce ugrijalo...ludilo ...raspolozenje zakucavaaaa ...
Ja se naspavala a inace kako se beba okrenula na glavicu spavam fino...ono me bebini guzovi rastavljali u kukovima.... Vidim moje terminuse sve s istim problemima...i kod mene stvrdnjavanje stomaka...probadanje ko iglama u gospodji...moram tacno stati dok popusti...uzasno ubode....onda ZNOJENJE.....katastrofa....i onako ne mogu noge da dohvatim a carape moram mjenjati svako malo...tusirala se u zivotu nosam ovoliko...djete ce mi biti teska cistunica... .....i ja ustajem skoro svaku noc u 5 sati ko navijena....prevrtanje do svanuca i ondaaaazaspem zene ko top do 10 najsladje mi nesto to jutarnje padne..... Uglavnom uz sve to osjecaam se s puno energije...i radijem se priblizavanju svog dana D....jos 5 dana .... ...... I da sise su mi se tako promjenile...bradavice su ko dude .. ...nekako su ukrupnale....ko maline ....i izbocile se....uh....mljaccccc
Ja se evo spremila pa ode malo do grada prosetati...kupiti mali paket pelena za bolnicu....i par sitnica od kozmetike....tikamo se poslije
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 12.1.2012 13:03:09
Mrgica
Evo i mene, danas sam bas nekakva ne raspolozena, ko govno da prostite, maloprije sam cmizdrila iz cista mira, neso mi sve ide na zivce, najradije bih negdje pobjegla, al ne znam ni ja kud cu u guz .Nesto kontam mogla bih na vezbice u Skerlica, hoce li ko?Mozda mi to malo popravi raspolozenje.Ljubim vas sve.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 12.1.2012 13:14:51
soraya
uuuuu, ko o kome vi o keksu :))) Andjelo, vidis bas bih mogla ustediti da ne kupujeem te vaginalete za omeksavanje grlica, sto djabe bacati pare, vec obradovati muzica i sebi uciniti uslugu Jos samo da potrosim jos 2 Macmiror vag sto mi je doktor dao za ciscenje porodjajnog kanala i bacam se na posao.... a snovi..uuu...i ono malo sto uspijem odspavati sanjam sebe i muzica kako se ganjamo,hahahahaha.....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 12.1.2012 14:01:25
gerberka
IZVORNA PORUKA: Bebica11
IZVORNA PORUKA: gerberka
sto mi je tesko pao ginipral..nikad se ovoliko nisam tresla a srce hoce da iskoci
zar jos pijes ginipral? ja sam ga prestala piti u 35 sedmici, mada sam trebala heftu vise ja na svoju ruku prekinula pred kraj 35 i nisam se porodila do 38 kad su me inducirali a mozda bih i prenijela iako sam te 3 sedmice imala bolove, sjecate se SMARALA SAM VAS
vidis da mi je danas punih 36 sedmica danas mi je i pregled mada moj dr kaze da cu piti i 37 2x1 jer je meni grlic skroz omeksan, a sad su ovi dani vazni za dozrijevanje krvnih sudova ne vjeurjm ja u pšricu o betoniranju gospođe ginipralom..gledala sam zene kojima beba izleti za pet minuta a pile ginipral, a i one koje su se napatile bez giniprala e sad, ima tu i psihe..vise mi je vazno da se pripremim na guranje, da skupim snagu i tako to..jer mene cure moje boli vec sedmicu..imam laznjake..stvrdne se, pa omeksa bezbroj puta na dan, pa bol u donjem dijelu stomaka, pritasak, bol u leđima , probadanja u gospođi... a zasto ctg ne pokazuje kontrakcije ili on samo pokazuje prave a ne i laznjake meni ovdje niko ne odgovori..vazno je da ste mahalale od sexu, da im je, a ne smiju da im uđe
ja sam prespavala ginipral, evo sad sam ustala..mada cu to danas pomenuti doktoru jer stvarno mi je vise giniprala preko glave, a čovo će mi pomoći da se još razmekšam pa nek beba izlazi
veki_aki i ja govorim vec tri dana da mi usisa kaze svaki da ce sad..ostale kucanske poslove redovno obavlja..vise mi ga zao..sad ja preuzimam sve u svoje ruke
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 12.1.2012 14:14:53
dzenyA
veki_aki i ja govorim vec tri dana da mi usisa kaze svaki da ce sad..ostale kucanske poslove redovno obavlja..vise mi ga zao..sad ja preuzimam sve u svoje ruke
[/quote/
ja svom isto govorila i okanila se i uzela usisala sad al samo dnevnu sobu,e ovo ce on ostatak ,
ja bila zene sad na polju pravo proljece,narod me isprepado,kaze hej jest ti se stomak spustio,sad ces ti ,a ja u kucu ko opurena
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 12.1.2012 14:16:11
dzenyA
[/quote/
ja svom isto govorila i okanila se i uzela usisala sad al samo dnevnu sobu,e ovo ce on ostatak ,
ja bila zene sad na polju pravo proljece,narod me isprepado,kaze hej jest ti se stomak spustio,sad ces ti ,a ja u kucu ko opurena
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 12.1.2012 14:17:23
gerberka
dzenya čudo ti to ljudi kažu kad ti nije usitnilo
nemoj sed ti nama sekirat, imas jos koji dan
znas li ti bona ovo sto pitam za ctg..a zeenaaa...niko mi ne odgovoara cijeli dan..jel ctg laznjake ne registruje???
