Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Leva radila sam u Mariboru oba puta posto tu zivim.Mnogo sam razocarana.Ovaj ciklus poslije ivf smo pratili uz.svaki dan pocev od 5 dana ciklusa i peti dan sam imala folikule velicine 8 mm prosto da covjek nepovjeruje.Sad sad na cekanju naradnih sest mjeseci pa cu pokusati ponovo. Tebi puno pozdrava iz Maribora.
Sta vise ta Tinjic Suada nece uradit da se domogne novca, nemam rijeci, grozno... Nema kraja njenim malverzacijama... U svakom slučaju treba je se kloniti jer ona nema etike
< Poruku je uredio malena27 RR -- 27.12.2011 14:29:36 >
curke molim za pomoc..kod mene opet veliki neuspjeh! pojavilo mi se roze i smedjkasto jutros to je 10 dan nakon ET. neznam sta vise da radim ima li iko kakav prijedlog ili sl iskustvo,6 mi je postupak po redu i svaki put istoo
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
Malena, ima jos nade ako je deseti dan! Mozda ovaj put bude drugacije, ne daj se. A ono sto ti ja mogu kao laik savjetovati je da popricas sa dr i zamolis da uradis jos analize koje mozda nisi radila (kariotip, imunologija/ torch, itd, itd) - ja nemam iskustva, tek cu na prvi VTO ali sam citala o tim dodatnim analizama koje se rade kad nekoliko pokusaja ne uspije. Mislim da ce dr znati najbolje sta i gdje da te uputi, a ti mozes na roda.hr procitati jer tamo cure dosta pisu o svemu tome.Izdrzi!
malena nista ne mora da znaci da je gotovo,dosta cura je proslo sa roza isjetkom,i smedjim,pa cak i malo vecim krvarenjem a bila je trudnoca u pitanju sacekaj jos koji dan i uradi betu a ako koristis utrogestan nemoj prestajati samo nastavi sa terapijom od srca ti zelim pozitivnu betu,sretno
ET je bio na treci dan tako sam ovaj put odlucila,nez sta reci smo mi se povlaci svjrtlo smedje.imam bol u donjem dijelu stomaka ali na trenutke nije konstantan bol.
malena, ja nisam radila IVF, radila sam IUI, ali sam isto tako imala neko brljanje smedjkasto i kao blage menstrualne bolove s vremena na vrijeme, ja vec mislila dolazi mi , i stavljala uloske, a eto bila sam trudna... nisam naravno vjerovala ni testu, tek beti
nadam se da ce i kod tebe teta beta biti visoka zaista si veliki borac i zasluzila si. sretnooo
hvala ti mada mi se svaka nada gubi nemam vise snage podnijeti ova razocarenja. jos me i ljuti kad vidim ove razne nalaze sto zene vade u HR i RS a kod nas niko nista ne poduzima UFFF
Drsge moje.... Doslo je vrijeme da se i ja ponovno javim... stimulaciju sam imala 27.11.11.aspiraciju jajnih celija 09.11.11. Primjenjenim postupkom dobijeno je 11jajnih celija,koje su bile pole povoljne za postupak mikromanipulacije.Kod 4 je doslo do zadovoljavajuce filtrilizacije i do diobe. Sve je proslo super simtomi kao i kod svim ...medjutim 14 dan posle izvrsenog transvera mi se pojavio smedj iscjedan da bi 15 dan na dan hCG-aprokrvarila sam... hCg je iznosio 1.30 i odmoje male nema nista... JAKO RAZOCARANA..AL IDEM DALJE --- P.S. PRVA IVF LOSE ZAVRSILA...
malena,ukoliko nije obilno krvarenje,ili ga,jos bolje,mozda vise nema,onda je doista vrlo lako moglo biti implantacijsko jer je et bio 3dnp! svakako javni ;)
malena draga, odavno mi moramo same da nalazimo koje nalaze da vadimo i gdje da to uradimo... nazalost nam je tako
Ma drage zene, nije samo to u Bosni tako, ako je neka utjeha. Ja evo zivim u zemlji gdje su mi dostupni svi moguci nalazi na svijetu, koja je mozda i medju vodecim zemljama u Evropi kad je MPO u pitanju. Ali sve je to isto, sve se radi kao na traci, pacijenata mali milion, apsolutno nikakvog posvecivanja pacijentu nema, nekog individualnog pristupa. Zaboravljaju da pomenu jako bitne detalje, ne objasnjavaju nista, ne rade nikakve dodatne analize...ja bukvalno ucim sa foruma, od njih nisam cula NISTA.
hvala vam cure na podrsci ma do juce mi kada se obrisem nesto kao bez boje nema tragova krvi sta bi moglo bit vidjet cemo.nit se nadam previse ali niti gubim nadu neznam zbunjena sam. da li je neko imao sl situaciju
samo da vas sve pozdravim i pozelim vam svima po jedan u novoj godini!!
Nakon 4 neuspjele inseminacije ja se evo selim na ovu temu. Nista jos ne znam, osim da je IVF slijedeci korak, imam termin s doktorom sad u petak... Nadam se da cu nauciti dosta od vas, posto zaista nemam pojma trenutno kako to sve ide...i malo me strah onoga sto me ceka, moram priznati...
Više o plodnosti, neplodnosti, zatrudnjivanju i postupku van
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.