|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  96 97 [98] 99 100   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Vantjelesna oplodnja
26.11.2011 21:19:35   
sabas
meli33, obicno M bude obilnija nakon MPO, ali kao sto je individualna reakcija na stimulaciju kod svake osobe je drugacije. NPR moje M traju 3 dana poslije postupka ICSI mi je trajalo 6 dana je oblinije.

Prema iskusvima sa foruma uobicajeno je obilnije i produzeno krvarenje.   

ja 73 mm OK MM 67 OAT 7g u braku,dijagnoza: primarni sterilitet
4 ins -0 , 1 ICSI-beta o; 2 ICSI beta 19 biohem

(odgovor članu meli33)
Neposredna veza do poruke: 2426
26.11.2011 21:26:50   
sabas
Clarissa

Konzultacija kod prof. Vlaisavljevića se u prosjeku čekaju 2-3 MJESECA (znači od nazivanja klinike do prvog susreta). Postupak se čeka GODINU dana

Splošna bolnišnica Maribor (Prijevod: Opća bolnica Maribor)
Oddelek za reporduktivno medicino in ginekološko endokrinologijo
Ljubljanska 5, 2000 Maribor
web site: http://www.ivf-mb.net/onas.htm
http://www.ivf-mb.net/ - ima sve podatke o kontaktima, uspješnosti postupaka, brošura s opisom postupka (nije baš najnovija, ali je vrlo OK, i ima pdf verzija na hrvatskom).

Ima posebno tema na RR vantjelesna u Sloveniji , tu su navedene pojedinacno cijene postupaka. Iz iskustva forumasica kompletan postupak, lijekovi , put , spavanje kosta oko 8000 KM.  

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 2427
26.11.2011 21:31:02   
sabas
clarissa , ja sam poslala dokumentaciju u martu ove godine, a postupak bi trebao da bude mart slijedece godine. U pismu sam navela nasu dijagnozu, postupke koje smo do sada imali , nalaze koje sam imala sveze u tom periodu : spolni hormoni, stitna, nalaz pape, brisevi , .... spermiogram Nakon mjesec dana sam primila pismo sa obavjesti za da su zaprimili dokumentaciju i odredili postuap za mart, do tada im trebamo da proslijedimo friske analize krvi na spolno prenosive bolesti.   

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 2428
2.12.2011 23:15:02   
mimili
Zdravo drage moje user posted image
Evo mene skupih petlju da napisem ono sto mi je na srcu, iako se i sama plasim onoga sto izgovaram user posted image ,
Nadam se da ce me moje drugarice shvatiti, jer one koje su duze tu znaju celu nasu situaciju. Jako los spermogram, veliki stresovi od strane komisije za VTO, moja stitna i Hasimoto.....
Kad god sam napisala da nam se blizi vantelesna, ona nam je izmicala i tako od 2009.
Zato sam ovoga puta resila da cutim.
Sve se jako brzo izdesavalo. Poslednja user posted image je bila 03.11 posle cega mi je pocela stimulacija sa kratkim protokolom.
14.11 sam imala aspiraciju, 16.11 transfer. Od 3 jajne celije koje su bile kvalitetne, dobili smo dve lepe bebice... Embriolog je rekao da je jedan jako lep, a drugi isto, mada malo manje...

Nasoj sreci nije bilo kraja i ja sam Vam od 16 bila u krevetu non stop. Uvek je neko bio tu, cak i limunadu da mi napravi user posted image .
Vreme je proletelo.....

Slatki Bog nas je 30.11 obradovao betom koja je bila 216, a danas je ponovljena 498 user posted image user posted image user posted image user posted image

Nemam reci...... Samo se zahvaljujem Bogu na ovom blagoslovu, i jos uvek ne verujem sta nam se desava...
Prvi ultrazvuk je u cetvrtak user posted image

SVIM MOJIM DRUGARICAMA ZELIM DA DOCEKAJU OVO STO JA SAD OSECAM.... PLACEM, ALI SADA OD SRECE I NE MOGU DA VERUJEM user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ZELIM VAM SVIMA, A POSEBNO MOJIM STARIM TRUDILICAMA DA SE JAVE OVAKO KAO I JA I OBASJAJU ME SRECOM, JER CU SE RADOVATI KAO ZA SEBE.
VOLIM VAS I ZNAM DA CETE RAZUMETI MOJE CUTANJE I STRAH.... user posted image

moja pahulja i moja zvezda se rodila 20.jula 2012 .... eto, od toga dana ponovo normalno disem.....

