zanzibarka
|
Jutro, vidim jucer se poslije mog posta nastavila prica o uobrocavanju, ja nisam uopce mislila na to bukvalno, dajem joj svaka 2 do 3 sata, ali ne sad pod moranje, nekad je to i poslije sat i po i sat, ali pretezno vise od 2 jer od tog dana moja Aisha je skroz drugo dijete, to radim SAMO ZA NJENO DOBRO, jer mi se curica SKROZ PROMIJENILA! Imam osjecaj da se nijedna bebica nije patila ko ona, znala sam 100 puta plakati jer ne znam kako da joj pomognem, nisu mogli biti grcevi 24h dnevno, bojala sam se jel sve ok, meni kad dodju gosti, ili mama, svekrva, babo posebno on hoce udar da dobije koliko je ona plakala, pocne i on plakati, to je bilo tako strasno! Eto ima toliko tekstova o grevima na netu, i na skoro svakom pise da se smanji ucestalo dodjenje, ma kako god, niko to ne mora uraditi, mene je doktorica posavjetovala, i drago mi je sto sam je poslusala, prije mi na siki bude max 20 minuta a sad fino po sat, sat i po, i zaspi tako a prije NIKAD uz siku nije, samo uz ljuljanje! Sve bih za nju uradila, kao i svaka mama od vas :) Elem danas mi je GODISNJICA BRAKA Sinoc mm i ja pricamo sta cemo i kako cemo veceras, dali da A vodimo kod nene, i ja mu kazem, ma meni to nista nece biti bez nje, oticemo na frku na trku, pricati i zivkati sta i kako A, slusa li, place li, pa bih je najradije poveli, ali opet ovi minusi navecer su uzas, bas ne znam sta bi, ipak najvjerovatnije cemo zvati nenicu ovdje kod nas, jer smo blize gradu, pa nek se ujedine u cuvanju nena i nana, ljuljanje u deci joj je omiljeno Ne znam "ucite" li vi svoje bebe na to ljuljanje, ali mi smo bili bespomocni kad nam je puno plakala pa smo sve pokusali pa i to, NAPROSTO A UZIVA eto ljubac za sve redom