Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
evo da prijavimo danas nam je izasao gornji zubic,dvica desna e sad da li je ovo stanje njeno sa temperaturom i osip mozda povezano sa nicanjem dvica nemam pojma ali znat cemo nakon nalaza sutra valjda ce biti dobri pa da znamo da nije upala
Dobro vece, mi okupani, nahranjeni...ne spava jos al samo sto nije...u krevetcu nesto guguce, princ mamin.
Da vam se malo pohvalim, narucila sam iz Top Shopa Dormeo nadmadrac, da stavim preko bracnog kreveta, sa onom memory pjenom. Mislim da je vrijeme da za sebe nesto ucinim, a to je da se naspavam, ovaj moj bracni propo Kazu dace mi gratis i jastuk vide ljudi po glasu da sam neispavana hahahaha.
Sto se tice ljulje...hmm ja nikad ne bih dala 240KM. Slucaj je da smo mi dobili tu ljulju i nije losa stvar. Npr. ako ne spava, hoce da se mazi a nemate vremena onda idealno vi perete suđe, usisavate, a oni se ljuljaju dok oni hoce naravno U svakom slucaju gledajte ljulje kojima se moze podesavati naslon jer ova moja Fisher Price ima samo jedan položaj. Dobro bi bilo i da moze na struju jer baterije brzo odu...
Veče ženice ! Samo da mahnemo i čestitamo sve propušteno, rođendane, zubiće i ako šta još ima Vidim sinoć bilo bebi insomnije....i kod mene je budila se 4-5 puta, nadam se da će je proći i da će se popraviti Ja sam svojoj počela davati voćne hapice, i to hoće, ali neku veče joj ponudim karfiol, sva se stresa, da bi to sve povratila, pa smo prestali, a valjda dijete mesar na roditelje šta ću spremit joj janjetine i suhovine i nek krka Moja i kad pojede čitavu teglicu hape, opet hoće dojiti, ko da je i ne zasiti , aaaa smiješna mi je dok hapa-sve mi otima kašiku, jedva je nahranim majke mi, toliko stisne i vozi ustima sama, šega prava... Eh za nogetanje, ona je živahna skroz, udara me čupa, stisne za onu kožu sa dojke, za vrat, za mišku, pa i boli pravo, nekad se splaza dok doji,pa mi objaše nogu i doji , helem ja sa ovakve dvije ne bi ni u snu mogla dojiti, jedva i nju safatam.. Novim mamama želim dobrodošlicu Bolesnim bebama ozdravljenje
Drznice molim te javi za taj dormeo madrac jel valja, i ja sam nesto razmisljala da to nabavim jer nam je ovaj sadasnji bas nudoban i muza i mene ledja bole zbog neudobnog madraca ,a sve kontam ko zna valjali to cudo, mozda je bolje da citav madrac mijenjam
Drznice bas da cujem iz prve ruke info,ali za nekih mjesec-dva. Mi imamo jastuke njihove s memori pjenom,samo klasicni oblik i velicina,uzas . A madrac smo ljetos kupili belonin i on u sebi ima kao nadmadrac od memori pjene,za sad je odlican. Mimikimi cestitamo bisercic
ja imam madrac dormeo ali comfort standardni uzeli prije tri godine ma ne bih ga mijenjala nizasta na svijetu to je raj za spavanje ugodan fin ma milina
za nadmadrac ne znam ali eto ja kad bih vec kkupovala uvijek bih promijenila prije cijeli madrac nego stavljala nadmadrac ali to je moje misljenje.ko zna mozda je i on odlican pa eto javi nam da znamo
animagical ja sam svoj popodila dodatno da se ne raspadne i ja i dragi pozamasni pa za svaki slucaj
Ola sporty ja sam svom guziju pocela uvoditi dohranu s nekih 5,5 mj,tj poceli isprobavati ukuse. Kukice smo snimali u 2. mj i opet sa 6mj pa eto,nije obavezan snimak ali eto nama preporucili pa i to smo. Palachinko uhh kako ti zavidim na tom spavanju kralja M.
