Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
meli33, obicno M bude obilnija nakon MPO, ali kao sto je individualna reakcija na stimulaciju kod svake osobe je drugacije. NPR moje M traju 3 dana poslije postupka ICSI mi je trajalo 6 dana je oblinije.
Prema iskusvima sa foruma uobicajeno je obilnije i produzeno krvarenje.
Splošna bolnišnica Maribor (Prijevod: Opća bolnica Maribor) Oddelek za reporduktivno medicino in ginekološko endokrinologijo Ljubljanska 5, 2000 Maribor web site: http://www.ivf-mb.net/onas.htm http://www.ivf-mb.net/ - ima sve podatke o kontaktima, uspješnosti postupaka, brošura s opisom postupka (nije baš najnovija, ali je vrlo OK, i ima pdf verzija na hrvatskom).
Ima posebno tema na RR vantjelesna u Sloveniji , tu su navedene pojedinacno cijene postupaka. Iz iskustva forumasica kompletan postupak, lijekovi , put , spavanje kosta oko 8000 KM.
clarissa , ja sam poslala dokumentaciju u martu ove godine, a postupak bi trebao da bude mart slijedece godine. U pismu sam navela nasu dijagnozu, postupke koje smo do sada imali , nalaze koje sam imala sveze u tom periodu : spolni hormoni, stitna, nalaz pape, brisevi , .... spermiogram Nakon mjesec dana sam primila pismo sa obavjesti za da su zaprimili dokumentaciju i odredili postuap za mart, do tada im trebamo da proslijedimo friske analize krvi na spolno prenosive bolesti.
Zdravo drage moje Evo mene skupih petlju da napisem ono sto mi je na srcu, iako se i sama plasim onoga sto izgovaram , Nadam se da ce me moje drugarice shvatiti, jer one koje su duze tu znaju celu nasu situaciju. Jako los spermogram, veliki stresovi od strane komisije za VTO, moja stitna i Hasimoto..... Kad god sam napisala da nam se blizi vantelesna, ona nam je izmicala i tako od 2009. Zato sam ovoga puta resila da cutim. Sve se jako brzo izdesavalo. Poslednja je bila 03.11 posle cega mi je pocela stimulacija sa kratkim protokolom. 14.11 sam imala aspiraciju, 16.11 transfer. Od 3 jajne celije koje su bile kvalitetne, dobili smo dve lepe bebice... Embriolog je rekao da je jedan jako lep, a drugi isto, mada malo manje...
Nasoj sreci nije bilo kraja i ja sam Vam od 16 bila u krevetu non stop. Uvek je neko bio tu, cak i limunadu da mi napravi . Vreme je proletelo.....
Slatki Bog nas je 30.11 obradovao betom koja je bila 216, a danas je ponovljena 498
Nemam reci...... Samo se zahvaljujem Bogu na ovom blagoslovu, i jos uvek ne verujem sta nam se desava... Prvi ultrazvuk je u cetvrtak
SVIM MOJIM DRUGARICAMA ZELIM DA DOCEKAJU OVO STO JA SAD OSECAM.... PLACEM, ALI SADA OD SRECE I NE MOGU DA VERUJEM
ZELIM VAM SVIMA, A POSEBNO MOJIM STARIM TRUDILICAMA DA SE JAVE OVAKO KAO I JA I OBASJAJU ME SRECOM, JER CU SE RADOVATI KAO ZA SEBE. VOLIM VAS I ZNAM DA CETE RAZUMETI MOJE CUTANJE I STRAH....
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
Mimili citam tvoj post i placem od radosti naravno. nemas pojma koliko si me obradovala i uljepsala ovu noc i citav mjese. Zelim ti skolsku trudnocu i sve najbolje
Mimiliiiiiiiiiiiiiii pa ja sam toliko presretna radi ovih vijesti, rijecima se ne da opisati Sve znamo kroz sta si sve prosla, a drzala se hrabro i sad te dragi Bog nagradio malom mrvicom. Zelim ti najuredniju mogucu trudnocu, najljepsih 9 mjeseci i najsladji mali smotuljak na kraju
mimili presretna sam zbog tebe i mene si raspalkala, mogu misliti kako si sretna, zelim ti urednu trudnocu, da uzivas svaki minut, jer nakon napaćenih godina je doslo tvoje sunce
Jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Hormoni me unistise, suze mi same teku kada procitam ovako divnu vijest od jedne dugogodisnje trudilice. A onda me dodatno potrese kada vidim komentare svih drugih dugogodisnjih trudilica, neke koje su uspjele i docekale svoje mrvice, druge koje trenutno cuvaju svoje mrvice u pupi, i one koje se jos uvijek trude i iscekuju taj famozni i visoku betu.
Drage moje, obracam se dragom Bogu, i nadam se da cuje moje misli i molitve da sve vi ako Bog da ugledate svoje plusice i ocitate vrijednosti svojih visokih beta, ja vam to zaista najiskrenije OD SRCA ZELIM!!!!!!!!!!!!!!!
mimili draga, zaista je logicna tvoja sutnja, i tvoje strpljenje u iscekivanju lijepih vijesti. Hvala Bogu dragom pa si docekala i taj trenutak, a sada ti mila zelim najljepsih 9 mjeseci i aBd u tom roku i divnu bebicu ako ne i dvije, zivu i zdravu aBd!!!!
Mimili tako mi je drago zbog tebe! Sama znas koliko se sve mi stare radujemotvojoj trudnoci isto kao sto si i ti strepila nad svakim nasim postupkom, mozda cak i znala oplakati zbog necije bete... Od srca ti zelim skolsku trudnocu u kojoj ces do maksimuma uzivati
Mimili ovo je jedna od najljepsih vijesti koje sam cula !!! tako mi je drago zbog vas...Prva pa dobitana..Presretna sam zbog vas...a i zbog nas sa slicnim problemom...nekako bas vraca nadu...Zelim ti laganu trudnocu...!!
Svima vam zelim ovaj osecaj... kako da je kamen, ma ne kamen nego stena spao sa ove moje glave Znam da neke od vas znaju za kliniku u Jevremovoj, a ja vam dr. Ljubica toplo preporucujem Sve vas ljubim i jos jednom hvala....
1.ICSI-2010-mis.ab. u 11. 4.Fet-2012, 2 blaste 19.10.2012.g. Beta 11 dan 452, 14 dan 2092,16 dan 4690 Adna mamina "Ceza" tajina "Kruškica" 16.06.2013 - 29.08.2013 Znam da si Cezo moja sad na puno ljepšem mjestu,ali znam da i meni fališ puno <3
Više o plodnosti, neplodnosti, zatrudnjivanju i postupku van
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.