Super Beba
|
bebice - već sam X puta pisala na ovom forumu o tome, al' haj opet ću :) Moj mali je imao produženu žuticu, tek smo nekad oko 3.-eg mjeseca primili vakcinu...ja lično nikad nisam prestajala dojit, al' sam malog redovno "sunčala" (rođen u februaru, sunca haman ni za lijeka, al' je bitna dnevna svjetlost)...znam za tvoju situaciju, da su tebi posumnjali da je žutica od tvog mlijeka (što itekako postoji kao varijanta), al' ti tu stvarno nisam pametna...ako stanje nije alarmantno, nastavi dojit, jer bi žutica trebala proći sama...samo, nek ti pedijatrica/pedijatar proba vidjeti (tj. opipati) jetru - da li joj je uvećana ili ne? Kod nas je bilo žutila, al' je jetra bila OK, tako da nas je dr. pustila da se organizam sam izbori, bez izbacivanja dojenja i sl...imali smo fotoseansu prvih 5 dana po rođenju i to je to...samo se nemoj obeshrabrit i sekirati, aBd proći će i to i biće sve OK...samo bez puno nerviranja...meni je bilo bitno da je mali napredovao fino i pored žutice... i da, nekad znaju u DZ da ne valjaju reagensi, pa ako imaš negdje tražiti drugo mišljenje, to bi ti bio moj savjet... a apropo priče o tome ko šta zna najbolje, ja vjerujem da je svako obučen i naučen za ono što je studirao, al' neko ipak manje, neko više..i na kraju, sve se svodi na iskustvo...upitajte nekog ko je tek završio pravo da vam napiše žalbu - pogledat će vas u čudu...al upitajte zato advokata od 5 god iskustva da vam to uradi, napisaće vam haman pa zatvorenih očiju...s tim da u masi doktora, pravnika, inžinjera i sl. postoji svega i svačega, tako da bih ja uvijek išla po drugo mišljenje ako smatram da prvo nije u redu... a za dojenje i AD - niko ne voli svoje dijete manje, bez obzira da li ga doji ili hrani formulom...hB pa postoji izbor..lično, mislim da je mamama koje doje malo teže, jer valjaju uskladiti masu stvari sa bebom na sisi i uvijek imaju taj mali privjesak uza se...al sve je stvar izbora...i kao što je milion puta rečeno na ovoj temu - bolje beba na ADu i zadovoljna mama, nego nervozna mama i beba koja doji... (čisto da se zna, ja sam isključivo dojila 6 mjeseci, dojim i dan danas, s tim da se ne može porediti kad beba počne da jede konkretnu hranu...ja ga planiram nakon godinu dana, tačnije, kad počnem raditi, odbijati od sike, jer moj posao podrazumijeva česta putovanja, pa ne bih da se dovodim u situaciju da se ispumpavam po sastancima i bjelosvjetskim halama)... i da, dobro jutro i halalite na ovako dugom postu :))