ma i ja cu tako sa dohranom, pa iako se zaposlim ima mlijeka u zamrzivacu dovoljno A za kukice, ma meni je doktor rekao kao dobri su ali nisu savrseni, a pedijatrica kaze ne treba ponovo snimati. U svakom slucaju hvala
svim clanicama koje slave Bozic,zelim da ih provedete u zdravlju,veselju i ljubavi
za sporty mamuu....mislim da nema potrebe da vodis bebaca opet na snimanje kukova ako je prvi u redu.Mojoj bebaci je 4 mijeseca a kada smo snimali kukice sa 2 rekla mi je Dr.da nema potrebe da je sve uredu tako da...nemoj brinuti.. lijep pozdravvvvv
da vas pitam...igrala se s A oko 9 i on se gicao,dizao noge i lupi me u desnu (.) -jos uvijek me boli i kad pipnem kao potvrdo i nateceno... jel de nije opasno?
< Poruku je uredio animagical -- 8.1.2012 23:55:03 >
Jedno pitanjce, sad sam primjetila presvlaceci malog da je stolica nekako zuto zelenkasta, nije zelena totalno, al nazire se zelenkasto, a ja nisam jela nikakvo zelenilo. Da li to onako malo prolazno ili ipak nesto znaci???
ne brini draga i nama se desavalo par puta, to ti je sve normalno
U vise ne stenje hB, grcici tu i tamo al je brate razmazena ljubi je majka, sta cu, nema mi druge nego nabaviti t gracovu ljulju. hajde zenice koje je imate vrijedi li tih 250 KM?
[/quote]
Mi smo je dobili na poklon ali vrijedi svake marke :
Bebice znam kroz sta prolazis, isto mi je bilo, vjeruj da je svakim danom sve lakse, bice bolje, cim joj prodje zutilo ti nju fino uobroci na 2 sata i grcici ce se smanjiti. i ja sam protiv obrocenja malih beba ali kad ima grceve 24 sata covjek pristane na sve. Kod mene je U znala plakati od 5 popodne do 2 u noci i ne zaspati ni sekunde koliko su joj jaki bili..... tusiraj se sto vise, lezi na ledja zazmiri i duboko disi dok je TM nosa itd.....prouci nesto...ma znas i sama al vjeruj mi proci ce samo polako....
bas tako i ja planiram aBd cim joj prodje zutilo pravicu malo razmake, nekad imam osjecaj da je samo gore to dojenje svakih pola sata ponekad, jos vise se naguta zraka i onda belaj i njoj i nama, meni simpaticno kad neko kaze da mu je beba imala grceve "stenjala u snu", jest imala a to nije ni u blizu kad vristi pa ne znas sta ces joj, ti me bar razumijes
evo ja vam kucam a ona kunja, stenje i prducka i to je kod nas "mirno stanje"
sad sam muza ispratila na posao, mal se nisam rasplakala jer ne znam kako ce nam danas biti, samo da prodju ovi dani aBd, cak sam ozbiljno razmisljala da odem kod sveki dotle je doslo al strpicu se jos aBd
drago mi je da Umcetu prolazi hB eh jedino ako se naviknu na blizinu nasu al hajde samo nek su zdrave
Dobar jutar ja evo pijem nesicu,E se probudila u 6 i sad konektovana kunjka a ja vas citam. Juce sam se dala u skitnju,radovala se snizenjima ali ovi ljudi nisu normalni,sve je stvarno preskupo a pri tome kvalitet srednja zalost tako da sam se razocarala . Joj Selminja al se ismija za ovo tarzan preko ledja ,i sama se tako osjecam,noge tanke a gore ostala grdosija . Mi kao da pricamo o istim bebama,moja i ako spava u toku dana to je u mojim rukama i na siki,samo sto je spustim užiži okicama Eh nekad je prevarim u ljlulju (cijelih pola sata )pa se posvetim sebi i kuci.. Sve govorim sad sam slaba na nju,samo da prodje operacija,riktat cu ja tebe (puste price)
Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05
poodavno sam citala na ovoj temi da je razlika izmedju bljucanja i povracanja ta da sirasto izadje kad bebica povrati, mojoj se to desava, maloprije se bas stiskala i pocela plakati i ja je dignem a ona sirasto povrati, trebam li se zabrinuti ili je to normalno kod grceva?