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 2429
2.12.2011 23:17:50   
vjestica
Mimili mila rasplakala sam se od sreće
čestitam od user posted image i želim ti urednu, školsku trudnoću , lagan porod i preslatku, zdravu bebicu user posted image user posted image user posted image

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu mimili)
Neposredna veza do poruke: 2430
2.12.2011 23:20:12   
dijana79
mimili čestitam user posted image user posted image user posted image nemaš pojma kako mi je drago  user posted image user posted image user posted image samo lezi odmaraj ja sam se porodila sutra će biti mjesec da.na zove se Marko  i sad je on gazda u kući  vidjećeš ništa ljepše na svjetu.

(odgovor članu mimili)
Neposredna veza do poruke: 2431
2.12.2011 23:21:38   
gerberka
mimili user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

da si cutala cijelu vječnost razumijemo te i volimoQ! pomilki pupu i sdetno srce naše user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 2432
2.12.2011 23:30:36   
patrizia
mimili najiskrenije čestitke od sveg srca.Presretna sam zbog svake nove trudnice user posted image user posted image user posted image

7 IUI ,1X beta 50-biokemijska trudnoča ,ostale bete 0

25.04.2012. ICSI
-07.05. beta 177
-09.05. beta 464
STIGAO SAV MOJ SVIJET 31.12.2012.
HVALA TI BOŽE NA USLIŠENIM MOLITVAMA !!!

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 2433
2.12.2011 23:32:42   
mimili
Hvala svima user posted image

Vestice user posted image user posted image user posted image user posted image ja mislim da se ti svega secas user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Gerbo i Dijana 79 user posted image user posted image user posted image

Nek je ziv i zdrav mali Marko i da se ponosite sa njim, tako mi je drago da je sve lepo proslo......

moja pahulja i moja zvezda se rodila 20.jula 2012 .... eto, od toga dana ponovo normalno disem.....

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 2434
2.12.2011 23:41:28   
Almaa
mimili nisam nista ljepse mogla cutiuser posted image , zelim ti divnu trudnocu i jos divniju bebicu/e

< Poruku je uredio Almaa -- 2.12.2011 23:42:03 >

napravi svaki korak ovom istom strascu i pregazit ces more na tom hodocascu...

(odgovor članu mimili)
Neposredna veza do poruke: 2435
2.12.2011 23:44:19   
riba78
Mimili draga čestitke od user posted image user posted image user posted image user posted image

To je prokletstvo želje koja se ne gasi, ali se ne ostvaruje."
Meša Selimović

(odgovor članu Almaa)
Neposredna veza do poruke: 2436
3.12.2011 0:10:49   
tanananka
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Mimili citam tvoj post i placem od radosti naravno. nemas pojma koliko si me obradovala i uljepsala ovu noc i citav mjese. Zelim ti skolsku trudnocu i sve najboljeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu riba78)
Neposredna veza do poruke: 2437
3.12.2011 0:59:39   
AAvalon
Mimiliiiiiiiiiiiiiii pa ja sam toliko presretna radi ovih vijesti, rijecima se ne da opisati user posted image user posted image user posted image
Sve znamo kroz sta si sve prosla, a drzala se hrabro i sad te dragi Bog nagradio malom mrvicom. Zelim ti najuredniju mogucu trudnocu, najljepsih 9 mjeseci i najsladji mali smotuljak na kraju

Da smijem, sad bih zaplesala od srece...

Dum spiro spero

(odgovor članu tanananka)
Neposredna veza do poruke: 2438
3.12.2011 10:41:37   
napolitanka
mimili presretna sam zbog tebeuser posted image user posted image i mene si raspalkala, mogu misliti kako si sretna, zelim ti urednu trudnocu, da uzivas svaki minut, jer nakon napaćenih godina je doslo tvoje sunceuser posted image user posted image

Jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiuser posted image user posted image user posted image

Čovjek samo srcem dobro vidi...Suština se očima ne da sagledati.....Mali Princ :-)

(odgovor članu AAvalon)
Neposredna veza do poruke: 2439
3.12.2011 11:33:53   
Lulu_08
Hormoni me unistise, suze mi same teku kada procitam ovako divnu vijest od jedne dugogodisnje trudilice. A onda me dodatno potrese kada vidim komentare svih drugih dugogodisnjih trudilica, neke koje su uspjele i docekale svoje mrvice, druge koje trenutno cuvaju svoje mrvice u pupi, i one koje se jos uvijek trude i iscekuju taj famozni user posted image user posted image i visoku betu.

Drage moje, obracam se dragom Bogu, i nadam se da cuje moje misli i molitve da sve vi ako Bog da ugledate svoje plusice i ocitate vrijednosti svojih visokih beta, ja vam to zaista najiskrenije OD SRCA ZELIM!!!!!!!!!!!!!!!

user posted image user posted image user posted image

mimili draga, zaista je logicna tvoja sutnja, i tvoje strpljenje u iscekivanju lijepih vijesti. Hvala Bogu dragom pa si docekala i taj trenutak, a sada ti mila zelim najljepsih 9 mjeseci i aBd u tom roku i divnu bebicu ako ne i dvije, zivu i zdravu aBd!!!!