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 12.1.2012 14:29:17
veki_aki
e moja gerbo zene se o sexu zabavile , ili prije ce biti da niko i ne zna za taj ctg i kontrakcije, ja se nadam sa si ti generalno ok, beba samo sto nije, vidi dokle si dogurala A zene moje sto se usisavanja tice i ja sam na kraju usisala, al je on oprao mnooogo zagorenu tepsiju i jos pec a naravno meni je bilo sve pokipilo, ne njemu. Ma hoce mm pomoc i kuha mozda bolje nego ja, al eto nekad i zakaze i to bas kad je neophono. Ma zene moje vazno je kako ih mi naucimo od pocetka, takvi ce nam i biti, samo vi lezite, kad ce te odmarat i uzivat ako ne sad Mrgice nemoj mi biti tuzna, i mene je jutros drzalo al evo kad vidim ovo sunce popustilo me.Saljem ti veliki i ako imas gsje malo prosetaj, popravit ce ti se raspolozenje. Samo zamisli sljedece proljece ces vozat kolica puna raadosti! Mama21e dje si ti danas?Dush sta je s tobom? Jakotuzna vidim te da vitis al se nejavljas, kako si? Moram i da se pohvalim, moj mali dzak je dobio knjizivcu uz pohvalu da je izuzetno odlican ucenik, ponos mamin Jest da nam je uciteljica cijelo vrijeme govorila kako je malo nemiran, al sta ce jadan ima moje gene Opet sam vas ugnjavila, pusa svima odo sta radit!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 12.1.2012 14:29:27
smajli80
IZVORNA PORUKA: smajli80
Da ne živimo tako daleko jedna od druge pomislila bih da je majstor bio isti .Ista dijagnoza,nedelja,spol,i sad lažnjaci-meni je to nešto jaaaako sujmljivo .
De ti meni Gerbo odgovori na ovo pitanje A što s tiče CTG-a mislim da on ne registruje lažnjake,jer oni nisu dovoljno jaki da isprovociraju porođaj.Lažnjaci su puno blaži od pravih bolova (eto malo da te utješim)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 12.1.2012 14:33:00
Arina
e ovako cu probati ja...duso moja....
Kad su prave kontrakcije...posto sam ih ja imala kad sam imala prekiid trudnoce u 6. mjesecu(ne desilo se nikom)one krenu iz stomaka u vidu bolikoja se siri preko kukova u krsta....i kao talas se desi ...lagano...prvo ti se dole tako malo ko kuoci...ali ne strasno i zaboli ko menstrualni bol...znaci u samom dnu stomaka ko iznad gospodje....i onda predje preko kukona i zavrsi u krstima nisko.....sve to traje mozda 40-50 sek....i sve prodej...onda ide onaj interval kad te nista ne boli...paopet...e sto se stvar priblizala tj. to vrijeme izmedju trudova skracuje...to je porod blizi.... A sad ova nasa sad stvrdnjavanja stomaka i bolovi koji idu sareno...ne upareno...malo boli ,malo se stvrdene ,malo menstrualno,malo krsta ...to je sad ko priprema na sve to....i ona je normalna u 9. jer evosvi mi sad pred termin imamo isto stanje....meni se stvrdne stomak ko kamen po jedno pola minute i popusti....malo me nekad zamulja dole nisko...pa pusti ..nekad krsta malo osjetim...ali sve to u tom redosljedu kako sam ti gore pisala nema....hvala Bogu...jer i ne treba jer je rano....to stvrdnjabanje to su one Brakstonove kontrakcije....koje ustvari ne registruje CTG.....ja mislim da je dobro da se sve to desava jer se priprema dole stanje za porod....i ta probadanja ko iglom....moja babica kaze da je i to ustvari sve priprema ....spustanje bebe i ti dole zivaca i misica koji se omeksavaju..... Eto nadam se da sam ti bar malo pomogla....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 12.1.2012 14:39:11
dush
IZVORNA PORUKA: veki_aki dush kakvo je stanje sad sa malim ? Znam da si se nest zalila na svog ginekologa...Jel to sutra kardiolog?Saljem
Valjda je stanje isto, koliko osjetim beba je jos uvijek ziva, a sutra cemo na ultrazvuku vidjeti kakvo je stanje sa srculencetom. Ovo u Ljubljani je neka druga ginekologinja, kojoj je me poslao kardiolog, pa se njih dvoje cuju poslije svakog pregleda. A ginekologinja iz Ljubljane je zakon, bas si uzme vremena da pregleda sve i objasni. Ponedjeljkom idem kod onog mog tukana od ginekologa, kojeg cu zamijeniti ha se porodim.
A evo mi pas pokvario stomak, malo povraca, pa sam ga vec 3x od 12h vodila vani... Ne mogu vise gore dole na 4 sprat.... Neka povraca i kaki po stanu... Ne mogu vise... Samo mi fali jos da me komisija uhvati da hodam okolo...