heheh, ma tu sam :) javim se ja ponekad, al' smo mi mame "starijih" beba na ignore a ovih dana skitali k'o ludi - iskoristili dnevno nedojenje, pa se odmah razbacali na sve strane (bez malog hehe)...kako je na drugoj temi :) primijetila sam da je tamo baš gužvasto hehe
poodavno sam citala na ovoj temi da je razlika izmedju bljucanja i povracanja ta da sirasto izadje kad bebica povrati, mojoj se to desava, maloprije se bas stiskala i pocela plakati i ja je dignem a ona sirasto povrati, trebam li se zabrinuti ili je to normalno kod grceva?
to sirasto znači da je uspjela da malo svari obrok...ja se ne bih brinula oko toga, kod nas je znalo bit' i tečnih i sirastih mlazova, a nismo imali grčeve...
Sensia citam te i ne mogu se nacuditi koliko su nam djeca identicna, moju takodjer kad muci stomak trza se rukama, grebe se, i budi se svako malo, po dani spava najvise 2 puta po pola sata, na rate pravim rucak, i to nista sto se priprema duze od pola sata, razmazena, samo bi samnom ili da se nosa, da joj pricas, jos moja nece cucu pa zamisli sad kako mi je Juce dosla drugarica, njena par dana mladja od moje, dijete samo jede i spava, curica prespavala 2 sata kod mene dok smo pile kafu, a ja svoju naravno prenosala i ona mi malo pomagala ne bil malo dahnula Al eto, i ja sam pocela ko papagaj, PROCI CE, mada mi iskreno nekad ta rijec ide pravo na nerve Ostale zene sto vam djeca spavaju, nikad se ne pitajte da li bi ih trebale buditi, nego uzivajte
Ista sam ti, i ja se sve tjesim PROCI CE ali me nekako strah da ne stignem uzivati u njoj ja zovnem mamu kad trebamrucak praviti ili nesto po kuci pospremiti jer nema sanse drugcije..... a noci su ko lutrija a ja rijetko kad dobijem bingo
evo sad doruckujem, ustala sam 2837465858 puta jer ona spava a ne spava, ja to ne mogu opisati jedino mogu snimiti pa pokazati. zato mi je draze kad ne spava, ja je nosam, presvlacim igram se s njom.....
to sirasto znači da je uspjela da malo svari obrok...ja se ne bih brinula oko toga, kod nas je znalo bit' i tečnih i sirastih mlazova, a nismo imali grčeve...
e hvala super bebo, niste na ignore na ovoj temi al npr ja ne znam odgovoriti na neko pitanje o vecoj bebari
heheh, ma tu sam :) javim se ja ponekad, al' smo mi mame "starijih" beba na ignore a ovih dana skitali k'o ludi - iskoristili dnevno nedojenje, pa se odmah razbacali na sve strane (bez malog hehe)...kako je na drugoj temi :) primijetila sam da je tamo baš gužvasto hehe
ma super je hajde i ti s rajom
i ja se osjećam kao outsajder ovdje kada se priča o grčevima i bljuckanju...kao da sam se porodila prije sto godina a možda što i nismo imali tih problema
Baš se na "sabahu" ismija Selminjinom postu Pa me ponuka da napišem kako sam ja u subotu "kupovala" čizme Taman našla prelijepe čizme u Planici i odem sa mamom da ih kupim,međutim broj odgovara,čizme prelijepe ali ih zakopčam do pola lista i dalje ni pomoću trikova Hajde kontam takav model,ma jest vraga,prodavačica mi donese još 2 modela a ja ni jedne nemogu zakopčati.Još ona na kraju kaže : Pa uzmite neke do gležnja,ma uhhhh Skinut ću ja taj višak kg
A što se tiče spavanja,moj D isto slabo spava po danu ali mi ga svaki dan vodimo van,malo u šetnju i onda on spava po 3-4 sata u komadu.