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu napolitanka)
Neposredna veza do poruke: 2440
3.12.2011 12:18:05   
Leva
Mimili tako mi je drago zbog tebe! Sama znas koliko se sve mi stare radujemotvojoj trudnoci isto kao sto si i ti strepila nad svakim nasim postupkom, mozda cak i znala oplakati zbog necije bete...
Od srca ti zelim skolsku trudnocu u kojoj ces do maksimuma uzivati user posted image user posted image

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 2441
3.12.2011 13:31:00   
ledy blue
Mimili user posted image user posted image user posted image
ovo je jedna od najljepsih vijesti koje sam cula !!! tako mi je drago zbog vas...Prva pa dobitana..Presretna sam zbog vas...a i zbog nas sa slicnim problemom...nekako bas vraca nadu...Zelim ti laganu trudnocu...!!
user posted image user posted image user posted image

Ona ne zna zbog cega je bas ona izabrana da bude vojnik te bitke. Ali zna da mora da se bori. Zato, pruzite joj ruku. I podrsku...

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 2442
3.12.2011 13:34:37   
AMELIC
Mimili prekrasne vijestiuser posted image user posted image user posted image
Želim ti najdivnijih user posted image  ,ti si to zaslužila milauser posted image

Duša mamina uljepšala je naš život...14.03.12
Mala princeza,miris mamin 03.05.13
Veselo nema šta...:)

(odgovor članu ledy blue)
Neposredna veza do poruke: 2443
3.12.2011 14:42:01   
mimili
Hvala vam drage moje drugarice user posted image

Svima vam zelim ovaj osecaj... kako da je kamen, ma ne kamen nego stena spao sa ove moje glave user posted image
Znam da neke od vas znaju za kliniku u Jevremovoj, a ja vam dr. Ljubica toplo preporucujem user posted image
Sve vas ljubim i jos jednom hvala....

(odgovor članu AMELIC)
Neposredna veza do poruke: 2444
3.12.2011 17:52:19   
snowrose
Iskrene čestitke od user posted image !!!
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Stare druge iz ekaonice su ti sve rekle pa da se ne ponavljam,zna koliko smo sretne kad koja od nas ugleda user posted image  /user posted image  i doeka user posted image .

< Poruku je uredio snowrose -- 3.12.2011 17:56:45 >

Pozitivne misli privlače samo pozitivne stvari!!!

(odgovor članu mimili)
Neposredna veza do poruke: 2445
3.12.2011 18:03:54   
Elica 5
Mimili, šta mila reći nego čestitke od srca.,, user posted image user posted image . urednu trudnocu, ti želim.....

1.ICSI-2010-mis.ab. u 11.
4.Fet-2012, 2 blaste 19.10.2012.g. Beta 11 dan 452, 14 dan 2092,16 dan 4690
Adna mamina "Ceza" tajina "Kruškica"
16.06.2013 - 29.08.2013 Znam da si Cezo moja sad na puno ljepšem mjestu,ali znam da i meni fališ puno <3

(odgovor članu snowrose)
Neposredna veza do poruke: 2446
3.12.2011 21:07:15   
malena27 RR
Mimili, drugo stara! Tako sam sretna zbog tebe i tm! Uzivaj, zasluzila si! Ljubim tu mrvu u pupi!

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu Elica 5)
Neposredna veza do poruke: 2447
3.12.2011 21:09:30   
Anoniman
Znam da neke od vas znaju za kliniku u Jevremovoj, a ja vam dr. Ljubica toplo preporucujem

Cestitam od srcauser posted image user posted image user posted image
Samo cu dodati na ovo citirano da je dr carobnjak bukvalno.

(odgovor članu malena27 RR)
  Neposredna veza do poruke: 2448
3.12.2011 21:27:17   
malena ze
Mimili,od srca ti cestitam user posted image user posted image user posted image ,zelim ti urednu trudnocu,da sve prodje u najboljem redu.Uzivaj u svojoj sreciuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

1.ICSI=0 2.ICSI=0

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2449
3.12.2011 22:12:59   
nadam se73
mimilli i od mene iskrene cestitke user posted image

Znaj da pomoć dolazi nakon strpljenja, a izlaz nakon nedaće i uvijek reci:"Zadovoljan sam s onim sto mi je Gospodar moj propisao!"

(odgovor članu malena ze)
Neposredna veza do poruke: 2450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  96 97 [98] 99 100   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  96 97 [98] 99 100   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *